iyi canım senin nasıl geçiyor iş güç "vera" ile kısır döngüdeHu huuukimse yok mu??? Nasılsıniz kızlar? Nasıl geçiyor günleriniz?
Canım peynir hergun veriyorum bir dilim kadar beyaz peyniri suda bekletiyorum bir süre tuzunu tamamen bırakıyor. Yumurtanın sarisinida haftada dört kere veriyorum ortalama. Bunlar düzenli verdiklerim ama diliyle ezebilecegi zararlı olmayan sofrada bulunan herşeyden azcik azcik veriyorum ağzına. Ben karıştırmadan ayrı ayrı vermeye çalışıyorum herşeyin tadını alsın bilsin diye ama anneme bırakmıştım birinde annem bı gzel karisim yaomis az az tereyağına kadar var öyle soyliim bizimki daha iştahlı yemis. Yani açıkçası her zaman evde bulabileceği şeyleri yedirmeyle başladım. Öyle özel peynir alabilecek durumda değilim malesef. Normalde kayınvalidem köyden yapar gönderir inek sütüyle mis gibi ama şuan ağır gelir bebeğe diye düşünüyorum sanki aşırı yağlı okuyo peynirleri ısrarla doğal olan bu ver diyorlar ama bilmiyorum beyaz peynir ne kadar faydalı olabilir mi diyede düşünüyorum ama 6ay kontrolünde doktora sorucam insallah.siz ne durumdasinizHosgeldinkahvaltıda neler veriyorsun?
Hadi yaa bizmkide yarın ulaşır ekime. Açıkçası sadece uykuya dalarken emiyo zaten ama beni emmedigi için çok faydasını görüyorum emzikten uzaklassin hiç istemem şimdilik. Bakalım sorun yaşamanız inşallah sizinkide memnun demekki halindenAvent kullanıyoruz biz de 6 ay sonrası emziği çok büyük geldi sevmedi biz biraz daha 0 -6 aylık kullanacaz ☺
Canım hoşgeldinAvent almıştık ama benimki tutmadı. Çalışmaya başladım 4 hafta oldu, babaannesinden gündüz alıyormuş emziği ama benden asla almıyor. Maşallah ek gıdanın dibine vurmuşsunuz Biz de cumartesi başlıyoruz bakalım hayırlısı. Bol iştahlar bütün miniklere
[/QUOTEcanimm başladın demek Allah kolaylık versinvalla ben bu konuda annemlere çok güveniyorum öyle çok kasmiyorum kesin alerjik yasaklar dışında herşeyden tattiruyorum anne sütü almadı bari yavaş yavaş herşeyin vitamininden alsın istiyorum. Şimdilik istahlida bı bebek umarım sağlıklı bı sekikde böyle ilerleriz. Ama şunu okudum başak bebekleri düzenli hayatı sever diyor yani alt açma zamanı mama zamanı uyku zamanı gibi. Bizim ek gıdaya kadar herşey çok düzenli ilerliyordu bu atak dönemlerini hiç yasamadik nerdeyse gaz sancısını bile en fazla üç hafta yaşadık ama ek gıdaya geçişle birlikte bu düzen oturtamadimbaslarda.herseyi tattirayim derken işler karisti yani bebeğin düzeni olmayınca huysuzlanmaya başladı ama son bı haftadır onunda hallettim. Sabah kahvaltı sonra ilk uyku o sırada mama uyanınca çorba sonra öğle uykusu uyku uzun sürerse mama uyanınca ya meyve püresi yada sebze püresi akşamda yoğurt veriyorum uykuya geçince mama veriyorum gecede pek uyanmamaya başladı Beki bı defa daha mama içiyor. Umarım böyle devam ederiz. Sizede Allah kolaylık versin başlarda ilk süt verdiğimiz dönem gibi oluyo fazla mı verdim az mı yedi doydumu ek süt versem mı falan ama onun yeni biseyler tatmasi heycanla yemesi kaşığı görünce ağzını açmayı öğrenmesi filan her adım çok heyecan verici
Hayirli olsun disiniz.Merhabalar kızlar, benim bebiş 2 gündür hafif ateşli gibiydi dün gece de doğru düzgün uyuyamadı. Tüüühhh hasta ettik çocuğu herhalde, nerde üşüttü acaba vs derken sabah bi baktım ilk dişimiz patlamışek belirti olarak 2 gündür ara ara kafa terlemesi, kısa süreli huzursuzluk ve kulağını çekiştirme vardı
Hastalikla geciyor canim. Cok inatci cikti oksuruk. Ilaclari hep buhar seklinde. Gunde 4 defa yapinca toplamda bayagi bi zamanimiz nebulizatorde geciyor. Tabi cok sıkılıyor agliyor. Esimle sabit tutabilmek icin bin dereden su getiriyoruz. Bugun aksam esimin isi vardi. Tek basima yapamadim son ilacini. Krize girdi aglamaktan.Hu huuukimse yok mu??? Nasılsıniz kızlar? Nasıl geçiyor günleriniz?
Aynı döngü bizde de. Diș huzursuzluğu devam. Havalar düzelse de koysak pusetlere atsak kendimizi dışarı. Bizim burası sanayi bölgesi mümkün mertebe orman havası aldırmaya çalışıyoruz. Pis bir hava hakim rüzgar oldukça... Şu diş bir çıksa o da rahatlasa ben deiyi canım senin nasıl geçiyor iş güç "vera" ile kısır döngüde
sanki artık dışarı çıkmak istiyor bunu hissediyorum
ama bugün istanbul bi bulanik bi nane ydi
yarın ertesi gün yağmurlu yazıyor sanırım nisan i bulacak rutin olarak dışarı çıkma hayali
uyanık olunca bir oyalama çabası ne yaptıracağımi bilememe
sen napıyorsun neler yapiyorsunuz lepiska saçlı ogulca ninla
Afiyet şeker olsun kuzuya. Özel peynir değil de evde lor yapacağım ben 7.ay dolunca. Yogurtla kestirecegim sütü. Mandiradakiler bile öyle önerdi... İyiyiz ama stresliyiz biraz dis çıkarmak üzereyizCanım peynir hergun veriyorum bir dilim kadar beyaz peyniri suda bekletiyorum bir süre tuzunu tamamen bırakıyor. Yumurtanın sarisinida haftada dört kere veriyorum ortalama. Bunlar düzenli verdiklerim ama diliyle ezebilecegi zararlı olmayan sofrada bulunan herşeyden azcik azcik veriyorum ağzına. Ben karıştırmadan ayrı ayrı vermeye çalışıyorum herşeyin tadını alsın bilsin diye ama anneme bırakmıştım birinde annem bı gzel karisim yaomis az az tereyağına kadar var öyle soyliim bizimki daha iştahlı yemis. Yani açıkçası her zaman evde bulabileceği şeyleri yedirmeyle başladım. Öyle özel peynir alabilecek durumda değilim malesef. Normalde kayınvalidem köyden yapar gönderir inek sütüyle mis gibi ama şuan ağır gelir bebeğe diye düşünüyorum sanki aşırı yağlı okuyo peynirleri ısrarla doğal olan bu ver diyorlar ama bilmiyorum beyaz peynir ne kadar faydalı olabilir mi diyede düşünüyorum ama 6ay kontrolünde doktora sorucam insallah.siz ne durumdasiniz
Çok çok geçmiş olsun. En kısa sürede atların inş. Nem alma cihazı almayı düşündünüz mü? 7.ay dolmadan ben kahvaltıya başlamaya ağzım canım. Kırmızı damarlı ise kesin alerjik reaksiyon gösterdi. 7.ay bitsin minicik tadım yaptirirsin. Aynı şey olursa daha da ileri bir tarihe ertelersin yumurta olayını. Sabah öğlen arası elma akşam üzeri balkabağı verebilirsin. Ben 2 öğün veriyorum. Sabah avokado elma veya armut. 2 meyve karıştırıyorum. Akşam balkabağı, havuç ve patates. Cok az su ile pişirip tel süzgeçten. Geçiyorum. Hafif puturlu oluyor. 2 3 güne farklı sebzelerde geçeceğiz. Ispanak gibi... Bakalım inşallah onları da sever...Hastalikla geciyor canim. Cok inatci cikti oksuruk. Ilaclari hep buhar seklinde. Gunde 4 defa yapinca toplamda bayagi bi zamanimiz nebulizatorde geciyor. Tabi cok sıkılıyor agliyor. Esimle sabit tutabilmek icin bin dereden su getiriyoruz. Bugun aksam esimin isi vardi. Tek basima yapamadim son ilacini. Krize girdi aglamaktan.yarin ek gida denemesine baslayacagim tekrar. Balkabagi ve elma puresi vermeyi dusunuyorum. Yumurta sarisini bir gun cok az verebilmistim. Galiba alerji yapti ama emin degilim henuz. Ertesi gun kakasi mukuslu ve kirmizi damarliydi. O yuzden onu denemeyi ileri bir tarihe birakacagim.
Çok çok geçmiş olsun. En kısa sürede atların inş. Nem alma cihazı almayı düşündünüz mü? 7.ay dolmadan ben kahvaltıya başlamaya ağzım canım. Kırmızı damarlı ise kesin alerjik reaksiyon gösterdi. 7.ay bitsin minicik tadım yaptirirsin. Aynı şey olursa daha da ileri bir tarihe ertelersin yumurta olayını. Sabah öğlen arası elma akşam üzeri balkabağı verebilirsin. Ben 2 öğün veriyorum. Sabah avokado elma veya armut. 2 meyve karıştırıyorum. Akşam balkabağı, havuç ve patates. Cok az su ile pişirip tel süzgeçten. Geçiyorum. Hafif puturlu oluyor. 2 3 güne farklı sebzelerde geçeceğiz. Ispanak gibi... Bakalım inşallah onları da sever...
Tesekkur ederizÇok çok geçmiş olsun. En kısa sürede atların inş. Nem alma cihazı almayı düşündünüz mü? 7.ay dolmadan ben kahvaltıya başlamaya ağzım canım. Kırmızı damarlı ise kesin alerjik reaksiyon gösterdi. 7.ay bitsin minicik tadım yaptirirsin. Aynı şey olursa daha da ileri bir tarihe ertelersin yumurta olayını. Sabah öğlen arası elma akşam üzeri balkabağı verebilirsin. Ben 2 öğün veriyorum. Sabah avokado elma veya armut. 2 meyve karıştırıyorum. Akşam balkabağı, havuç ve patates. Cok az su ile pişirip tel süzgeçten. Geçiyorum. Hafif puturlu oluyor. 2 3 güne farklı sebzelerde geçeceğiz. Ispanak gibi... Bakalım inşallah onları da sever...
Evet canım. Cok az suyla minicik minicik sebzeleri doğruyorum. Kapağı kapalı şekilde 12 13 dk pisieiyorum. Sonra sebzeleri kaşıkla tel süzgeç alıp geçiriyorum. Azcık kıvam versin diye 1 2 kaşık da suyunu ekliyorum pureye. Zaten çok su kalmıyor. Mümkünse başında dur hemen bitiyor su.Tesekkur ederizsebzeleri cok az suda pisirirken suyunu da kullaniyorsun degil mi? Bugun ogleden sonra balkabagini o sekilde vermeyi dusunuyorum. Insallah yer. Hastaligin iyilesme sureci uzun. Zorlamadan, yormadan ufak ufak bi seyler vermek istiyorum artik. Ama sorun su ki bugun gunumuz ilac uygulamasiyla geciyor. Ek gidaya vakit bulmak bile zor.
Lor çok mantikliymis bence. Bende yapabilirimAfiyet şeker olsun kuzuya. Özel peynir değil de evde lor yapacağım ben 7.ay dolunca. Yogurtla kestirecegim sütü. Mandiradakiler bile öyle önerdi... İyiyiz ama stresliyiz biraz dis çıkarmak üzereyiz
Bu hastalık çok zor gerçekten. Benim ilaç kullanamamam daha da zorTesekkur ederizsebzeleri cok az suda pisirirken suyunu da kullaniyorsun degil mi? Bugun ogleden sonra balkabagini o sekilde vermeyi dusunuyorum. Insallah yer. Hastaligin iyilesme sureci uzun. Zorlamadan, yormadan ufak ufak bi seyler vermek istiyorum artik. Ama sorun su ki bugun gunumuz ilac uygulamasiyla geciyor. Ek gidaya vakit bulmak bile zor.
Maşallah kuzuya☺ bizde de kafa terlemesi ve huysuzluk var ama daha vakti var sanırım ☺Merhabalar kızlar, benim bebiş 2 gündür hafif ateşli gibiydi dün gece de doğru düzgün uyuyamadı. Tüüühhh hasta ettik çocuğu herhalde, nerde üşüttü acaba vs derken sabah bi baktım ilk dişimiz patlamışek belirti olarak 2 gündür ara ara kafa terlemesi, kısa süreli huzursuzluk ve kulağını çekiştirme vardı
Okudum annemeTeyzecimm öyle deme tecrübeyle sabit sutun az denirse azalıyor malesef
İlk ay annem yanımda kaldı her gün derdi çocuk çektikçe süt gelir sen emzir hiç korkma sutum var mı diye çok pozitiftir kendisi. Gerçekten o zamanlar sutum vardi oğlumun kilosu da iyiydi sonraki ay her gün kayinvalidem hatta kayinpederim senin sutun yok heralde sütün acı mı vs demeye başladılar etkilendim o lohusa halimle kafama taktim ve sonuç sutum ciddi oranda azaldı iki buçuk aylıkken doktor mamaya başlattı
Etkileniyoruz malesef böyle sözlerden ve gerçekten sut, psikolojiyle çok alakalı sonra ne yiyip ictiysem artiramadim. Kizinizin da sütü var emin olun çok güzel kilo almış maşallah
Öperim ellerinizden
Anneanneler bu kilonolayına hep takılıyor. Bu arada bir haftdır kaka yapmıyor oğlum , 3-4 günde bir yapardı süre uzadı.Aynı benim annembenim kp bile aman kızım takma kilosuna sağlıklı olsun yeter derken annem sürekli aç o çocuk mama ver, zayıf o çocuk mama ver deyip duruyor. Sütün az, sütün sulu senin demekki anneanneler az evhamlı oluyor. Bi de benim kızın kilo alımı hep sınırda gitti senin annen benim kızı görse çıldırır sanırım 6 aylık olduk daha anca 6500 kilo olabildi, bu ay iyi kilo aldı 500 gram bak ben 500 grama iyi diyorum düşün gerisini. Senin bebeğin gayet iyi kilo almış annen hiç dert etmesin. Artık çok hareketlilendiler bu yüzden fazla enerji harcıyorlar kilo alımları ondan azalıyor. Süt sağmada çok süt çıkması için memeleri sağıma alıştırmak gerekiyormuş ki yine de her meme sağıma uygun değilmiş ve de bebek kadar süt çekemezmiş. Bir sürü emzirme danışmanının yazılarını okudum sağdığınız miktara takılmayın memenizde en az daha o sağdığınız kadar süt vardır diyorlar. 6 ayı devirdik sayılır ne güzel bu sütün az olayı artık çoook gerilerde kaldı çünkü şimdi sırada ki gündem ek gıda bu kadar ilgili bir anneanne olduğu için teyzemin ellerinden öpüyorum annelerimiz iyi ki varlar ama hiç dert etmesin torunu bu güne kadar hep çok iyi kilo almış sütün çok yaramış maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?