Ben çorbasını verdim
Canım kaka sorunu devam mı hala? Biz 3 günde yada 2 günde bir yapıyoruz. Daha doğrusu ben yaptırıyorum bacaklarını tutup. Dün akşam duphalac surup vardı evde 2 çay kaşığı verdim. Sabah yaptı çok zorlanmadan benim desteğimle. Birde sabah 3 kayısı püresi ve üzerine 20ml şu içirdim yarım saate yaptı. Ne zormuş bu kaka ya. Benim ki çok streslenmiyor ondan ziyade ben strese giriyorum. Ek gıda da verdiğim için içeride durdukça kuruyup sertlesecek çok kabız olacak diye korkuyorum. Cıvık yapmıyor büyük insan gibi afedersin bütün uzun halde. Seninki de o şekilde mi?

Bebişleriniz uyuyor mu bizimki tam bir uykusuz böcük
Uyuyor çok şükür. Gündüz uykularını da oturttum. Gece zaten başından beri hep düzenli uyuyordu. Akşam 8.30du en geç. Şimdi gündüz uykuları düzene girdiğinden beri en geç 7.30da uyuyor gece uykusuna. Sadece dün gece 2 3 kere uyandı ağlayarak. Diş çıkarmak üzere tahminimce. Yada gaz oldu bilemiyorum.

Ben de cevap gelene kadar çorbamsı mama yaptım havuç patates irmik zeytinyağı brokoliyle
Canım havuçu ve irmiği aynı anda kullanmamaya dikkat et. Kabız yapabilir bu dönemde. Patates, havuç gibi sebzeler irmikle yapılmaması öneriliyor. Bilgine..

Altını ne zaman değiştiriyorsun?

7 30 mu kaçta kalkiyor sabah
B Brcbrcbrc84 benimki de şöyle düzen yok da günün kendi içinde düzeni var
gece uykusuna 23te genelde gidiyor
sabah en geç 9 da kalkıyor
9da diyelim kalktı

10 30 ya da 11 de uyuyor 30dk

saat 2 civarı geri uyuyor bu kez 1 saat civarı uyku

sonra altı gibi uyuyor bir saat daha
daha sonra 22.30 ya da 23 te gece uykusuna yatıyor üç asagi beş yukarı böyle bisey

Bizde düzen yok hiç. 4 aylıkken bir bozuldu uykular hala aynı Tam düzene girdi iyi 2 saatte bir emip uyuyor tekrar diyorum yine bozuluyor. Misal şimdi uyuttum saat 4. Gece 2 de uyandı yeni uyutabildim. Akşam da 22:30 da uyudu 12 ye kadar 3 kez uyandı. Hangi saate uyursa uyansın sabah en geç 7 de kalkıyor. İnşallah dişten dolayıdır düzene girer. 4 dişi çıktı iki tane daha geliyor üstten ve hepsi aynı zamanda çıktı. Gece kaç saat uyuyor kesintisiz olarak seninki? anne sütünden dolayı sık uyanır diyorlar ama artık ek gıdaya da geçtik. Bir de odasını ayırdınız mı? Acaba diyorum gece sağa sola dönerken sesime mi uyanıyor.

Gece kesintisiz kaç saat uyuyor?

7.30 uykuya geçiş. 12.30da emzirmeye kaldırıyorum. Sonra sabah 6.30 7 arası kalkıyoruz.

Disten kaynaklı olabilir uyku sorunu. 7.30da yatıyoruz. Hiç ışık olmayacak şekilde. Işıği hiç sevmiyor. Minicik olsa bile kıpırdaniyor.12.30da emmeye kaldırıyorum. Altını alıp tekrar uyuyor. Sabah 6.30 7ye kadar uyuyoruz. Cok nadir 4 de kalkıp emip tekrar uyuyor.

Birde hayatımızı onun uyku düzeni sasmayacak şekilde ayarladık. Akşam 6dan sonra hiç dışarıda bulunmadık doğduğundan beri. Akşam misafir kabul etmedik. Zaten çevremizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Anneanne babaanne ziyaretlerimiz de yatılı olduğu için uyku saatlerinde yollarda olmadık hiç. Bu dönem her şeyden önemli bunun idrakindaydik başından beri. Park yatağında bizim odamızda yatıyor. 1.5 2 yaşına kadar odasında yatırmayı düşünmüyoruz. Güvenli bağlanma için ve ben kıyamadıgim için bu zaman zarfında bizim odamızda uyuyacak. Ve evde ses yapacak aktivitelerde bulunmuyoruz o uyuduğunda. Tv müzik vs açık olmuyor. Sıfır ışıkla uyuyor. Uyku vaktinden 1 saat öncesinde evin isiklarini da loş olacak şekilde ayarlıyoruz. Beyaz ışıklar çocukları uyku öncesi uyarıyor ve uyumalarina engel oluyor. Şimdi hava daha geç kararıyor. Ama perde kapıyorum ve lambaderi acıyorum uykuya hazırlık için. Bunlar benim uyguladıklarım. Özel bir rutinimiz yok. Uyku öncesi duş gibi... Kitap okumalarımiz gündüz oluyor çünkü çok heyecanlanıyor kitap okurken resimleri eliyle tutma çabasına giriyor. Uykusu varsa bile açılıyor. Uykudan 10 dk önce altını alıyorum tulumunu giydiriyorum. İyi geceler annecim diyor ve memeye alıyorum. O şekilde uyuyor. Bu uyguladıklarımi deneseniz belki işe yarayabilir. Denemekte fayda var. Ay amma yazmışım yahu

Bacım hiç rutininiz yokmuş demekten kendimi alıkoyamadım

Okudukça okudum maşallah
Sizde diş var mı?
Ek gıdayla birlikte diş huzursuzluğu başladığında bizde de kaka yaparken zorlanma olmuştu
Diş çıktı şimdi ishal şeklinde
Bebeklere su ve sıvı vermeyi unutmayın bu dönemde aklıma gelmişken yazayım dedim

Tek çocuk olunca böyle zaman kavramları sabit
Benim hiç aklımda kalmıyor bunlar
Ye iç oyna uyu
Sevdiği bi oyuncağı var mı?
Bizimki toplarla çok haşır neşir

O saç çekme huyu bizde de var ya saçım açıkken çok hevesli oynamaya
Ablanın saçını devamlı çekiyor
Yazık kuzum da oyun sanıyo
İnşallah darısı başınıza canım

O saç çekme huyu bizde de var ya saçım açıkken çok hevesli oynamaya
Ablanın saçını devamlı çekiyor
Yazık kuzum da oyun sanıyo
İnşallah darısı başınıza canım
Senin büyük çocuğunda uyku düzeni ne zaman oluştu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…