canım doğum
36.7 yazmislar
su an 6 bucuk ayda 43.2 civarı
boy 50 doğmuştu suan 70
acaba boy atıldi da baş geri de mi kaldı...

Pircici bi de ben de kafa yapisi nispeten küçük kafaliyimdir
ama kızım doğum cm. 36.7 den... su an gelmesi gereken yerde degil

canım doğum
36.7 yazmislar
su an 6 bucuk ayda 43.2 civarı
boy 50 doğmuştu suan 70
acaba boy atıldi da baş geri de mi kaldı...
Doktor takibi yaptırıyor musun canım? İlk doğumunda yanlış olcmus olabilirler. Bizimkinin de boyunu yanlış olcmuslerdi. Ben doğduğundan beri aylık kendim de takibini yapıyorum ölçümlerini. Birde ortalama veri bunlar. Genetik faktörler de etki ediyor. Bizim de küçük gibi kafası ama kendi persentil eğrisinde düzgün ilerliyor. Benim de eşimin de kafası büyük değil. O yüzden yadırgamiyorum. Doktoruyla paylaşsan endiseni???

canım bu ay gitmemistik su halde gidemem zaten de telefon yoluyla cocuk endokrine danıştık haber bekliyoruz bakalım ne diycek ben de genetik diye düşünüyorum bana da ölçümler farkli gibi geldi aynı doktora götürmedim düzenli olarak ölçek değişince sonuclarda oynadi heralde
ortalamada olduğu için endişem çok değil
ama arastiriyorum şu virüs belası bitsin de
cocuk endokrine gidecegim
boyu mesela üst sınıra gelmiş
demekki ay ay değişiyor büyümenin yeri

Bizim uykular da asagi yukari boyle

Buradaki en minik bebis benimki galiba 6. Ay kontrolunde(1 hafta once gitmistik) boy 65,5, kilo 6.5, bas cevresi 41.6 olculmustu. Babanin boyu 1.93, ben de cok kisa sayilmam 1.63 bu kiz nasip bu kadar minik oldu anlayamiyorum

Benimkinin disi yok ama arada oyle kistiriyor ki ciglik atiyorum. Bi de disi olsa nolacak acaba

Hem öğlen hem akşam sebze fazla mı olur?
Ben genelde kendi icinde dengeli seyler vermeye calisiyorum. Bazen tek ogun ek gida verebiliyorum. Bazen 3, ama dedigim gibi denge tutturmaya calisiyorum. Mesela ayni gun icinde iki kere sekerli (meyve), ya da iki kere ishal/kabiz yapma riski olan seyler vermemeye calisiyorum. Ama sebzeden zarar gelecegini dusunmuyorum. Patates ustune kabizlik yapan baska bir sebze olmamasina dikkat ettigin surece fazla gelmez bence.

B Brcbrcbrc84 canim bu tarifimi not et dun benim minik cok ikindi ve cok az kati kaka yapabildi. Ben de dun aksam ustu armut rendesi verdim. Bugun de yine aksam ustu yulaf ununda pisirdigim gunkurusu kayisi uzerine ilininca armut rendesi ekledim. Yedikten sonra da uzerine guzelce su icti. Gun icinde de ara ara hep su vermistim. Bir bucuk saat sonra ustunu basini batirarak kaka yapti. Neredeyse ishal olmus. Yine kabizlik sorunu yasarsaniz deneyebilirsin.

Bizimde doğduğunda kafası küçüktü 32 cm hemşire şaşırmıştı ölçerken doğum kilosu da düşüktü gerçi şuan kafa çevresine 44 dedi hemşire doğru olctuyse tabi çünkü kafa yapısı küçük hala bence,bende ölçmedim hiç.sizinde küçükmus kafası çevresi,kaç kilo doğmuştu? Acaba doğum kilosu düşük olanların mi küçük oluyor,gerçi benimde öyle kafa yapim büyük degil

Kizlar, kendi yaptiginiz lor peyniri kac gun dayaniyor? Ben dun yaptim. 3 gun veririm diye dusunuyorum. Daha fazla dayanir mi acaba?

Hemen not ettim sağol

Market alışverişini ne şekilde yapıyorsunuz? Kendiniz mi alıyorsunuz sanal market mi? Bir de aldığınız sebzeleri ne şekilde yıkıyorsunuz? Virüs haberlerinden sonra iyice pimpirikli oldum

3400 doğduk biz. Gayet normal agirliktaydik. Ama benim kafası büyük yada ay küçük gibi bir takıntım yok. Çünkü kendi persentilinde tam olması gerektiği gibi büyüyor

Market alışverişini ne şekilde yapıyorsunuz? Kendiniz mi alıyorsunuz sanal market mi? Bir de aldığınız sebzeleri ne şekilde yıkıyorsunuz? Virüs haberlerinden sonra iyice pimpirikli oldum
Eşim çıkıyor minimum düzeyde. Biz 2 haftadir adım atmadık dışarı. Normal suyla yıkamak yeterliymis. Yeşillikleri karbonatlı suya basabilirsin minimum 8dk. O da virüsten ziyade ilaç kimyasallar için...

Esim yapiyor aliaverisi, ya da sanal market. Yesillikleri karbonat ve sirkeli suda bekletip yikiyorum. Meyveleri yikayip kaldiriyorum. Diger sebzeleri kullanacagim zaman yikiyorum. Virusten once de boyle yapiyordum. Marketten gelen seyleri de bir sure bekletip oyle kaldiriyorum. Buzdolabina girecek seyleri de silip koyuyorum.

B Brcbrcbrc84 eşim çalıştığı için
gelirken alıyor
balkon a birakiyor bi süre bekliyor balkonda
süt gibi hemen girmesi gerekenleri de yıkayıp koyuyorum

kargo ile gelenleri açtıktan sonra bekletiyorum bi süre 6 12 demişlerdi sonra yerlerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…