İşin ilginç yanı bizimki gündüz uyuyo :) akşam rutinlerini yapıyorum, güzelce kitap okuyorum, sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum. Yok arkadaş çocuğa bi enerji geliyor. Bildiklerim, okuduklarım vs. henüz nerde hata yaptığımı bulamadım. Bugün üstelik erken de kaldırdım hiç istemesem de onu da deniyim dedim. Gene uyumuyor. Saat kaç olmuş artık farkında bile değilim.Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ama belki sana faydam olur. Gündüz uykuları çok önemliymiş gündüz yorgun olursa vücutta çık fazla adrenalin salgılanıp gece uykusunu sabote ediyormuş. Gündüz en fazla 2 saatte bir 45 dk dan uzun uyumaları gerekliymiş ve bu şekilde 3-4 uyku yapıp 4-5 saat gündüz uyumaları gerekliymiş. Sabah ilk uyandıktan 1.15 dk sonra ilk Gündü uykularına geçmeleri gerekliymiş. Ben bunların çoğuna dikkat ediyorum ama henüz yol kat edemedikbizim yatak odası çok soğuk oluyor, en güzel ısının yer de salon o yüzden salonda yatıyoruz bence bizim orda sıkıntı var. Uyku saatinden 2 saat önce uyuyacağı alana geçip, loş ışıkta sakin etkinlikler yapmak lazım, sanırım bizde bu eksik. Ama eğer bu ay da bu sorunu çözemezsek diğer ay elektiekli soba da yakıcam gerekirse ve yatak odasında yatırıcam çocuğu.
Bizdede 1 haftadır yeni oluştu ne zaman yaptırdınız kaç aylıksınız. Biz 19 kasımda olmuştuk aşımızı 3 ay 21 günlüğüz şuanKızlar bizim verem aşı izi oluşmadı henüz sizde durum nasıl?
Canim ben sadece gece uykusunda yatak odasina goturuyorum. Sabahlari kalkinca 9 -9.30 uyuypr yallasik 1 saat bazen de 1 saat 10 dk. Sonra emiyor ana kucagina birakiyorum. Oradan sıkılınca yere carsaf serdim orada biraz oynuyoruz. Sonra yine ana kucagi seklinde takiliyor. 11.30 ile 12.30 en gec 1de oglen uykusu gelip huzursuzluk cikarip agliyor. Kundaklayip ana kucaginda uyutuyorum. Bazen yatakodasina tasiyorum oglen uyudugunda. Uyanip emip ayni sureci yasadiktan sonra 4 gib8 tekrar uyuyo ama her gun degil cok bunalirsa. Bu sekilde uyu uyna olaylari gece uykusina kadar suruyor. Cok agladiginda gozu uyku ve meme bile gormuyor. Kundaklayip sallayip uyutuyorum. 10 dk uyuyunca sak8nlesip rahatca emiyor.Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ama belki sana faydam olur. Gündüz uykuları çok önemliymiş gündüz yorgun olursa vücutta çık fazla adrenalin salgılanıp gece uykusunu sabote ediyormuş. Gündüz en fazla 2 saatte bir 45 dk dan uzun uyumaları gerekliymiş ve bu şekilde 3-4 uyku yapıp 4-5 saat gündüz uyumaları gerekliymiş. Sabah ilk uyandıktan 1.15 dk sonra ilk Gündü uykularına geçmeleri gerekliymiş. Ben bunların çoğuna dikkat ediyorum ama henüz yol kat edemedikbizim yatak odası çok soğuk oluyor, en güzel ısının yer de salon o yüzden salonda yatıyoruz bence bizim orda sıkıntı var. Uyku saatinden 2 saat önce uyuyacağı alana geçip, loş ışıkta sakin etkinlikler yapmak lazım, sanırım bizde bu eksik. Ama eğer bu ay da bu sorunu çözemezsek diğer ay elektiekli soba da yakıcam gerekirse ve yatak odasında yatırıcam çocuğu.
Canim sadece 1 gun degil hergun ayni saatte uyandir. Once gece gunduzu kavramasi lazim. Normalde biz de uyuyup uyninca daha enerjik oluyoruz. Bebegin de oyle olmasi normal. Gunduz olabildigince uyanik tutmaya calis. Bu surecte 2 3 gun sen yorulursun ama sonra rahat edersin. Beslenmesini de uzun uzun emzirme seklinde degil en fazla 15 dk olacak sekilde ayarla. Benimki 5 ile 7 dk emip birakiyor. Arada 10 15 dk emiyor. Surekli memede kalsa sut de birikmez doyduginu da bilmez. Gece 23 gibi uyuyor benim bebek. Sabah da 7de ayakta. Her bunye farkli tabi. Ama gunduzden kesip gedeye eklenem lazim.İşin ilginç yanı bizimki gündüz uyuyo :) akşam rutinlerini yapıyorum, güzelce kitap okuyorum, sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum. Yok arkadaş çocuğa bi enerji geliyor. Bildiklerim, okuduklarım vs. henüz nerde hata yaptığımı bulamadım. Bugün üstelik erken de kaldırdım hiç istemesem de onu da deniyim dedim. Gene uyumuyor. Saat kaç olmuş artık farkında bile değilim.
Sizin sorun sadece mekansa onu değiştirebilirsen çözülür inşallah. Ama hep salonda yatıyosa kuzu oraya da alışmış olmalı
Benim de bu ikinci canım normal demek kiBenim ikinci adetim öyle oldu canım. İlki leke şeklindeydi ikincisi çok yoğun kanamalı oldu hatta depent kilot almıştık doğum için ondan kullandım rahat oldu. Bugün 6.günü azaldı çok şükür kanama
Bwl mi yapmıstın mamaylamı gitmiştin bunda ne yapacaksınYok arkadas sirf meraktan baktim agistos analarina, sarmadi beni. Az tuzlu corba vermis biri. Az degil hic tuzlu olmasi lazim onun. Bebege seker tuz yok. Ben ilkinde onu deneyimledim. Etraftan ama cani ceker, az tuz at, tadi tuzu olsun yemegin doyen coktu. Bebegim bilmedigi seyi nasil cani ceksin.
Minik uzaylilarimiz onlar bizom. Ne ogretirsek o sekilde olusacak damak tadlari. Tabi hamilelikte cok tukettigimiz besinlere daha yatkin olacaklar.
Canim bwl bilmiyorum. Bakti geldikce sebzeleri haslayip tattirdim. Sonra sebze corbalari tarhana corbasi derken gelisti gitti. Tuz seker vermedi. Hic onu met hatirliyorum. Bakalim bunda nasil olacak.Bwl mi yapmıstın mamaylamı gitmiştin bunda ne yapacaksın
Bir yanım bwl diyor bir yanım aman onla ugrasılırmı bembeyaz evde kısın ortasında ver mamayı gitsin diyor
MerhabaMerhabalar ben de eylül annesiyim her ne kadar bebeğim acele edip 28 ağustosta doğsa dave hamilelikten bugüne kadar da bu sayfanın sıkı takipçisiyim watsapp gruplarında grubu sessiz takip eden üye gibi yazmayıp okuyorum
Ancak farkettim ki bikaç gğndğr sanırım farklı bir mecrada arkadaşlar ve çok üzüldüm
Burda ben de sizden duyduklarımla bebeğimi büyütmeye çalışan bir anneyim buraya dönün lütfenya da bizi de alın
Alllah yandıkkAğustos anneleri sikayetciyse öpüp başımıza koyalım ablam iki yaşından sonra düzene girdi diyo
Ben merak ettim seniii. Ama 2 çocukla daha zor diye sesim çıkmadıGünaydın da günaydın
Kim diyo burası sessizleşti diye
Pardon kaçırdım mı bişeyler
Birkaç gün girmedim kimse fark etmemiş
Durun iki trip atayım
Her neyse şaka bi yana bebekler büyüdükçe sorumluluklarımız artıyor
Daha uzun uyanık kalıyor bu minikler
Ee haliyle onlarla oynamaktan foruma bakamıyoruz.
Devamında günlük işlerimiz oluyo
Kimseye küsülmez tavır alınmaz
Hepimizin sorumlulukları var, halden anlamalıyız
Hepinizi seviyorum, önemsiyorum
Birkaç gün yazmadım diye unutmuş olmuyoruz sizi kızlar
Tosunumla ve minnoş kızımla öpüyoruz hepinizi gönlü güzellerim ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Bizim gündüz toplassn 45 dk uyuyorTerzi kendi söküğünü dikemezmiş ama belki sana faydam olur. Gündüz uykuları çok önemliymiş gündüz yorgun olursa vücutta çık fazla adrenalin salgılanıp gece uykusunu sabote ediyormuş. Gündüz en fazla 2 saatte bir 45 dk dan uzun uyumaları gerekliymiş ve bu şekilde 3-4 uyku yapıp 4-5 saat gündüz uyumaları gerekliymiş. Sabah ilk uyandıktan 1.15 dk sonra ilk Gündü uykularına geçmeleri gerekliymiş. Ben bunların çoğuna dikkat ediyorum ama henüz yol kat edemedikbizim yatak odası çok soğuk oluyor, en güzel ısının yer de salon o yüzden salonda yatıyoruz bence bizim orda sıkıntı var. Uyku saatinden 2 saat önce uyuyacağı alana geçip, loş ışıkta sakin etkinlikler yapmak lazım, sanırım bizde bu eksik. Ama eğer bu ay da bu sorunu çözemezsek diğer ay elektiekli soba da yakıcam gerekirse ve yatak odasında yatırıcam çocuğu.
Günaydın mutlu haftalar herkese ☺Aynı yoğunluk bende de var minik oğlum gündüzleri yarım saat uyuyor uyutmaya çalışırken de yarım saat geçiyoGünaydın da günaydın
Durun iki trip atayım
Tosunumla ve minnoş kızımla öpüyoruz hepinizi gönlü güzellerim
Sağol canım benim eksik olmaBen merak ettim seniii. Ama 2 çocukla daha zor diye sesim çıkmadı
Günaydın canım yok kimsenin gideceğini sanmıyorum benGünaydın mutlu haftalar herkese ☺Aynı yoğunluk bende de var minik oğlum gündüzleri yarım saat uyuyor uyutmaya çalışırken de yarım saat geçiyoZor uykuya dalıyor geri kalan zamanlarda onla oyna, ev işleri derken vakit olmuyor
Kimse bir yere gitmesin güzel paylaşım oluyor burada
Ben bu sallama illetine nerden bulaştım yaSallamaya alistirmadim hic. Normalde emerken uyuyor. Yerine koyuyorum. Bazen yerinde mikirdaniyor, tekrar aliyorum kucagima, oyle uyuyor.
Arada sallanmaya ihtiyaç duyuyorlar canımBen bu sallama illetine nerden bulaştım yaKucağıma alıyordum sakinliyordu bu git gide sallamayA döndü Ve çok zor böyle ona da bana da
GünaydınnnGünaydın da günaydın
Durun iki trip atayım
Tosunumla ve minnoş kızımla öpüyoruz hepinizi gönlü güzellerim
Yandık ki ne yandıkAlllah yandıkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?