- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Karmanın içindedir hib bak şöyle bir şey buldum.Karma yapıldı ama hemşire hib e artımkoymamış
Şimdi gördüm msjını neyse tablo artık isteyene bilgi olurKızlar yanlış anlamışım
Biz kaka problemi yaşadığımız için gaz veren kabızlık karşıtı mamalara yöneldik, bebelac gold nutrikonfor iyi geldi. Sma güzel mama ama içeriği değişmiş ve birçok kişi şikayetçi kabızlığa yol açtığındanSelam. Biz aptamil kullanıyorduk, sma ya geçip rahat edenleri duyunca biz de dün geçtik. Tesadüf olabililir belki. Dün gece iki kere uyandı sadece. Gece 5 saat net uyudu. Biz de uyumuş olduk. Üç beş güne belli olur tam işe yarayıp yaramadığı ki inşallah yarar. Bebeğim mama yese bile bikaç dakikaya ağlamaya devam ediyordu, hiç durmadan mı ağlar inş işe yarar mama değişimi
Hemşire aşı kartımıza bir kağıt yapıştırdı oraya yazıyor ayın kaçında yaptıracağımızı. Oğul 6 Eylül doğumlu, aşılar ayın 7'sinde yapılıyor. Seninkiler de erken değil benceKızlar 14 Kasım’da 2. Ay aşılarını olmuştuk. Oğlum 9. Eylül doğumlu olduğu için 3. Ay kontrolüne 9 Aralık’ta gittik. Bu ayın 14 ünde aşı yaptırmamız gerekirken bi önceki Aydan dolayı kafam karıştı 9 unda gittim yaptırdım yani bugün. Dolayısıyla 5 gün önce yaptırmış oldum aşıyı. Sağlık ocağına bilgi verirken beni korkuttu erken yaptırmışsın bir dahakine haber ver bana aşıya giderken diye. Böyle gününden bir kaç gün önce yaptıran oldu mu aşıyı aranızda?
Bir önceki aşı 14 ünde olduğu için bunu 10 unda yaptırınca öyle dedi. Ama sanırım Doğum günü önemli yani 9 u ve 9 undan önce yaptırmamam gerek.Hemşire aşı kartımıza bir kağıt yapıştırdı oraya yazıyor ayın kaçında yaptıracağımızı. Oğul 6 Eylül doğumlu, aşılar ayın 7'sinde yapılıyor. Seninkiler de erken değil bence
TeşekkürleerrŞimdi gördüm msjını neyse tablo artık isteyene bilgi olur
Aynı gün doğumlu. Geçen ay 12sinde bu ay 10unda gittim. Dr hiç uyarmadı öyle. 8inde gitsen ilk ay sorun diye biliyorumKızlar 14 Kasım’da 2. Ay aşılarını olmuştuk. Oğlum 9. Eylül doğumlu olduğu için 3. Ay kontrolüne 9 Aralık’ta gittik. Bu ayın 14 ünde aşı yaptırmamız gerekirken bi önceki Aydan dolayı kafam karıştı 9 unda gittim yaptırdım yani bugün. Dolayısıyla 5 gün önce yaptırmış oldum aşıyı. Sağlık ocağına bilgi verirken beni korkuttu erken yaptırmışsın bir dahakine haber ver bana aşıya giderken diye. Böyle gününden bir kaç gün önce yaptıran oldu mu aşıyı aranızda?
Evet canım her yolu deniyorum artık ne kadar olursa bakalım 5 dk anca duruyor artık. Uykudan uyanınca emzirmeye çalışıyorum bazen memede olduğunu anlayınca basıyor çığlığı inşallah uzun sürmezArada sütünü sağ kaşıkla içir canım aç kalmasın. Biberon kaynaklı filan değilse meme reddi yakında tekrar emmeye başlar. Bizimki de 3.ayda yaptı ama biberon yoktu yani alternatif beslenme kaynağı yoktu (kaşıkla beslenme tatmin etmiyor onları) 3.ay malesef az kilo aldı ama çok uğraştım emsin diye her pozisyonu denedim, ayakta dans ede ede şarkı söyleye söyleye emzirdim 3-5 dk zor emiyordu. Ağlarken ısrarcı olmadım, sık sık teklif ettim. Şuan 5.aya girdik çok şükür düzeldi bayağa, şimdi vakum gibi yapışıp emiyorbeyaz gürültü seviyorsa onunla da dene emzirmeyi veya sevdiği bir müzikle
Evet 3 gün kuralı bence de önemli, zaten yiyebileceği çok bi şey de yok.İyi geceler Kızlar. Doğumdan sonra kayboldum. 2 çocuklu düzene alışınca geri geldim. Nasılsınız? Bayadır okumuyordum son 1 haftayı okudum geldim.
ek gıda konusunda acele etmemenizi tavsiye ederim. Çocuğun yemek seçmesinin tadımlara erken veya geç başlamanızla hiç alakasıyok. Kişilik meselesi. 6. Ay bitmeden bebeklerin bağırsakları sindirime hazır olmuyor. Benim büyüğüm 6. Ay dolduktan sonra BLW yöntemiyle tattı her şeyi. Ve şu an yemek seçmiyor. Kendisi 2.5 yaşında. BLW kitabını okumanızı tavsiye ederim. Birde ek gıdada en önemli şey 3 gün kuralı. 3 gün sadece tek bir besin tattırırın. Böylece alerji gelişirse neyden olduğunu bilmiş olursunuz. bir günde daha öncetatmadığı birden çok şey vermeyin. Naçizane. İyi geceler
Evet bizde de ishal yapmisti..neyse kabizlik bakmından iyi olmusRotateq ishal yaptı sanırım. Bugün 6. Gün kaka yaptı şükür. Yazını okurken bizimki de uykudan ağlayarak uyandıHemşire aşı yeri ağrır demişti. Ne kadar sürüyor huzursuzluğu? Karma değil de diğer aşı çok ağrıttı yapılırken. Ateşi yok şükür de ağrı kesici özelliğinden dolayı calpol versem mi ki?
9 doğumlu olduğu için 9 unda yaptırabilirsin tam aşının başlama zamanıKızlar 14 Kasım’da 2. Ay aşılarını olmuştuk. Oğlum 9. Eylül doğumlu olduğu için 3. Ay kontrolüne 9 Aralık’ta gittik. Bu ayın 14 ünde aşı yaptırmamız gerekirken bi önceki Aydan dolayı kafam karıştı 9 unda gittim yaptırdım yani bugün. Dolayısıyla 5 gün önce yaptırmış oldum aşıyı. Sağlık ocağına bilgi verirken beni korkuttu erken yaptırmışsın bir dahakine haber ver bana aşıya giderken diye. Böyle gününden bir kaç gün önce yaptıran oldu mu aşıyı aranızda?
Tabi tabi herkesin kendi çocuğu kendi kararları. Ona karışamayız zaten. Sadece tıbbi bazı durumlara uymak süreci daha kolay yönetmemizi sağlar. Buradaki hiç bir anne kendi veya başkasının çocuğunun zararını istemez. Aksine iyiliğini ister.Evet 3 gün kuralı bence de önemli, zaten yiyebileceği çok bi şey de yok.
6. Ay dolunca ben de ek gıdaya başlamayı düşünüyorum ama mama da verdiğim için doktorumuz ne diyecek bilmiyorum. 5. Ay itibariyle tadım olabilir bence (bu benim fikrim), yani herhangi bi şeyi yutma değil ama atıyorum muzu, havucu yalatabiliriz. Boğazından bir şey geçmesi için en az 5. Ayını doldurmasını beklerim doktorumuz ne derse desin.
Bu da benim fikrimdi ek gıda ile ilgili :))) benim de derdim mama sandalyesi :) karar veremiyorum
:)) yani tek derdimin mama sandalyesi olmasını isterdim elbette ama o da işte dertleriminden biri. Hani ikea mı almalı yoksa şu yatar pozisyona gelenlerden mi karar veremedim. Muhtemelen benn de ikea alıcam. Daha "bugün ne yicek bu çocuk" sorunlarım başlıycak, en tırstığım döneme girmek üzereyiz, 1,5 ay kaldıTabi tabi herkesin kendi çocuğu kendi kararları. Ona karışamayız zaten. Sadece tıbbi bazı durumlara uymak süreci daha kolay yönetmemizi sağlar. Buradaki hiç bir anne kendi veya başkasının çocuğunun zararını istemez. Aksine iyiliğini ister.
Derdin mama sandalyesi mi?çok tatlısın
ben İKEA’nın sandalyesini kullanıyorum ilk oğlumda. Hala çok sağlam maşallahşimdi küçüğe de aldım. Aslında abimiz kıskanmasa almazdım onu kullanırdım
Hemşire doğumundan 1 saat önce yaptırsan sıkıntıydı dedi. Bilmiyorum aşıyı kendisinde yaptırmadığım için mi korkuttu yoksa gerçekten doğru mu söyledi bilmiyorum çünkü aşıyı kendisinde değil de doktorda yaptırınca inanılmaz trip atıyor anlamadım. Ama her ihtimale karşı ayın 9 undan sonra yaptırcam.9 doğumlu olduğu için 9 unda yaptırabilirsin tam aşının başlama zamanı
Ben verdim ama hepsini tükürdüEvet bizde de ishal yapmisti..neyse kabizlik bakmından iyi olmusBizim ağlamalı uyanma devam ediyor hala çarşamba olduk aşıyı..ben vermedim canım ilaç bizde de ateş olmadı ama gün içinde huysuzlugu yoktu diye vermedim yoksa verirdim
Doktor değil de sağlık ocağı uyardı. Doktor uyarmadı dedim, o öncekini ne zaman yaptırdın bilmez dediAynı gün doğumlu. Geçen ay 12sinde bu ay 10unda gittim. Dr hiç uyarmadı öyle. 8inde gitsen ilk ay sorun diye biliyorum
Üzüldüm yaa en iyisi anne sütü de işteBiz kaka problemi yaşadığımız için gaz veren kabızlık karşıtı mamalara yöneldik, bebelac gold nutrikonfor iyi geldi. Sma güzel mama ama içeriği değişmiş ve birçok kişi şikayetçi kabızlığa yol açtığından
Tırsma canım aslında en eğlenceli dönemleri başlayacak. Ben dört gözle ek gıdayı bekliyorum çok Tatlı oluyorlar.:)) yani tek derdimin mama sandalyesi olmasını isterdim elbette ama o da işte dertleriminden biri. Hani ikea mı almalı yoksa şu yatar pozisyona gelenlerden mi karar veremedim. Muhtemelen benn de ikea alıcam. Daha "bugün ne yicek bu çocuk" sorunlarım başlıycak, en tırstığım döneme girmek üzereyiz, 1,5 ay kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?