2905 doğdu 3.ayda 5900düTesadufe bak sat la dogum ayni ,37+ da doğum yaptim canim.sizde zayif miydiniz yanlış mi kaldı aklimda?
Ben de katılırımBen e watsap grubu kuralım orda daha hızlı iletişime geçeriz inşallah artık beraberiz. İlk kızımda da kk dan Bi toğiğe üye olmuştum önce face de grup açtık ordan watsap şu an çocuklarımız 7 yaşına gircek ve ilk defa hepsi 2. Sınıfa başladılar ve çekiliş yaptılar birlerine hediye ve mektup yolladılar herkez farklı şehirde aynı şehirde olanlar sürekli görüşüyor hani kardeş gibi olduk desem yeridir bişey osa hemen yazarım arada çürük elmalar çıktı tabiki eleme eleme 15 kişi kaldık düşün 7nsenedir bağımız kopmadı bizde böyle bişey yapabiliriz isteyenlerle
2905 doğdu 3.ayda 5900dü
Bu şekilde devam dedi doktor mama takviye sordum gerek yok dedi canım
Bizim boy da hep farkli cikiyor. Dogdugunda 49 cm'di, 15 gun sonra 54 cm, 1 ay sonra 53 mu ne cikmisti. Gecen ay saglik ocagi 59 cm demisti (bir onceki aya gore hic uzamamis yani). Bu ay 64cm dedi. Bir ayda 5 cm uzamadi bence, gecen ay yanlis olcmuslerdi. Yarin kendi doktoruna gidecegiz, oranin olumleri daha saglikli.68 70 cm olan çocuğu 5 6 cm eksik ölçmek de biraz abartı bencebirde söyledim geçen ay kendi doktoru 65cm olctu niye böyle dedim. Bizimki doğru diyor
Anladım canım tamam bu gece tek seferde besliycem. Dün yani bu sabah 6ya geliyodu uyuduk. 180 cc mamayı da ilk kez içti, genelde 90 veriyodum. İyice doysun dedim o da içtikçe içti resmen daha çok versem alır gibiydi, bu mama öncesinde meme verdim asla almadı ağladı, üstelik süt vardı. Çok yorucu bi geceydi. Bakalım bugün neler olacakCanim seniki fazla beslenmekten uyuyamiyor bence. Hani yemegi gazla kaciririz hazimsizlik yapat rahatsiz oluruz ya o mantik. 11 gibi emdikten 1 saat sonra tekrar emzirme. Mama takviyesi yapacaksan da 11de emzirdikten hemen sonra yap. Artik buyudu bebeklerimiz. Sekerleri falan dusmez yeni dogduklari zamandaki gibi degiller. Artik beslenme araliklari acilir.
İg de Bi hemşire takip ediyorum ikizleri var o bestiron kullanıyor bende bestiron alacam bu ay sağlık ocağının verdiğini kullanmamDemir de siz ne kullaniyorsunuz bi yazin bakayim
Ya bu giciklik ne ? Ozel olan seylere giciklar sanki cok dogrular gibi..netten aliirm bende kuzenimde 4.ayda mrsela demir baslamamiat daha tahlil yok bisr yok dayiyorlar demiri.bir de sideferi onermismer biraz arastirdimda ..bakicam artik..gece 12de 2 de 4 de veya 6da emziriyorum ..sasirdi. bu kadar az beklemiyordum cocuk belkide acliktan o kadar agliyo ..yavrum asilards da hic aglamadi atesimiz cikmadi diye calpol vermedim henuzSağlık ocağının dediği hiçbir şeye inanmıyorum ben. 3.ay 65cm olan çocuğu 4.ay kontrolünde 63.5 olctu. 3.ayda rota aşısını alsam siz yapar mısınız diye sorduğumda, biz o riske giremeyiz devletin aşısı değil dediler. Nasil bir zihniyet sen pay biç... Madem onerilmiyor, sağlıklı bulunmuyor neden sağlık bakanlığı bu duruma el atmıyor. Verdikleri kan ilaçları, d vitaminleri çok mu sağlıklı? Gaz yapıyor, kabız yapıyor... Neyse çok şey yazarım da bununla ilgili.... Gram olarak sağlık ocağına göre 700 gram almışız ama oranın tartısina da güvenmiyorum ben. Kıyafetlerle ölçüp,kendi kafalarına göre kıyafetleri düşüyorlar falan... Kendi doktorumuz 4.ay getirme. Her şey yolunda demişti. Götürmedim ben de.. 5.ay gideceğim.. 250 gram az almış canım. Gece uyandırıyor musun? Evet 4.ay kilo alımları düşüyor ama ortalama 400 500 gram arası alabilirdi. Gece 4 5 saatte bir uyandırıp ona rağmen 250 gram aldıysa mama ver kuzum. Yapacak bir şey yok... Mikroferi 6 eczane falan gezdik biz. O şekilde buldum. Firmayı arayıp sordum kilo başına 1 damla verilecek. 7 kiloya 7 damla gibi... Zaten sağlık ocağının verdiği damla da kilo başına demişti. 7300 çıkmıştı, 7 damla ver dedi. Sen en iyisi özelde bir doktor edin kendine. En azından 2 ayda bir falan gidersin. Zaten hasta olmadığı müddetçe zırt pırt götürmenin manası yok.
Bizim saglikocagindaki ebe önerdi geç kalmışsın birden başlama önce kendin başla dedi şimdi kendim alıyorum 4. Ayda da babise başlayalım sezeryan olan bebeklerin özellikle ihtiyacı var normal doğumda anne karnından çıkarken yuttukları bakterileri alamadıkları için bağışıklık sistemleri güçlü olmuyor dedibagirsak florasini kuvvetlendirmesi icin vermeni oneririm dedi.baya ilgili kadın dr hemen surup ver dedi aşıda arkamdan gelmiş çaktırmadan sen ona bakma ateşlemezse verme fln dediInanilmaz moralim bozuk saglik ocgindan geliyorum probiyotigi sordum onermiyoruz oyle bir pazarliyorki ilac firmalari dedi iyi dedim..dvit ocean kullaniyorum demiride alabilrmiyim diyr sordum hı o zaman vermeyelim dedi yarim agiz..(sanki asilarin tumunu devlet karsiliyorda disardan alacagim eeye bozuluyo)soyle kullan boylrrr kullan yok rahatsizlik duydu adam yani..sonra cocugu sedyede yan koydum amannnn oyle birakmiyoruz falan diyo sanku biz bilmiyorux..sadrce annr sutu falan diye teraneler yine kilo icin bir indik ki 250 gr almisiz sadece gunde 1 mama veriyordum..tabiii bunun icin ne dusunduklerini bilmiyorum..cok sinir oldun kesinlikle degistiricem doktoru..ozelde de gitmiyordum doktora ama takip sart oldu @Pircici microferi eczanede bulamadik size doktor dozunu nasil onerdi..simdi boyle yarim agiz emin sekilde kullan demeyincr icimde rahat degilnapicam simdi hic bilmiyorum mamayi takviye olarak her beslenne sonrasi vereyim madem..ya da bir doktors gidelin br daha
Canim benim ilk bebek de oyleydi 300 gr alirdi hep. Dert etme kendine. Boyu uzundur zayif duruyorsa da. Benimkinin boyu uzundu hep o yuzden de cok zayif gorunurdu. Hala da uzun yasitlarindan. Kilo isine takilma. Ben saglik ocaginin verdiği demiri kulkaniyorum ama arada unutuyorum. Tadini cocuk hic sevmedi.Ya 250 gr.da cok az nerdeyse hic almamis cocuk
Tesekkurleryesilus çok tatlısınız bayıldım canım çok sevgiler bizden
Labazop maşallah ya güzel yavrum
S Serrarana18 maşallah canım çok güzelsiniz benim de hayalimdi genç annelik ama 25te evlendim
Olsun yavrularımız sağlıkla kucağımızdalar ya bundan büyük nimet bilmiyorum elhamdulillah ♥
E Elwing6 Gülce sana hastayız zatenannesi de mis maşallah size
Ahahah ben sut danam diye seviyorum
Sagma pompanin resmini koysana. Benimkinde boru? Falan yok.Kızlar bir şey sorcam bugün ilk kez sütümü sağdım sağdıktan 2 saat sonra buzluğa koydum inşallah 2 saat beklettiğim için sorun olmaz, gerçi 3 saat kalır dışarda demiştini. Sorum şu sağma makinesinde üstün geçtiği inçe boruyu nasıl temizliyorsunuz, incecik boru içinde süt kalıntısı kalmıştır?
Canım sağlık ocağına bakarsak bana da hiç mama verme dedi e kilo almiyo Dr gelişimini etkiler dedi napayim..Inanilmaz moralim bozuk saglik ocgindan geliyorum probiyotigi sordum onermiyoruz oyle bir pazarliyorki ilac firmalari dedi iyi dedim..dvit ocean kullaniyorum demiride alabilrmiyim diyr sordum hı o zaman vermeyelim dedi yarim agiz..(sanki asilarin tumunu devlet karsiliyorda disardan alacagim eeye bozuluyo)soyle kullan boylrrr kullan yok rahatsizlik duydu adam yani..sonra cocugu sedyede yan koydum amannnn oyle birakmiyoruz falan diyo sanku biz bilmiyorux..sadrce annr sutu falan diye teraneler yine kilo icin bir indik ki 250 gr almisiz sadece gunde 1 mama veriyordum..tabiii bunun icin ne dusunduklerini bilmiyorum..cok sinir oldun kesinlikle degistiricem doktoru..ozelde de gitmiyordum doktora ama takip sart oldu @Pircici microferi eczanede bulamadik size doktor dozunu nasil onerdi..simdi boyle yarim agiz emin sekilde kullan demeyincr icimde rahat degilnapicam simdi hic bilmiyorum mamayi takviye olarak her beslenne sonrasi vereyim madem..ya da bir doktors gidelin br daha
çok konuşuyor. hele sinirlenince emmmmm emmmmmWayyy o daha iyiymiş
Bu hızda devam ederse bizim yaramazlık yapmalarımız cok yakın :)
Konusuyormu seninkide mırmırmır susmadan memede bile ve cıkardıgı sesler baya baya hecelere döndü mü
1 ayda mı 250 gram almış canım? Aman bizim özelde takip eden doktor var da noluyor, açsa mama vercen tabiii diyorInanilmaz moralim bozuk saglik ocgindan geliyorum probiyotigi sordum onermiyoruz oyle bir pazarliyorki ilac firmalari dedi iyi dedim..dvit ocean kullaniyorum demiride alabilrmiyim diyr sordum hı o zaman vermeyelim dedi yarim agiz..(sanki asilarin tumunu devlet karsiliyorda disardan alacagim eeye bozuluyo)soyle kullan boylrrr kullan yok rahatsizlik duydu adam yani..sonra cocugu sedyede yan koydum amannnn oyle birakmiyoruz falan diyo sanku biz bilmiyorux..sadrce annr sutu falan diye teraneler yine kilo icin bir indik ki 250 gr almisiz sadece gunde 1 mama veriyordum..tabiii bunun icin ne dusunduklerini bilmiyorum..cok sinir oldun kesinlikle degistiricem doktoru..ozelde de gitmiyordum doktora ama takip sart oldu @Pircici microferi eczanede bulamadik size doktor dozunu nasil onerdi..simdi boyle yarim agiz emin sekilde kullan demeyincr icimde rahat degilnapicam simdi hic bilmiyorum mamayi takviye olarak her beslenne sonrasi vereyim madem..ya da bir doktors gidelin br daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?