- 8 Kasım 2018
- 5.967
- 14.778
- 248
Aman onlar da biraz beklesin yazık bebişler zor çıkarıyor zatenÇok net bilmiyorum ama galiba onlarda üstten geliyor
Bizim kaka sorunumuz olduğu için tam düzenli bir ek gıda sürecine geçemedik ki değişiklik olsunBebegi 7 aylik olan ya da yakinda olacak arkadaslar, beslenmenizde ne gibi degisiklikler yapacaksiniz?
Pekmez neyse de reçel zararlı değil mi içinde şeker varAma bizim dr 6.5 aylıkken listeuye koymuş pekmez ve reçeli
İrmik kabızlığa iyi mi?Bizim kaka sorunumuz olduğu için tam düzenli bir ek gıda sürecine geçemedik ki değişiklik olsunBir gün armut, bir gün yoğurt, bir ara havuç öyle gidiyor şimdilik. Ama bugün kaka sorunu için doktoru aradım irmik ve kayısı kurusu dedi onu verem. Yumurta vereyim mi dedim beklesin dedi. Pekmez versem dedim o da kabız yapar dedi.
Bana da mantıklı gelmiyor. Pekmez de yakar diye korkuyorum.Pekmez neyse de reçel zararlı değil mi içinde şeker var
Yumurtaya geçtin mi?Bebegi 7 aylik olan ya da yakinda olacak arkadaslar, beslenmenizde ne gibi degisiklikler yapacaksiniz?
8 gün çok canım fitille yaptırılıyor mu bu ayda bilmiyorum.Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
loru kendimiz yapıyoruz aşırı basit zaten. Sebze ve meyveler birer kaşık, yoğurt su bardağının üçte biri kadar, lor bir tatlı kaşığı, yumurta sarısı sekizde bir kadar.Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
Canim biz de duse kalka gidiyoruz. 3 gun once yogurdunu guzelce yedi. Iki gundur iki kasigi zor yedirdim. Genel olarak yedigi miktar cok az. En cok muzu sevdi, ona hic yok demiyor sipam. Bi de 3 gundur karisik sebze puresi yapiyorum. Sevdi gibi ama en fazla 6-7 mama kasigi kadar yiyor. Ne yedirecegimi sasiriyorum ben de. Bu ek gida olayi hic hosuma gitmedi.Bizim kaka sorunumuz olduğu için tam düzenli bir ek gıda sürecine geçemedik ki değişiklik olsunBir gün armut, bir gün yoğurt, bir ara havuç öyle gidiyor şimdilik. Ama bugün kaka sorunu için doktoru aradım irmik ve kayısı kurusu dedi onu verem. Yumurta vereyim mi dedim beklesin dedi. Pekmez versem dedim o da kabız yapar dedi.
Bizim doktor yumurta sarısını hemen verdi, sekizde bir parça olacak şekilde başladık, ay sonunda tam yumurta sarısına ulaşacaktık arttırarak ama sevmiyor yemiyor.Yumurtaya geçtin mi?
Birkac hafta once minicik vermistim. Doktoru basla demisti. Ama alerji yapti gibi. Sonra ara verdim. Gecen hafta yine minicik verdim. Ama agzinin kenarinda kizariklik var. O mu alerji yapti yoksa avokado mu cozemedim. Ikisine de ara verdim. Kizarikligi alerji ilacina ragmen gecmedi. Tekrar versem mi vermesem mi bilemedim. Belki haftaya 3 gun kuralina gore verip alerji yapmadigindan emin olursam devamli veririm. Ama bu bebek kahvaltilarinda yapilan bulamac tarzi sevmiyorum. Peyniri, yumurtayi vs ayri ayri veririm sanirim.Yumurtaya geçtin mi?
Bizimki de 6.5 aylıkken kayısı kıvamı yumurta sarısı dediBizim doktor yumurta sarısını hemen verdi, sekizde bir parça olacak şekilde başladık, ay sonunda tam yumurta sarısına ulaşacaktık arttırarak ama sevmiyor yemiyor.
Bize haftada 5 gün yesin dedi.Birkac hafta once minicik vermistim. Doktoru basla demisti. Ama alerji yapti gibi. Sonra ara verdim. Gecen hafta yine minicik verdim. Ama agzinin kenarinda kizariklik var. O mu alerji yapti yoksa avokado mu cozemedim. Ikisine de ara verdim. Kizarikligi alerji ilacina ragmen gecmedi. Tekrar versem mi vermesem mi bilemedim. Belki haftaya 3 gun kuralina gore verip alerji yapmadigindan emin olursam devamli veririm. Ama bu bebek kahvaltilarinda yapilan bulamac tarzi sevmiyorum. Peyniri, yumurtayi vs ayri ayri veririm sanirim.
Bize dr herşeyi aldığı kadar verin dedi8 gün çok canım fitille yaptırılıyor mu bu ayda bilmiyorum.
loru kendimiz yapıyoruz aşırı basit zaten. Sebze ve meyveler birer kaşık, yoğurt su bardağının üçte biri kadar, lor bir tatlı kaşığı, yumurta sarısı sekizde bir kadar.
Kayisi mi? Tam pismis olmasi gerekmiyor mu?Bizimki de 6.5 aylıkken kayısı kıvamı yumurta sarısı dedi
Ya hamileyken tam pişmiş olan yumurta bebeğe kayısı kıvamı ben de şaşıyorum. Belki o yüzden kabızlık yok bizdeKayisi mi? Tam pismis olmaai gerekmiyor mu?
Bence yine de iyi pisir. Iyi pismeyince salmonella riski var.Ya hamileyken tam pişmiş olan yumurta bebeğe kayısı kıvamı ben de şaşıyorum. Belki o yüzden kabızlık yok bizde
Korktum. Dra sordum bakalım ama bence de sen haklısınBence yine de iyi pisir. Iyi pismeyince salmonella riski var.
seninki tombikti dimi yoksaKızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedimmeme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?