Bizde var ama kapatmıyoruz. Bir ara gece kapatıyorduk. Aslında kapatmak lazım gece ama kapatmıyoruz. Telefonlar da aynı şekilde gün boyu baş ucunda olmasa da aynı odada durması da sakıncalı bence.

Sagmak ve cocugun icigi bambaska..sagsam 10 cc cikmayan memeden gulce doyuyo

Bizde var ama kapatmıyoruz. Bir ara gece kapatıyorduk. Aslında kapatmak lazım gece ama kapatmıyoruz. Telefonlar da aynı şekilde gün boyu baş ucunda olmasa da aynı odada durması da sakıncalı bence.
Ben telefonu koridorda tutuyordum ama depremden sonra yanıma almaya başladım malesef.

Sleepy natural yenidoğan ıslak mendil'den başkasını kullanmıyorum ben de canım, pamukla da temizliyorum arada ama pişik kremini sürmeden önce mutlaka kuruluyorum. Şok marketin ıslak mendilini aldım mühendisinoğlu öneriyor diye, bir defa yüzümü sildim de gözümü nasıl yaktı, çocuğun poposunu da yakar o. Pişik önleyici krem ne kullanıyorsun bilmiyorum ama desitin hızlı koruma çok memnunum mavi renkli olan, hem içeriği zararsız, pişik olur gibi olursa da mor renkli desitin extra iyi oluyor.

Sagmak ve cocugun icigi bambaska..sagsam 10 cc cikmayan memeden gulce doyuyo
Düzenli sağınca daha çok çıkıyor, ben mecbur sağıyorum çalışmaya başladığım için. Birkaç gün sağamadığımda hemen azalıyor yine çıkan süt.

Teyzecim zaten ek gıdaya geçiyoruz sen kafana takma böyle şeyleri, bak ben işe başladım oğlum üç haftada hiç kilo almamış, süt de bırakıyorum mama da veriyorlar ki hepi topu 4 buçuk saat ayrı kalıyoruz. Cuma randevumuz var inşallah bu hafta alır diye duş ediyorum ama diğer aylar olduğu gibi bir kilo almış olmayacağı kesin 6. ayda kilo alımı azalırmış, her ay bir kilo nereye kadar

Geçmiş olsun menenjit yaptırdınız mı?
Tesekkur ederiz. Henuz yaptirmadik. Doktor sadece bexsero yaptirin diyor. Once 6. Ayda onerdi. 6. Ayda cok asisi var diye 7. Ayda yaptirin dedi. Hemsire bexsero yetnez, menectra da yaptirnalisiniz. 9. Ayda yaltirin diyor. Kafam karisik.

Arkadaşlar biz de ek gıdaya geçişle birlikte kabız olduk 2 gündür çok zorlanıyor zeytinyağı veriyorum günde 3 kez 1 çay kaşığı sizlerde var mı böyle bir durum, nasıl çözdünüz?bir de bebislere ne kadar su veriyorsunuz

Kaç öğün ve ne yiyor bebis? Ona göre bir çözüm bulalım el birliğiyle...

Aynı benim annem benim kp bile aman kızım takma kilosuna sağlıklı olsun yeter derken annem sürekli aç o çocuk mama ver, zayıf o çocuk mama ver deyip duruyor. Sütün az, sütün sulu senin demekki anneanneler az evhamlı oluyor. Bi de benim kızın kilo alımı hep sınırda gitti senin annen benim kızı görse çıldırır sanırım 6 aylık olduk daha anca 6500 kilo olabildi, bu ay iyi kilo aldı 500 gram bak ben 500 grama iyi diyorum düşün gerisini. Senin bebeğin gayet iyi kilo almış annen hiç dert etmesin. Artık çok hareketlilendiler bu yüzden fazla enerji harcıyorlar kilo alımları ondan azalıyor. Süt sağmada çok süt çıkması için memeleri sağıma alıştırmak gerekiyormuş ki yine de her meme sağıma uygun değilmiş ve de bebek kadar süt çekemezmiş. Bir sürü emzirme danışmanının yazılarını okudum sağdığınız miktara takılmayın memenizde en az daha o sağdığınız kadar süt vardır diyorlar. 6 ayı devirdik sayılır ne güzel bu sütün az olayı artık çoook gerilerde kaldı çünkü şimdi sırada ki gündem ek gıda bu kadar ilgili bir anneanne olduğu için teyzemin ellerinden öpüyorum annelerimiz iyi ki varlar ama hiç dert etmesin torunu bu güne kadar hep çok iyi kilo almış sütün çok yaramış maşallah

Kabız yapan belli bir besin olabilir canım onu tespit edip ara ver. Benim kızı muz kabız yaptı mesela hemen ara verdim. Patatesi mama ile karıştırıp vermiştim sanırım o yüzden kabız yapmadı. Diğer pürelere de hep az su veya süt-mama ekliyorum ve de az zeytinyağı. Kabızlığa doğal çözüm istersem de ıhlamur içirmeyi dene derim biz de işe yarıyor

Kaç öğün ve ne yiyor bebis? Ona göre bir çözüm bulalım el birliğiyle...
Pazar günü 1 yemek kaşigi balkabağı havuç ve patatesli karışımı 15 cc devam sütü ile karıştırıp vermiştim birde 1 yemek kasigi avokadolu 15 cc devam sütlü karışım vermişyim.Zorlaninca havuç ve patatesi bıraktım 2 gündür sadece 1 tatlı kaşığı kadar balkabagi verdim yine devam sütü ile karıştırıp.20 cc kadar da su veriyorum acaba suyu mu az verdim ki

Meyve hiç vermedim ama yarın armut vermeyi dusunuyorum açıkçası ıhlamur da denerim çok saol ☺

Bugun verebiliyorsanız avokado ve elma yada armutlu karıştırıp ver. İçine devam sütü katman gerek yok. Özellikle meyve ogununde. Ben 4 5 dk elma ve avokado yu buharda pişirip (tam pisme denmez) cam rendeden geçirip veriyorum. Patates ve havuç aynı anda verildiğinde kabizlik yapiyormus. Balkabağı ve patates, balkabağı ve havuç verebilirsin. Ben bunları ilk gün anne sütüyle karıştırıp verdim ama sonradan hep anne sütü tadına alışır diye şimdi çok çok az suyla pişirip, tel süzgeçten geçirip veriyorum. Ve içerisinde 6 7 damla zeytinyağı damlatiyorum bu akşam 6 öğünümuz. Bizimki de su içmiyor. Suyu sevemedi ben 20 cc bile vermiyorum. Oğünlerden sonra hemen memeye tutuyorum ki kendi istiyor emmek. Zamanla alisacaklar annesi. Birde biz probiyotik kullanıyoruz 6 aydır. Onunda etkisi var kabız olmamasına.

Bir de sebze verdiğin zaman içine zeytinyağını koy. Ekstradan içirme. Böyle dene bakalım. Zaten kabız olma durumu olağan bir durum. Telaş etme. Avokado yağlı bir besin. Armut ve elma da hazmı kolaylaştırıyor. İkisini karıştırıp verirsen ise yarar gibi geliyor bana. Bizim sabah öğünümuz 10 gibi avokado ve elma yada armut. Bayılarak yiyor.

Ne kadar veriyosun peki ☺

Ne kadar veriyosun peki ☺
Yarım armut ama küçük Ankara armutları dan. Avokado bir kibrit kutusu kadar. İkisini karıştır dene bakalım. Gerçi biz başlayalı 1 hafta kadar oldu. Sen ne zaman başladın bilmiyorum ama hepsini yiyor bizimki. Gün gün arttırma arttırma verdim.

Bizim de 1 hafta oldu ama biz 5 buçuk aylık başladık doktor 5. ay az almış 5 buçuk aylikken başlayalım demişti ama 6. Ayi bekleyecem sanırım zorlaniyo bebiş bugün birsey vermeyecem

Bizim de 1 hafta oldu ama biz 5 buçuk aylık başladık doktor 5. ay az almış 5 buçuk aylikken başlayalım demişti ama 6. Ayi bekleyecem sanırım zorlaniyo bebiş bugün birsey vermeyecem
Gerçekten 6.ay da denediginde daha gelişmiş olacak sindirim sistemi. 2 günün bile farkettigini söylüyor doktorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…