az sa aglar yetmiyorsa yani
eğer on sütle doyduğunu dusunuyorsa tek meme emzirip deneyebilirsin gece boyu tek meme emzir bakalım uyuycak mi doyacak mi
yoksa sık sık kalkacak mi
sonra gündüz memeyi sağ on sütü deepfreez e at sonra mama v.s. yaparsin... gunduz o memeden devam et yağlı kisimi emsin...

Ne kadar sagsam on süt biter ki

işimi degistirmedim canım kendi ofisimdi zaten.Bebegimizin engelli olmasıyla birlikte zaten zayıf olan bağımız iyice koptu..Bu ara ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum.Allah herkese şevkatli akli basında eşler nasip etsin.Ailesinden de kendisinden de soğudum.Hicbirseye odaklanamiyorum

canım benim bi süreçten geciyorsun ağır ve sancılı ama su da var senin yükünü kaldırmayan aksine yük olan o aileler aile değildir
eşine ne denir bilmem onu en iyi sen degerlendirirsin
böyle miydi ya da bu durum onu da bunoktalara mi getirdi vs.
bunları düşünmek bile sana yük bos ver o tarafını düşünme akışa bakarsın
düşünme at üstünden bakalım neler geliyor yeni günle
hayat çok zalim
ve hiç yaşanılası değil son günlerde ama sen özellikle büyüğe odaklan
küçük meleğim hastanede zaten ve hic biseyden habersiz peki ya büyük
onunla hayata konsantre ol ve kendini bırakma ne olur

Biz de ek gıdaya başlayalı 12 gün oldu. Havuç, patates, balkabağı, brokoli, kuru kayısı, elma, armut ve pişmiş ayva yedi. Bu hafta avakado ve yumurta tattırmayı planlıyorum.
Sebzeleri buharda haşlayıp birazcık kıvamlı olsun diye az su döküyorum, sadece çatalla eziyorum, bir de her seferinde zeytinyağı katıyorum. Bir tek elmayı cam rendede yaptım.
Aşırı sevmese de yedi biraz, en çok havucu sevmedi :))

Anne sütü ağırlıklı mama takviyeli beslenmeye devam ediyor. Bu dediğim yiyecekleri günde max 2 dolu tatlı kaşığı kadar yiyor

Persentile göre kilosu gayet iyi. Doktoru mu diyor az kilolu diye sen mi diyorsun? Sütün az olsa kuzun bu zamana gelemezdi, asla doymaz uyumaz ve en önemlisi 5,5 ayda açlıktan hasta olurdu. Böyle şeyler yoksa, doktoru da sağlıklı diyorsa kafana takma. Meme reddi ne yazık ki hemen hemen herkes yaşıyor, zorlamadan, zamanla düzelecektir. Banyo sonrası onun altında sadece bez varken ve senin üstün çıplakken ten temasıyla emzirmeyi teklif et, ortam da loş olsun. Umarım kabul eder emmeyi. Ama sütüm az diye bi şeyi aklından bile geçirme

Maşallah hayırlı olsun. Bizimde ilk dişimiz patladı şükür
Mama sandalyesi alan arkadaşlar memnun musunuz? Hangi marka aldınız? Destekli oturan bebişler rahat oturabiliyor mu?
Ben 2. Ye de ikea mama sandalyesinden aldım. Destek için yastığı var. Çok memnunuz

En iyisini sen bilirsin tabi icine sinmiyorsa ara verebilirsin diyete
Ek gıda çok etkilemedi ama bizim tam diş zamanina denk geldiği için de olabilir ikinci diş de geliyor istahsiz huysuz uykusuz bi bebe oldu

En iyisini sen bilirsin tabi icine sinmiyorsa ara verebilirsin diyete
Ek gıda çok etkilemedi ama bizim tam diş zamanina denk geldiği için de olabilir ikinci diş de geliyor istahsiz huysuz uykusuz bi bebe oldu
Bizimkinin de dişler çıkıyormuş doktor öyle söyledi ama üstten tavşan dişler geçen hafta pişiği vardı geçti şükür dişle birlikte pişik var derken Cuma günü de lavman yaptık 9 gündür kaka yapmıyordu. Tam uyur artık rahatladı derken lavmanın karın ağrıtmasının etkisi devam ediyor sanırım. Gece saat başı bazen49 dk da bir ıkınarak uyanıyor. Bütün bunlar da iştahını etkilemiş olabilir. Bu arada ek gıdaya neyle başladın? Ben dün havuç verdim ama zaten kaka sorunu var gaz yapar mı bilemedim.

Doktorumuzun onayıyla dün ek gıdaya başladık, sabah azıcık yumurta sarısı ve lor dedi ama oğluşum bunları sevmedi, pütürlü yapısından olsa gerek. Yoğurdu sevdi gibi, en çok onu yedi. Armut rendesinden hoşlanmadı, elma rendesini ise nispeten daha istekli yedi. Bu ay böyle tadım ayı olsun istiyorum. Bir kaç gün sonra sebzelere geçin dedi doktoru. Demek o ki eğer bu çocuk sevmezse yemezse yumurtası ile lorunu mamaya karıştırıp versem, hani şu kahvaltı için olan kaşık mamalarından bahsediyorum, 7. ay erken mi bunlar için?

Canım biz çok çektik kaka sorunundan bilirsin belki. Şimdi yoğurdunu probiyotik maya ile mayalıyoruz. Biberon maması veriyorsan eğer bebelac gold nutrikonfor mucizemiz oldu. Biz meyve yoğurt yumurta sarısı ve lor ile başladık. Birkaç gün sonra sebze de verin dedi doktoru. Ek gıdayı akşam verme, biz elmayı akşam verdik ilk denemesiydi gece kıvrandı çocuk gaz yaptı sanırım. Bir de canım 9 gün bekletme yazık çocuğa, 5. gün çok huzursuzlanıyordu gliserin kansukla yaptırıyorduk ama artık büyüdüler hala kullanılabilir mi bilmiyorum. Ben mamayı değiştirmeye korkuyorum, bebelac da hiç sevdiğim bir marka değildi ama o çözdü tuvalet sorunumuzu.

Bu arada benim gibi hala adet olmayan var mı? 57. günümde karın ağrım ve az bir kanamam olmuştu, onun dışında ne gelen oldu ne giden, ek gıdaya yeni başladık, artık olurum sanırım.

Bu arada benim gibi hala adet olmayan var mı? 57. günümde karın ağrım ve az bir kanamam olmuştu, onun dışında ne gelen oldu ne giden, ek gıdaya yeni başladık, artık olurum sanırım.
Beeen
Hiç kanama da görmedim. Adet olmadım, olacağa da pek benzemiyor, ağrım sızım yok

Beeen
Hiç kanama da görmedim. Adet olmadım, olacağa da pek benzemiyor, ağrım sızım yok
Süt hormonlarımız iyi çalışıyor o zaman ne diyeyim. Ek gıdaya geçince olursun derler genelde ama... ben çalışmaya da başladım biberon maması da veriyorum doğduğundan beri ama hala yok bilemedim.

ben bi damla bile olmadim daha
ablasinda 4 ay bitip 5 e basladigimiz gunlerde olmustum bunda 6 ayımız bitmek uzere daha olmadım ben sağıyorum sütümü bunda belki o yüzden gecikti

Süt hormonlarımız iyi çalışıyor o zaman ne diyeyim. Ek gıdaya geçince olursun derler genelde ama... ben çalışmaya da başladım biberon maması da veriyorum doğduğundan beri ama hala yok bilemedim.
Kadından kadına farkediyor o bence. Full emzirip adet olan da var. Ben de senin gibiyim, süt sağıp biberonla da veriyorum, mama da veriyorum (doğduğundan beri öyle) emziriyorum da. Ek gıdaya geçeli oluyor 2 hafta ama doğru düzgün bi şey yemiyo ki hani kahvaltısı ayrı öğleni ayrı gibi bi şey yok. Tek öğün, 2-3 tatlı kaşığı kadar o kadar. Bak güya bugün yumurta verecektim bu saat oldu zaman bulamadım. Şimdi kalkıp brokoli havuç haşlıycam

Anne sütüyle 10 güne kadar normal dedikleri için bekledim. 9 güne kadar keyfi yerindeydi ama son gün hiç uymadı ıkındı sürekli biz de doktora götürdük. Doktor iki ayönce linex bakso vermişti. Kakasını 3 günde bir düzenli yapınca vermeyi kesmiştim, şimdi tekrar başladım.
Ek gıdaya meyve ile başkayacaktım ama meyve ile başlarsam sebzeye alışması zor olur diye okudum sebzeye döndüm. İlk başta öğlen verdim, sanırım d vitamini sandı yemedi kaşıkla Doktorun verdiği kağıtta ek gıdayla ilgili kurallar yazıyor. Bizimle yemek masasına oturacakmış, bize emek yerken izleyecekmiş. Öğlen bu kurala uymadım. Akşam biz yemek yerken baktım keyifle bizi izliyor öğlen yemediği havucu denedim tekrar yediüç gün havuca devam edicem. çok uzun yazmışım ya

Elma armut haşlanmadan rendelniyor değil mi? Ne kadar acemiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…