Günaydın canım ☺
Bebe bisküvisini ılık suyla ezdim azıcık çay kaşığıyla verdim
Selamlar hepinize 2 çocuklu çok güzel ama zor bir hayattan doktor bana da başla dedi ama erken oldugunu düşündüm, nasıl şaşkın yüzüne baktıysam 1 ay daha bekle istersen dedi ben beklemeyi düşünüyorum yani anne olarak sen hissetmişsindir zaten hazır olup olmadığını, bir şekilde hissettiriyorlar, bebe bisküvisi kendin mi yapıyorsun peki? Yani sormak istedim ilk oğlumda paketli alıyordum ben ve yarardan çok zararı oldugunu sonradan öğrendim,

En iyi doktor annelerdir elbette
Hissediliyor gerçekten de
Bi hazır aldığım o bisküvi var zaten ona da zararlı diyorlarsa şuracıkta bayılırım
Ya hangi ürün az satıyorsa yararlı, çok satıyorsa zararlı olur.
Bu konu hakkında kompozisyon yazarım ama şu an meşgulüm azıcık

Bizim de 4 aylık bugün Yarın doktor ek gıdaya başla diyecek mi merak ediyorum. Benden çok annem hevesli çorba falan içirmeye
Çoğu dr 6 ay bekle diyo
Anneler öyle ya
Hem yedir hem emzir diyorlar
Ağız birliği yapıyor hepsi

Geçmiş olsun

Canım verdiğin şey direkt olarak şeker. Ha toz şeker yedirmissin 4 aylık bebeğe ha bisküvi vermişsin. 6.ay bitmeden sindirim sistemleri gelişmiş olmuyor. Şekerli bir şey vermek yerine Kabak, patates falan suda pişirip vermeliydin bence. Üzgünüm şimdi sana ne bile diyebilirsin ama şu şeker konusunda çok hassasım ben..

Çok iyi yapmışsın canım sağlıkla büyüsün kuzucuğunaslında bende kendimize yaptığım yemek sularınlar tattırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum errafımdaki çoğu arkadaşlarım öyle yaptı ve herşey yiyorlar

Benim kizimin seker alerjisi hala gecmedi 8 yasinda olmasina ragmen.

Amac herseyi yedirmek degil, amac saglikla her seyi yedirmek. Keninize yaptiginiz yemekler tuzlu olur, tatli olur, yagli olur. Yavas yavas haslama veya buharda pisorme seklinde ona ozel hazirlamalisiniz ek gidalari. Daha sindirim sisyemi anne sutune alismis durumda digerleri agir gelir. Ömür boyu normal yemekler yiyecek zaten.

Bu kadar abartılacak birşey yaptığımı düşünmüyorum.
Bu kadar topa tutulacak geri kafalı biri de değilim.

Sorulduğu için söyledim, tavsiye vermedim.
Siz bildiğiniz gibi beslersiniz.
Birşeyleri paylaşmak hataysa tamamdır
Suç bende.

Günaydın canım bizimde bi doktorumuz 5. Ayda ek gıdaya başlıyoruz tattırmaya yalatmaya özellikle alerjen olanları gluten gibi dedi artık 6. Ay 5 e çekilmiş ne kadar erken tanışırsa alerjen gıdalarla o kadar çabuk başedilebilirmiş kendisini dinleyip 5. Ay dolduğu gibi başlamayı düşünüyorum ufak ufak yalatıp tattırmayla. Diğer bi doktorumuz 6. Ay dedi 4. Ay da destekli oturtabilirsin dedi. Kucakta eğimli oturtuyorum ben arada koltukta destekle falan kısa aralıklarla oldukça dik ve kendine hakim maşallah

Aynen canım zaten vermeye cesaretim yok salçalı ve tuzlu ama verenleride görüyorum gayet sağlıklılar benim büyük kız hiç birşey yemiyor ve ben altı aylık olsuğunda başlamıştım ek gıdaya sebZe çorbası be yoğurtla başlatmıştı doktorumuz

Bende doktorumu dinleyip başlayacağım inşallah bizimkide kendini oturur pozisyona getiyo ama bir ay sonra dedi dr hiç öyle destekle oturtmayı denemedim ama oturmaya hazır olduğunu görüyorum kuzumum maşallah

Zeytinyagi sut emiliini azaltirmis ve sutun bir faydasi olmazmis yagli oldugu icindr bagirsaklari dolandirirmis sakin ha.dedi bana aile hekimi.ayni zamanda da cocuk doktoru bir caykasigi ver dedi ama vermiyorum

Ay bide blender kullanmayın herşeyi catalla iyice ezip verin diyorlar blender katıya gecmesini zorlastırıyormus

Kuzum hemen kızma topa tutmak ne haddimize? Ben tip 2 diyabet hastasıyım. Ve gebelikte de gebelik şekeri yaşadığım için şekerli gıdalar konusunda hassasım. Hayatımdan şekeri çıkararak diyabeti atlattım. Tip 2 diyabet sonradan gelişen bir durum ve genelde sağlıksız beslenme ile ortaya çıkıyor. Evlat senin elbette ne şekilde beslersen bize laf düşmez ama diyabet dünyayı ele geçirmiş durumda. Bu bebe bisküvisi dedikleri haltlar hiç de bebe lafı içermesine rağmen saf ve masum değil. İçeriklerinde glukoz muhakkak vardır. Uyarı amaçlı söyledim. Topa tutmak değil derdim haddime de düşmez...

Ay bide blender kullanmayın herşeyi catalla iyice ezip verin diyorlar blender katıya gecmesini zorlastırıyormus
Blender kullanımını ben de doğru bulmuyorum. Cam rendeler var. Pelte halinde vermek lazım. Bir tanıdığımın oğlu ilkokula başladı katı ve taneleri şeyleri yiyemiyor. Çiğneme yetisi gelişmemiş blenderla vermiş hersey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…