muzlu hazır mi ?Dun yatmadan once muzlu muhallebi yedirdim. Uzerine emzirdim. Uzun zamandan sonra ilk kez 5 saat kesintisiz uyudu. Oyle iyi geldi ki bana. Her gun olmasa da arada aksamlari muhallebi tarzi bi seyler vericem. Yulaf unu falan oldugu icin az yese de tok tuttu galiba.
Ben kendim yaptim canim. Yulaf unu ve irmigi pisirip icine muz ezdim. Ben muzu 2 haftadir falan veriyorum. En sevdigi sey muz. Kabiz olmasin diye her gun vermiyorum tabi. Valla gecen gunku bezelye puresine sogan da kattim lezzet versin diye. Muhallebisine tarcin da kattim. Dedigin sekilde de muhallebi yaptim. En cok yulaf un ve muzluyu sevdi. Kuru kayisi da karistirdigim oldu. Valla ben de kasmiyorum artik. Hic oyle teorideki gibi ilerlemiyor isler. Gunde tek ogun verin diyorlar simdilik ama ben yeri geliyor 3 kere veriyorum alissin diye. Napiim, ben elma yerken yalaniyor mesela. Dur simdi olmaz deyip hevesini mi kirayim. Zaten sık verdikce daha cok acmaya basladi agzini. Bizimkinin de bir seye alerjisi var ama cozemedim. Yeni verdigim tek sey avokadoydu. Agzinin kenarlari kirmizi o zamandan beri. 10 gundur bi daha avokado vermedim ve alerji ilaci veriyorum doktorun tavsiyesiyle. Hala gecmedi.muzlu hazır mi ?
ya da mama mi sen mi yaptın?
muz direk vermek için mi bu aylar erken
gerçi ben geçen limon verdim yaladı
çok kasmiyom ama ne olur ne olmaz
ben kaşık mamasi yapiyom anne sütüyle muhallebi niyetine bazen de irmikle ya da organik pirinç unuyla muhallebi içine bişeyler atıp örn. hurma koydum gecen...
yoğurt tattirmaya baya önce den başlamıştım ama geçen yedirdigim anda
yüzünde gözünde kızarıklık oldu hemen bıraktım şimdi yedirmeyi de düşünmüyorum
Benimki de az yiyor. Doktoruna soyledim, bi sey olmaz dedi. Cok yiyenlerin anneleri de cok yiyor, kendileri de kilolu dedi.kızlar ben bu ek gıda nin miktarindan da tirstim benim kuzu iştahsız
zaten percentile inde kilo almadi almiyor yok yani olmayacak da ancak Simdi iki yemek kasigi muhallebi v.s. (anne sutu ile yapiyorum)
yese saatlerce emmiyor hic umru da deil napsam ne etsem bilemiyorum ablasinin da böyle olduğunu hatırlamak beni daha çok umutsuzluğa sevk ediyor gece uyansa da emmiyor emmeye uyanmıyor
vız vız
diş de yok ablasi 5 aylık çıkarmıştı 6 ay bitti gitti şiş bile değil
çok hareketli et de tutmuyor yediğini ya kusuyor
ya s.cyor
ya da dönerek harcıyor
Kesinlikle öyle canımBöylesi daha güzel zaten büyüsü bozulmasınBiliyorum seni görüyorum zaten burda, ama eskiden ne güzeldi buralar, özledim arkadaşları
Aynı durumdayız tatlım38his benim kiz da iyice iştahsız oldu birakmak için can atiyor memeyi sürekli meme isteyenleri kiskaniyorum
9 Eylül doğumlu canımNe kararlık bebeğimiz
Duydum kibenim de watsup çok zamanimi alıyor ve yazılanları kaçırıyorum ayrıca sarjla ugrasmamak için çıktım ama güzel grup vakti olanlara tavsiye ederim
arkadaslar çok iyi
Amin canım aminHaklısın iletişimimiz sekteye uğrayabiliyor yorgunluktan.. Bu gece saat başı uyandı gibi bir şey.. Düzene girecek inşallah
Bizim dr menü verdi sabah çeyrek yumurta sarısı ve lor, gün içinde yoğurt ve meyve olmak üzere iki ara öğün ve öğlen sebze. Birden bire bu şekilde başladık. Hepsine sıra gelmediği oluyor. Yüzünde arada kızarıklık oluyor ama geçiyor. Emerken de oluyordu, neden oluyor bilmiyorum.Ben kendim yaptim canim. Yulaf unu ve irmigi pisirip icine muz ezdim. Ben muzu 2 haftadir falan veriyorum. En sevdigi sey muz. Kabiz olmasin diye her gun vermiyorum tabi. Valla gecen gunku bezelye puresine sogan da kattim lezzet versin diye. Muhallebisine tarcin da kattim. Dedigin sekilde de muhallebi yaptim. En cok yulaf un ve muzluyu sevdi. Kuru kayisi da karistirdigim oldu. Valla ben de kasmiyorum artik. Hic oyle teorideki gibi ilerlemiyor isler. Gunde tek ogun verin diyorlar simdilik ama ben yeri geliyor 3 kere veriyorum alissin diye. Napiim, ben elma yerken yalaniyor mesela. Dur simdi olmaz deyip hevesini mi kirayim. Zaten sık verdikce daha cok acmaya basladi agzini. Bizimkinin de bir seye alerjisi var ama cozemedim. Yeni verdigim tek sey avokadoydu. Agzinin kenarlari kirmizi o zamandan beri. 10 gundur bi daha avokado vermedim ve alerji ilaci veriyorum doktorun tavsiyesiyle. Hala gecmedi.
Evet canım kakalar sertleşti, bazen bir gün yapmadığı oluyor. Yoğurdunu probiyotik maya ile yapıyoruz belki ondandır çok sorun yaşamadık.Selam canlar. Her biriniz yazdığınızda okuyorum. Ama yazmaya pek fırsat olmuyor. İnşallah hepiniz iyisinizdir... Yorgunum, ev işi dış stresi. Hala çıkmadı disimiz. Bir de virüs üstüne tuz biber oldu. Biz dışarı çıkmaya ormanda yürüyüşlere alıştık evde bunaldi çocuk. Ek gıda tam gaz devam ama kabızlık yaptı bizde. 2 3 günde bir sert kıvamda yapıyor. Doktoru toz saşe verdi ama o da bir işe yaramadı. Resmen bacaklarını karnına sıkıştırıp ben yaptırıyorum. Sizde var mı kabızlık durumu? Cıvık kaka günlerini özledim valla. Hala probiyotik kullanıyoruz gaz falan sıkıntısı olmuyor ama kak sorunlu maalesef...Hepinizi ve bebislerinizi mis kokulu opucuklerle öpüyorum
Yapıyor pusetinde genelde bizimki. Ya da mama sandalyesinde poposunu sağa sola çevirerekBizim de öyle canım. Ben altını açıp bacaklarını karnına doğru bastırmadıkça yapmıyor. Kati baya kakası zorlanıyor yaparken. Böyle böyle alışacaklar sanırım. Ama benim düşündüğüm şu, kakası çok katı altı bağlıyken nasıl yapacak çocuk yapamaz sanki
kızlar ben bu ek gıda nin miktarindan da tirstim benim kuzu iştahsız
zaten percentile inde kilo almadi almiyor yok yani olmayacak da ancak Simdi iki yemek kasigi muhallebi v.s. (anne sutu ile yapiyorum)
yese saatlerce emmiyor hic umru da deil napsam ne etsem bilemiyorum ablasinin da böyle olduğunu hatırlamak beni daha çok umutsuzluğa sevk ediyor gece uyansa da emmiyor emmeye uyanmıyor
vız vız
diş de yok ablasi 5 aylık çıkarmıştı 6 ay bitti gitti şiş bile değil
çok hareketli et de tutmuyor yediğini ya kusuyor
ya s.cyor
ya da dönerek harcıyor
Ben henuz sabah bi sey veremiyorum. Sabahlari pek sevmiyor. Oglen yogurt ya da meyve, ogleden sonra sebze veriyorum cogu zaman. Bazen de yatmadan once muhallebi tarzi. Yedigi miktar cok az diye cesidi cok vermeye calisiyorum aslinda. Mesela bugun yogurdu yemedi. Simdi uyudu, uyaninca bir kez daha denicem. Yemezse bikac saat sonra corba. Ondan da bikac kasik ancak yer zaten.Bizim dr menü verdi sabah çeyrek yumurta sarısı ve lor, gün içinde yoğurt ve meyve olmak üzere iki ara öğün ve öğlen sebze. Birden bire bu şekilde başladık. Hepsine sıra gelmediği oluyor. Yüzünde arada kızarıklık oluyor ama geçiyor. Emerken de oluyordu, neden oluyor bilmiyorum.
Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.Bizim dr menü verdi sabah çeyrek yumurta sarısı ve lor, gün içinde yoğurt ve meyve olmak üzere iki ara öğün ve öğlen sebze. Birden bire bu şekilde başladık. Hepsine sıra gelmediği oluyor. Yüzünde arada kızarıklık oluyor ama geçiyor. Emerken de oluyordu, neden oluyor bilmiyorum.
Yok ya bugün 8. Gün ama rahatsızlığı falan da yok şükür. İnşallah bugün yapar kakasını.Kıyamam, son durum ne yapabildi mi kuzu?
Canım ek gıda sürecinde maksimum 5 gün kaka yapmayabilirler. Sana tavsiyem bol su ıvır her gıda verdikten sonra ortalama 30ml şu ve kuru erik 3 tane 2 tane de kuru kayısı az suda hasla. Süzgecten geçir ve sabah emzirmeden önce ver. Üzerine su icir sonra emzir. Fayda göreceksin inşallah. 8 gün çok uzun bir süre ek gıda döneminde.Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
Telaşla yazdım karışık olmuş ama anlarsınYok ya bugün 8. Gün ama rahatsızlığı falan da yok şükür. İnşallah bugün yapar kakasını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?