Hepimiz magruz kaliyoruz ne yazik ki..normal mi sezeryan mi diyenlere isteyerek sezeryan diyorum benSelam güzel anneler... Profiller miniklerle dolmuş ne güzel olmuş buralar... Çok uzun zamandır yazamadim. Hatırlarsınız belki dogumda bebeğim kakasını yaptığı için tedavi filan görmüştü bir hafta sonra cikmistik hastaneden zar zor savaşarak mücadele ederek emmeye başlatmıştım on gün sonra tekrar hastaneye yattik. İdrarında kan görüyordum arada bı enfeksiyon varmış. Hastane ortamından bulaşan bı bakteri uremis bebeğimde malesef. Bir hafta daha antibiyotik tedavisi gördük ordatken tekrardan biberona alıştı bebeğim çünkü yarım saat süre veriliyordu oda bebek çok küçük olduğu için uyandırmaya çalışmakla geçiyordu yavrum karnını doyuramiyordu mecbur mama takviye alıyordu. Sonuç olarak ikinci defa hastaneden taburcu olduktan sonra emmeyi tamamen bıraktı bebeğim. Çok uğraştım ağladım üzüldüm. Herşey bı tarafa emzirmeyi çok istiyordum hamilelikte ruyalarimda hep goruyodum bbaska bı bağ kuracaktim güya bebegimle emziremezsem diye bı ihtimal bile yoktu. Herneyse sonuç olarak bebeğim sadece mama ile.besleniyor ve bu süreçte insanların ne kadar acımasız olduğunu gördüm insanlardan kastim hemcinsimiz kadınlar... Eminim ki bebeğin sağlığı umurlarinda değil tek dertleri konuyla alakalı konuşmak olan kimseler. Emmiuorsa vahh tuhhh modundalar ve alttan alttan ne biçim annesin mesajı vermeler. Helede sezeryan olduysan yandım. Zorunlu veya isteğe bağlı hiç önemli değil. Ben her türlü okların hedefinde kaldım anlicaniz.hem sezeryan hem emziremeyen bir kadın oldum. O kadar yiprandimki kızlar belkide bu konuları çok konuştunuz benzerndurumlari yasaynlariniz oldu belkide atlattiniz bir çoğunuz ama bende halimi anlatmak istedim öyle işte hepinizide bı özlemişim ki tek tek arıyor gozlerim kim ne yapmış diye. Tabi okuyamadım bini geniş sayfalari ama iyiki burası varmış yaa.. herkes sağlıklıdır umarım... Şimdi bende bebegimle gayet mutluyum yani bı ara öyle eziliyordumki emmiyormu diye soranlara sikila buzule emmiyo değip tüm hikayeyi anlatıyordum istemsizce kendimi savunuyordum sanki valla ben çok istedim.ama emmedi diye yargılayan bakışlara ayy şuan düşününce sinir oluyorum.kimsenin yaşamasını istemeyecegim duygular malesef...insanı zorla cirkef bişe haline getiriyolar... Ayy nasıl özlemişim burayı yaa
Vayy eskilerden fati hanım. Hoşgeldin canım.Selam güzel anneler... Profiller miniklerle dolmuş ne güzel olmuş buralar... Çok uzun zamandır yazamadim. Hatırlarsınız belki dogumda bebeğim kakasını yaptığı için tedavi filan görmüştü bir hafta sonra cikmistik hastaneden zar zor savaşarak mücadele ederek emmeye başlatmıştım on gün sonra tekrar hastaneye yattik. İdrarında kan görüyordum arada bı enfeksiyon varmış. Hastane ortamından bulaşan bı bakteri uremis bebeğimde malesef. Bir hafta daha antibiyotik tedavisi gördük ordatken tekrardan biberona alıştı bebeğim çünkü yarım saat süre veriliyordu oda bebek çok küçük olduğu için uyandırmaya çalışmakla geçiyordu yavrum karnını doyuramiyordu mecbur mama takviye alıyordu. Sonuç olarak ikinci defa hastaneden taburcu olduktan sonra emmeyi tamamen bıraktı bebeğim. Çok uğraştım ağladım üzüldüm. Herşey bı tarafa emzirmeyi çok istiyordum hamilelikte ruyalarimda hep goruyodum bbaska bı bağ kuracaktim güya bebegimle emziremezsem diye bı ihtimal bile yoktu. Herneyse sonuç olarak bebeğim sadece mama ile.besleniyor ve bu süreçte insanların ne kadar acımasız olduğunu gördüm insanlardan kastim hemcinsimiz kadınlar... Eminim ki bebeğin sağlığı umurlarinda değil tek dertleri konuyla alakalı konuşmak olan kimseler. Emmiuorsa vahh tuhhh modundalar ve alttan alttan ne biçim annesin mesajı vermeler. Helede sezeryan olduysan yandım. Zorunlu veya isteğe bağlı hiç önemli değil. Ben her türlü okların hedefinde kaldım anlicaniz.hem sezeryan hem emziremeyen bir kadın oldum. O kadar yiprandimki kızlar belkide bu konuları çok konuştunuz benzerndurumlari yasaynlariniz oldu belkide atlattiniz bir çoğunuz ama bende halimi anlatmak istedim öyle işte hepinizide bı özlemişim ki tek tek arıyor gozlerim kim ne yapmış diye. Tabi okuyamadım bini geniş sayfalari ama iyiki burası varmış yaa.. herkes sağlıklıdır umarım... Şimdi bende bebegimle gayet mutluyum yani bı ara öyle eziliyordumki emmiyormu diye soranlara sikila buzule emmiyo değip tüm hikayeyi anlatıyordum istemsizce kendimi savunuyordum sanki valla ben çok istedim.ama emmedi diye yargılayan bakışlara ayy şuan düşününce sinir oluyorum.kimsenin yaşamasını istemeyecegim duygular malesef...insanı zorla cirkef bişe haline getiriyolar... Ayy nasıl özlemişim burayı yaa
Cok kotu oldum kizlar cok etkilendim..en buyuk korkum ateslenmesi hastalanmasi..bende hicbir doktora hastaneye guvenmiyorum rabbim korusun evlatlarimiziYüreğim parçalandı sanki. Bu nasıl acı ya Rabbim..
Kızlar imzayla destek verebiliriz su an elden başka bisey gelmiyo annecigine sabır versin duacisi olacağım
Yook 1.lik bende talihsizlik konusinda. Daha dogurmadan baslayip erken dogurtturdu ya beni stresten. Oglanin sunnetinde bile hastanedeydi.Aynen , lohusalıkta benden sonra 2.talihsiz@Koalacikk
Silsemde icime sinmicek agzina goturuyo magazAda toz pis :) elimde yikarim herhldeBende de bu tarz var tereddütteyim ya
Beni. De yok. Emzirirken atletli atletli cekmisiz hep. Altimda şaban donum eksik. Piknige giden kel gobekli beyaz atletli amcalar gibiyim. Ben esimi guzel guzel cekmisim adam beni cekmemis. Cektikleri de uzaktan uzaktan.Ya şöyle çocuğumla fotografımız yok hiç doğru düzgün deyinde bende rahatlayım ya çok üzülüyorum
Amin, butun melekleri korusun Rabbim.Canim benim Allah muhafaza, Rabbim esirgesin korusun meleklerimizi. Benimki sürekli kafasına çekiyor. Kesinlikle kalın bir şey ortmuyorum ben.daha 1 aylık ti sol eliyle kafasına getirmişti pamuklu battaniyesini. Son zamanlarda da gündüz huy edindi onu. Ben de artık bebisi daha sağlam giydirip uyutuyorum gündüzleri. Üzerini ortmuyorum.
Yooo şuan gayet iyiyim.ama biliyorsunuz o ilk dönemler zaten kafayı yiyo insan doyuyomu azmi uyuyo çok mu uyuyo kakasını niye yaomiyo derken bide densiz insanlar... Aman geçti o günler.cok şükürHepimiz magruz kaliyoruz ne yazik ki..normal mi sezeryan mi diyenlere isteyerek sezeryan diyorum bensüt mevzusunda cahil cahil konusan insanlari zaten ciddiye alamiyorum cidden gozumde oyle bi kuculuyolarki takasim gelmiyo diyorum bunun aklini mi takayim simdi kafama kime ne cocuk senin ister mama verirsin ister emzirirsin..bir de mama ile buyuyen saglikli yetismis insanlar var kuzenim mesela..kafani takma uzaklas
Bendd keske okumasaydim baktikca fotolara bogazima yumru oturdu..xzten pimpirikliyimAy keşke bakmaz olaydım ya. Tansiyonum düşüyor. Ben hamile kaldığımda beri haber bile takip etmiyorum. Çoluk çocuğa karışınca daha bir hassas oldum. Keşke girip bakmasaydim. Uzun zaman kendime gelemem şimdi
Ben de hastanede cok istiyordum. Ilk dogumda agzim yuzum kayik ve memisler ortadayken cekmis sevgili esim. Ve anasinin kucaginda kizi cok guzel cekmis. Naptim ayilinca sildim o anasinin fotografini.Hastane fotolarini saymazsak yok canım hatta bi gün giyindim suslendim puslendim ogluma da papyonlu bi takımı vardı cok tatlı onu giydirdim foto çektik ailece bil bakalım nolmus
Benim olduğum butun fotolarda oğlumun yüzü gorunmuyo, babasının kucagindayken gulucukler sacmis. Ucumuz varsak fotoda bu sefer de ben güzel cikmamisim
Bizim bebislerin dogum tarihi yakindi galiba. 31 Agustos biz. Ben atak haftasi diye dusunuyorum. Bakalim asidan sonra nasil olacak bizimki. Iyice mizmiza bagladi kac gundur.Yok canım rota 5.ayda bizimki. Valla bilmiyorum atak döneminden mi nedendir ama böyle değildi. Aşıdan sonra böyle oldu. Huzursuzluk yapması normalmiş. 1 hafta surebiliyormus.
Canim benimmi de penye ortuyu cekmisti. O zamandan beri gece uyju tulumu, gunduz de penye batraniyenin ustune yatirip yanlarini ustune ortuyorum. Kendi agirligi ile kafasina cekemez.Kizlar bugun cok canimi sikan bir olay oldu. Bebegim yataginda yatiyordu. Belki usur diye battaniyesinin uzerine asiri ince ve hafif bir polar ortu attim. Ben de yaninda yari uykulu halde uzaniyordum. Bir ara sesi geldi. Mikirdaniyor sandim, aglamadigi icin hemen almak istemedim. Mikirdanmasi bitmeyince bakayim dedim. Bir de ne goreyim. Ince polari almis kafasina gecirmis. Zavallim ondan kurtulmaya calisiyor. Bildiginiz cebellesiyor ortuyle. Ortu cok hafif oldugu icin cekmis kafasina goturmus. O kadar korktum ki anlatamam. Ya zamaninda kalkip bakmasaydim. Kollarini hep ortulerinin ustune cikariyorum kafasina cekmesin diye ama bu ortu cok hafif oldugu icin elini kipirdatsa bile kafasina cekebilir. Siz siz olun bu kadar hafif ortulerle ortmeyin.
Ben dun rastladim. Bir saat oturdum hungur hungur agladim. O kadar etkilendim ki. Videolarina baktim. Bizi bu kadar etkilemesinin nedeni sanirim bizim bebislere (Allah'im bahtlarini benzetmesin) cok yakin olmasi. Gulusleri, bakislari oyle tanidik ki. Allahim annesine babasina sabir versin, cok aci. Dun imzaladim ben kampanyasini.Ay kusura bakmayın ben de çok etkilendim, paylaşma ihtiyacı duydum, valla ne kadar zor, insanın içinde birikiyor
Hala kendime gelemiyorum yorumları okudum iyice mahvoldum. Yanlış anlamadiysam Suriyeli bi doktor kiralikmis Türkçesi iyi değilmiş muhtemelen hemsirelere yanlış anlattı yoksa bu kadar büyük hata nasıl yapılır. Rabbim yardımcısı olsun nasıl zorCok kotu oldum kizlar cok etkilendim..en buyuk korkum ateslenmesi hastalanmasi..bende hicbir doktora hastaneye guvenmiyorum rabbim korusun evlatlarimizi
27 ağustos bizimde canım. Hem atak dönemi üstüne aşı tuz biber oldu. İnan yoruldugumdan yada şikayet ettiğimden değil. Onun huzursuzluğuna üzülüyorum.Bizim bebislerin dogum tarihi yakindi galiba. 31 Agustos biz. Ben atak haftasi diye dusunuyorum. Bakalim asidan sonra nasil olacak bizimki. Iyice mizmiza bagladi kac gundur.
Sorma oyle bir agliyor ki bazen, ne derdi var bir bilsem. Elimden bir sey gelmiyor. Kendini kapatiyor aglarken, hic bi sekilde sakinlesmiyor. Sonra bir an geliyor gulucukler saciyor. Memede bana oyun yapiyor falan. Yilbasi gecesi bir yere davetliyiz. Simdiden kara kara dusunuyorum, napicam orada diye.27 ağustos bizimde canım. Hem atak dönemi üstüne aşı tuz biber oldu. İnan yoruldugumdan yada şikayet ettiğimden değil. Onun huzursuzluğuna üzülüyorum.
Ayy seni nasıl unuturuzz canım ben psikologum bana böyle bi manyak geldi çok afedersin sonra ailesinden biriyle gorusmek istedim geliniyle kızı geldi onları dinledim aynni seninki ve illallah etmişler. Munchausen sendromu teşhisi koyarak doğru psikiyatrist bi arkadaşımı onerdim. Onu da aradım hastaneye yatır dedim yatirmis. Sonra öğrendim ki kadin kendine deli damgası yedirmemek için bi daha hiç öyle şeyler yapmamış. Amacım da buydu zaten. Böyle bi durumda etik metik tanımamYook 1.lik bende talihsizlik konusinda. Daha dogurmadan baslayip erken dogurtturdu ya beni stresten. Oglanin sunnetinde bile hastanedeydi.
Aklima geldi buyuk cocugun bademcikleri alinacak gibi bakalim o zmaan da hastaneye gidecek mi.
Sizinkiler de cok fenaydi Allah icin. Yesilus seninki direk travma. Koalacik zaten hala yasiyor garibim. Neyse gelmis gecmis olsun tekrarlanmasin insallah. Anlamadigim evi varken neden gelinin evine coreklenirler.
Bekim ilk bebek 8 9 aylikken park besigin cibinligini cekip boynuna 1 tur dolamisti. Dusse direk bogulurdu Allah korumus. O zmaandan beri ortu olayina mesafeliyim. Tulum candir. Disarda astronot veya wel soft. Uyurken de uyku tulumu.Beşiğinde yatırırken battaniyesini kenarlara sıkıştırıyorum ben aslında battaniye çok doğru değil ama bende kullanıyorum şuan benimkinde kenardan carsafini çıkarmış kapamış yüzünü Allah korusun örtü üzerinde bi donseler çok tehlikeli. Çok dikkatli olmsliyiz
Mamayla bogdu nedir ya..potasyum vermisler cok fazla..Allahim gdiiyoruz ne yapiyorlar bilmiyoruz bile bazenHala kendime gelemiyorum yorumları okudum iyice mahvoldum. Yanlış anlamadiysam Suriyeli bi doktor kiralikmis Türkçesi iyi değilmiş muhtemelen hemsirelere yanlış anlattı yoksa bu kadar büyük hata nasıl yapılır. Rabbim yardımcısı olsun nasıl zor
Uyku tulumu bu durumda kurtarıcı değil mi? Aldım denemedim daha. Ben de battaniyeyi kollarının altına koyuyorum. Sonra kolu üşür diye üzülüyorumEvet, dedigin gibi bizim ortu de. Ben de normalde pusette kullaniyorum. Cok hafif ama sicak da tuttugu icin battaniye uzerine de atiyordum boyle. Artik o sekilde kullanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?