muzlu hazır mi ?
ya da mama mi sen mi yaptın?
muz direk vermek için mi bu aylar erken
gerçi ben geçen limon verdim yaladı
çok kasmiyom ama ne olur ne olmaz
ben kaşık mamasi yapiyom anne sütüyle muhallebi niyetine bazen de irmikle ya da organik pirinç unuyla muhallebi içine bişeyler atıp örn. hurma koydum gecen...

yoğurt tattirmaya baya önce den başlamıştım ama geçen yedirdigim anda
yüzünde gözünde kızarıklık oldu hemen bıraktım şimdi yedirmeyi de düşünmüyorum

kızlar ben bu ek gıda nin miktarindan da tirstim benim kuzu iştahsız
zaten percentile inde kilo almadi almiyor yok yani olmayacak da ancak Simdi iki yemek kasigi muhallebi v.s. (anne sutu ile yapiyorum)
yese saatlerce emmiyor hic umru da deil napsam ne etsem bilemiyorum ablasinin da böyle olduğunu hatırlamak beni daha çok umutsuzluğa sevk ediyor gece uyansa da emmiyor emmeye uyanmıyor
vız vız
diş de yok ablasi 5 aylık çıkarmıştı 6 ay bitti gitti şiş bile değil
çok hareketli et de tutmuyor yediğini ya kusuyor
ya s.cyor
ya da dönerek harcıyor

Ben kendim yaptim canim. Yulaf unu ve irmigi pisirip icine muz ezdim. Ben muzu 2 haftadir falan veriyorum. En sevdigi sey muz. Kabiz olmasin diye her gun vermiyorum tabi. Valla gecen gunku bezelye puresine sogan da kattim lezzet versin diye. Muhallebisine tarcin da kattim. Dedigin sekilde de muhallebi yaptim. En cok yulaf un ve muzluyu sevdi. Kuru kayisi da karistirdigim oldu. Valla ben de kasmiyorum artik. Hic oyle teorideki gibi ilerlemiyor isler. Gunde tek ogun verin diyorlar simdilik ama ben yeri geliyor 3 kere veriyorum alissin diye. Napiim, ben elma yerken yalaniyor mesela. Dur simdi olmaz deyip hevesini mi kirayim. Zaten sık verdikce daha cok acmaya basladi agzini. Bizimkinin de bir seye alerjisi var ama cozemedim. Yeni verdigim tek sey avokadoydu. Agzinin kenarlari kirmizi o zamandan beri. 10 gundur bi daha avokado vermedim ve alerji ilaci veriyorum doktorun tavsiyesiyle. Hala gecmedi.

Benimki de az yiyor. Doktoruna soyledim, bi sey olmaz dedi. Cok yiyenlerin anneleri de cok yiyor, kendileri de kilolu dedi. saglikli olsunlar da.

38his benim kiz da iyice iştahsız oldu birakmak için can atiyor memeyi sürekli meme isteyenleri kiskaniyorum
Aynı durumdayız tatlım
Ben ek gıdayı azalttım yok denecek kadar az
Aç kalınca basıyo çığlığı
Maşallah ne versem yutuyor beyefendi ama memeyi bırakma yolunda
O yüzden aç kalınca mecbur bi iki çekiyo memeyi sonra uyku moduna giriyor
Elini emmeye başlayınca göğüslerimi ancak boşaltıyor
Dişte yok hafif şişlik var sadece
İnşallah bırakmazlar
Sende dikkat et canım
Bu geçici bir durum

benim de watsup çok zamanimi alıyor ve yazılanları kaçırıyorum ayrıca sarjla ugrasmamak için çıktım ama güzel grup vakti olanlara tavsiye ederim
arkadaslar çok iyi
Duydum ki
Haberim var bu durumdan

Haklısın iletişimimiz sekteye uğrayabiliyor yorgunluktan.. Bu gece saat başı uyandı gibi bir şey.. Düzene girecek inşallah
Amin canım amin
Şu iki gün biraz daha stressiz geçiyo bizde

Bizim dr menü verdi sabah çeyrek yumurta sarısı ve lor, gün içinde yoğurt ve meyve olmak üzere iki ara öğün ve öğlen sebze. Birden bire bu şekilde başladık. Hepsine sıra gelmediği oluyor. Yüzünde arada kızarıklık oluyor ama geçiyor. Emerken de oluyordu, neden oluyor bilmiyorum.

Evet canım kakalar sertleşti, bazen bir gün yapmadığı oluyor. Yoğurdunu probiyotik maya ile yapıyoruz belki ondandır çok sorun yaşamadık.

Yapıyor pusetinde genelde bizimki. Ya da mama sandalyesinde poposunu sağa sola çevirerek

Bizde azalttik emmeyi,biraz emip bırakıyor ama gece çok fazla emiyor. Dis ablanın 8.5 aylık çıktı, şuan görünürde bir disimiz yok acelesi yok daha arkadaşımın kızımın 15. Ayda çıktı. Çok kısa süreli desteksiz oturuyor sonra yana devriliyor, emekliyor hızlandı baya onun harici uykularimiz çok kısa bizimde gece sayisiz kalkiyoruzvah o uykuya çare bulabilsem benimde en büyük sorunum o

Ben henuz sabah bi sey veremiyorum. Sabahlari pek sevmiyor. Oglen yogurt ya da meyve, ogleden sonra sebze veriyorum cogu zaman. Bazen de yatmadan once muhallebi tarzi. Yedigi miktar cok az diye cesidi cok vermeye calisiyorum aslinda. Mesela bugun yogurdu yemedi. Simdi uyudu, uyaninca bir kez daha denicem. Yemezse bikac saat sonra corba. Ondan da bikac kasik ancak yer zaten.

Selamlar kızlarr valla iyi oldu sizleri okuduğum
Yoksa gece zırt zırt uyanmalara isyan ediyordum ama bakıyorum bebişler çoğu aynı
dişler hem üst damak kabarık ve beyaz , hem altta iki beyaz çizgi var elleyince de sertlik var hafif
Yani artık kasmadan her uyandığında emzirerek çare buldum kendime , eskisi gibi emzijle falan dalmıyor. Çok emmesi sağlıksız mı olur falan diye endişe ediyordum ama yok benim sinirlerim harap oluyor
Hem şurda kaç ay daha emecek ki diyorum
Ek gıda olayınca biz de kör topal ilerliyoruz
Yoğurt veriyorum çorbalara da karıştırıyorum basen
Tarhana ve patatesli havuçlu çorba ya da püre
Kahvaltı da pirinç unu ve pekmez ya da elma rendesi
Yumurta ve lor bugün öğürdü halbuki seviyordu , biraz pekmez kattım bitirdi kaseyi
Tatlıya alışmasını istemiyorum ama bariz şekilde muz pekmez vs olunca daha iştahla yiyor
Bizimki de üç beş adım atıyor kokundan tutunca şapşik
Bi de mammmmma babbbbba diye ilk hecelemelere başladık
Ay çok uzun oldu yav öpüyorum hepinizi

Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.

Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
Canım ek gıda sürecinde maksimum 5 gün kaka yapmayabilirler. Sana tavsiyem bol su ıvır her gıda verdikten sonra ortalama 30ml şu ve kuru erik 3 tane 2 tane de kuru kayısı az suda hasla. Süzgecten geçir ve sabah emzirmeden önce ver. Üzerine su icir sonra emzir. Fayda göreceksin inşallah. 8 gün çok uzun bir süre ek gıda döneminde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…