Peki kahvaltıda yeni ne olabilir?
yumurta sarisini yoğurda katiyorum bazen
kaşık mamasi gibi muhallebiler
bazen organik irmikle ya da pirinç unu ile yine püre kıvamında
haşlanmış patatesi tereyagda püre içine yumurta kırmak
haşlanmış yağda kavrulmuş havuca /kavrulmuş soğana yumurta kırmak şeklinde
ben pütürlü vermeye çalışıyorum ama reflüden dolayı öğürme ve kusma refleksi çok gelişmiş ve hemen ogurebiliyor ama
soğan kavurmaya yumurtayi çok sevdi ilginç

Süpersin çok sevdim bu tarifleri

Soganli yumurtayi ben de cok severim. Omletler icin biraz bekliyorum. Hala tam yumurta sarisina gecmedik. Ay sonuna dogru omlet veririm sanirim.

Son düzenleme:
Soganli yumurtayi ben de cok severim. Omletler icin biraz bekliyorum. Hala tam yumurta sarisina gecmedik. Ay sonuna dogru omlet veririm sanirim.
canim ben bizimkinin kenarına yapiyorum zaten böyle şeyleri kuş kadar yiyor yarisi yere yarısı göğe
şu lanet virüsten dışarı hiç çıkamıyorum eşimde sebze v.s. seçme konusunda pek becerikli değil
benimki katılar konusunda başarılı olsa yumurta sarısı omleti / irmikli krepi yaparim ama yok yani

X xxyyzztt canım eğer markete gitsem baya bişeyler cikabilirde
gidemiyirum

labne yapıyordunuz az tereyag labneye yumurta kırılabilir

bir de ben geçen evde poğaça yaptım tereyağlı
onu yoğurduna ufalıyordum
o poğaçalarin unu degistirilebilir
farklı unlarla dönüşümlü olarak yapilabilir
daha ilerde
ben muz vermiyordum sizden henuz 7. ayda diye ama sizden güç alip verdim baya sevdi ...
zaten de götüs durmadan kaka yapiyor iyi olur belki

Dunden beri muhallebi yulafunlu vs seyleri yemek istemiyr biraz yesil mercimek yedik
Kayisida elimle verince az yedi
Yarina allah kerim

Kızlar ya benimki 27 eylül dogumlu sadece 1 çay kasigi birşey veremiyorum. Havuç denedim ,balkabağı denedim , patates denedim , yoğurt denedim hiçbirine ağzını açmadı. Çok iyi emmiyirdu ama huysuz da değil sadece anne sütü ne yapsam ki??

Canim benimki de oyleydi. Burada cok yazdim hatta. Benim oglum 6. Ayin sonuna dogru yavas yavas acmaya basladi agzini. Simdi 7 ay 1 haftaligiz. Ne verirsem yiyor cok sukur. Sabirla vermeye devam ettim. Hic zorlamadim ama. Yaptigim cogu sey cope gitti en basta. Yine de gunde en az iki defa bir seyler sundum ona. Ellerimle yedirdigimde yavas yavas yemeye basladi. Boyle boyle alisti.

muhallebiler nasıl canim
mesela benim kız öyle tatsiz ya da tuzsuz bi muhallebi versem öğürüyor

çözüm;
ya suyunu ayva armut elma v.s.
kaynatarak çıkar yani kaynayabilecek meyve ya da sebze suyuna muhallebi yap
irmik ya da pirinç unu ya da kaşık mamasi ile

ya da

organik pekmezin varsa hazirladigin muhallebi ya da purenin icine pekmez kat

patates v.s. sebze grubuna da hafif tuzlu gibi
..

kızlar emekleme ve dil gelisimleriniz nasil
tabi dogum tarihlerinizle
bizimki dedim mi
bilmiyorum tipki kedi gibi hem terlik ayak kablo delisi bi de kedi gibi esniyor

bizimki dedim mi
31 Agustos dogumluyuz.

Emekleme yok, tesebbus de yok. Dil gelisimi de hebele hubele. Yalniz bugun yatmaya giderken hadi babaya iyi geceler de dedim. O anda iiii dedi, sanki devamini getirecek gibi. Esimle sok olduk birden kendi kendine anlamsiz sekilde soyleniyor sadece. Gecen gece uyandi, 2 saat gozu kapali soylendi mesela bir seyler anlatir gibi.

Hala desteksiz kendi basina oturamiyor. Seninki oturabiliyor mu? Yere koysam aninda devrilir.

seninkinin dişi bugün yarın gelir inşaallah bizimki de oyleydi uykuda söylendi söylendi günlerce ardindan diş geldi

desteksiz henüz oturmuyor oturur ya daha biraz var ama şu kendi gibi gerilmeye başladı ya ok gibi atacak kendini belli
ablasinin günlüğünü okuyorum o çok çabuk emeklemisti bu da emeklemek üzere 7 bitince sanırım baslar
biz de çene çok
şarkılar türküler ev panayır yeri gibi gitar çalıyoruz şarkı söylüyoruz
oyunlar ben çok uydurmaciyim bi de
bi sürü bisey
ama sanırım ikinizinde oğlu var
erkek bebekler biraz değişe biliyor
bizimkinde bir de camera hastalığı var
çocuğu pavlovun köpeğine cevirdim
telimi görünce direk kamerasina bakıp gülüyor
bir de benim kız sanırım dönerek tüm işini hallettigi için emekleme konusuna çok lüzum görmüyor

Kızlar yumurta beyazını ne zaman vereceğiz?

Bizim doktorumuz sebze corbasi icin dolapta 1 gun, kahvalti gozunde 2 gun bekleyebilir demisti ama ben gunluk yapiyorum. Bir de bisi sorucam, olcuyu nasil ayarliyorsunuz? Yani bazen sulu bazen daha kati oluyor benim sebze corbalari. Kac cc vermek lazim? Kafam cok karisiyor. Su konusuna gelince de benim bebis de suyu hic sevmedi, ben de elmayi cam rendede rendeledikten sonra icine biraz da icme suyu koyuyorum.

Himm hevet bizim doktor da soyledi, yesil yaprakli sebzeler isitilmazmis.

Ne kadar da secici bir kiz damak tadi simdiden gelismis benimkine farketmiyor, yogurt yaptim eksi olmus eyvah dedim yemeyecek, onu bile yedi, tek ogurdugu sey su

bizimki dedim mi
Bizim senle aramizda 1 gun var, bilge 2,3 haftadir emekleme calismalari yapiyordu yeni yeni sonuc almaya basladi, hedefe kitlenirse bir sekilde gidiyor. Yere battaniye ve ustune yorgan serdim, surekli yerdeyiz, bence gelisimine cok katkisi oldu. Artik oyuncaklarindan cok, battaniyenin yanindaki terliklerim dikkatini cekiyor ya da pisik kremi, dedigin gibi kablolar... gittikce tehlikeli bir hal aliyor.

Ne kadar da secici bir kiz damak tadi simdiden gelismis benimkine farketmiyor, yogurt yaptim eksi olmus eyvah dedim yemeyecek, onu bile yedi, tek ogurdugu sey su
aynen canim mesela kaşık mamasi alıyım dedim pirinc unundan iyidir gibi düşündüm değişik markalarda
markalardan birini yapıyorum asla yemiyor ötekini yapıyorum yiyor tad ikisi de hemen hemen ayni ama biri kokusuz onu öğürüyor
kokulu olanı istiyor
şimdi belki kızacak bazıları
bu benim 2. çocuğum ön bilgisi ile ;
geçen evde çiğ köfte yaptım (etsiz tabu)
atiliyor bizimki
azcık verdim bayıldı tadi mama sandelyesinin tepsisine vuruyor ver diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…