Ik kızımda herşeyi kitaba uygun yaptim. 6.ayda ek gıdaya geçtim kabul etmesi 8. 9. Ayı buldu o ara çok kötü gitti kilo alimimiz. Bugün yasitimizin annesiyle konuşuyoruz, bebege 4 aylik ver birseyler diyor.ben 4 aylık başladım bak seninki 9 ayı bulmuş ek gıdaya başlaması, biz 4 ayda başladık diyor bak benimki kilosu, iştahı iyi sen demek o ara çok kaybettin dedi durdu. Ilk 18 ay şekerli birşey vermedim tuzda aynı sekilde, ne cici bebe ,ne o tarz şeyler. Brokoli,karnabahar sevmedi bende mercimek corbasina ilave ederek yedirdim enginar, kereviz bir çok sebze.onca dikkate cabaya Sonuç minyon bir cocuk.bu bebeğime çok kararsizim ek gıda konusunda ufak ufak dilini degdireyim diyorum ama cesarette edemiyorum, ilk kızıma o kaşık mamalarından vermedim sonuçta mama bunda 6. Aydan sonra denesem mi diyorum bende kararsizim ama elms yerken dilene değdirdim hoşuna gitti direk tatli şeylerde yanlış aslında ilkinde çok dikkat etmistim

Benimkinin sebebi sütümün az gelmesi ona tahammül edemiyo hele de açıktıysa cilgina dönüyor öyle az az cekeyim de gelsin yok..
Ben mama destekli gidiyorum.o dediklerini memede süt azaldıysa yapıyo aslında agzina süt de geliyo sıkıyorum süt var ama onun istediği kıvamda değil
Senin süt durumun nasıl ? Kilo alımı ? Meme reddi geçici diyolar bende 3 aylik olmadan baslamisti bi geçiyor bi geri geliyo

Biz aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Şunları ben yazsam aynısını yazardım. Umarım çabuk geçer. Bizim de sağ meme alınmıyor, akıyor gidiyor yazık, öyle çok sütüm de yok zaten.
İnşallah atlatırız..sağsana o tarafı mama yerine onu verirsin ben solu yatirarak veriyorum bide uyku aralarında alıyo..sen yatirarak denedin mi sağ tarafı bizde çok etkilu oldu..ana kucagi varsa ondayken de olur yada puset felan .üzerine doğru gelip veriyosun memeyi dene bi

Birebir aynı şeyleri yaşamışız. O yüzden benim de çok kafam karışık. Aslında sebzelerle başlamak lazım ama ben şu an daha ek gıdaya geçiş düşünmüyorum. 5.5 aylık olsun ufak ufak başlarım sebzeleri haşlayıp ezmeye. Az az yoğurt vermeye. Bu akşam pasta vardı. Kv azcık tattırayım mı sana (küçük kızıma) dedi. Tabi yapmaz biliyorum. Artık nasıl gözlerimi belerttiysem büyüğüne vermedin de noldu dedi.

Iste ayni bakış açısı benim uzerimdede var ilkine birşey vermedim bence zararlı olan şeylerdi bak zayıf cocuk 2. De ablası gibi oda aynı olursa beni yılların kotu annesi ilan edicekler valla bizim toplumumuzda bebek topluysa iyi annesin iyi bakmışsın ,zayıfsa hiç bakamamışsın muhabbeti var malesef. Sağlıklı olsunlar en onemlisi o 4 yaşında ablaya testler yapıldı yeni çölyak testlerinden biri pozitif cikti kesin sonuç bağırsak biyopsisiymis oyle uzgunumki umarim çıkmaz diye dua ediyorum minyon zayıf olsun ama sağlıklı olsunlar en onemlisi saglik

Çok haklısın. Testleri neden yaptınız? Şüphelendirici bir durum mu vardı?

Çok haklısın. Testleri neden yaptınız? Şüphelendirici bir durum mu vardı?

Hiç şüphem olmadi zayıf ama cok enerjik bir çocuktur minyon biraz diye bi doktora gittik testler iştendi 1 değeri pozitif cikti kesin sonuç biyopsi okadar uzuldumki 4 yaşında hayatı boyunca diyet yapmak zorunda kalabilir. Çölyak belirtilerine bakıyorum hiçbiri yok bizde ishal, aşırı zayıflık, karın şişliği bunlar yok her cocuk gibi arada karnım agrıyo diyo sadece bide gelişme geriliği yapabiliyormuş biz %10 persentildyiz eşimde çok minik bir çocukmuş yaşıtlarından 186 boyunda oldukça iri bir adam yani onada çekebilir minyon olsun ama sağlığı yerinde olsun rabbim dermansız dert vermesin evlada dayanilmiyo

Uyku gerilemesi dedikleri sadece 4 te mi vardi simdi 5 e girdik ya gelir inslh uykular. 9 bucukta baslayip 11 30 da uykuyadaldi bu aksam 2 saat ustun caba ile inslh uyanmazsa

ah canım Allah korusun inş. çıkmaz

Ya bence sütüm var şuan çünkü yutkunmasindan anliyorum Ama cokuzuluyorum ya bu duruma mama vermedim daha hiç bu ay 600 Gr almış işte fena değil ama önümüzdeki ay böyle almaz bu emme ile

Uyku gerilemesi dedikleri sadece 4 te mi vardi simdi 5 e girdik ya gelir inslh uykular. 9 bucukta baslayip 11 30 da uykuyadaldi bu aksam 2 saat ustun caba ile inslh uyanmazsa
Biz cok fena geriledik. Insallah geri gelir. 6-8 saat kesintisiz uykular gitti, 2 saate bir uyanilan uykular geldi. Sanki basa donduk.

Denedim de hiç rahat olmadı. Sağdığımda da yeterli miktar çıkmıyor vazgeçtim ben artık sağmaktan. Zaten hijyeni vs içime sinmiyordu, artık süt de çıkmıyor, bıraktım. Mochi'ye bile sütüm toplanmıyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…