- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Bizimkide alır kucagına hemen uyutmaya baslarBenimki de torun da torun diye tutturmustu. Ben bakarım siz çalışırsınız için rahat olur diyodu. Bakma anlayışı buymus
Tabi sende senelerin tecrübesi var senelerin yasanmıslıgı biz daha surda 3 yıl oldu yavas yavas gelicem senin kıvama :)Benimki de erkek cocuk seviyor ama sadece kendi erkek cocugunu.Kizimda uzulmustu cinsiyetini öğrenince. Oglumda sofradan kalkip oynadi gobek atti resmen. Ama dogumda hastanelik olmaktan da geri kalmadi. Oglanin sunnetinde bile hastanedeydi. Sunnet olacagi gun taburcu oldu.
En guzeli yokmus gibi davranmak. Artik acimiyorim bile. Onceden uzulurdum yazik kadina diye ama uzulmuyorum. Herkes ektigini bicer. Uzuldugum tek nokta vicdan duygumu baltalamis olmasi.
Esine guzel yerden girmissin. Babanne olayini cok tuttum.
Silkelen bi kendine gel eşin bugun calısmıyorsa güzel bi üst bas al kendineKizlar napiyorsunuz yilbasinda ? Gecen sene cok guzel masa hazirlamistim suslenmis puslenmistim..bugunde bahsettigim uzeree hic keyfim yok..yanii bir sey koymaya bile masaya mecalim yok..zaten pek beklentimde yok o yuzden sabki 60 yasindaki nineler gibi girecekmisim gibi hissediyorum.bir yandanda kiziyorum kendime esiminde icini karartiyorum yasam enerjisini aliyormusum gibiamaaa zaten o da sikayetci degil halinden ne bileyim öyle işte..ne yapmali..yanii evliligimde de heyecan falan kalmamis gibi onada canım sıkılıyo..hala kanka kanka takiliyoruz
4ten beri ayaktaEskiden bu saatlerde buralar kalabalıktı uykusuz anneler azalmışBugün uykusuz öyle bırakılmaz böyle bırakılır adlı çalışmayı yaptı oğlum Şimdi uykusunu almış şapşik şapşik gülüyor evin içinde geziyoruz
Dün hiç kaka yapmadı sürekli ıkınıyor yapamayınca da ağlıyor. Kabız da değil bir gün önce de bir gün arayla yapmıştı. Ama şimdi karnı aç olmasına rağmen her emmeye çalıştığında bağırarak ağlıyor vazgeçiyor emmekten. Sütüm de var anlamadım ben. Acaba emdikçe alttan baskı oluyor kaka yapamayınca mı bağırıyor. Canım sıkıldı.4ten beri ayakta
Girmiyorum değil giremiyorum sahsen cunku bir savas halinde emiyor bi o gögsü bir bu gögsü uyumak istiyor uyuyamıyor iyice delleniyor falan
Yoksa buralardayım
Ben de benzer durumdayım. Tek fark öğretmenim yani koşullarım bir nebze daha uygun. Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Büyük kızlarımın ikisinin de spor, sosyal, sanatsal aktiviteleri var. Benim maaşım zaten bunları karşılamaya yetmez. Ama eşim iyi kazanıyor. Bu sebeple ailen çalışmasan da idare edebilirsiniz modunda. Tabi onlar da beni düşünüyor ama üç çocukla evde bunalmak benim için daha kötü. Her çocukta aynı şeyi söylerim şöyle rahat rahat depresyonA girme lüksüm bile yok. Ben depresyona girsen kim bakacak bebelere :)suanda yıllık izinlerimi kullanıyorum sonra 6ay ücretsiz izin kullanmaya baslayacagım
Temmuzda geri dönüyor gözüküyorum kagıt üstünde
10aylık olacak nasipse
Ama bakıcı nasıl buluruz kime güveniriz bilmiyorum annemin cok cok sevdigimiz yardımcısı bile bunu yapıyorsa kim neler yapmaz diye düşünüyor
Birde benim işe dönüş nedenimi maddi düşünüyorlar o yüzden maaşımı bana vermeye basladılar. Hani al paranı otur evinde calısma cocuguna bak diye.
Ancak ikinciyide istiyoruz ondada aynı seyleri yasayacagım derken yaş olcak 40a yakın
ben iki üni ve yüksek lisans mezunuyum iyi bi kurumsal firmada calısıyorum bunları bırakmak kolay ama 40 yasında iş hayatına geri dönmek istedigimde kimse beni almaz o yaşta
Ruhsal saglıgım icin aktif yasantım icin calısmalıyım
Herkesin ayrı derdi var işte maddiyat hersey demek değil benim için keske evde körelecegim
Gazı olabilir atak olabilirDün hiç kaka yapmadı sürekli ıkınıyor yapamayınca da ağlıyor. Kabız da değil bir gün önce de bir gün arayla yapmıştı. Ama şimdi karnı aç olmasına rağmen her emmeye çalıştığında bağırarak ağlıyor vazgeçiyor emmekten. Sütüm de var anlamadım ben. Acaba emdikçe alttan baskı oluyor kaka yapamayınca mı bağırıyor. Canım sıkıldı.
Valla ikibucuk saat calısmaya dörtbin kazanıyormussun bence sende gayet cok cok iyi kazanıyorsun ben günün 13saati evde olmayacagım calısırsam 9saat calısıp senin maas oranından hesaplarsam 10küsür bin kazanmıyorum:/Ben de benzer durumdayım. Tek fark öğretmenim yani koşullarım bir nebze daha uygun. Biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Büyük kızlarımın ikisinin de spor, sosyal, sanatsal aktiviteleri var. Benim maaşım zaten bunları karşılamaya yetmez. Ama eşim iyi kazanıyor. Bu sebeple ailen çalışmasan da idare edebilirsiniz modunda. Tabi onlar da beni düşünüyor ama üç çocukla evde bunalmak benim için daha kötü. Her çocukta aynı şeyi söylerim şöyle rahat rahat depresyonA girme lüksüm bile yok. Ben depresyona girsen kim bakacak bebelere :)
Canım çocuklar büyüyünce paranın ne kadar kıymetsiz birşey olduğunu anlıyorsun. Kızlarım tenis oynuyor. Büyüğü gelecek sene milli takım seçmelerine katılacak. Yılda 3 kez raket ve top değiştirmemiz gerekiyor. Raket 2bin 3bin arası, bir kova top 1000 lira. Büyük haftada 3 kez, ufaklık iki kez antrenman yapıyor ikisi haftada 500, ayda 2000 tl. Özel okul, servis, yemek, ikisinin piyano dersi, ufakkığın jimnastiği, büyüğün matematik dersi derken gel de sen çık işin içindenValla ikibucuk saat calısmaya dörtbin kazanıyormussun bence sende gayet cok cok iyi kazanıyorsun ben günün 13saati evde olmayacagım calısırsam 9saat calısıp senin maas oranından hesaplarsam 10küsür bin kazanmıyorum:/
Hem daha subatada var kendin için dön bence aldıgın rakamda sana az grlebilir ama gercekten iyi
Insallah bakalimSilkelen bi kendine gel eşin bugun calısmıyorsa güzel bi üst bas al kendine
Güzel bi sofra kur kızında aksam müsade ediyor nasılsa kolay mezeler yaparsın cerezler falan
Eşinle koyun koyuna girin mis gibi bişte
Ayyy sagolasn ya moral oldu vallahi
Kızlar güzel bilgiler veren doktor buldum buyurunuz
Tamamını dinleyemedim kulaklık yok yanımda
Ama ilk başı ben çok duygulandırdı
‘ Artık 4. Trimester dediğimiz bebeğin kendini hala anne işe birlikte zannettiği dönem bitti ve 4.Ayla ayrı birey olduğunu anlamaya başladı.’
Büyüyorlar
Asıl bombaya geleyim
Uyku Gerilemesi (regresyonu) !
Daha detaylı okuyamadım ama internete yazınca şöyle bir başlık gördüm anlamanıza kafi; 4.ay kabusu
morcivertkedi ShinSeGi ben ve daha bu durumda olanlar var biliyorum
Doktor şöyle bir cümle kurdu ona tutunacağım
‘ Herşey alt üst oldu uykular gitti, ama bu geçici bir dönem
Ve geçtiğinde daha sağlam bir uyku düzeniniz olacak’
Hep birlikte inşallah diyoruz
Ama bu dediklerinin hepsi lüks kavramına giriyor asgeri ücretin 2300 oldugu yerde iki üc saate dört bin kazanmak gayet iyi bi rakam he yetmiyordur oda sizin cocuklarınıza yatırımınızdan kaynaklıCanım çocuklar büyüyünce paranın ne kadar kıymetsiz birşey olduğunu anlıyorsun. Kızlarım tenis oynuyor. Büyüğü gelecek sene milli takım seçmelerine katılacak. Yılda 3 kez raket ve top değiştirmemiz gerekiyor. Raket 2bin 3bin arası, bir kova top 1000 lira. Büyük haftada 3 kez, ufaklık iki kez antrenman yapıyor ikisi haftada 500, ayda 2000 tl. Özel okul, servis, yemek, ikisinin piyano dersi, ufakkığın jimnastiği, büyüğün matematik dersi derken gel de sen çık işin içinden
Bu devirde donanımlı çocuk yetiştirmek eşittir para demek. Bu masrafların yannnda benim kazandığım pul kalıyor anlayacağın.
İlk bi sacını basını makyajını yap güne öyle basla devamı gelir emin olInsallah bakalimgiyeceklerimi coktaan aldimda o ruhu bekliyorum neyse bakalm bugun gunduz hazirlarim ortami artik
Tabi dediğin doğru ama bir spor faaliyeti ya da sanat faaliyeti aslında lüks değil zorunluluk olmalı. Keşke milli eğitim ya da gençlik spor müdürlükleri de destek olsa da bu kadar fahiş rakamlar ödemek zorunda kalmasak.Ama bu dediklerinin hepsi lüks kavramına giriyor asgeri ücretin 2300 oldugu yerde iki üc saate dört bin kazanmak gayet iyi bi rakam he yetmiyordur oda sizin cocuklarınıza yatırımınızdan kaynaklı
Kesinlikle öyleTabi dediğin doğru ama bir spor faaliyeti ya da sanat faaliyeti aslında lüks değil zorunluluk olmalı. Keşke milli eğitim ya da gençlik spor müdürlükleri de destek olsa da bu kadar fahiş rakamlar ödemek zorunda kalmasak.
Okullarda müzik dersi var ama enstrüman çalmayı öğrenen öğrenci yok. Oysa avrupa’daki pek çok ülkede çocuklar en az bir spor dalı ve enstrüman konusunda eğitiliyor. Yani beni zorlasa bile benim için bunlar olmazsa olmaz açıkçası. Tabi beraberinde gelen maddi yükü de sırtlanmak zorundayım ve inşallah ikinci üçüncü çocuklarınız olunca anlayacaksınız ki insan yetenekleri farklı olsa da tüm çocuklarına aynı imkanları sağlamaya zorunlu hissediyor kendini.
Bizim burda belediyenin çocuklara yönelik tek aktivitesi satranç ve benim kızlar satrancı çok yavaş buluyor maalesef. Ya çocuklar büyüdükçe isyan ediyor insan. Büyük kızım özel okuldan iyi bir burs kazandı ama ben devlet okulu istiyordum. Çok uğraştım ve gördüm ki bilsemli olduğu ve öğretmenlere fazladan iş çıkacağı için okul müdürleri göndermeyin buraya çocuk harcanır dediler, sırf başlarından atmak için. Ben öğretmenim buna rağmen istemediler. Mecburen özele verdim.Kesinlikle öyle
Ben simdiden düşünüyorum Bes yaptırmıstım birde her ay kenara kızım icin atmaya basladım ikinci olunca ikiye bölünmesi lazım haksızlık olmasın diye ama o zamanda cok az yatırım yapmıs olucam ne yapsam nasıl yapsam vs diye :)
Yani aslında belediyenin de kursları var ama bu kadar üstüne düşülmüyor tabi. Çocukların orada doğustan yetenekli oldugunu kendini gösterip bi yerlere gelmesi gerekiyor
Feyste eylül anneleride varazra-bade facede babywearing turkiye, tunikofanclub ve huggyberrysevenler kulubu var oraya uye olup bakabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?