Günaydınnn
Ya sen nasıl pozitif bir insansin
Dediğin gibi uyanıklık sureleri uzadi ve ne oyun oynayacağımi şaşırmış durumdayım herşeyden çok çabuk sıkılıyo. Çocuk sarkılarina hareketler uyduruyorum bakiyo şimdi en sevdiği oyun bu evi gezdiriyorum ve sürekli konuşuyorum. Sustugumda agliyo durmuyo. Sizler bebisleri nasıl oyaliyorsunuz neler oynatiyorsunuz?
İkizler olduğumdan ruh halim değişik
Aynen bende öyleyim, kılıktan kılığa giriyorum oyun oynarken, güldürmek için yüzümün aldığı şekilleri bilmiyorum
Eşim bi bana bakıyo bi çocuğa bakıyo
Tabi çocuk gülüyo o arada
Aynanın karşısında tut bi süre gündüzleri
Ayna karşısında konuş gül seni izlemesine izin ver
İkizler olduğumdan ruh halim değişik
Aynen bende öyleyim, kılıktan kılığa giriyorum oyun oynarken, güldürmek için yüzümün aldığı şekilleri bilmiyorum
Eşim bi bana bakıyo bi çocuğa bakıyo
Tabi çocuk gülüyo o arada
Aynanın karşısında tut bi süre gündüzleri
Ayna karşısında konuş gül seni izlemesine izin ver
Bi kac kere ayna karşısında tuttum gözlerini kocaman açtı baktı baktı ağladı hep. Acaba korktu mu beni karşısında zannedip de kucagima alayim mi istedi halbuki kucagimda anlamadım
Ben de öyle ne hallere giriyorum akşama kadar akşam da pilim bitiyo babası aynı ama oğlumun enerjisi bitmiyor maşallah
Bi kac kere ayna karşısında tuttum gözlerini kocaman açtı baktı baktı ağladı hep. Acaba korktu mu beni karşısında zannedip de kucagima alayim mi istedi halbuki kucagimda anlamadım
Ben de öyle ne hallere giriyorum akşama kadar akşam da pilim bitiyo babası aynı ama oğlumun enerjisi bitmiyor maşallah
Ara ara tut kendini tanısın
Sen konuşmaya devam et alışır bi süre sonra
Beşiğinde durmuyorsa yere böyle pike tarzı bişeyler ser
Koy üzerine poposunu dönder yuvarlansın, biraz sırt üstü, biraz yüz üstü durmasını sağla.
Bi süre sonra yorulur mızmızlanır kucak ister memeyle yapışık uykuya dalar
Dene
Benim kizim tam 33 ay gece sürekli uyanıyordu düşünsene 33 ay boyunca kesintisiz 3 saat uyumusluğun yoktu herkes yok açtır vs yorum yapıyordu doktora gittik geniz eti büyümesi sinira gelmiş bi alerji ilacı verdi o direk iyi geldi bize ondan sonra düzeldi uykumuz
Canim ben sadece gece uykusunda yatak odasina goturuyorum. Sabahlari kalkinca 9 -9.30 uyuypr yallasik 1 saat bazen de 1 saat 10 dk. Sonra emiyor ana kucagina birakiyorum. Oradan sıkılınca yere carsaf serdim orada biraz oynuyoruz. Sonra yine ana kucagi seklinde takiliyor. 11.30 ile 12.30 en gec 1de oglen uykusu gelip huzursuzluk cikarip agliyor. Kundaklayip ana kucaginda uyutuyorum. Bazen yatakodasina tasiyorum oglen uyudugunda. Uyanip emip ayni sureci yasadiktan sonra 4 gib8 tekrar uyuyo ama her gun degil cok bunalirsa. Bu sekilde uyu uyna olaylari gece uykusina kadar suruyor. Cok agladiginda gozu uyku ve meme bile gormuyor. Kundaklayip sallayip uyutuyorum. 10 dk uyuyunca sak8nlesip rahatca emiyor.
Zaten olması gereken aşağı yukarı böyle bizde buna benzer şekilde gündüz uykularını bi nebze düzene sokabildik ama gece uykuları felaket. Günden güne kötüye gidiyor. Bu gece 40 dk da bir uyandı
Yok arkadas sirf meraktan baktim agistos analarina, sarmadi beni. Az tuzlu corba vermis biri. Az degil hic tuzlu olmasi lazim onun. Bebege seker tuz yok. Ben ilkinde onu deneyimledim. Etraftan ama cani ceker, az tuz at, tadi tuzu olsun yemegin doyen coktu. Bebegim bilmedigi seyi nasil cani ceksin.
Minik uzaylilarimiz onlar bizom. Ne ogretirsek o sekilde olusacak damak tadlari. Tabi hamilelikte cok tukettigimiz besinlere daha yatkin olacaklar.
Tuz şeker yasak ya medela peynir filan veriliyor mu bebeklere? Ara sıra kahvaltıda bişey yalatayım diyorum ama hiç birini seçemiyorum. Reçeller çok tatlı, peynir tuzlu, yeşillik zaten olmaz, limonu bi kerecik minicik yalattım neredeyse ağlayacaktı yoğurt yalattım azıcık onu sevdi
Bwl mi yapmıstın mamaylamı gitmiştin bunda ne yapacaksın
Bir yanım bwl diyor bir yanım aman onla ugrasılırmı bembeyaz evde kısın ortasında ver mamayı gitsin diyor
Arada sallanmaya ihtiyaç duyuyorlar canım
Öyle düşünme lütfen ☺
Bende emzirip yerine koyuyorum
Çoğu kez kendisi uykuya dalıyor
Bazen sallanmak istiyo, uykuya geçişi hızlanıyor bu şekilde
Ama bir görsen dolaşarak kucağımda tempo tutuyorum resmen ve uykusu bar ama sakinleşene kadar yoruluyoruz
Bu uyku sorunu günlerinde yanlış şeyleri alışkanlık etmekten korkuyorum
Ben de seviyorum seni bu arada
İşte o çok sıkıntı ya iyice yorgun düşüyordur yavrucak. En az 1 saatlik 3 uyku yapması lazımmış. Bizimki de gündüz uykuya çabuk dalıyor ama hemen uyanma eğiliminde resmen başında nöbet tutuyoruz uyanacak gibi olunca bi daha sallayıp uyutuyoruz
Günaydın mutlu haftalar herkese ☺Aynı yoğunluk bende de var minik oğlum gündüzleri yarım saat uyuyor uyutmaya çalışırken de yarım saat geçiyo Zor uykuya dalıyor geri kalan zamanlarda onla oyna, ev işleri derken vakit olmuyor
Kimse bir yere gitmesin güzel paylaşım oluyor burada
Dikkat et yakında kucağında bebekle horon teperken bulabilirsin kendini, bizimki bi ara o raddeye gelmişti artık uyutmamız için. Şimdi ayakta sallamaya alıştırmaya çalışmıyorum sanki marifetmiş gibi ama kucaktan iyidir.
Benim kizim tam 33 ay gece sürekli uyanıyordu düşünsene 33 ay boyunca kesintisiz 3 saat uyumusluğun yoktu herkes yok açtır vs yorum yapıyordu doktora gittik geniz eti büyümesi sinira gelmiş bi alerji ilacı verdi o direk iyi geldi bize ondan sonra düzeldi uykumuz
Ya ben de acaba gece susuyor da ondan mı uyanıyor diye düşünür oldum. Çünkü ben gece her uyandığımda boğazım kupkuru oluyor. Peteklere su da koyuyorum ama bilemedim bi nem ölçer alayım bari.
Ara ara tut kendini tanısın
Sen konuşmaya devam et alışır bi süre sonra
Beşiğinde durmuyorsa yere böyle pike tarzı bişeyler ser
Koy üzerine poposunu dönder yuvarlansın, biraz sırt üstü, biraz yüz üstü durmasını sağla.
Bi süre sonra yorulur mızmızlanır kucak ister memeyle yapışık uykuya dalar
Dene
Bunu da yapıyorum. Çift kişilik battaniyeyi dort katlı seriyorum dönüyo oynuyo hatta battaniyenin çiçekleri var onları inceliyor ve yorulmuyo sıkılıyo
Ama sonra uyuyacagi zaman salliyorum zar zor uyuyo bi dahakine meme teklif edeyim belki emer uyuyakalır
İşte o çok sıkıntı ya iyice yorgun düşüyordur yavrucak. En az 1 saatlik 3 uyku yapması lazımmış. Bizimki de gündüz uykuya çabuk dalıyor ama hemen uyanma eğiliminde resmen başında nöbet tutuyoruz uyanacak gibi olunca bi daha sallayıp uyutuyoruz
Ama bir görsen dolaşarak kucağımda tempo tutuyorum resmen ve uykusu bar ama sakinleşene kadar yoruluyoruz
Bu uyku sorunu günlerinde yanlış şeyleri alışkanlık etmekten korkuyorum
Ben de seviyorum seni bu arada
Uykuya geçemiyor demek ki kuzum kendisi, ondan huzursuz oluyo kıyamam
Hırsını da ağlayarak atıyo
Hep mi böyleydi yoksa düzeni bozulunca mı böyle.
Allah razı olsun canım bende seni seviyorum elbette
Bunu da yapıyorum. Çift kişilik battaniyeyi dort katlı seriyorum dönüyo oynuyo hatta battaniyenin çiçekleri var onları inceliyor ve yorulmuyo sıkılıyo
Ama sonra uyuyacagi zaman salliyorum zar zor uyuyo bi dahakine meme teklif edeyim belki emer uyuyakalır