Hahaha ya standart şeyler. Rutin denince akla duş aldırmak, karnina masaj yapmak, hikaye okumak gelir ya. Onlar bizde gündüz oluyor o anlamda pek rutinimiz yok dedim.
Tek çocuk olunca böyle zaman kavramları sabit
Benim hiç aklımda kalmıyor bunlar
Ye iç oyna uyu
Sevdiği bi oyuncağı var mı?
Bizimki toplarla çok haşır neşir
Çok çocuklularin Allah yardımcısı olsun
Bütün oyuncaklarını çok seviyor. Cafcaflı oyuncağını pek yok. Özellikle kartlarıyla vakit geçirmeyi seviyor. Tek tek inceliyor. Şu veriyorum ya ortalama 50ml civarı içiyor şu. Yeterlidir umarım. Yemeklerini de daha sulu yapmaya başladım. Disimiz çıkmadı henüz. Ama çıkacak herhalde. Gündüzleri huzursuz. 2 gecedir de ağlıyor kendi kendine dalıyor uykuya.

Çok iyiymiş Peki ne şekilde uyutuyorsun sallayarak mı, emzirerek mi yoksa kendi kendine mi uyuyor ? Ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba ya Gündüz ya da gece uykusunda ufak sesten uyanıyor mu? Çok soru sordum kusura bakma. Bizim alt komşunun 4-5 yaşlarında çocuğu var. Gece gündüz sürekli ses, bağırarak oyun oynuyor falan. Bizimki de ufak sesle uyanıyor. Gece uyku yokken gündüz de bu gürültülere uyanıyor. Bir de acaba benimki doymuyor mu diyorum. Uyuduğu zaman mutlaka 2 saatte bir emmeye kalkıyor.

7 aylık oldunuz mu? Bir de akşam yemeğini kaçta veriyorsun? Akşamları meyve mi sebze mi?
7bay 5 günlüğüz. Akşam yemeğini 17.30da veriyorum. Sebze... Meyve vermiyorum enerji olup uykusu kaçmasın diye ben ve babası da erken vakitte meyve tuketiriz. Akşam yersek uykumuz kaçıyor. Böyle cinsiz

Uykusuzluk bir yana bir de gece kalkıp emerken ısırması başladı. 4 dişi çıktı, diğer dişler yolda. Acaba kaşındığı için mi ısırıyor nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. Isırdıktan sonra emzirmekten korkuyorum

Genelde emerek uyuyor. Karnı doyunca memeyi bırakıp uyku pozisyonu alıyor. Gece uyku için yatağa yanıma yatirip,uzanip emiyoruz. Memeyi bırakınca alıp yatağına koyuyorum. Bazen hemen uyumuyor. Yatağına koyuyorum. Uzaktan pis pis sesleniyorum. Kendi uyuyor. Sesten ziyade ışık istemiyor hiç. Aranın ışığı yansa hemen dönüyor yatağında. Gündüz sese duyarlı maalesef. Zil çalınca tabak çanak sesine uyanıyor. Komşunu uyar geceleri en azından ses yapmasın çocuğu. Doymuyorsa ağlar var mı öyle huzursuzluklari.?

Yok ağlamıyor ama emmek istiyor iki saatte bir. Komşumun eşi eşime gürültü oluyor kusura bakmayın Oyunla yemek yedirmeye çalışıyoruz demiş. Gece 11 de ne yemeğiyse. Eşime konuşalım alt komşuyla biraz sessiz olsunlar dedim. O da çocuğa nasıl anlatacaklar sessiz ol diye, sizinki de gece uyumuyor ses yapıyor der dedi.

5 yaşındaki çocuğa laf anlatırsın ama 6 aylık bebeğe '' sessiz ol annecim etrafı rahatsız etmeyelim'' diyemezsin. Çocuk yetiştirmiyorlar çocuk buyutuyorlar. Ne diyeyim...

5 yaşındaki çocuğa laf anlatırsın ama 6 aylık bebeğe '' sessiz ol annecim etrafı rahatsız etmeyelim'' diyemezsin. Çocuk yetiştirmiyorlar çocuk buyutuyorlar. Ne diyeyim...
Aynen öyle. Özgür çocuk yetiştircez diye sanki herkes onların çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda gibi Bu arada oğlumu bir saat önce uyuttum alt kattakiler şimdi de koltuk çekiyor matkap çalıştırıyor. Ailece böyleler. Daha önce söylemişsindir büyük ihtimal ama senin miniğin öğle uyku saati nasıl? Rol modelim oldun uyku konusunda

kızlar baş cevreleriniz nasıl ???
bizim eğride gitmiyor kilomuz gibi o da geride

Gündüz 1 saat, 45dk ve yarım saat 3 kere Toplamda.

kızlar baş cevreleriniz nasıl ???
bizim eğride gitmiyor kilomuz gibi o da geride
Canım bizim baş çevremiz 7 ay 5 günlüğüz 43.5 yada 44 cm. Ama doğduğunda 33.5 cmdi. Genel persentilde yüzde 10luk falan kısımda baş çevresi ama kendi persentilinde doğru hızda büyüyor. Bir sıkıntı yok. Kg boy baş çevresi nedir? Ay ay söylersen daha net kesin öyledir yada böyledir diyebiliriz. Yada doktoru bir sorun görmüyorsa sıkıntı etme. Genetik de olabilir. Zayıfsa boyu daha yavaş buyuyorsa kafa da orantılı olması için o hızda büyüyecektir. Gelişimi nasıl? Motor becerileri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…