Cok kilolu bir bebek değil 6 aylık kontrolünde 72 cm ve 8.1 kg gelmişti . Fakat iştahlı bir bebek. Yani emzirip hemen üstüne sevdiği bir şeyi verirsem onu da yiyorseninki tombikti dimi yoksa
-EarthLing- in miydi
ben şu kanaate vardimki bu konu da da ayrışıyorlar genetik faktör süt ya da mama ile beslenme günlük aktivite leri bedensel farklılıkları
genel geçer kurallar dışında takıl kafana göre
bence
ben geçen elma rendeledim v.s.
sonra oturdum düşündüm ya elma rendesi ne alaka ben böyle bişey yiyor muyum
hayir
bu ne şimdi tam olarak dedim sevmemişti bir daha da yapmadim öyle seylerde yapmiycam
ben pekmez veriyorum
kızım hala kusma meyilli
o yüzden yogurda pekmez koyup
ekmek içi atıyorum
ekmek olmazsa kusuyor pekmez yoksa yemiyor
Tam pişmiş olacak dedi bizimki. Beni üzen durum nuray doktorumuza gidemeyeceğiz, Ege üni'de doçentti doktorumuz, ama randevular iptal edilmiş başhekimlik tarafından. Başka bir doktora muayenehaneye götürcez hem aşısı yapılacak orda bexsero 2. doz.Bizimki de 6.5 aylıkken kayısı kıvamı yumurta sarısı dedi
Bu dediğim miktarları yiyemiyoruz bile canım. Sadece muzu çok sevdi, muzla armutlu karıştırıp veriyorum, ne kadar versem yer ama bir çorba kaşığını geçmiyorum kabız olmasın diye.Bize dr herşeyi aldığı kadar verin dedi
Bence yine de iyi pisir. Iyi pismeyince salmonella riski var.
salmonella 60 65 derecede ölür dedi. Yi e de tam pişieeceğimBence yine de iyi pisir. Iyi pismeyince salmonella riski var.
Yok tombik degil beninmki, normalseninki tombikti dimi yoksa
-EarthLing- in miydi
ben şu kanaate vardimki bu konu da da ayrışıyorlar genetik faktör süt ya da mama ile beslenme günlük aktivite leri bedensel farklılıkları
genel geçer kurallar dışında takıl kafana göre
bence
ben geçen elma rendeledim v.s.
sonra oturdum düşündüm ya elma rendesi ne alaka ben böyle bişey yiyor muyum
hayir
bu ne şimdi tam olarak dedim sevmemişti bir daha da yapmadim öyle seylerde yapmiycam
ben pekmez veriyorum
kızım hala kusma meyilli
o yüzden yogurda pekmez koyup
ekmek içi atıyorum
ekmek olmazsa kusuyor pekmez yoksa yemiyor
Denerim yulaf iyi fikirCanim biz de duse kalka gidiyoruz. 3 gun once yogurdunu guzelce yedi. Iki gundur iki kasigi zor yedirdim. Genel olarak yedigi miktar cok az. En cok muzu sevdi, ona hic yok demiyor sipam. Bi de 3 gundur karisik sebze puresi yapiyorum. Sevdi gibi ama en fazla 6-7 mama kasigi kadar yiyor. Ne yedirecegimi sasiriyorum ben de. Bu ek gida olayi hic hosuma gitmedi.Bizimle yemek yiyecegi gunu dort gozle bekliyorum.
Kabizlik icin yulaf unlu karisim deneyebilirsin belki. Yulaf normalde kabizliga iyi geliyor. Icine minik minik kuru kayisi atarak beraber pisir. Bunu yedirdigimin ertesi gunu oyle bir kaka yapti ki kokusu hala burnumda
9. Gün yani dün doktoru aradım 10. Gün yapmazsa yarım fitil ver dedi. 9. günün akşamı kendiliğinden yaptı. 10. gün yanı bu sabah da yapmaya devam etti8 gün çok canım fitille yaptırılıyor mu bu ayda bilmiyorum.
loru kendimiz yapıyoruz aşırı basit zaten. Sebze ve meyveler birer kaşık, yoğurt su bardağının üçte biri kadar, lor bir tatlı kaşığı, yumurta sarısı sekizde bir kadar.
Aslında bizimki kabızlık değil kakayı geç yapmak. Kabız olsa sert kaka yapardı. İrmik iyi gelir mi bilmiyorum ama doktor irmik ve kayısı önerdi.İrmik kabızlığa iyi mi?
Aynen yaaa doğdu doğacak derken büyüdüler bileBizimde öyle elinde birşey olursa anca 40-50 saniye durup devriliyor bir kac haftaya artırırlar duruş surelerini hızla büyüyor kuzularimiz
Biz dün 7 aylık olduk, doktorumuz 7. Ayda kahvaltı ver demişti yumurta ve pekmez le kahvaltı başladım haftaya lor veya labne de eklerim. Öğlen yoğurt meyve akşamüstü sebze püresi şeklinde gidiyoruz bizBebegi 7 aylik olan ya da yakinda olacak arkadaslar, beslenmenizde ne gibi degisiklikler yapacaksiniz?
Ecem şuan sabah çeyrek yumurta sarısı ile yarım çay kaşığı pekmez yiyor ama yavaş yavaş artıracağım miktarı ve lor ekleyeceğim. Öğlen 1 çay bardağına yakın yoğurt + rendelenmiş meyve akşam üstü de 1 çay bardağına yakın sebze püresi (çorbası) yiyor. Akşam da 1 kere 90 veya 120 cc mama veriyorum. Aralarda da hep emiyor.Kızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedimmeme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama
Sebze puresine kiyma ekleyecek misin? Bazi yerlerde bu ayda ekleyin yaziyor.Biz dün 7 aylık olduk, doktorumuz 7. Ayda kahvaltı ver demişti yumurta ve pekmez le kahvaltı başladım haftaya lor veya labne de eklerim. Öğlen yoğurt meyve akşamüstü sebze püresi şeklinde gidiyoruz biz
Dünkü üstten kabarıklık gördüm sanırım yenileri geliyorÇok net bilmiyorum ama galiba onlarda üstten geliyor
Doktor şöyle bir liste vermişti bize.Kızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedimmeme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama
Ay maşallahHahaha çok haklısın 8 oluyor dişimiz ikisi yolda
Canım ben normal watsap yazışmalarını bile yapamıyorumSu an tam da birbirimize ihtiyacımız olduğu dönemde ek gıda, diş stresleri vs bilgi alışverişinde bulunacağımiz zamanda 3 5 kişi kaldık. Üzülüyorum vallahi. WhatsApp dan takibi zor olmuyor mu ya? Annelerrrr neredesiniz??? Arada bir hal hatır soralım birbirimize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?