canım doğumCanım bizim baş çevremiz 7 ay 5 günlüğüz 43.5 yada 44 cm. Ama doğduğunda 33.5 cmdi. Genel persentilde yüzde 10luk falan kısımda baş çevresi ama kendi persentilinde doğru hızda büyüyor. Bir sıkıntı yok. Kg boy baş çevresi nedir? Ay ay söylersen daha net kesin öyledir yada böyledir diyebiliriz. Yada doktoru bir sorun görmüyorsa sıkıntı etme. Genetik de olabilir. Zayıfsa boyu daha yavaş buyuyorsa kafa da orantılı olması için o hızda büyüyecektir. Gelişimi nasıl? Motor becerileri?
canım doğum
36.7 yazmislar
su an 6 bucuk ayda 43.2 civarı
boy 50 doğmuştu suan 70
acaba boy atıldi da baş geri de mi kaldı...
Doktor takibi yaptırıyor musun canım? İlk doğumunda yanlış olcmus olabilirler. Bizimkinin de boyunu yanlış olcmuslerdi. Ben doğduğundan beri aylık kendim de takibini yapıyorum ölçümlerini. Birde ortalama veri bunlar. Genetik faktörler de etki ediyor. Bizim de küçük gibi kafası ama kendi persentil eğrisinde düzgün ilerliyor. Benim de eşimin de kafası büyük değil. O yüzden yadırgamiyorum. Doktoruyla paylaşsan endiseni???Pircici bi de ben de kafa yapisi nispeten küçük kafaliyimdir
ama kızım doğum cm. 36.7 den... su an gelmesi gereken yerde degil
canım bu ay gitmemistik su halde gidemem zaten de telefon yoluyla cocuk endokrine danıştık haber bekliyoruz bakalım ne diycek ben de genetik diye düşünüyorum bana da ölçümler farkli gibi geldi aynı doktora götürmedim düzenli olarak ölçek değişince sonuclarda oynadi heraldeDoktor takibi yaptırıyor musun canım? İlk doğumunda yanlış olcmus olabilirler. Bizimkinin de boyunu yanlış olcmuslerdi. Ben doğduğundan beri aylık kendim de takibini yapıyorum ölçümlerini. Birde ortalama veri bunlar. Genetik faktörler de etki ediyor. Bizim de küçük gibi kafası ama kendi persentil eğrisinde düzgün ilerliyor. Benim de eşimin de kafası büyük değil. O yüzden yadırgamiyorum. Doktoruyla paylaşsan endiseni???
Bizim uykular da asagi yukari boyle7 30 mu kaçta kalkiyor sabah
B Brcbrcbrc84 benimki de şöyle düzen yok da günün kendi içinde düzeni var
gece uykusuna 23te genelde gidiyor
sabah en geç 9 da kalkıyor
9da diyelim kalktı
10 30 ya da 11 de uyuyor 30dk
saat 2 civarı geri uyuyor bu kez 1 saat civarı uyku
sonra altı gibi uyuyor bir saat daha
daha sonra 22.30 ya da 23 te gece uykusuna yatıyor üç asagi beş yukarı böyle bisey
Buradaki en minik bebis benimki galiba 6. Ay kontrolunde(1 hafta once gitmistik) boy 65,5, kilo 6.5, bas cevresi 41.6 olculmustu. Babanin boyu 1.93, ben de cok kisa sayilmam 1.63 bu kiz nasip bu kadar minik oldu anlayamiyorumPircici bi de ben de kafa yapisi nispeten küçük kafaliyimdir
ama kızım doğum cm. 36.7 den... su an gelmesi gereken yerde degil
Benimkinin disi yok ama arada oyle kistiriyor ki ciglik atiyorum. Bi de disi olsa nolacak acabaUykusuzluk bir yana bir de gece kalkıp emerken ısırması başladı. 4 dişi çıktı, diğer dişler yolda. Acaba kaşındığı için mi ısırıyor nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. Isırdıktan sonra emzirmekten korkuyorum
Ben genelde kendi icinde dengeli seyler vermeye calisiyorum. Bazen tek ogun ek gida verebiliyorum. Bazen 3, ama dedigim gibi denge tutturmaya calisiyorum. Mesela ayni gun icinde iki kere sekerli (meyve), ya da iki kere ishal/kabiz yapma riski olan seyler vermemeye calisiyorum. Ama sebzeden zarar gelecegini dusunmuyorum. Patates ustune kabizlik yapan baska bir sebze olmamasina dikkat ettigin surece fazla gelmez bence.Hem öğlen hem akşam sebze fazla mı olur?
Ay hatirlamiyorumkızlar baş cevreleriniz nasıl ???
bizim eğride gitmiyor kilomuz gibi o da geride
Canım bizim baş çevremiz 7 ay 5 günlüğüz 43.5 yada 44 cm. Ama doğduğunda 33.5 cmdi. Genel persentilde yüzde 10luk falan kısımda baş çevresi ama kendi persentilinde doğru hızda büyüyor. Bir sıkıntı yok. Kg boy baş çevresi nedir? Ay ay söylersen daha net kesin öyledir yada böyledir diyebiliriz. Yada doktoru bir sorun görmüyorsa sıkıntı etme. Genetik de olabilir. Zayıfsa boyu daha yavaş buyuyorsa kafa da orantılı olması için o hızda büyüyecektir. Gelişimi nasıl? Motor becerileri?
Hemen not ettimB Brcbrcbrc84 canim bu tarifimi not etdun benim minik cok ikindi ve cok az kati kaka yapabildi. Ben de dun aksam ustu armut rendesi verdim. Bugun de yine aksam ustu yulaf ununda pisirdigim gunkurusu kayisi uzerine ilininca armut rendesi ekledim. Yedikten sonra da uzerine guzelce su icti. Gun icinde de ara ara hep su vermistim. Bir bucuk saat sonra ustunu basini batirarak kaka yapti. Neredeyse ishal olmus. Yine kabizlik sorunu yasarsaniz deneyebilirsin.
Çok fena ya artık yapma diye bağırmışım sonra da vicdan yaptım bağırdım diye, gerçi çok da sallamadı bağırmamıBenimkinin disi yok ama arada oyle kistiriyor ki ciglik atiyorum. Bi de disi olsa nolacak acaba
3400 doğduk biz. Gayet normal agirliktaydik. Ama benim kafası büyük yada ay küçük gibi bir takıntım yok. Çünkü kendi persentilinde tam olması gerektiği gibi büyüyorBizimde doğduğunda kafası küçüktü 32 cm hemşire şaşırmıştı ölçerken doğum kilosu da düşüktü gerçi şuan kafa çevresine 44 dedi hemşire doğru olctuyse tabi çünkü kafa yapısı küçük hala bence,bende ölçmedim hiç.sizinde küçükmus kafası çevresi,kaç kilo doğmuştu? Acaba doğum kilosu düşük olanların mi küçük oluyor,gerçi benimde öyle kafa yapim büyük degil
Ben acidan ciglik atinca bana guluyor sipam.Çok fena ya artık yapma diye bağırmışım sonra da vicdan yaptım bağırdım diye, gerçi çok da sallamadı bağırmamı
Eşim çıkıyor minimum düzeyde. Biz 2 haftadir adım atmadık dışarı. Normal suyla yıkamak yeterliymis. Yeşillikleri karbonatlı suya basabilirsin minimum 8dk. O da virüsten ziyade ilaç kimyasallar için...Market alışverişini ne şekilde yapıyorsunuz? Kendiniz mi alıyorsunuz sanal market mi? Bir de aldığınız sebzeleri ne şekilde yıkıyorsunuz? Virüs haberlerinden sonra iyice pimpirikli oldum
Esim yapiyor aliaverisi, ya da sanal market. Yesillikleri karbonat ve sirkeli suda bekletip yikiyorum. Meyveleri yikayip kaldiriyorum. Diger sebzeleri kullanacagim zaman yikiyorum. Virusten once de boyle yapiyordum. Marketten gelen seyleri de bir sure bekletip oyle kaldiriyorum. Buzdolabina girecek seyleri de silip koyuyorum.Market alışverişini ne şekilde yapıyorsunuz? Kendiniz mi alıyorsunuz sanal market mi? Bir de aldığınız sebzeleri ne şekilde yıkıyorsunuz? Virüs haberlerinden sonra iyice pimpirikli oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?