Günaydın hanımlar sabah büyük kıza beslenme hazırla giyidir et bir yandan oğlan uyandı mız mız ayyy sabah trafiği çok yoğun oluyor şimdi uyuttum benimkini inşallah uzun uyur bu arada bizim doktorumuz önümüzdeki ay yani 5.ayımızda oturtmaya başlıyca dedi ek gıdalar tattırcaz dedi bizim gibi ek gıdaya başlayacak olan varmı birde kan damlası yazmadı bize hamilelikte kansızlık yaşadınmı diye sordu yok dedim ozaman 7.ayda rutin kan tahlili yapıcaz ozaman duruma göre yazarım dedi.
Bizimki yarın aşı olacak, zaten uykusu düzensizleşti açıdan sonra huysuzlanmaz inşallah. Ben de gece 5 kez kalktım, her kalktığımda emzirdim ve hemen uyumadı. İlk kalktığında ağlama krizi başladı 1,5 saat sonra uyudu. 3 ye kalktığında 2 saat uyanık kaldı. 5 gündür kaka yapmıyor ondan mı ki.
Endişe etme canım
Bizimki geçtiğimiz ay 10.gün fitille yaptı, sonra 3 gün sonra kendisi yaptı
Ardından 5 gün sonra yaptı,
Günde bi yapmaya başladı şimdi
Dün 3 kez dolu dolu yapmıştı
Aşının etkisiyle bence bu.
Rahatsız olmuyorsa beklemende bi sakınca yok
Endişe etme canım
Bizimki geçtiğimiz ay 10.gün fitille yaptı, sonra 3 gün sonra kendisi yaptı
Ardından 5 gün sonra yaptı,
Günde bi yapmaya başladı şimdi
Dün 3 kez dolu dolu yapmıştı
Aşının etkisiyle bence bu.
Rahatsız olmuyorsa beklemende bi sakınca yok
Biraz baktim da tek anne sütü alıyosa bebek 6 ya kadar beklemmesi iyiymiş..mama alıyosa o zaman da 5. Ay ..bir öğün sadece ek gıda olacak şekilde düzenlenexek ilk başta beslenmedinin %80 i anne sütü olmalıymıs
Ben bekleme taraftarı değilim
Az az olsada bebeklere tattırmak gerekli
Anne sütü önemli tabi
Her zamanki gibi emzirmeye devam
Ara öğün yapılıyor bu ek gıdalar
Onlara çerez vermek gibi azıcık azıcık başlanması gerekli
Beklemek isteyen bekler tabi
Kıvranma yok ama huzursuzluğu var. Geçen sefer kakasını yapamadığında 1 çay kaşığı saf zeytinyağı vermiştim ondan mıdır bilmem dolu dolu iki kez kaka yapmıştı. Şimdi de vereyim diyorum ama acaba yarın doktora sorup mu versem zararlı mıdır bilemedim.
Kıvranma yok ama huzursuzluğu var. Geçen sefer kakasını yapamadığında 1 çay kaşığı saf zeytinyağı vermiştim ondan mıdır bilmem dolu dolu iki kez kaka yapmıştı. Şimdi de vereyim diyorum ama acaba yarın doktora sorup mu versem zararlı mıdır bilemedim.
Dolu dolu değil ki verdiğim
Pat diye koca kase yedirmedim öyle zaten
Erken olduğunu düşünmüyorum ben canım
Şöyle söyleyeyim kızımda da 4 aylıkken başlamıştım, 6 aylık olduğunda gayet güzel yiyordu.
Şuanda hiç yememizlik yaptığı bişey yok.
8 aylıkken memeyi bıraktı ve mama bile vermeden büyüttüm ben.
Siz bekleyebilirsin tabi
Ben başladım onu söyledim