Hayir canim. Koymayi dusunmuyorum. Tuzluyu yedikten sonra ogrenip tuzsuzu reddebilir. O yuzden hic alistirmamak lazim.

Bugun 5 kez kaka yapti yapti dedigim de her defasinda ikina ikina ceviz kadar. Eskiden kaka saati belliydi. Gunde bir defa yapardi. Simdi gun icinde azar azar yapiyor kac gundur. Ama cok ikiniyor yaparken kuzum. O kadar da dikkat ediyorum yedigine.

Suan onlar bizim kaygimizi hissediyor. Ve güvende olmak istiyrlar.özel bi zamandayiz kucakta veya yakin temasta olmak ileriyi olumsuz etkilemez ccm EslemVera

Biraz ogutulmus kaya tuzu serpiyorum cok tatsiz olunca yemiyor anne sutunun de kendine has tadi var tatsiz tutsuz degil herkesin ke di tercihi tabi

Aynı şekilde. Bir de istediğini vermezsen basıyor yaygarayı.

Yarın kahvaltıda yine ceviz deneyeceğim. Pztsi salı öğlen tarhana çorbası. Bizimki kahvaltıda iyi yediyse öğlen az yiyor ya da tersi. Akşam zaten yemiyo
Ben de her gun ayni seyleri yediriyorum gibi geliyor. Yarin sabah yumurtasini lor ve yulafla karistirip omlet mi yapsam diye dusunuyorum. Yogurt yiyor oglen normalde ama taze yogurdum yok. Sut de yok yogurt yapacak. Muz seviyor ama kabiz yapiyor diye vermiyorum. Cocuk sadece armut yiyor bu ara.

Bugun 5 kez kaka yapti yapti dedigim de her defasinda ikina ikina ceviz kadar. Eskiden kaka saati belliydi. Gunde bir defa yapardi. Simdi gun icinde azar azar yapiyor kac gundur. Ama cok ikiniyor yaparken kuzum. O kadar da dikkat ediyorum yedigine.
Bugün kaka günü galiba biz de 2 kere yaptık. Ama ne yapmak. Ne sen sor ne ben söyleyeyim. Az az yapıyor ise bağırsakları dolu olabilir. Benimkide o minikleri sayarsak 4 kere yaptı. 2 keresinde bacaklarını karnına doğru ittirip ben yaptırdım. Kendi dolu dolu yapamıyor hala. Bu ek gıda başıma dert oldu. İlk 6 ay kaka sorunu yasamazken bu ek gıda da böyle oldu maalesef. Sen de yarın böyle tekrarlar sa azcık yaparsa karnına masaj yap kuzunun, sonra bacakları karnına doğru ittir boşalsın bağırsakları. Ben de çok dikkat ediyorum ve galiba meyve de kabız yapıyor. Bugün oglende yeşil kabak akşama bal kabagiyla çorba yaptım. Yarın ki kaka durumunu paylaşırım.
Yarın sanırım. Brokoli, karnabahar, sarımsak soğan ve ilik suyu yapacağım akşama. Oglene bulamadım bir şey. Sabah da standart kahvaltı.... Senin planın ne?

Ben de baya zamandır armut veriyorum. Bugün vermedim. Hem bitti zaten evde ben kefire yönelmeye niyetliyim. Gerçi yoğurt yemeyen bebe yapmışız kefiri nasıl içer bilmiyorum. Pazartesi günü yapacağım kısmetse. Süt ve kefir mayası almak lazım. Birde az da olsa yoğurt mayalarim minik kavonoza. Şansımı denerim. Ya galiba benim yaptığım yoğurt ona eksi geliyor. Probiyotik yoğurt mayası almayı planlıyorum. O da eksi oluyor mu acaba? Burada bir arkadaş veriyordu ama kim hatırlamıyorum.

Bizim de hic ciddi kaka sorunumuz olmamisti. Saatli yapardi hatta. Simdi ne zaman baksam ikiniyor kuzum. Yarin ben de deneyeyim o yontemi bakalim. Elma da vermiyorum kabiz yapiyor haliba. Sadece armut yiyor kac gundur. Yarina tam karar veremedim ben de. Evde pek bi sey kalmadi. Buzluga attigim yesil kabak, tatli patates, kerevizim var. Bir de taze pirasam var. Bunlarla pure mi yapsam acaba diye dusunuyorum. Sabah da omlet deneyecegim lor ve yulafli. Oglen yogurt yiyordu normalde ama taze yogurt kalmadi. Yine armut vericem

limelemon veriyordu sanirim. Benimki yogurda alisti. Normal yogurtla mayaliyorum. Ama taze sut elime haftada bir kez geciyor. O yuzden butun hafta yogurt veremiyorum. Aslinda buyuk de dertten kurtariyor bir ara ogun yogurt olunca. Gunluk sutten bi kac kez mayalamayi denedim, tutturamadim niyeyse.

Yogurda meyve karistirmayi denedin mi?

Hemen sana bir tarif vereceğim. Kakasını rahat yapabileceği. Pırasa, yeşil kabak ve yarım dış sarımsak, 2 parmak bogumu kadar da havuç. Bunlari suda pişir. Biraz kıvamı sulu olsun. Öğle öğünü de icir. Faydasını göreceksin.sarimsagi bütün atarsın pişince çıkarabilirsin... Pırasa yeşil kabak yediğinde rahatlıyor kuzum. Sende de ise yarar eminim.

Kesinlikle deneyecegim. Simdiye kadar hic sulu denemedik, cogunlukla pure yapiyorum. Sarimsagi ezip icinde biraksam olmaz mi? Agir mi gelir tadi acaba?

Evet 2 kere armutla birinde yedi birinde ogurdu. Yediği de ogurerek yedi
Bizimki de yuzunu eksitiyor ama yine de yiyor bir de ben sunu farkettim. Biz yemek yerken ona bir seyler yedirdigimde daha guzel yiyor. Onun kahvalti ve ara ogun saatleri pek bize uymuyor. Ama sirf biz yerken bize katilsin diye yiyebilecegi seyler bulundurmaya calisiyorum sofrada. Meslea onun yogurt yeme vakti bizim kahvaltiya denk geliyor. Bizi izleye izleye yiyor. Bize katilmayi seviyor galiba. Mesela sabah da kendi kahvaltisinda lor yemedi. Bizim masadayken verdim yedi. Aksam da bezelye puresini yemiyordu. Biz yemege oturduk. Yemek yerken arada ona da verdim yedi.

Kesinlikle deneyecegim. Simdiye kadar hic sulu denemedik, cogunlukla pure yapiyorum. Sarimsagi ezip icinde biraksam olmaz mi? Agir mi gelir tadi acaba?
Ben yediriyorum ağır gelmedi. 3 4 akşamdır katıyorum. Ama senin bebisi bilmediğim için çıkar dedim. Sonra Allah muhafaza dokunursa kendimi suçlu hissederim.

Ben yediriyorum ağır gelmedi. 3 4 akşamdır katıyorum. Ama senin bebisi bilmediğim için çıkar dedim. Sonra Allah muhafaza dokunursa kendimi suçlu hissederim.
Sarimsak sogana alissin istiyorum ben de. Daha once bir kez puresine karistirmistim sarimsagi da.

Bana da hep havuç ve kabak veriyormuşum gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…