İşin ilginç yanı bizimki gündüz uyuyo :) akşam rutinlerini yapıyorum, güzelce kitap okuyorum, sarılıyorum sakin sakin konuşuyorum. Yok arkadaş çocuğa bi enerji geliyor. Bildiklerim, okuduklarım vs. henüz nerde hata yaptığımı bulamadım. Bugün üstelik erken de kaldırdım hiç istemesem de onu da deniyim dedim. Gene uyumuyor. Saat kaç olmuş artık farkında bile değilim.
Sizin sorun sadece mekansa onu değiştirebilirsen çözülür inşallah. Ama hep salonda yatıyosa kuzu oraya da alışmış olmalı

Canim ben sadece gece uykusunda yatak odasina goturuyorum. Sabahlari kalkinca 9 -9.30 uyuypr yallasik 1 saat bazen de 1 saat 10 dk. Sonra emiyor ana kucagina birakiyorum. Oradan sıkılınca yere carsaf serdim orada biraz oynuyoruz. Sonra yine ana kucagi seklinde takiliyor. 11.30 ile 12.30 en gec 1de oglen uykusu gelip huzursuzluk cikarip agliyor. Kundaklayip ana kucaginda uyutuyorum. Bazen yatakodasina tasiyorum oglen uyudugunda. Uyanip emip ayni sureci yasadiktan sonra 4 gib8 tekrar uyuyo ama her gun degil cok bunalirsa. Bu sekilde uyu uyna olaylari gece uykusina kadar suruyor. Cok agladiginda gozu uyku ve meme bile gormuyor. Kundaklayip sallayip uyutuyorum. 10 dk uyuyunca sak8nlesip rahatca emiyor.

Canim sadece 1 gun degil hergun ayni saatte uyandir. Once gece gunduzu kavramasi lazim. Normalde biz de uyuyup uyninca daha enerjik oluyoruz. Bebegin de oyle olmasi normal. Gunduz olabildigince uyanik tutmaya calis. Bu surecte 2 3 gun sen yorulursun ama sonra rahat edersin. Beslenmesini de uzun uzun emzirme seklinde degil en fazla 15 dk olacak sekilde ayarla. Benimki 5 ile 7 dk emip birakiyor. Arada 10 15 dk emiyor. Surekli memede kalsa sut de birikmez doyduginu da bilmez. Gece 23 gibi uyuyor benim bebek. Sabah da 7de ayakta. Her bunye farkli tabi. Ama gunduzden kesip gedeye eklenem lazim.

Benim de bu ikinci canım normal demek ki

Yok arkadas sirf meraktan baktim agistos analarina, sarmadi beni. Az tuzlu corba vermis biri. Az degil hic tuzlu olmasi lazim onun. Bebege seker tuz yok. Ben ilkinde onu deneyimledim. Etraftan ama cani ceker, az tuz at, tadi tuzu olsun yemegin doyen coktu. Bebegim bilmedigi seyi nasil cani ceksin.
Minik uzaylilarimiz onlar bizom. Ne ogretirsek o sekilde olusacak damak tadlari. Tabi hamilelikte cok tukettigimiz besinlere daha yatkin olacaklar.

Bwl mi yapmıstın mamaylamı gitmiştin bunda ne yapacaksın
Bir yanım bwl diyor bir yanım aman onla ugrasılırmı bembeyaz evde kısın ortasında ver mamayı gitsin diyor

Bwl mi yapmıstın mamaylamı gitmiştin bunda ne yapacaksın
Bir yanım bwl diyor bir yanım aman onla ugrasılırmı bembeyaz evde kısın ortasında ver mamayı gitsin diyor
Canim bwl bilmiyorum. Bakti geldikce sebzeleri haslayip tattirdim. Sonra sebze corbalari tarhana corbasi derken gelisti gitti. Tuz seker vermedi. Hic onu met hatirliyorum. Bakalim bunda nasil olacak.
Oglumda alerji cok oldugu icin cocuk alerji doktorunun verdigi diyete gore gidecegim. 6 aylik olunca getir demisti dr. 19 ocakta 5. Ay dolacak bizimkinin.Cok zorda kalmadikca kavanoz mama dusunmuyorum. O sutlu pirincli mamalardan da cok vermem. Kizdayken begenmemistim.
Ilk cocukta evdeydim bunda calisiyorum bakalim surec nasil olacak. Bwl kendi tatmasi sanirim. Cok onunla ugrasamam gibi geliyor.

Merhaba
Beni de tanıyor musun yoksa tanıtayım mı

Günaydın da günaydın
Kim diyo burası sessizleşti diye
Pardon kaçırdım mı bişeyler
Birkaç gün girmedim kimse fark etmemiş
Durun iki trip atayım

Her neyse şaka bi yana bebekler büyüdükçe sorumluluklarımız artıyor
Daha uzun uyanık kalıyor bu minikler
Ee haliyle onlarla oynamaktan foruma bakamıyoruz.
Devamında günlük işlerimiz oluyo
Kimseye küsülmez tavır alınmaz
Hepimizin sorumlulukları var, halden anlamalıyız

Hepinizi seviyorum, önemsiyorum
Birkaç gün yazmadım diye unutmuş olmuyoruz sizi kızlar
Tosunumla ve minnoş kızımla öpüyoruz hepinizi gönlü güzellerim

Ben merak ettim seniii. Ama 2 çocukla daha zor diye sesim çıkmadı

Bizim gündüz toplassn 45 dk uyuyor

Günaydın mutlu haftalar herkese ☺Aynı yoğunluk bende de var minik oğlum gündüzleri yarım saat uyuyor uyutmaya çalışırken de yarım saat geçiyo Zor uykuya dalıyor geri kalan zamanlarda onla oyna, ev işleri derken vakit olmuyor
Kimse bir yere gitmesin güzel paylaşım oluyor burada

Günaydın canım yok kimsenin gideceğini sanmıyorum ben
Tatlı telaşlar tabi hamileyken 7/24 tel elde bakıyorduk,
Şimdi 7/24 bebek bakıyoruz
Fırsat bulunca hopp anneler kızlar diye geliyoruz buraya

Sallamaya alistirmadim hic. Normalde emerken uyuyor. Yerine koyuyorum. Bazen yerinde mikirdaniyor, tekrar aliyorum kucagima, oyle uyuyor.
Ben bu sallama illetine nerden bulaştım ya Kucağıma alıyordum sakinliyordu bu git gide sallamayA döndü Ve çok zor böyle ona da bana da

Ben bu sallama illetine nerden bulaştım ya Kucağıma alıyordum sakinliyordu bu git gide sallamayA döndü Ve çok zor böyle ona da bana da
Arada sallanmaya ihtiyaç duyuyorlar canım
Öyle düşünme lütfen
Bende emzirip yerine koyuyorum
Çoğu kez kendisi uykuya dalıyor
Bazen sallanmak istiyo, uykuya geçişi hızlanıyor bu şekilde

Günaydınnn
Ya sen nasıl pozitif bir insansin
Dediğin gibi uyanıklık sureleri uzadi ve ne oyun oynayacağımi şaşırmış durumdayım herşeyden çok çabuk sıkılıyo. Çocuk sarkılarina hareketler uyduruyorum bakiyo şimdi en sevdiği oyun bu evi gezdiriyorum ve sürekli konuşuyorum. Sustugumda agliyo durmuyo. Sizler bebisleri nasıl oyaliyorsunuz neler oynatiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…