Lor peyniri kendinizi mi yapıyorsunuz. Hangi sütle? Marketten mi yoksa bir yerden aldığınız doğal bir süt mü?
Gunluk sutle yapiyorum. Dogal sut her zaman bulamiyorum. Haftada bir geliyor, onla da yogurt yapiyorum. Marketten 1 litre gunluk sut alip loru onunla yapiyorum.

Bugunku menumuz sabah 1/4 yumurta sarisi, lor peyniri ve avokadoydu. Ogleden sonra havuclu pirincli mercimek corbasi yaptim. Daha cok lapa gibi oldu ama pek sevmedi. Sadece bir kac kasik yedi. Saat 6 gibi yulaf unlu elmali muhallebi yapacagim. Bunu cok seviyor.

İyi fikir Ben pişince blenderdan geçiriyordum. Un galine sen getirebilirim saol Lor peyniri nasıl yapıyorsun? Bir de dolapta en fazla 3 gün dayanıyor dimi?
1 litre gunluk sutu ocaga al. Kaynamaya baslayinca yarim limon suyunu dok. Ben bir cay kasigi kadar elma sirkesi de ekliyorum. Kesilmeye basliyor hemen. 4-5 dk kaynattiktan sonra ocagin altini kapat. 1 saat kadar beklesin iyice ayrissin. Sonra temiz bir tulbetle ya da tel suzgecle suyu suz. Bu kadar. Ben ogluma 3 gunluk veriyorum. Ama kalani biz yiyoruz, 5 gune kadar bir sorun olmadi. Zaten 1 litreden cikan peyniri 5 gune bitiriyoruz. Salataya ekleyebilirsin ya da makarna.

Ben bugün pirinç unu ve muzla gece menüsü yapcaktım ama uyusun diye
Pirinc ununu arada kullanabiliriz bence demistim ama senin bebis kabizliga meyilli bu aralar. Muz ve pirinc unu kullanmasan daha iyi olabilir. Yulaf unu barsaklar icin daha faydali. Pirinc unu da muz da kabiz yapabilir senin bebisi.

Pirinc ununu arada kullanabiliriz bence demistim ama senin bebis kabizliga meyilli bu aralar. Muz ve pirinc unu kullanmasan daha iyi olabilir. Yulaf unu barsaklar icin daha faydali. Pirinc unu da muz da kabiz yapabilir senin bebisi.
Zaten sevmedi boşa gitti Geçen sefer tok olduğu için yemedi herhalde diyordum, bugün muzu sevmediğine emin oldum.

Bugünku menümuzu paylaşayım
Sabah: 2 kuru kayısı, 2 kuru erik püresi içerisine yarım yemek kaşığı kadar lor, 1/4 yumurta sarısı ve ıhlamur.
Ogle:armut ve 1 çay kaşığı pekmez. (pekmezi dün daha fazla vermiştim ve 2 3 kırmızı nokta oluştu. Ağır gelmiş olabilir. Keçiboynuzu pekmezi veriyorum)
Aksam:1 yemek kaşığı silme yulaf, 4 5 yaprak ıspanak, yeşil kabak, havuç, 1/4 soğan. Pişirip pure haline getirdim. Bayılarak yedi. Sebzelerle aramız çok şükür iyi. Sadece yoğurt sevmiyoruz. Yoğurda ara verdim 2 3 güne tekrar deneyeceğim. İlk verdiğimde bayılarak yemişti. Sonrakiler zoraki oldu. Ama her yoğurt eksi olmuş. Ondan sebep sevmedi. Bugünü de bitirdik, uyuttum yemek yedik. 10 dakika uzanayım da temizlik yapacağım. Afedersiniz evi *ok götürüyor artık hiç iş güç yapamıyorum. Siz ne durumdasınız? Gün içinde iş güç yapabiliyor musunuz kızlar? B Brcbrcbrc84 X xxyyzztt -EarthLing-

Kahvaltida verdigin her seyi karistiriyor musun? Yoksa sadece kayisi ve erigi mi?

Sebze puresini yulafli denememistim. Yarin oyle deneyeyim ben de. Benimki de seviyor sebzeleri cok sukur. Yogurdu da onceleri pek sevmemisti. Simdi daha iyi yiyor. Biraz ara verip unutturup tekrar denemek ise yariyor. En basta hicbi seyi istememisti benimki zaten.

Benimki de cok yoruyor gunduz. Simdi uyudu. Gun icinde babaya veriyorum isleri yapabilmek icin. Ama yine de cok zor. Babada da zor duruyor bu aralar. Aksam bu saatlerde pertim cikmis oluyor

Pircici bu arada bugun 3 kez kaka yapti oglum ama hep azar azar, ne kati ne sivi. Galiba avokado sayesinde yapti. Dun yedigi sebzeler de etki olmus olabilir.

Loru geçen gün labne yapmıştım. Zeytinyağı ile rondodan geçirerek. Onu sade yiyordu. Bu sefer yapmadım ve yemedi ogurdu falan. Ben de mecburen karıştırdım ama ezmedim. Aynı irilikte kaldı fakat ıslanmış oldu.
Bizim de babamız evde ama en fazla 15 dk duruyor onunla. Ben odada olmayayım inni inni diye bağırıyor 20 dakika dinlenip ise kalkisacaktim. Saat oldu hala uzanıyorum koltukta. Allah yardımcımız olsun.

Pircici bu arada bugun 3 kez kaka yapti oglum ama hep azar azar, ne kati ne sivi. Galiba avokado sayesinde yapti. Dun yedigi sebzeler de etki olmus olabilir.
Darısı bize inş. Bizimki maksimum 3.gun yapıyor ama kendi başına yapmıyor. Yada yapacak ben fırsat vermeden altını açıp bacaklarını topluyorum öyle yapıyordu hep. Bu sabah bir kalktım kaka yapmış katı kıvamlı ama taş gibi değil. Oyun hamuru gibi diyeyim en iyi öyle tarif edebilirim. Nasıl mutluydu sabah sabah kaka ya bağladım. Ben de yulaf veriyorum ona bağladım. Bağırsakları için çok faydalı yulaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…