Hayırlı cumalar hanımlar bebeğim 6 ay 7 günlük bi kaç gündür diş sıkıntısı yasayan varmı bugün kontrol ettim iğne ucu kadar patlamış dişi minicik olsada dişimiz çıktı cok mutlu oldum tarifsiz bu mutlulugu yasadigim ve rabbim bu gunleri gosterdigi icin darısı sizlere olsun diş agrisi çok cekmemize rağmen şükrediyorum elhamdülillah

Sütü az olan bir de ben varım. Ne yersem yiyeyim artıramadım. Her şeyi deniyorum...
Canım bir de 700 gr çok fazla. 1 ayda mama ağırlıklı gitsen bile o kadar alamaz. Ortalama 300-400 gr alıyorlar artık. Kilo olarak o şekilde düşün.
Mamayı bırakmayı ben de denedim ama olmuyor, ne yaparsam yapayım tam manasıyla doymuyor çocuğum. Umarım sen bırakabilirsin. Şunu da unutmamak lazım, mama dünyanın en kötü şeyi değil

Teşekkürler evet 2,5 aylık. Saniyeler ağlasa mama veriyıruz inş kontrol iyi geçer
Aaa görmedim 2,5 aylıkmış bebeğin. Ben bizimkilerle zannettim pardon. Evet 700 gr alabilir.
Bugün bir arkadaşımla konuştuk, ona şunu söyledim sana da aynısını söyliycem. Bebeğin için neyin iyi olduğuna, neyin doğru ve zamanında olduğuna "çoğunlukla" anne karar verebilir. İç sesini dinle. Mutlaka oku, araştır. Teori olmadan pratiği anlamlandırmak da zor. En önemlisi de kendine güven. Bebek sadece acıktığı için ağlamaz. Karnı ağrıyabilir, memede uyuklamak/oyalanmak isteyebilir, bezi sıkıyodur, ortam çok sıcaktır, annesinin kucağını istiyodur ve elbette açtır. Bütün ihtimalleri değerlendir mutlaka. Zaten mamayı almayıp hala ağlıyorsa demek ki karnı aç değildir

Geçen sefer mama sayesinde ve zayıf doğdupundan toparlanmış demek 1.120 alarak. 500 olsun o zaman düz hesap ay inşallah arttırabiliriz sütümüzü. Benim iyi yiyip içtiğimde ucunucuna yetiyo ama çoook zorlanıyorum. Ayrıca zaman olmuyor. Boza içtin mi peki?

Evet uykudan da ağlıyo mesela, açlık ağlamasını anlıyorum. Evet 700 alabilir. Sizin 3 ay daha geçmiş. Kilo alımı yavaşlıyor aynen
Teşekkür ederim ilginize

Benimki oyun halısındaki halkalara tutunup kafasını kaldırıyor, barfiks çekiyor oğlum yazık sürekli yattığı yerden kalkma derdinde. Ben de henüz 6 ay dolmadı diye hala oturtmadım. Oturtsam mı acaba diyorum sonra da 1 ay daha bekle diyorum arada kaldım

Eskiden ne çok birikirdi sayfalar okumakta güçlük çekerdik herkes burda birbirine danışır sohbet ederdi şimdi herkes dağılmış yavaş yavaş eldem ayaktan çekilmiş ee bebekli anneler işi zor ama eskiden güzeldi buralar şimdi ıssız çöl gibi kaldı

Günde 5 dk 3 kere oturtun dedi dr. Sonra 3 5 günde 1 arttırarak

Günde 5 dk 3 kere oturtun dedi dr. Sonra 3 5 günde 1 arttırarak
Benimki 5 ayı yeni doldurdu canım. Seninki ne kadarlık, aynıysa yavaştan deniyeyim ben de. Bi arkadaşım benden 1 hafta sonra doğum yaptı gayet oturtuyor koltuğa ama ben korkuyorum acelecilik yapıp çocuğun canını yakmayayım diye

5 aylık olduğu gün söyledi dr. Şu an 5 ay 12 günlük.

5 aylık kontrolünde doktorumuz bize artık yavaş yavaş destekli oturtabilirsiniz dedi. Ben oturtmaya başladım. Mama sandalyesinin 4 tarafıda destekli orada devrilmeden dengesini sağlıyor. Ya da koltuğun köşesinde kontrollü bir şekilde oturtuyorum.

Kizlar, chicco'nun oyun matini kullanan var mi aranizda?

Ben de 4 buçuk aylık olduktan sonra kucağımda oturtmaya başlamıştım 5 buçuk aylık olduktan sonra ara ara yastıkla destekleyerek oturtmaya başladım ama kısa süreli 5 dk filan.

Ben de 4 buçuk aylık olduktan sonra kucağımda oturtmaya başlamıştım 5 buçuk aylık olduktan sonra ara ara yastıkla destekleyerek oturtmaya başladım ama kısa süreli 5 dk filan.
Ya benimki de uzun oturamiyor ama peki mama sandalyesinde nasil duracaklar. Ek gidaya baslayacagiz, oturuyor olmalari gerekmiyor mu?

Ya benimki de uzun oturamiyor ama peki mama sandalyesinde nasil duracaklar. Ek gidaya baslayacagiz, oturuyor olmalari gerekmiyor mu?
Evet ben de onu düşündüm oturtmak için 6ayı beklersem ek gıdaya başladığım gün hemen nasıl oturacak

Koalacikk canim sizin ek gida sureci nasil gidiyor? Alisti mi tatlara? Biz bugun ilk kez yogurt denedik, hic sevmedi toplamda bir mama kasigi ancak yedi. Son kasikta ogurdu, kusacak gibi oldu. Seninkinde de boyle tepkiler olmus muydu?

Kızlar oğlum bir kaç gündür çığlık atıyor ama nasıl çığlık Boğaz’ı tahriş olacak neredeyse. Ağrısı var desem bir şey yapsam anında gülüyor. Ama çoğu kez çığlık atıp sonra ağlamaya dönüşüyor. Önceleri tiz çığlıkları vardı sesini deniyor diyordum şimdi baya Boğazdan çığlık atıyor iki kişi ne yapsak oyalayamadık. Var mı böyle durumu olanlar. Bir de pipisinde pişik var teramisin sürüyorum. 1 saat sonra doktora götürcem. Gece de 2 saatte bir uyanıyor bazen 1,5 saatte bir. Çığlık atmaları diş çıkarma olabilir yazıyor bir yerde.

Koalacikk canim sizin ek gida sureci nasil gidiyor? Alisti mi tatlara? Biz bugun ilk kez yogurt denedik, hic sevmedi toplamda bir mama kasigi ancak yedi. Son kasikta ogurdu, kusacak gibi oldu. Seninkinde de boyle tepkiler olmus muydu?
Ev yoğurdu muydu canım?
Benimki sevdi genel olarak verdiklerimi artık iki yemek kaşığı belki daha fazlasını yiyebiliyor. Şimdiye kadar elma havuç patates püresi biraz muz ve yoğurt verdim.
Bi kere havucu yemek istemedi. Buharda pisirmistim. Yogurtla karıştırıp verdim yedi. Sende meyvelerle veya havucla karıştırıp dene istersen belki sever

Aynı çığlıklar bizde de var. Önce sesini kesfediyordu dikkatini dagittim geçti. Şimdi uykusu gelince öyle çığlık atıyor zamanla azalır inş yoksa boğazları tahriş olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…