Arkadaslar, bebeklerinizde ya da yakin cevrenizde hidrosele (su fitigi) rastlayaniniz var mi? Bebegimde su fitigi cikti sünnet olamiyor bu sebeple. Goturdugumuz cerrah 1 yasina kadar kendiliginden gecer buyuk ihtimal gecmezse 13. ya da 14. ayinda hem sunnet hem de fitigi ameliyat ederiz dedi.
Basit bir ameliyatmis ama yine de cok üzülüyorum, merak ettim kendiliginden gecme orani yuksek mi gercekten diye.
Sizde küçük doğmuşsunuz en az doğan biziz sanıyordum benim ilk kızda 2200 doğdu erken doğmuştu ama o bu bebiş 37 de2400 sanirim 2200 e düşmüştür hastane çıkışı sağlıklı olsunlarda en onemlisi o ama çok minik gorunuyoruz
Benim kızım da öyle. Geçen kadının biri “senin sütün bebeğine yaramıyor herhalde” dedi imalı imalı. Allah’tan ikinci çocuğum da “hı, hı” deyip geçebildim. İlkinde uzun uzun açıklamalar yapmaya çalışıyordum.
Sık sık yazmasam da forumu takip eden üyelerdenim. Bizde son durum şöyle:
Kızım 4 ay 17 günlük oldu. 2 hafta önce 5.5kg 60cm idi. İlk 3 ay 1er kilo almıştı. 4. ayda sadece 450gr aldı. Doğumdan beri bırakmak istediğim mamayı hala günde bir veya iki kere veriyorum. Süt sağma işini tamamen bıraktım. Özellikle bir yere gideceğim veya misafir geleceği zaman veriyorum mamayı yoksa sürekli memede çocuk. Gündüz uykuları memede geçiyor. Gece yatmadan önce biberonla doyuruyorum. Hafif bir sallama ve kısa bir ninniyle gece uykusuna geçiyor. İlk uykusu şu an 4-5 saat sürüyor. Sonrasında yaklaşık 2-3 saatte bir emmeye kalkıyor. Uyku konusunda iki çocuğum da beni mahrum bırakmadı. Emip uykuya devam ediyor. Tabi bu arada altını falan açmıyorum. Direk beşiğine geri yatırıyorum.
Karnının üstündeyken sırtüstü geri dönüyor. Sırtüstünden karnının üstüne dönmüyor. Karnının üstündeyken epey bir emekleme çabası gösteriyor. Dizlerini yukarı kaldırıyor, ayakları çırpıyor. Büyük kızım hiç emeklemedi. Bundan ümitliyim.
Çok fazla oturmak istiyor. Ellerinden tuttuğumda kendini yukarı çekip ayaklarının üstünde duruyor. Biraz erken bulduğum için çok fazla müsade etmiyorum. Ama çok hoşuna gidiyor.
Bir ara çok auuu vauuu diye sesler çıkarıyordu. Bu aralar bol tükürükle birlikte bfffff diye diye birşeyler anlatmaya çalışıyor.
Kendi başına çok fazla oyalanmıyor. Bir iş yapacağım zaman genelde önce çoraplarını sonra da tamamen altını soyuyorum. Sadece bezle kalıyor. O şekilde bir ev süpürebiliyorum veya ocağa bir yemek koyabiliyorum.
Newvit demir damlası ve NBL Probiotic D drops kullanıyoruz.
Verem aşısı izi kırmızı bir renge döndü.
5. ayda Rotavirüs aşısının 2. dozu var.
İnşallah bu ay biraz fazla kilo almıştır.
Aklıma gelenler bunlar.
Benim kızım da öyle. Geçen kadının biri “senin sütün bebeğine yaramıyor herhalde” dedi imalı imalı. Allah’tan ikinci çocuğum da “hı, hı” deyip geçebildim. İlkinde uzun uzun açıklamalar yapmaya çalışıyordum.
Işte benim 2. Cocuk ondan takiyom ya oda zayıftı hala zayıf benim anne tarafım hep zayıftır genetik olduğunu düşünüyorum ben 56 kiloyum aşırı zayıf değilim annemler hep zayıftır bari bu bebiş normal olsaydı o süt yaramıyo muhabbetini ilk kızımda çok yaptı kaynanagil bunu görmediler daha fotolardaysa tombik duruyo aslindavkilo alımı iyi ama iste kucuk dogunca. Ilkinde 2200 doğmuştu 4. Ayda tam 6 kiloymuş şimdi ama 4 den sonra çok kötü gitti umarim bu bebiş ablası gibi olmaz
Aaa öylemi bilmiyordum hemen kesiyorum
Ama nutellanın tadı çok güzel kızım 10 gün önce pankek yapmıştı yedim ondan sonra oldu olan hiç aklıma gelmedi ondan olabileceği çok sağol canım düşününce nasılda denk gelmiş nutella kesin
Geçmiş olsun gündaş bizimkiler biz de bugün olduk aşıyı haftasonuna denk geldiği için. Ayy nasıl kanadı çok ağladı ilk defa tek başıma aşıya gittim çok zor oldu benim için şimdi uyuyor neyse ki
İşte o çok sıkıntı ya iyice yorgun düşüyordur yavrucak. En az 1 saatlik 3 uyku yapması lazımmış. Bizimki de gündüz uykuya çabuk dalıyor ama hemen uyanma eğiliminde resmen başında nöbet tutuyoruz uyanacak gibi olunca bi daha sallayıp uyutuyoruz
Şu an kucağımda ikinci uykuyu uyuyor gece çok sık uyandı
İster istemez Plm123
sözü geliyor aklıma gündüz çok uyursa gece uyumaz diye
Böyle bir duruma mi düştük acaba yoksa atak huysuzluğu muydu gece ?
çocuğum konuşsa diyecek ki
-uyusam suç uyumasam suç, sal beni anne
Uykuya geçemiyor demek ki kuzum kendisi, ondan huzursuz oluyo kıyamam
Hırsını da ağlayarak atıyo
Hep mi böyleydi yoksa düzeni bozulunca mı böyle.
Allah razı olsun canım bende seni seviyorum elbette ❤
Dikkat et yakında kucağında bebekle horon teperken bulabilirsin kendini, bizimki bi ara o raddeye gelmişti artık uyutmamız için. Şimdi ayakta sallamaya alıştırmaya çalışmıyorum sanki marifetmiş gibi ama kucaktan iyidir.
Geçmiş olsun gündaş bizimkiler biz de bugün olduk aşıyı haftasonuna denk geldiği için. Ayy nasıl kanadı çok ağladı ilk defa tek başıma aşıya gittim çok zor oldu benim için şimdi uyuyor neyse ki
Bizim bir bardak döküldü ama bardak doluydu. Çocuk sehpaya vurdu bardak yere düştü. Aslında çocuğu hareketli diye annesine kulplu bardakta vermeyi teklif ettim çayı ama istemedi, elinde tutmayınca tabi çocuk ilk fırsatta devirdi bardağı.
Ya niye öyle bizimki de uykusu hafifken herşeye kalkıyor , bazı seslere sıçrıyor
Dün beşiğinde kolumu kaldırdım başını sevivem bir az irkildi tırstı görende çocuk niye korkuyor diyecek
Derin uykuya dalmiyorlar gunduz galiba. Az once uyuttum, sabah 10'dan beri uyanikti. Uykusuzluktan huzursuz oldugu halde direndi. En sonunda uyuttum, kendime bir kahve koyayim dedim. Pat uyandi neyse biraz pispis, emzigini geri verdim uyudu ama pek umudum yok. Yarim saate uyanir yine. Evde de yalniziz, cok sessiz. Sadece yagmur sesi var. Hava da tam uyuma havasi aslinda