7 aylık bebeğe ne kadar su içirilir siye arattım bir şey bulamadım. Hemşire istediği kadar veri demişti ama bizimki çok içmek istiyor. Ne kadar vermek gerek?

Dis olayini anlamiyorum artik. Uzun zamandir salyasi var, huzursuzlugu var ama dis yok. Bugun artik dayanamadim, aglasa da bir sure biraktim yerinde. Sonra kendime kizdim. Dis olsa daha huzursuz olurdu gece diye dusunuyorum. Benimki uyaniyor, oyun istiyor, guluyor. Yerine koyunca agliyor.

Kıyamam ben ilaç vermeye karşı biri olarak şunu söyleyeyim. 2 kere çok huzursuzdu. Ama öyle böyle değil. Kucak istemiyor yerde durmuyor uyumak istemiyor vs. Vs... 2 çay kaşığı calpol vereyim belki ağrısı vardır dedim. Çocuk 1 saat içinde melake olduydu bir yeri ağrıyor olabilir. Ayrıca kesin dış çıkaracak. Cok sevdiğim bir doktor dış çıkarma döneminde huysuzluklari tavan yaptığında az miktarda calpol verilebilir ağrısını alır sakinleri çocuk demişti. O ağrıyı. Çekmektense calpol vermekten çekinmeyin dedi. Yanlış yönlendirmek istemem ama az da olsa 1 sefere mahsus deneyebilirsin. Kuzu sskinlesir huzursuzluğu giderse bilki ağrısı var ondan sebep...

7 aylık bebeğe ne kadar su içirilir siye arattım bir şey bulamadım. Hemşire istediği kadar veri demişti ama bizimki çok içmek istiyor. Ne kadar vermek gerek?
Canım ben gıda sonrasında ve gün içinde veriyorum. Anne sütü su ihtiyacını karşılamaz iyi kötü 3 öğün yiyorlar. Ölçü olarak bir çay bardağı (büyük çay bardaklarından) vermeye çalışıyorum. Bazen 1 2 parmak kalıyor dibinde. Bir yerde her öğün sonrası 20 30 ml içilmesi gerektiğini okumuştum.

Bu sabah kahvaltımiz yine yulafli kayısı erik pureli lor oldu. Şimdi uyuyor. Uyanınca armut elma püresi vereceğim. Akşama ilk defa brokoli vereceğim bakalım. Brokoli, havuç ve soğan. Belki 1 tatlı kaşığı kadar yulafda atarım içine.

Kahvaltıdan artan olursa atıyor musun?

Kahvaltıdan artan olursa atıyor musun?
Evet. Neden artarsa hepsini atıyorum. Aynı gün içinde 2 defa pişmiş bir şeyi kesinlikle vermiyorum. Verilmemeli. Mesela dün akşam çorbası 1 kaseden fazla arttı. Allah affetsin attım çöpe. Biz 1 2 gün beklemiş yemeği yiyip bunyemiz tolere edebilir ama onlar daha çok küçük.

Diş olunca da sürekli huzursuzluk olmuyor. Farkettiğim şey o dönem sana, sarılmana daha çok ihtiyaç duyduğu. Kucağına alıp sarılınca bir nevi huzursuzluğu yatışıyor gibi.

Çorbalarda 48 saat olabiliyor. Fazla yapıp dolaba koyuyorum

Canim iste gece huysuz degil. Kucaga alinca gulucuk saciyor. Derdi yataginda uyanik kalmamak. Istiyor ki kucakta olsun, oyun oynayalim. Yerine koyunca basliyor mizmizlanmaya. Almayinca yalandan agliyor. Dun resmen numaradan oksurdu. Bunu da ye i huy edindi. O kadar kotu bir oyuncu ki. Yanina gittigimde alacagimi sanip gulmeye basliyor bi de. Oyle olunca ben de inat ettim, almadim. Biraktim aglasin diye.

Biz de oglen yaptik kahvaltimizi. Bugin 1/2 yumurta verdim. Avokadosuna karistirdim. Silip supurdu. Biraz da lor yedi. Yalniz dunden beri kabiz gibi. Ikiniyor ama tane tane yapiyor. Baktim zeytin tanesi kadar yapmis. Iki gundur elma veriyorum. O mu yapti acaba. Aksama dogru kuru kayisi yulaf karisimi verecegim ben de.

O yalan öksürük bizde de var

Ben de bi yerde okumustum. Bebege isitilmis yemek vermemek gerekiyormus. Ozellikle yedigi kapta birakmamak lazimmis. Agzindaki bakteriler yemege gecip zararli olabiliyormus.

benim kizim da cok seviyor suyu ama midesi daha kucucuk cogu su dolarsa zaten istahsiz yemek yemez ya da emmez yarim cay bardagi veriuorm yaklasik olarak
Benim oglum da cok seviyor suyu. Bardagi gorunce aglamaya basliyor. Benim icirmeme izin vermiyor. Illa kendi icmek istiyor. Ustu basi islaniyor her defasinda. Resmen korka korka veriyorum. Her su seansindan sonra bodysine kadar degismek gerekiyor. Su gecirnez onluge ragmen. Sen neyle veriyorsun suyu?

aynen bazen kendim bardakla veriyorum ama biberonla kendi eline veriyorum içiyor oynuyor v.s. en son dediğin gibi atlete kadar degistiriyorum
ama o kadar keyif aliyorki o yuzden veriyorum eline

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…