Tahıl karışımlarinin içerisinde de yulaf yok mu? Yanlış mı biliyorum? Doktorun yulaf icin 8 9 ayı bekle, tahıl karışımı mi ver dedi yoksa sen mi tercih ettin?
Doktora sormadan tahil karisimi veriyordum hipp..siddetle reddetti o karisim ve kasik mamalari.frontaller kapanmiyor sonra dedi.iyi bari dedim ama baktim yumurtada 7.5 ayda verecegmz icin kahvalti ogununde bisi veremiyorm armut elmadan baska dedim yulafi sorayim onuda 8. 9.ay dedi yine tahil karismin icinde az var saniyorum orani dokunmadida ondan veririm arada diye dusunuyorum..cunku hipp tahilda katki maddesi fln yok yaziyor muhendisinoglu sayfasindada incelenmis hatta yaziyordu evde olabilck malzemeler raflara sunulms diye
 
Bizim dr yumurtayı 6.5 aylıkken ver dedi.Hatta drun değil hastanenin listesi
 
az önce hurmayi ılık suyla ezdim
içine anne sütü ve biraz pirinç unu
muz vermiyordum sizden cesaretle veriyorum gayette seviyor bakalım
bizimki o katı gida ogununu yapmayınca çok huzursuz oluyor aslında yediği de bişey deil
2 yemek kaşığı

günde 2 çay bardağı dedi doktor
 
Valla her gun 2 cay bardagini bulmuyor bizimki. Nadir. Ya ben artik bu doktorlarin dediklerini cok ciddiye almiyorum. Herkes baska bi sey diyor. Annelik icgudusu ve bebegin istekleri yonlendiriyor zaten. Milimetrik receteler de ise yaramiyor, su kadar sundan su kadar bundan. Biraz da oluruna ve dogalina birakmak gerekiyor diye dusunuyorum. Bizim de her gunku istahimiz ayni degil ki.
 
kızlar emekleme ve dil gelisimleriniz nasil
tabi dogum tarihlerinizle
bizimki dedim mi
bilmiyorum tipki kedi gibi hem terlik ayak kablo delisi bi de kedi gibi esniyor

Bizim 1 ayı geçti sürünüyor,şuan tüm evi geziyo oldukça hızlı,oturuyor desteksiz,dil gelişimi ba ba yok ,hım hım hem diyor surekli.disimiz çıkmadı daha.
 
kızlar emekleme ve dil gelisimleriniz nasil
tabi dogum tarihlerinizle
bizimki dedim mi
bilmiyorum tipki kedi gibi hem terlik ayak kablo delisi bi de kedi gibi esniyor
2 eylul bizim gulcenin dil gelisimi beni sasirtiyor emme mama meme diyor babildama sandim ama bariz memeye bakip emme tabagigorunce mama diyor beni goruncede anniiii gecen degisik degisik hecelerde cikardi habuuuuu falan donme konusunda tembeliz :) ama gozlem beni kullanabilcek duzeyde
 
vayyy cadiya bak sen
 
yeterince aldiysa dediğim gibi 1.5 bile az gibi
katı gidayi seven bebe bitek benim ki mi ya
benim kız emmeyi hiç sevmiyor ne emzik ne biberon ne meme nerdeyse doğduğundan beri kaşıkçı
Maşallah benimki de seviyor yemek yemeyi. Ama sanki yemek yedikçe meme emmesi azalıyor. Bugün öğünler azaltsam mi diye düşünüyorum. Porsiyon olarak büyük çay bardakları var ya 1 çay bardağı yiyor. Versem fazlasını da yer. Bugün 2 parmak daha azaltacagim. Sen ne kadar ölçüde veriyorsun? Bir de şunu belirteyim. Günde 2 çay bardağı sabah ve akşam. Bir de oglende 1 meyve ve az ıhlamur veriyorum. 1 çay bardağına yakın da şu içiyor.
 
Hemen hemen aynı veriyoruz
zaten doktor günde 2 cay bard. dedi
ben de senin gibi az emdigini hissedince
dün ikinci öğünü 1 cay bardağı na yakın anne sütü ile hazırladım
onu yedi
1 cay bardağına yakin sehriye corbasi yedi
ek gıdayı alınca huysuzluk biraz azalıp enerji depolandığını hissediyorum
o yüzden kesmek çok istemiyorumda ama takipte kalicaz tabi yiyince napiyor yemeyince ne yapiyor...
 
Bizimkinde huysuzluk tavan bugün. Kartlarıyla gözümü çıkardı. Kan çanağı halde gözüm. Bugün nasıl akşam olcak hayırlısı. Kakadandir dedim o da değilmiş kakasını da yaptırdım. Bu diş yuzundense fazla uzadı artık çıksın yaaa
 
yeterince aldiysa dediğim gibi 1.5 bile az gibi
katı gidayi seven bebe bitek benim ki mi ya
benim kız emmeyi hiç sevmiyor ne emzik ne biberon ne meme nerdeyse doğduğundan beri kaşıkçı
Yeni yeni yemeye basladi. Bazi seyleri severek yiyor ama bazen de gunu gunune tutmuyor. Mesela yumurtayi, loru cok seviyor normalde. Bu sabah yumurtayi zorla yedi. Loru yemedi. Oglen biz yerken lor verdim yedi. Keyfi yerinde olursa hupletiyor. Belki bazen cok ac olmuyor. Cunku cok sık emiyor benimki de. Buna ragmen kilosu pek yok.
 
Canim zaten bi tik azalmasi gerekmiyor mu emmenin. Yavas da olsa memeden uzaklasma donemi ek gida donemi. %90 emecek gerisi ek gida. Ay ay da azalacak. Benimki de emmeyi cok seviyor. Sanki hic birakmayacak. Doymus olsa da emmek istiyor. Ek gida verebilmek icin yeterince ac olmasini ayarlamak sorun bizde.
 
Gecmis olsun canim. Bence de ciksin artik ya.

Bir de su lanet salgin bitsin artik. Bizim genis ailemiz var. Halalar, teyzeler, dayilar...uzun zamandir kimseyi goremiyoruz. Oglumun buyudugunu goremiyorlar. Cocuk sadece bizi goruyor. Bu durum ne kadar surecek belirsiz. Asosyal olacak diye korkuyorum. Resmen bir jenerasyon yalniz basina buyuyor.
 
uzun zamandir kimseyi goremiyoruz. Oglumun buyudugunu goremiyorlar. Cocuk sadece bizi goruyor. Bu durum ne kadar surecek belirsiz. Asosyal olacak diye korkuyorum. Resmen bir jenerasyon yalniz basina buyuyor.
Ben de bugün şunu düşündüm, evde durdukça iyice kucakçı oldu
Biz odadan çıkınca basıyor yaygarayı
Kucakta gezip etrafa bakarken oldukça keyifli
Bu kadar ufakken de sürekli etkinlik yapamayız ki
Kitap okuyoruz, şarkı söylüyoruz, mama sandalyesinde takılıyor vs
Ama bu kucakçı hali ilerisi için sıkıntı olur mu
Kendi oyun kurmayı öğrenmesini falan etkiler mi kızlar
 
Kızlar ben hiç tuz koymuyorum, ne zaman çorba yapsam yemiyor. Çorbaya tuz katıp ben yedim baktım güzel olmuş. Ben tuz attıktan sonra Çok az yemediği çorbadan ucundan tattırdım yedi, tekrar yemek istedi. Vermedim tabi tuzlu olduğundan. Tuzun tadını bilmesi, tuzlu tuzsuz ayırt etmesi imkansız. Nasıl tuzluyu yedi anlamadım. Siz tuz koyuyor musunuz yediklerine?
 
O an öyle denk gelmiştir. Bilmediği bir şey tuz. 1 yaşından sonra tuz kullanımı başlayacak. Kesinlikle verme böbrekleri hazır değil çok küçükler daha.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…