Doktora sormadan tahil karisimi veriyordum hipp..siddetle reddetti o karisim ve kasik mamalari.frontaller kapanmiyor sonra dedi.iyi bari dedim ama baktim yumurtada 7.5 ayda verecegmz icin kahvalti ogununde bisi veremiyorm armut elmadan baska dedim yulafi sorayim onuda 8. 9.ay dedi yine tahil karismin icinde az var saniyorum orani dokunmadida ondan veririm arada diye dusunuyorum..cunku hipp tahilda katki maddesi fln yok yaziyor muhendisinoglu sayfasindada incelenmisTahıl karışımlarinin içerisinde de yulaf yok mu? Yanlış mı biliyorum? Doktorun yulaf icin 8 9 ayı bekle, tahıl karışımı mi ver dedi yoksa sen mi tercih ettin?
Bizim dr yumurtayı 6.5 aylıkken ver dedi.Hatta drun değil hastanenin listesiDoktora sormadan tahil karisimi veriyordum hipp..siddetle reddetti o karisim ve kasik mamalari.frontaller kapanmiyor sonra dedi.iyi bari dedim ama baktim yumurtada 7.5 ayda verecegmz icin kahvalti ogununde bisi veremiyorm armut elmadan baska dedim yulafi sorayim onuda 8. 9.ay dedi yine tahil karismin icinde az var saniyorum orani dokunmadida ondan veririm arada diye dusunuyorum..cunku hipp tahilda katki maddesi fln yok yaziyor muhendisinoglu sayfasindada incelenmishatta yaziyordu evde olabilck malzemeler raflara sunulms diye
Anne sütünden sonra mesela 1.5 saat en azben de demedim de yemek için derken ?
ama
zaten 1.5saatten önce bişey yemez tam doyduysa
Valla her gun 2 cay bardagini bulmuyor bizimki. Nadir. Ya ben artik bu doktorlarin dediklerini cok ciddiye almiyorum. Herkes baska bi sey diyor. Annelik icgudusu ve bebegin istekleri yonlendiriyor zaten. Milimetrik receteler de ise yaramiyor, su kadar sundan su kadar bundan. Biraz da oluruna ve dogalina birakmak gerekiyor diye dusunuyorum. Bizim de her gunku istahimiz ayni degil ki.az önce hurmayi ılık suyla ezdim
içine anne sütüve biraz pirinç unu
muz vermiyordum sizden cesaretle veriyorum gayette seviyor bakalım
bizimki o katı gida ogununu yapmayınca çok huzursuz oluyor aslında yediği de bişey deil
2 yemek kaşığı
günde 2 çay bardağı dedi doktor
kızlar emekleme ve dil gelisimleriniz nasil
tabi dogum tarihlerinizle
bizimki dedim mi
bilmiyorum tipki kedi gibi hem terlik ayak kablo delisi bi de kedi gibi esniyor
Bizim ozel duurum var yumurta alerjisinde supheleniorm dedigim icin gec veriyor :)Bizim dr yumurtayı 6.5 aylıkken ver dedi.Hatta drun değil hastanenin listesi
2 eylul bizim gulcenin dil gelisimi beni sasirtiyor emme mama meme diyor babildama sandim ama bariz memeye bakip emme tabagigorunce mama diyor beni goruncede anniiiikızlar emekleme ve dil gelisimleriniz nasil
tabi dogum tarihlerinizle
bizimki dedim mi
bilmiyorum tipki kedi gibi hem terlik ayak kablo delisi bi de kedi gibi esniyor
vayyy cadiya bak sen2 eylul bizim gulcenin dil gelisimi beni sasirtiyor emme mama meme diyor babildama sandim ama bariz memeye bakip emme tabagigorunce mama diyor beni goruncede anniiiigecen degisik degisik hecelerde cikardi habuuuuu falan donme konusunda tembeliz :) ama gozlem beni kullanabilcek duzeyde
yeterince aldiysa dediğim gibi 1.5 bile az gibiAnne sütünden sonra mesela 1.5 saat en az
Maşallah benimki de seviyor yemek yemeyi. Ama sanki yemek yedikçe meme emmesi azalıyor. Bugün öğünler azaltsam mi diye düşünüyorum. Porsiyon olarak büyük çay bardakları var ya 1 çay bardağı yiyor. Versem fazlasını da yer. Bugün 2 parmak daha azaltacagim. Sen ne kadar ölçüde veriyorsun? Bir de şunu belirteyim. Günde 2 çay bardağı sabah ve akşam. Bir de oglende 1 meyve ve az ıhlamur veriyorum. 1 çay bardağına yakın da şu içiyor.yeterince aldiysa dediğim gibi 1.5 bile az gibi
katı gidayi seven bebe bitek benim ki mi ya
benim kız emmeyi hiç sevmiyor ne emzik ne biberon ne meme nerdeyse doğduğundan beri kaşıkçı
Hemen hemen aynı veriyoruzMaşallah benimki de seviyor yemek yemeyi. Ama sanki yemek yedikçe meme emmesi azalıyor. Bugün öğünler azaltsam mi diye düşünüyorum. Porsiyon olarak büyük çay bardakları var ya 1 çay bardağı yiyor. Versem fazlasını da yer. Bugün 2 parmak daha azaltacagim. Sen ne kadar ölçüde veriyorsun? Bir de şunu belirteyim. Günde 2 çay bardağı sabah ve akşam. Bir de oglende 1 meyve ve az ıhlamur veriyorum. 1 çay bardağına yakın da şu içiyor.
Bizimkinde huysuzluk tavan bugün. Kartlarıyla gözümü çıkardı. Kan çanağı halde gözüm. Bugün nasıl akşam olcak hayırlısı. Kakadandir dedim o da değilmiş kakasını da yaptırdım. Bu diş yuzundense fazla uzadı artık çıksın yaaaHemen hemen aynı veriyoruz
zaten doktor günde 2 cay bard. dedi
ben de senin gibi az emdigini hissedince
dün ikinci öğünü 1 cay bardağı na yakın anne sütü ile hazırladım
onu yedi
1 cay bardağına yakin sehriye corbasi yedi
ek gıdayı alınca huysuzluk biraz azalıp enerji depolandığını hissediyorum
o yüzden kesmek çok istemiyorumda ama takipte kalicaz tabi yiyince napiyor yemeyince ne yapiyor...
Yeni yeni yemeye basladi. Bazi seyleri severek yiyor ama bazen de gunu gunune tutmuyor. Mesela yumurtayi, loru cok seviyor normalde. Bu sabah yumurtayi zorla yedi. Loru yemedi. Oglen biz yerken lor verdim yedi. Keyfi yerinde olursa hupletiyor. Belki bazen cok ac olmuyor. Cunku cok sık emiyor benimki de. Buna ragmen kilosu pek yok.yeterince aldiysa dediğim gibi 1.5 bile az gibi
katı gidayi seven bebe bitek benim ki mi ya
benim kız emmeyi hiç sevmiyor ne emzik ne biberon ne meme nerdeyse doğduğundan beri kaşıkçı
Canim zaten bi tik azalmasi gerekmiyor mu emmenin. Yavas da olsa memeden uzaklasma donemi ek gida donemi. %90 emecek gerisi ek gida. Ay ay da azalacak. Benimki de emmeyi cok seviyor. Sanki hic birakmayacak. Doymus olsa da emmek istiyor. Ek gida verebilmek icin yeterince ac olmasini ayarlamak sorun bizde.Maşallah benimki de seviyor yemek yemeyi. Ama sanki yemek yedikçe meme emmesi azalıyor. Bugün öğünler azaltsam mi diye düşünüyorum. Porsiyon olarak büyük çay bardakları var ya 1 çay bardağı yiyor. Versem fazlasını da yer. Bugün 2 parmak daha azaltacagim. Sen ne kadar ölçüde veriyorsun? Bir de şunu belirteyim. Günde 2 çay bardağı sabah ve akşam. Bir de oglende 1 meyve ve az ıhlamur veriyorum. 1 çay bardağına yakın da şu içiyor.
Gecmis olsun canim. Bence de ciksin artik ya.Bizimkinde huysuzluk tavan bugün. Kartlarıyla gözümü çıkardı. Kan çanağı halde gözüm. Bugün nasıl akşam olcak hayırlısı. Kakadandir dedim o da değilmiş kakasını da yaptırdım. Bu diş yuzundense fazla uzadı artık çıksın yaaa
Ben de bugün şunu düşündüm, evde durdukça iyice kucakçı olduuzun zamandir kimseyi goremiyoruz. Oglumun buyudugunu goremiyorlar. Cocuk sadece bizi goruyor. Bu durum ne kadar surecek belirsiz. Asosyal olacak diye korkuyorum. Resmen bir jenerasyon yalniz basina buyuyor.
O an öyle denk gelmiştir. Bilmediği bir şey tuz. 1 yaşından sonra tuz kullanımı başlayacak. Kesinlikle verme böbrekleri hazır değil çok küçükler daha.Kızlar ben hiç tuz koymuyorum, ne zaman çorba yapsam yemiyor. Çorbaya tuz katıp ben yedim baktım güzel olmuş. Ben tuz attıktan sonra Çok az yemediği çorbadan ucundan tattırdım yedi, tekrar yemek istedi. Vermedim tabi tuzlu olduğundan. Tuzun tadını bilmesi, tuzlu tuzsuz ayırt etmesi imkansız. Nasıl tuzluyu yedi anlamadım. Siz tuz koyuyor musunuz yediklerine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?