Sık sık yazmasam da forumu takip eden üyelerdenim. Bizde son durum şöyle:
Kızım 4 ay 17 günlük oldu. 2 hafta önce 5.5kg 60cm idi. İlk 3 ay 1er kilo almıştı. 4. ayda sadece 450gr aldı. Doğumdan beri bırakmak istediğim mamayı hala günde bir veya iki kere veriyorum. Süt sağma işini tamamen bıraktım. Özellikle bir yere gideceğim veya misafir geleceği zaman veriyorum mamayı yoksa sürekli memede çocuk. Gündüz uykuları memede geçiyor. Gece yatmadan önce biberonla doyuruyorum. Hafif bir sallama ve kısa bir ninniyle gece uykusuna geçiyor. İlk uykusu şu an 4-5 saat sürüyor. Sonrasında yaklaşık 2-3 saatte bir emmeye kalkıyor. Uyku konusunda iki çocuğum da beni mahrum bırakmadı. Emip uykuya devam ediyor. Tabi bu arada altını falan açmıyorum. Direk beşiğine geri yatırıyorum.
Karnının üstündeyken sırtüstü geri dönüyor. Sırtüstünden karnının üstüne dönmüyor. Karnının üstündeyken epey bir emekleme çabası gösteriyor. Dizlerini yukarı kaldırıyor, ayakları çırpıyor. Büyük kızım hiç emeklemedi. Bundan ümitliyim.
Çok fazla oturmak istiyor. Ellerinden tuttuğumda kendini yukarı çekip ayaklarının üstünde duruyor. Biraz erken bulduğum için çok fazla müsade etmiyorum. Ama çok hoşuna gidiyor.
Bir ara çok auuu vauuu diye sesler çıkarıyordu. Bu aralar bol tükürükle birlikte bfffff diye diye birşeyler anlatmaya çalışıyor.
Kendi başına çok fazla oyalanmıyor. Bir iş yapacağım zaman genelde önce çoraplarını sonra da tamamen altını soyuyorum. Sadece bezle kalıyor. O şekilde bir ev süpürebiliyorum veya ocağa bir yemek koyabiliyorum.
Newvit demir damlası ve NBL Probiotic D drops kullanıyoruz.
Verem aşısı izi kırmızı bir renge döndü.
5. ayda Rotavirüs aşısının 2. dozu var.
İnşallah bu ay biraz fazla kilo almıştır.
Aklıma gelenler bunlar.
Merhaba çok açıklayıcı yazmışsınız çok güzel Rota aşısının ilk dozunu ne zaman yaptırdınız? Biz ikinci ayda yaptırdık ilk dozunu ama doktor 2. Dozunu 4. Ayda yapılaş dedi. Siz 5. Ay demişsiniz ondan sordum.
Aynı fikirdeyim ne uyunur ya bu havalarda
Kuzum 5.yılda geldi
4 sene çok güzel uyudum çok şükür
Çalışmadığım zamanlarda bebiş yok diye depresyon takılıyordum
Ama şu an o günlerde yattığım uyuduğum günlere nasıl özeniyorum bir daha öyle bol uykularımız olmayacak sanırım
Ne guzel, masallah. Bence de iyi yapmissin. Benim doktorum da ilk 2 aya gore az kilo aldigimiz halde mama onermedi, daha cok emzir, yediklerine dikkat et dedi.
Bizim kız bi gecen ay cok az aldı hemen basla dedi. Artıkemme süresi azalacak ilgisi dışarı yönelecek falan diye önermişti ama bu ay cok şükür toparladık
Kusması olmasa alacak eminimde iki gündür gene basladı yogun sekilde kusmaları
Nimenrix mi diger dedigin? Bizim doktor da once 6. Ayda yaptirmamizi soylemisti. Ama 6. Ayda cok asisi var deyince 7. Ayda yaptirabilirsin dedi. Ama sadece 3 doz bexsero oneriyor. Niyeyse nimenrix'i soylemedi. Benim de kafam cok karisik. Ikisi farkli bakterilere karsi koruyormus.
Benim büyük kızım 1800 doğdu. Anne baba olarak maşallahımız var ama çocuklarımız minnak doğuyor. Gerçi büyük kızımın boyu kilosu şu an normal. Yaşıtlarından bir farkı yok. Çok yemek seçen ve genel anlamda yemek yemeyi sevmeyen bir çocuk. İnşallah ikincisi öyle olmaz.
Bizim kız bi gecen ay cok az aldı hemen basla dedi. Artıkemme süresi azalacak ilgisi dışarı yönelecek falan diye önermişti ama bu ay cok şükür toparladık
Kusması olmasa alacak eminimde iki gündür gene basladı yogun sekilde kusmaları
Nimenrix mi diger dedigin? Bizim doktor da once 6. Ayda yaptirmamizi soylemisti. Ama 6. Ayda cok asisi var deyince 7. Ayda yaptirabilirsin dedi. Ama sadece 3 doz bexsero oneriyor. Niyeyse nimenrix'i soylemedi. Benim de kafam cok karisik. Ikisi farkli bakterilere karsi koruyormus.
Bexsero vurulduk 1.dozunu
Diğer menenjit asısının ismini bilmiyorum ama 6. ay vuruluruz demişti 6.ay 3ası var 4.yü vurdurmam 7.ay rota ve bexsero var 8.ay vurulabilir ası yoksa
Arkadaslar, bebeklerinizde ya da yakin cevrenizde hidrosele (su fitigi) rastlayaniniz var mi? Bebegimde su fitigi cikti sünnet olamiyor bu sebeple. Goturdugumuz cerrah 1 yasina kadar kendiliginden gecer buyuk ihtimal gecmezse 13. ya da 14. ayinda hem sunnet hem de fitigi ameliyat ederiz dedi.
Basit bir ameliyatmis ama yine de cok üzülüyorum, merak ettim kendiliginden gecme orani yuksek mi gercekten diye.
Merhaba canım bize de su fıtığı var dedi cerrah ama sünnet oldu, yani bu durumdan kaynaklı sünnet olamaz gibi birşey söylemedi. 3 ayda bir kontrole gelin 1 yaşına kadar düzelir, düzelmezse ufak bir operasyon gerekir dedi
Merhaba canım bize de su fıtığı var dedi cerrah ama sünnet oldu, yani bu durumdan kaynaklı sünnet olamaz gibi birşey söylemedi. 3 ayda bir kontrole gelin 1 yaşına kadar düzelir, düzelmezse ufak bir operasyon gerekir dedi
Sabah ogle aksam yazmis ama ben gunde bir kez ancak verebiliyorum. 2 sase veriyorum, kilosuna gore oyle yaziyor icinde. Duzenli versem belki ise yarar ama tekken firsat vermiyor hazirlamama.