- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Geçmiş olsun menenjit yaptırdınız mı?6. Ay asilarimizi ve cok sukur rotanin son dozunu olduk. Hastaliginiz devam. Her oksurukte kusuyor minnos. O yuzden ek gidaya ara verdik simdilik.
Bizde var ama kapatmıyoruz. Bir ara gece kapatıyorduk. Aslında kapatmak lazım gece ama kapatmıyoruz. Telefonlar da aynı şekilde gün boyu baş ucunda olmasa da aynı odada durması da sakıncalı bence.Kızlar evlerinizde WiFi var mı? Bizimki sürekli açık duruyor. Eşime kapatalım diyorum kapının önünde yüksekte olduğu için modem ben kapatamıyorum. Annesi yeğeni vs de kullandığı için bir türlü kapatmıyor aynı apartmandayız. Bugün dedim ki temelli kapat şunu, kendi çocuğunu düşünmüyorsun, hala diyor ki modemi yukarı çıkartayım madem. Hamileliğimden beri söylüyorum beni dinlemiyor ne yapsam bilemedim, ben mi abartıyorum yoksa üzüldüğüm kadar var mı bu WiFi'nin zararları?
Sagmak ve cocugun icigi bambaska..sagsam 10 cc cikmayan memeden gulce doyuyoMerhaba kızlarEmziren annenin en sevmediği sözlerden biri nedir dersiniz? “ Sütün yetmiyor, bu çocuk aç” bu değil mi? Bu sözü bebeğim daha bir aylıkken annem söylemeye bir başladı hala söylüyor Anne diyorum bak sütle ilgili bir şey söyleme, sütümün az olduğunu düşünürsem az olur çok olduğuna inanırsam çok olur diyorum yok ben gördüğümü söylüyorum diyor. SIkıyorum bak geliyor diyorum, sıksam benden de süt gelir diyor Sinirleniyorum deme diyorum yine diyor. Doktora gittiğimizde bebeğimin kilosu iyi çok şükür. Doktora annemi de götürdüm hocam anneme bir şey söyleyin dedim kızın haklı kilosu iyi dedi şükür Neyse bu 6. aya kadar kilosu iyi olduğundan annem artık bir şey demedi ama bu ay önceki aylara görev az kilo aldığından tekrar başladı Geçen pişik olduğunda doktora gittik gitmişken kilosuna da baktı her ay 1 kilo alırken 43 günde 900 gr almış. Hocam annem bu ay az aldı belli oluyor diyor bi şey söyleyin dedim Doktor anneme bakarak bu ay artık diğer aylara göre az alması normal dedi ama anneme anlatamıyorum. Az diye diye sütüm azalacak diye korkuyorum. Öyle deyince gittim sağdım sütü meraktan,1 saatte 2 memeden 100cc zor çıktı. Yoksa azaldı mı normal mi öyle çıkması? Normalde sütümü sapmam çünkü olur da o an az gelirse sütünün azaldığını düşünürüm ve sürüm etkilenir diye korkarım ama dün artık sağmak istedim.Seni kadınlar kulübüne yazıcam anne dedim Yaz birlikte okuruz dedi Annemi çok seviyorum ama süt konusunda anlaşamadık Kızlar birşey söyleyin teyze öyle deme deyin okuyacak o da
Ben telefonu koridorda tutuyordum ama depremden sonra yanıma almaya başladım malesef.Bizde var ama kapatmıyoruz. Bir ara gece kapatıyorduk. Aslında kapatmak lazım gece ama kapatmıyoruz. Telefonlar da aynı şekilde gün boyu baş ucunda olmasa da aynı odada durması da sakıncalı bence.
Sleepy natural yenidoğan ıslak mendil'den başkasını kullanmıyorum ben de canım, pamukla da temizliyorum arada ama pişik kremini sürmeden önce mutlaka kuruluyorum. Şok marketin ıslak mendilini aldım mühendisinoğlu öneriyor diye, bir defa yüzümü sildim de gözümü nasıl yaktı, çocuğun poposunu da yakar o. Pişik önleyici krem ne kullanıyorsun bilmiyorum ama desitin hızlı koruma çok memnunum mavi renkli olan, hem içeriği zararsız, pişik olur gibi olursa da mor renkli desitin extra iyi oluyor.Saol canım. Biz de premium çare kullanıyoruz doğduğundan beri. Ama ıslak mendille değil pamuğu ıslatıp temizliyorduk ta ki kakasını üç günde bir yapana kadar. Kaka yapmayınca ıslak mendille temizledik kolayımıza geldi ve o zaman ilk kez pişik oldu. Şimdi geçti çok şükür. Pamukla temizliyoruz tekrar ama hala kakasını nadir yapıyor.
Düzenli sağınca daha çok çıkıyor, ben mecbur sağıyorum çalışmaya başladığım için. Birkaç gün sağamadığımda hemen azalıyor yine çıkan süt.Sagmak ve cocugun icigi bambaska..sagsam 10 cc cikmayan memeden gulce doyuyo
Teyzecim zaten ek gıdaya geçiyoruz sen kafana takma böyle şeyleri, bak ben işe başladım oğlum üç haftada hiç kilo almamış, süt de bırakıyorum mama da veriyorlar ki hepi topu 4 buçuk saat ayrı kalıyoruz. Cuma randevumuz var inşallah bu hafta alır diye duş ediyorum ama diğer aylar olduğu gibi bir kilo almış olmayacağı kesinMerhaba kızlarEmziren annenin en sevmediği sözlerden biri nedir dersiniz? “ Sütün yetmiyor, bu çocuk aç” bu değil mi? Bu sözü bebeğim daha bir aylıkken annem söylemeye bir başladı hala söylüyor Anne diyorum bak sütle ilgili bir şey söyleme, sütümün az olduğunu düşünürsem az olur çok olduğuna inanırsam çok olur diyorum yok ben gördüğümü söylüyorum diyor. SIkıyorum bak geliyor diyorum, sıksam benden de süt gelir diyor Sinirleniyorum deme diyorum yine diyor. Doktora gittiğimizde bebeğimin kilosu iyi çok şükür. Doktora annemi de götürdüm hocam anneme bir şey söyleyin dedim kızın haklı kilosu iyi dedi şükür Neyse bu 6. aya kadar kilosu iyi olduğundan annem artık bir şey demedi ama bu ay önceki aylara görev az kilo aldığından tekrar başladı Geçen pişik olduğunda doktora gittik gitmişken kilosuna da baktı her ay 1 kilo alırken 43 günde 900 gr almış. Hocam annem bu ay az aldı belli oluyor diyor bi şey söyleyin dedim Doktor anneme bakarak bu ay artık diğer aylara göre az alması normal dedi ama anneme anlatamıyorum. Az diye diye sütüm azalacak diye korkuyorum. Öyle deyince gittim sağdım sütü meraktan,1 saatte 2 memeden 100cc zor çıktı. Yoksa azaldı mı normal mi öyle çıkması? Normalde sütümü sapmam çünkü olur da o an az gelirse sütünün azaldığını düşünürüm ve sürüm etkilenir diye korkarım ama dün artık sağmak istedim.Seni kadınlar kulübüne yazıcam anne dedim Yaz birlikte okuruz dedi Annemi çok seviyorum ama süt konusunda anlaşamadık Kızlar birşey söyleyin teyze öyle deme deyin okuyacak o da
Tesekkur ederiz. Henuz yaptirmadik. Doktor sadece bexsero yaptirin diyor. Once 6. Ayda onerdi. 6. Ayda cok asisi var diye 7. Ayda yaptirin dedi. Hemsire bexsero yetnez, menectra da yaptirnalisiniz. 9. Ayda yaltirin diyor. Kafam karisik.Geçmiş olsun menenjit yaptırdınız mı?
Kaç öğün ve ne yiyor bebis? Ona göre bir çözüm bulalım el birliğiyle...Arkadaşlar biz de ek gıdaya geçişle birlikte kabız olduk 2 gündür çok zorlanıyor zeytinyağı veriyorum günde 3 kez 1 çay kaşığı sizlerde var mı böyle bir durum, nasıl çözdünüz?bir de bebislere ne kadar su veriyorsunuz
Aynı benim annemMerhaba kızlarEmziren annenin en sevmediği sözlerden biri nedir dersiniz? “ Sütün yetmiyor, bu çocuk aç” bu değil mi? Bu sözü bebeğim daha bir aylıkken annem söylemeye bir başladı hala söylüyor Anne diyorum bak sütle ilgili bir şey söyleme, sütümün az olduğunu düşünürsem az olur çok olduğuna inanırsam çok olur diyorum yok ben gördüğümü söylüyorum diyor. SIkıyorum bak geliyor diyorum, sıksam benden de süt gelir diyor Sinirleniyorum deme diyorum yine diyor. Doktora gittiğimizde bebeğimin kilosu iyi çok şükür. Doktora annemi de götürdüm hocam anneme bir şey söyleyin dedim kızın haklı kilosu iyi dedi şükür Neyse bu 6. aya kadar kilosu iyi olduğundan annem artık bir şey demedi ama bu ay önceki aylara görev az kilo aldığından tekrar başladı Geçen pişik olduğunda doktora gittik gitmişken kilosuna da baktı her ay 1 kilo alırken 43 günde 900 gr almış. Hocam annem bu ay az aldı belli oluyor diyor bi şey söyleyin dedim Doktor anneme bakarak bu ay artık diğer aylara göre az alması normal dedi ama anneme anlatamıyorum. Az diye diye sütüm azalacak diye korkuyorum. Öyle deyince gittim sağdım sütü meraktan,1 saatte 2 memeden 100cc zor çıktı. Yoksa azaldı mı normal mi öyle çıkması? Normalde sütümü sapmam çünkü olur da o an az gelirse sütünün azaldığını düşünürüm ve sürüm etkilenir diye korkarım ama dün artık sağmak istedim.Seni kadınlar kulübüne yazıcam anne dedim Yaz birlikte okuruz dedi Annemi çok seviyorum ama süt konusunda anlaşamadık Kızlar birşey söyleyin teyze öyle deme deyin okuyacak o da
Kabız yapan belli bir besin olabilir canım onu tespit edip ara ver. Benim kızı muz kabız yaptı mesela hemen ara verdim. Patatesi mama ile karıştırıp vermiştim sanırım o yüzden kabız yapmadı. Diğer pürelere de hep az su veya süt-mama ekliyorum ve de az zeytinyağı. Kabızlığa doğal çözüm istersem de ıhlamur içirmeyi dene derim biz de işe yarıyorArkadaşlar biz de ek gıdaya geçişle birlikte kabız olduk 2 gündür çok zorlanıyor zeytinyağı veriyorum günde 3 kez 1 çay kaşığı sizlerde var mı böyle bir durum, nasıl çözdünüz?bir de bebislere ne kadar su veriyorsunuz
Pazar günü 1 yemek kaşigi balkabağı havuç ve patatesli karışımı 15 cc devam sütü ile karıştırıp vermiştim birde 1 yemek kasigi avokadolu 15 cc devam sütlü karışım vermişyim.Zorlaninca havuç ve patatesi bıraktım 2 gündür sadece 1 tatlı kaşığı kadar balkabagi verdim yine devam sütü ile karıştırıp.20 cc kadar da su veriyorum acaba suyu mu az verdim kiKaç öğün ve ne yiyor bebis? Ona göre bir çözüm bulalım el birliğiyle...
Meyve hiç vermedim ama yarın armut vermeyi dusunuyorum açıkçası ıhlamur da denerim çok saol ☺Kabız yapan belli bir besin olabilir canım onu tespit edip ara ver. Benim kızı muz kabız yaptı mesela hemen ara verdim. Patatesi mama ile karıştırıp vermiştim sanırım o yüzden kabız yapmadı. Diğer pürelere de hep az su veya süt-mama ekliyorum ve de az zeytinyağı. Kabızlığa doğal çözüm istersem de ıhlamur içirmeyi dene derim biz de işe yarıyor
Bugun verebiliyorsanız avokado ve elma yada armutlu karıştırıp ver. İçine devam sütü katman gerek yok. Özellikle meyve ogununde. Ben 4 5 dk elma ve avokado yu buharda pişirip (tam pisme denmez) cam rendeden geçirip veriyorum. Patates ve havuç aynı anda verildiğinde kabizlik yapiyormus. Balkabağı ve patates, balkabağı ve havuç verebilirsin. Ben bunları ilk gün anne sütüyle karıştırıp verdim ama sonradan hep anne sütü tadına alışır diye şimdi çok çok az suyla pişirip, tel süzgeçten geçirip veriyorum. Ve içerisinde 6 7 damla zeytinyağı damlatiyorum bu akşam 6 öğünümuz. Bizimki de su içmiyor. Suyu sevemedi ben 20 cc bile vermiyorum. Oğünlerden sonra hemen memeye tutuyorum ki kendi istiyor emmek. Zamanla alisacaklar annesi. Birde biz probiyotik kullanıyoruz 6 aydır. Onunda etkisi var kabız olmamasına.Pazar günü 1 yemek kaşigi balkabağı havuç ve patatesli karışımı 15 cc devam sütü ile karıştırıp vermiştim birde 1 yemek kasigi avokadolu 15 cc devam sütlü karışım vermişyim.Zorlaninca havuç ve patatesi bıraktım 2 gündür sadece 1 tatlı kaşığı kadar balkabagi verdim yine devam sütü ile karıştırıp.20 cc kadar da su veriyorum acaba suyu mu az verdim ki
Bir de sebze verdiğin zaman içine zeytinyağını koy. Ekstradan içirme. Böyle dene bakalım. Zaten kabız olma durumu olağan bir durum. Telaş etme. Avokado yağlı bir besin. Armut ve elma da hazmı kolaylaştırıyor. İkisini karıştırıp verirsen ise yarar gibi geliyor bana. Bizim sabah öğünümuz 10 gibi avokado ve elma yada armut. Bayılarak yiyor.Arkadaşlar biz de ek gıdaya geçişle birlikte kabız olduk 2 gündür çok zorlanıyor zeytinyağı veriyorum günde 3 kez 1 çay kaşığı sizlerde var mı böyle bir durum, nasıl çözdünüz?bir de bebislere ne kadar su veriyorsunuz
Ne kadar veriyosun peki ☺Bir de sebze verdiğin zaman içine zeytinyağını koy. Ekstradan içirme. Böyle dene bakalım. Zaten kabız olma durumu olağan bir durum. Telaş etme. Avokado yağlı bir besin. Armut ve elma da hazmı kolaylaştırıyor. İkisini karıştırıp verirsen ise yarar gibi geliyor bana. Bizim sabah öğünümuz 10 gibi avokado ve elma yada armut. Bayılarak yiyor.
Yarım armut ama küçük Ankara armutları dan. Avokado bir kibrit kutusu kadar. İkisini karıştır dene bakalım. Gerçi biz başlayalı 1 hafta kadar oldu. Sen ne zaman başladın bilmiyorum ama hepsini yiyor bizimki. Gün gün arttırma arttırma verdim.Ne kadar veriyosun peki ☺
Bizim de 1 hafta oldu ama biz 5 buçuk aylık başladık doktor 5. ay az almış 5 buçuk aylikken başlayalım demişti ama 6. Ayi bekleyecem sanırım zorlaniyo bebiş bugün birsey vermeyecemYarım armut ama küçük Ankara armutları dan. Avokado bir kibrit kutusu kadar. İkisini karıştır dene bakalım. Gerçi biz başlayalı 1 hafta kadar oldu. Sen ne zaman başladın bilmiyorum ama hepsini yiyor bizimki. Gün gün arttırma arttırma verdim.
Gerçekten 6.ay da denediginde daha gelişmiş olacak sindirim sistemi. 2 günün bile farkettigini söylüyor doktorlar.Bizim de 1 hafta oldu ama biz 5 buçuk aylık başladık doktor 5. ay az almış 5 buçuk aylikken başlayalım demişti ama 6. Ayi bekleyecem sanırım zorlaniyo bebiş bugün birsey vermeyecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?