Bebegi 7 aylik olan ya da yakinda olacak arkadaslar, beslenmenizde ne gibi degisiklikler yapacaksiniz?
Bizim kaka sorunumuz olduğu için tam düzenli bir ek gıda sürecine geçemedik ki değişiklik olsun Bir gün armut, bir gün yoğurt, bir ara havuç öyle gidiyor şimdilik. Ama bugün kaka sorunu için doktoru aradım irmik ve kayısı kurusu dedi onu verem. Yumurta vereyim mi dedim beklesin dedi. Pekmez versem dedim o da kabız yapar dedi.

İrmik kabızlığa iyi mi?

Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
8 gün çok canım fitille yaptırılıyor mu bu ayda bilmiyorum.
Ölçüsü nasıl kaç kaşıktan başladınız yani. Bir de loru kendin mi yapıyosun? Bizimki 8 gündür kaka yapmıyor. Ek gıdayı düzenli veremiyorum o yüzden.
loru kendimiz yapıyoruz aşırı basit zaten. Sebze ve meyveler birer kaşık, yoğurt su bardağının üçte biri kadar, lor bir tatlı kaşığı, yumurta sarısı sekizde bir kadar.

Canim biz de duse kalka gidiyoruz. 3 gun once yogurdunu guzelce yedi. Iki gundur iki kasigi zor yedirdim. Genel olarak yedigi miktar cok az. En cok muzu sevdi, ona hic yok demiyor sipam. Bi de 3 gundur karisik sebze puresi yapiyorum. Sevdi gibi ama en fazla 6-7 mama kasigi kadar yiyor. Ne yedirecegimi sasiriyorum ben de. Bu ek gida olayi hic hosuma gitmedi. Bizimle yemek yiyecegi gunu dort gozle bekliyorum.

Kabizlik icin yulaf unlu karisim deneyebilirsin belki. Yulaf normalde kabizliga iyi geliyor. Icine minik minik kuru kayisi atarak beraber pisir. Bunu yedirdigimin ertesi gunu oyle bir kaka yapti ki kokusu hala burnumda

Yumurtaya geçtin mi?
Birkac hafta once minicik vermistim. Doktoru basla demisti. Ama alerji yapti gibi. Sonra ara verdim. Gecen hafta yine minicik verdim. Ama agzinin kenarinda kizariklik var. O mu alerji yapti yoksa avokado mu cozemedim. Ikisine de ara verdim. Kizarikligi alerji ilacina ragmen gecmedi. Tekrar versem mi vermesem mi bilemedim. Belki haftaya 3 gun kuralina gore verip alerji yapmadigindan emin olursam devamli veririm. Ama bu bebek kahvaltilarinda yapilan bulamac tarzi sevmiyorum. Peyniri, yumurtayi vs ayri ayri veririm sanirim.

Bize haftada 5 gün yesin dedi.

Bize dr herşeyi aldığı kadar verin dedi

Kızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedim meme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama

seninki tombikti dimi yoksa
-EarthLing- in miydi
ben şu kanaate vardimki bu konu da da ayrışıyorlar genetik faktör süt ya da mama ile beslenme günlük aktivite leri bedensel farklılıkları
genel geçer kurallar dışında takıl kafana göre
bence

ben geçen elma rendeledim v.s.
sonra oturdum düşündüm ya elma rendesi ne alaka ben böyle bişey yiyor muyum
hayir
bu ne şimdi tam olarak dedim sevmemişti bir daha da yapmadim öyle seylerde yapmiycam
ben pekmez veriyorum
kızım hala kusma meyilli
o yüzden yogurda pekmez koyup
ekmek içi atıyorum
ekmek olmazsa kusuyor pekmez yoksa yemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…