En iyi doktor annelerdir elbette ❤
Hissediliyor gerçekten de ☺
Bi hazır aldığım o bisküvi var zaten ona da zararlı diyorlarsa şuracıkta bayılırım
Ya hangi ürün az satıyorsa yararlı, çok satıyorsa zararlı olur.
Bu konu hakkında kompozisyon yazarım ama şu an meşgulüm azıcık ☺
Ama çok satan bir ürün hatta ailecek bayıla bayıla yiyorduk şimdi kendime değilde büyük oğluma verdiğim için pişmanlık duyuyorum açıkcası,müsait oldugun zaman bak istersen içeriğine, yapımı çok kolay aslında, şimdi elimde yok tarif ama nette tarifi vardı
Blender kullanımını ben de doğru bulmuyorum. Cam rendeler var. Pelte halinde vermek lazım. Bir tanıdığımın oğlu ilkokula başladı katı ve taneleri şeyleri yiyemiyor. Çiğneme yetisi gelişmemiş blenderla vermiş hersey..
Hhoney bunch
yaa ben de Philips'in buharlı pişirici blender bir arada robotundan alacaktım. Hiç almayayım o zaman. Sebzeleri tam kararında pişirdiği için istiyordum. Şu buhar aparatlarından alırım olmazsa. Bir de blender'dan geçen besinler kan şekerini hızlı yükseltirmiş.
Dolu dolu değil ki verdiğim
Pat diye koca kase yedirmedim öyle zaten
Erken olduğunu düşünmüyorum ben canım
Şöyle söyleyeyim kızımda da 4 aylıkken başlamıştım, 6 aylık olduğunda gayet güzel yiyordu.
Şuanda hiç yememizlik yaptığı bişey yok.
8 aylıkken memeyi bıraktı ve mama bile vermeden büyüttüm ben.
Siz bekleyebilirsin tabi
Ben başladım onu söyledim
Dün telefonda anneme sordum bizi ek gıdaya nasıl geçirdin diye. Sofrada ne varsa vermişizdir dedi
Ah yaaa keşke şimdi de her şey bizim bebekliğimizdeki gibi doğal olsaydı.
Hhoney bunch
yaa ben de Philips'in buharlı pişirici blender bir arada robotundan alacaktım. Hiç almayayım o zaman. Sebzeleri tam kararında pişirdiği için istiyordum. Şu buhar aparatlarından alırım olmazsa. Bir de blender'dan geçen besinler kan şekerini hızlı yükseltirmiş.
Iki gundur oglum memeden ayrilmiyor. Surekli acikiyor ve memegi birakmiyor. Gece uykulari boluk porcuk. Gunduz neredeyse hic uyumadi. Ne bu simdi? Zirta pirta atak demek istemiyorum ama insallah sadece ataktir ve gecer. Meme uclarim yara oldu resmen.
Ben az az bişiler tatırmak istiyorum ama tatıracak bişey bulamıyorum sofrada. Kahvaltıda hep kucağımda mesela. Bişiler tadırayım diyorum peynir, zeytin çok tuzlu, reçeller çok şekerli, bal-tahin alerjik, domates filan mevsimi değil. Bugün portakal kesmiştim ondan yalattım 1-2 kere korka korka. Akşam yemeğinde de bi kaç kere yoğurt yalattım, turp verdim ağzına kısa süre dişlerine sürtsün diye, tarhana çorbasından 1 damla değdirdim ağzına (inşallah yanlış yapmıyorumdur).
Bizimki yarın aşı olacak, zaten uykusu düzensizleşti açıdan sonra huysuzlanmaz inşallah. Ben de gece 5 kez kalktım, her kalktığımda emzirdim ve hemen uyumadı. İlk kalktığında ağlama krizi başladı 1,5 saat sonra uyudu. 3 ye kalktığında 2 saat uyanık kaldı. 5 gündür kaka yapmıyor ondan mı ki.
Ben az az bişiler tatırmak istiyorum ama tatıracak bişey bulamıyorum sofrada. Kahvaltıda hep kucağımda mesela. Bişiler tadırayım diyorum peynir, zeytin çok tuzlu, reçeller çok şekerli, bal-tahin alerjik, domates filan mevsimi değil. Bugün portakal kesmiştim ondan yalattım 1-2 kere korka korka. Akşam yemeğinde de bi kaç kere yoğurt yalattım, turp verdim ağzına kısa süre dişlerine sürtsün diye, tarhana çorbasından 1 damla değdirdim ağzına (inşallah yanlış yapmıyorumdur).
Zeytinyagi sut emiliini azaltirmis ve sutun bir faydasi olmazmis yagli oldugu icindr bagirsaklari dolandirirmis sakin ha.dedi bana aile hekimi.ayni zamanda da cocuk doktoru bir caykasigi ver dedi ama vermiyorum
Yayıntı kelimesini İzmir e gelince çok duydum Kayınvalidem de yayıntılara çok karşı, benim evimde yayıntı yokmuş. Yayıntı olmasın diye bir odaya boydan boya dolap yaptırdım
Bizim biberon ısıtıcımız tezgahın üstünde. Yoğurt makinesi aldım şimdilik raf içinde duruyor
Kıvranma yok ama huzursuzluğu var. Geçen sefer kakasını yapamadığında 1 çay kaşığı saf zeytinyağı vermiştim ondan mıdır bilmem dolu dolu iki kez kaka yapmıştı. Şimdi de vereyim diyorum ama acaba yarın doktora sorup mu versem zararlı mıdır bilemedim.
Zeytinyağı için kaşığı hafif ateşte ısıtıp asidini götürüp verin diyolar kuzenimin doktoru da kakasını yapamadığında 1 çay kaşığı sütüne karıştırıp verebilirsin demişti bende kendi bebeğime 2 kere falan uyguladım 2,5 aylıkken kendi doktorumuzda pişik kremi yerine zeytinyağı sürmeyi tavsiye ettiğinden beri poposuna da zeytinyağı sürüyorum bariz bir pişik olmadı hiç. Kaka çıkışına da kolaylık sağladığını düşünüyorum
Kaka için zeytinyağına sürülmüş kulak çubuğunu makatının etrafına yuvarlak şeklinde gezdirerek hafifçe uyarı verebilirsin demişti doktor bize rahatsız olduğunda.
Ek gıda mevzusu konuşulmaya başlamış. Ben de çok heyecanlıyım bu konuda. Belki az az elma falan yalatabilirim. Büyük kızım yemek seçen ve çok iştahsız bir çocuk. 2 gündür yine kahvaltı yapmadan gidiyor okula. Akşam geldiğinde de yemek istemiyor. Bakalım bu nasıl olacak. Ablası gibi olursa, hunimi takıp gezerim artık.
Kızlar 4. ay aşıları için 2. Aydan aldığınız calpol u mu kullanıyorsunuz? Calpol açıldıktan sonra ne kadar dayanıyor bilen var mı? Dolapta saklamadım oda ısısında durdu bu arada.