Benim de öğle oldu elimle sıkıyorum akıyor sağıyorum az geliyor. 1 saat sağdım ikisinden 70-80 arası geldi.
Sagim yapmaya ara verince cok azaliyor benim de. Nadiren sut birakmam gereken zamanlar icin bi kac gun onceden sagmaya basliyorum. Sagdikca daha cok gelmeye basliyor bikac sagimdan sonra. Acil durumlarda sagmaya kalktigimda 30 cc falan cikiyor bazen. Oysa bebegim sadece anne sutuyle doyuyor.

Benim de moralim bozuldu ama işte süt olmadığından değil pompa o kadar sağabiliyor.
Doğru hiç bir pompa bebek gibi vakumlayamıyor. Bir de bu ay az kilo aldı gibi ondan bi tereddüt ettim ama sanırım bu ay önceki aylara göre daha az kilo alması gerek.

Doğru hiç bir pompa bebek gibi vakumlayamıyor. Bir de bu ay az kilo aldı gibi ondan bi tereddüt ettim ama sanırım bu ay önceki aylara göre daha az kilo alması gerek.
Tabi canım ilk aylardaki gibi 1 kilo almıyorlar. Benim korkum da ya işe başlayınca sağdığım sütle çocuğu doyuramazsam

Teşekkürler aylık kaç almıştı bıraktığınızda?
4.ayda 390 gram almıştı ama meme reddi de yaşadık o dönem. Benim kız hiç çok kilo almadı malesef zaten. 3250 doğdu 2900e düştü şuan 6300-6400 civarı 6 aylık olmamız 1 hafta var

Ben de 6.ayı doldurup başlamak istiyordum ama kızım sınırda kilo alıyor hala zayıf doktor mama takviyesini artıralım dedi sonra istersen yavaştan ek gıdaya başlayalım dedi ben de ek gıdaya başlarsak mamaya gerek kalmaz diye düşünüp 5, 5 aylıkken başlamış oldum. Doktoruna mesaj attım çok verme dedi yoğurdu, zaten az başlayıp arttırarak gitmiştim en son 2 yemek kaşığı verdim. Midesi alışamadı henüz sanırım ya da alerjisi var. Kilo alımı da az olduğu için alerjiden hep şüphe ediyorum ama elimde başka belirti de olmadığı için evham yapmamak adına pek üstünde durmamıştım

Arkadaşlar normalde sağmıyorum ama mecbur kaldığım içim bugün sağım yaptım az geldi gibi anlamadım. Sizin sağımda kaç cc süt çıkıyor? Bir de 5 aylık bebeğim kaç cc ile doyar?
Ya malesef her meme sağıma uygun değil. Sağıma alıştırmak gerekiyormuş. Belli sattleri kuralları vs bile vardı onun bi yerde okudum. 5 aylık bebek 120-180 cc arası bişeyler doyar. Her bebeğin mide kapasitesi ayrı deneyerek bulacaksın. Mesela benim kız emdikten yarım saat-1 saat sonra filan da 90 cc takviye veriyorum tam oluyor ama fazlasını verince kusuyor.

4.ayda 390 gram almıştı ama meme reddi de yaşadık o dönem. Benim kız hiç çok kilo almadı malesef zaten. 3250 doğdu 2900e düştü şuan 6300-6400 civarı 6 aylık olmamız 1 hafta var
Olsun şükür Allah bağışlasın
Teşekkürler peki 390 gramla doktor mama diye tutturmadı mı veya eşiniz?

Eşlerin bu tarz şeylere karışmasını hiç doğru bulmuyorum. Hiç bir anne bebeği aç kalsın istemez bırakmaz da ve en doğrusunu anne bilir. Baba akşam gelip 2 saat görüyor ihtiyacını ne bilecek çocuğun. Her çocuk aynı kiloyu almaz belki minyon yapılı. Huzursuz değilse çocuk aç bu aç diye zorla mama verilmez. Ben mamayı kesme kararını kendim verdim çocuk sürekli kusmaya başlayınca demek ki fazla geliyor dedim kestim mamayı ki benim bebeğim de hep sınırda aldı kilo. 1 hafta sonra falan kontrolümüz vardı doktor mamayı keselim dedi olur dedim yani bebeğinin doktoru da sensin, herşeyisin onun

Bana sormamışsın biliyorum ama konu eşlerin karışması olunca atladım hemen ne münasebet. Bir kere dedemiz telefonda eşime sordu mama veriyor musunuz diye duydum. Kendisini de severim halbuki. Dedim büyükler de ne çok seviyorlar bu tarz şeylere karışmayı kime ne ya benim çocuğumun yediğinden içtiğinden kimse benden çok düşünemez heralde evladımı. Benimkinde cevap yok

Ay benim babam da tutturmuştu mama vermeyin diye

Yoo doktorum sabırla bekledi belki diğer ay toparlar aç olduğunu hissedersen ver mama dedi. 5.ay kontrolüne kadar illa mama verelim demedi yani. Eşim de bu konu da rahat hatta benim abarttığımı düşünüyor, sağlığı da kilosu da gelişimi de gayet iyi çocuğa mama dayamaya gerek yok diyor. Ama 5.ay kontrolünde 6 kilo çıktı, doktor 6 buçuk - 7 kilo olması lazımdı sen artık günde 3 defa 90 cc mama ver dedi ve ek gıdaya da başlattı erken. Ben şimdi günde 3 kere süt sağıyorum bu şekilde 60cc mama + 30 cc süt takviye yapıyorum 3 kere ama yine çok kilo alamadı gibi. Üstelik yoğurtta veriyorum, saat başı memede. Benim kızın bünyesi yakıyor galiba

Benim eşim geceli gündüzlü çalıştığından bazen sabahtan akşama kadar bazen de gece falan yani birlikteyiz. Bayağı ilgileniyor aslında ama evet anneler bilir açlığı mamayı keselim demesi imkansız gibi do
olsun iyi atlatmışsınız ve iyi doktora denk gelinmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…