Kizlar, her gun ne yediriyorsunuz bebislere? Gunluk menulerimizi paylasirsak birbirimize fikir olur. Bazen tikaniyorum. Yarin planim kahvaltida 1/4 yumurta sarisi, lor peyniri ve bir dilim elma rendesi vermek. Oglene dogru yarim cay bardagi kadar yogurt. Ogleden sonra da karisik sebze puresi (tatli patates, havuc, kabak, ispanak, kereviz). Ama bu purelerden artik sıkıldık. Yeni lezzetlere ihtiyac var.
İçimi okuyotsun ben de menü paylaşsak diyecektim. Sabah persembe pazar hariç yumurta veriyorum. 2günde bir öğlene yeni birşey sonra 2 gün sonra kahvaltıya yeni birşey ekliyorum. Son 2 gündür yoğurt çorbası verdim. Çok az yedi.
İçimi okuyotsun ben de menü paylaşsak diyecektim. Sabah persembe pazar hariç yumurta veriyorum. 2günde bir öğlene yeni birşey sonra 2 gün sonra kahvaltıya yeni birşey ekliyorum. Son 2 gündür yoğurt çorbası verdim. Çok az yedi.
Simdi genelde 8 gibi uyuduktan sonra 10 gibi uyaniyor. Sonra 1 gibi uyaniyor. Ondan sonra sabah 7'ye dogru ya da 7 bucuk gibi uyaniyor. Dun gece 3 gibi de uyandi. Ama bu uyanmalari ben esimin horlamasina bagliyorum
Evet canim. Eskiden hep 6-7 saat uyurdu. 4. Ay gerilemesinden sonra cok bozuldu duzen. Gecen haftalarda yarim saatte kalktigi bile oldu. Bu hafta biraz daha iyi. Ama yine de eskisi gibi degil.
Bizde gunduz uykulari cok sikintili. Uykuya gecmesi cok zor oluyor. Cogu zaman uyumuyor gunduz. Meme disinda uyumamasi buyuk sorun. Bence en buyuk sorunumuz bu. Alternatif yontemler arastiriyorum ama pek bi sey bulamadim.
Evet canim. Eskiden hep 6-7 saat uyurdu. 4. Ay gerilemesinden sonra cok bozuldu duzen. Gecen haftalarda yarim saatte kalktigi bile oldu. Bu hafta biraz daha iyi. Ama yine de eskisi gibi degil.
Bizde gunduz uykulari cok sikintili. Uykuya gecmesi cok zor oluyor. Cogu zaman uyumuyor gunduz. Meme disinda uyumamasi buyuk sorun. Bence en buyuk sorunumuz bu. Alternatif yontemler arastiriyorum ama pek bi sey bulamadim.
Ben gece iki saatte bir uyanmasını emmesine bağlıyordum bizimkinin antikalığı desene Bizimki de memede uyuyor bir de meme ısırması başladı diş çıktıktan sonra Emzirmeye korkar oldum Bizim de 4. ayda bozuldu. 3. ayda 5 saat uyuduğu bile olurdu.
Valla ben de bunu merak ediyordum iyi olmuş böyle bir soru sorduğun 8 Eylül’de 7 aylık olacağız inşallah. 6. Ayda ek gıda çok düzensizdi daha çok anne sütü ağırlıklı beslendi. Şimdi oturtmaya çalışıyorum. Yoğurt. Armut rendesi, sebze çorbası öyle gidiyoruz bakalım. Yine tam öğünler oturmuş sayılmaz. Bir kaç kaşık yiyor.
Ben gece iki saatte bir uyanmasını emmesine bağlıyordum bizimkinin antikalığı desene Bizimki de memede uyuyor bir de meme ısırması başladı diş çıktıktan sonra Emzirmeye korkar oldum Bizim de 4. ayda bozuldu. 3. ayda 5 saat uyuduğu bile olurdu.
O gunleri cok ariyorum bir sure sonra emmek icin uyanmayi aliskanlik yapiyorlar. Acikmasalar da uyanip emmek istiyorlar. Arkadaslarimdan bazilari bu problemi yasadi. O yuzden korkuyorum ben de. Benimki memeye asiri duskun. Bu aralar o da isirmasa da cekistiriyor, tirnagini batiriyor, dudaklari arasinda kistiriyor. Sag memem sanki emzirmeye yeni basladigimiz donemdeki gibi hassaslasti. Lansinoh kullaniyorum simdi. Noldu anlamadim. Onu vermeye korkuyorum. Aksi gibi 2 gun once de uzun zamandan sonra uzun uyudugu ve emmedigi icin mastit gibi bi sey du. Mecburen onu vermek zorunda kaldim. Iyice agriyor artik.
Probiyotik yoğurtla karıştırmaya başladım. Öncesinde yoğurdu sade veriyordum, bir defa ekşi oldu yoğurt, ondan beri yemiyor. Muzu armutla karıştırmak da iyi oluyor, sade vermiyorum kabızlık yapıyor.
Evetttt bugün kahvaltı menümuzu paylaşayım ben de 2 kuru kayısı suda haşlayıp içerisine 1 tatlı kaşığı yulaf ekledim. Yulaf da pişince blender dan geçirdim. İçine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1/4 yumurta sarısı ekledim. Afiyetle yedik öğlene armut+avokado vereceğim. Akşama karar vermedim. Yaptıktan sonra yazarım. Bence burda paylaşayllım birbirimize fikir olur.
Evetttt bugün kahvaltı menümuzu paylaşayım ben de 2 kuru kayısı suda haşlayıp içerisine 1 tatlı kaşığı yulaf ekledim. Yulaf da pişince blender dan geçirdim. İçine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1/4 yumurta sarısı ekledim. Afiyetle yedik öğlene armut+avokado vereceğim. Akşama karar vermedim. Yaptıktan sonra yazarım. Bence burda paylaşayllım birbirimize fikir olur.
Kızlar günaydın Bana uyku konusunda bir akıl verin ben nerde yanlış yapıyorum acaba Gündüz hemen hemen aynı saatlerde günde 2-3 kez birer saat uyuyor. Bazen iki saat uyuduğu oluyor. Gece genelde 21 de yatıyor. En iyi ihtimalle sabaha kadar her iki saatte bir emip uyuyor. Akşam erken geçen uykusuna geçerse geçebilir 1 ya da 2 de kalkıp beni 1-2 saat gezdiriyor uyumuyor. Dün de erken yattı akşam 18 de. Sonra emmek için uyanınca biraz oyaladım ki gece dolaşmayalım. Oyalayınca uykusu kaçtı gece 12 de yattı. 2 de emmeye kalktı uyudu.sonra 5 gibi kalktı ben 6 buçuğa kadar gezdik tabi 6:30 da uyuyup 7:15 te uyandı. Uykularımız böyle. Niye 5-6 saat uyumaz kesintisiz. Ben her uyandığında emzirmekle hata mı yapıyorum? Ama emzirmezsem kıyameti koparır