Bırakabildiniz miiBence de mamayı yavaş yavaş kesmek lazım birden kesmeyi denedim facia oldusütüm var ama arkadaşların dediği gibi göğüslerimden akarcasına değil, sıktığım zaman iplik gibi fışkırıyor o kadar. Bebiş emdikten sonra sağıyorım 20 dk maksimum 30 cc çıkıyor. Sanırım sütünün akışı yoğun olmadığı için bebiş emebildiği süre zarfında yeterli süt alamıyor. Mamayı azaltıp emzirmeyi ve Sağmayı çoğaltarak deniyorum bakalım inşallah şu mama olayı biter. Biberon vermediğim için çok zor oluyor. Emziği de bebişin ağlamaktan çılgına döndüğü zamanlar olursa o zaman bana vakit kazandırsın diye veriyorum ama 5-10 dk emip atıyor. Benin kız emip mama yediyse sorunsuz uyuyor, bizim sorun mamayı bırakmamak (sadece sütle doymaması)
Ne zaman doğum yaptınız? Mesajınızdaki endişeden bebeğinizin 1-2 aylık olduğunu düşünüyorum. Çünkü o dönemde ben de çok endişeliydim. Bir ara hiç kilo almadı bebeğim zaten hastaneden 2600gr çıktık çok çok küçüktü yani. Kilo almayınca mama desteği verdik mecburen. Doktor her öğünden sonra 30cc dedi ama gece hiç vermedim gece uyumadan önce de hiç vermedim arada öğün atlayarak verdim çok alışmasın diye. Memeden sonra 30cc de olsa onu içmeye alıştı diye çok korktum sonra birden kestik hiç aramadı şükürBırakabildiniz mii
Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahhbezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan
Biz bi ara tamamen bıraktık mamayı ama kilo alımı azdı mecbur günde 1 vermeye başladım tekrar kilo alımı yine sınırda kaldı son 1 aydır günde 3 kere 90 cc takviye yapıyorum ama 60 cc mama 30 cc süt şeklinde.Bırakabildiniz mii
Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahhbezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan
Teşekkürler aylık kaç almıştı bıraktığınızda?Biz bi ara tamamen bıraktık mamayı ama kilo alımı azdı mecbur günde 1 vermeye başladım tekrar kilo alımı yine sınırda kaldı son 1 aydır günde 3 kere 90 cc takviye yapıyorum ama 60 cc mama 30 cc süt şeklinde.
Teşekkürler evet 2,5 aylık. Saniyeler ağlasa mama veriyıruz inş kontrol iyi geçerNe zaman doğum yaptınız? Mesajınızdaki endişeden bebeğinizin 1-2 aylık olduğunu düşünüyorum. Çünkü o dönemde ben de çok endişeliydim. Bir ara hiç kilo almadı bebeğim zaten hastaneden 2600gr çıktık çok çok küçüktü yani. Kilo almayınca mama desteği verdik mecburen. Doktor her öğünden sonra 30cc dedi ama gece hiç vermedim gece uyumadan önce de hiç vermedim arada öğün atlayarak verdim çok alışmasın diye. Memeden sonra 30cc de olsa onu içmeye alıştı diye çok korktum sonra birden kestik hiç aramadı şükürhatta doktor mamayı kedi maması yapın dedi bizde kedilere verdik şimdi gayet normal kilo alıyoruz ne az ne fazla. Yani demem o ki gelişimi geri falan kalmayacak doymasa zaten durmaz. Zamanla da sütün artacak zaten. Kademe kademe azaltır bırakırsınız. Beslenmene dikkat et, endişeleri bir kenara bırak kendini strese sokma ve her annenin bebeğine yetecek kadar sütü olduğunu düşün, sütüm yetmiyor dedikçe o süt yetmiyor gerçekten.
Canım henüz başlamadık biz ama alerjisi olabilir mi? Ben süt ürünlerinden sadece yoğurt tüketmiyorum. Ne zaman yoğurt yesem bizimki bardak dolusu kusuyor çünkü. Vücudunda döküntü de olmuyor ama yoğurt dokunuyor belli. 2 gün önce ayıptır söylemesi yoğurt çorbası çekti canım. Belki bizimkine dokunmaz diye yaptım. Yapmaz olaydım. Tüm gün kustu. Yavaş yavaş dene bakalım. Belki de ilk defa yediği için dokunmuştur. 1 2 gün ara ver. Tekrar dene bu arada havuç buharda pişirip sütünden ilave edip kivamlastir. Onu ver. Zaman kaybın olmasın. Madem başlamışsınKızlar ek gıdaya başlayan var mı? Yoğurtla başlayan var mı?Biz yoğurtla başladık ama yoğurt yedikten sonra akşama kadar az az kusması oluyor, sanki midesi ağzına gelir gibi
Bir tane bile olmadı bizde. Göz pınarları tıkalı olma durumunda yada mikrop alma durumunda capaklanma oluyor diye okumuştumGözde çapak devam eden var mı?
Çay pansumani yapabilirsin. Nette detaylara ulaşabilirsin.Gözde çapak devam eden var mı?
Evet masaj yapmaya da bırakmıyor. Çay da denedim damla da. Hep tekrarlıyorBir tane bile olmadı bizde. Göz pınarları tıkalı olma durumunda yada mikrop alma durumunda capaklanma oluyor diye okumuştum
Evet ben 2. ayında farklı dr a götürdüğümde mamayı 6 saatte bir 60 cc olarak düzenlemişti hala öyle devam ediyoruz fazlasını içemiyor. Bu ara mamayı çok istekli de içmiyor. Ben işe başladım dört gün dört saat evde yokum, bu sürede memeyi özlüyor çok emiyor ben gelince ama bazen bi garip emiyor, meme başı karmaşası yaşıyor sanırım, uyutmak için emzik de veriyorlar çünkü. Süt sağıyorum, genelde 60 cc çıkıyor. Kayınvalideme sordum anne sütünü verdin mi diye, "verdim azdı zaten o" dedi dünHosbulduk canim.aslinda bizimde 2.haftamiz var doktor 6.ayda goruselim dedi..bu ara meme reddide yasiyorum ya da sutum yok bilmiyorum emmek istemiyo cogu ogun mama...oylw olunca acaba erken baslasammi diyorum.siz de mama aliyordunuz dimi..
Evet ben 2. ayında farklı dr a götürdüğümde mamayı 6 saatte bir 60 cc olarak düzenlemişti hala öyle devam ediyoruz fazlasını içemiyor. Bu ara mamayı çok istekli de içmiyor. Ben işe başladım dört gün dört saat evde yokum, bu sürede memeyi özlüyor çok emiyor ben gelince ama bazen bi garip emiyor, meme başı karmaşası yaşıyor sanırım, uyutmak için emzik de veriyorlar çünkü. Süt sağıyorum, genelde 60 cc çıkıyor. Kayınvalideme sordum anne sütünü verdin mi diye, "verdim azdı zaten o" dedi dünSonra annemle tlfnda konuşurken süt sağıyırum fazla çıkmıyo ama ne yapayım dedim, "olsun bir fincan bile çıksa yeter yavruya" dedi. İşte kv anne farkı Ben yokken önce 60 cc mama veriyorlar, sonra sütümü. Eğer ağlarsa bi 30 cc daha veriyorlar arada ben gelene kadar.
Mamayı fazla içince emmeleri de azalıyor, e bu sefer vücut sütü az üretiyor talep olunca. Ben mamayı bırakmayı çok istedim ama gece uyumuyordu içmeden, şimdi işe de başlayınca mama alması kurtarıcı oldu bizim için.
Ben süt ve süt ürünlerini direkt olarak tüketmiyorum ama atıyorum kek yiyorum koca kekte 1 bardak süt var 1 dilime ne kadar düşer mantığıyla. Şimdi ben ek gıdaya başladığımda ona da süt ürünü vermemem mi gerekiyor? Yoksa geçmiş olma ihtimali de oluyor mu kiCanım henüz başlamadık biz ama alerjisi olabilir mi? Ben süt ürünlerinden sadece yoğurt tüketmiyorum. Ne zaman yoğurt yesem bizimki bardak dolusu kusuyor çünkü. Vücudunda döküntü de olmuyor ama yoğurt dokunuyor belli. 2 gün önce ayıptır söylemesi yoğurt çorbası çekti canım. Belki bizimkine dokunmaz diye yaptım. Yapmaz olaydım. Tüm gün kustu. Yavaş yavaş dene bakalım. Belki de ilk defa yediği için dokunmuştur. 1 2 gün ara ver. Tekrar dene bu arada havuç buharda pişirip sütünden ilave edip kivamlastir. Onu ver. Zaman kaybın olmasın. Madem başlamışsıninşallah her şeyi tüketir. Sever.. Şifa olsun inş.
Geçenlerde ben de aynı şeyi yazmıştım canım belki görmedin. Dışarı çıktığım için buzluktan süt çıkardım gerçi 2 saat olmadan döndüm ama çıkardığım için yerine sağayım dedim 2 memeden yanlış hatırlamıyorsam 70cc süt çıktı başka da gelmedi pompadan pompayı çıkarıp elimle sıktım akıyorArkadaşlar normalde sağmıyorum ama mecbur kaldığım içim bugün sağım yaptım az geldi gibi anlamadım. Sizin sağımda kaç cc süt çıkıyor? Bir de 5 aylık bebeğim kaç cc ile doyar?
Buzlukta saklıyorum canım alt kısmında güvenemiyorum iki gün de olsa. Bugün evdeydim ama sağamadım, ayaklarımda uyuyor oğlum gündüz, yerine bırakınca uyanıyor. O uyanıkken de ancak kahvaltımı fln yaptım. Mamaya da süte sıra geliyor canım 4-5 saatte. Önce mama veriyorlar ki tok karna uyusun, ben zaten yeni emzirip bırakmış oluyorum. Ben anne diyorum da onun kızım dediği iki sefer flndır ancak, limelemoncum diyor en fazla.gerçekten böyle işte ne kadar kızım gibi deseler bile o gibi çok fark yaratıyor napıcan he he dicen. Herşeye rağmen babaannesinin bakıyor olması nimet yoksa kan bağı olmayan birine güvenip birakmak çok zor.
Önce sütünü verse daha iyi değil mi canım hani olur da içmezse fazla gelirse falan en azından mama kalmış olur sütün değil.
Nasıl yapıyorsun bir gün önce sağdığını dolapta bekletip ertesi gün onu mu veriyorsun? Yoksa buzluktan çıkartıp yerine mi koyuyorsun? Geçenlerde buzluktan çıkardığım sütü dökmek zorunda kaldım asla içmedi çok üzüldüm ondan soruyorum, zaten birkaç tane vardı
Benim de öğle oldu elimle sıkıyorum akıyor sağıyorum az geliyor. 1 saat sağdım ikisinden 70-80 arası geldi.Geçenlerde ben de aynı şeyi yazmıştım canım belki görmedin. Dışarı çıktığım için buzluktan süt çıkardım gerçi 2 saat olmadan döndüm ama çıkardığım için yerine sağayım dedim 2 memeden yanlış hatırlamıyorsam 70cc süt çıktı başka da gelmedi pompadan pompayı çıkarıp elimle sıktım akıyorben memeden 100cc nin altında içmediklerini düşünüyorum. Keşke bilsek ne içtiklerini ama emiş süresinden öyle olduğunu düşünüyorum
Benim de moralim bozuldu ama işte süt olmadığından değil pompa o kadar sağabiliyor.Benim de öğle oldu elimle sıkıyorum akıyor sağıyorum az geliyor. 1 saat sağdım ikisinden 70-80 arası geldi.
Biz başladık ek gıdaya fakat sebzeyle başladım 3 sebze sonrası verdim yoğurdu doktorumuz alerji yapma durumundan en sona bırakmamızı söylemişti ama direk yoğurtla başlayanlarda olduğundan verdim sıkıntı yaşamadık biz. Muhtemelen alerji durumundan böyle olmuştur sizinde sebzelere geçip meyve yoğurt diye devam edebilirsin.Kızlar ek gıdaya başlayan var mı? Yoğurtla başlayan var mı?Biz yoğurtla başladık ama yoğurt yedikten sonra akşama kadar az az kusması oluyor, sanki midesi ağzına gelir gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?