Canım yogurdu ben de hep eksi yapıyordum derece aldım çözüldü günlük süt alip ısıtıp 47 derecede mayaliyorum.1 kiloluk cam kavanozlarım var ona dolduruyorum.maysladiktan sonra çevresini mutfak havlusu ile sarıp 6 saat civarı çok soğuk olmayan ortamda bekletiyorum sonra açıp kavanoz soguyunca dolaba kaldırıyorum☺el yordamı ile biraz tutturmak zor ☺

Bıngıldak icin mi zararlı imiş karışık tahıllı mamalar ben de aksam ogununu hip sütlü elmalı veriyorum

Tavuk suyu var bu tarifte denedin mi? Çok aevdi ama benimkiler çorba gibi sulu olmuyor
Yok zaten organik tavuk yok elimde. Market tavugunu vermeyi dusunmuyorum simdilik. Ben corbalarin kivamini tutturamiyorum galiba.

Ekmek vermeyi dusunuyor musunuz yakinda? Yemeklerin yaninda eline bir parca vereyim tutmayi ogrensin istiyorum ama onu da mi kendimiz yapicaz gerci bu aralar ekmek yapmayani dovuyorlar da...bebeklere verilebilecek ekmek onerisi olan var mi? Hipp'in bebek ekmegi diye bir seyini gordum ama inceleyemedim pek.

Kabizliktan 2 gündür ek gida pek vermedim yemek istemiye zaten zorlamadan bnde gidimcik yedik
Çoook zor cidden bu kabizlik

Tahil arti elma dimi valla bende veriyorum napayim
Evet ben mecbur kalıyorum. Evde çorba yaptım da verdim dün akşam 5 gibi mercimek brokoli kabak havuc ve ıspanaktan çok severek yedi ama gece boyu gazdan uyuyamadı.Hipe devam edecem napayim

Ben de yeni aldım canım yogurduna yarısını ufalayip verdim cok severek yedi ☺ekmekler minik minik kuru şekilde çorbaya meyve pürelerine ve yoğurda koyulabilir ☺

Arkadaşlar kış zamanı oğlumu hiç dışarı çıkarmadım. Baharda çıkarırım biraz büyümüş olur hem dedim. Tam dışarı çıkayım derken dünya evine kapandı. Diyeceğim şu ki bebeğimin artık sıkıldığını farkediyorum.Ya da ben kuruntu yapıyorum bilmiyorum. Evdeki oyuncaklar bile yetmiyor ona sanki. Zeka kartları, kumaş kitaplar, çıngıraklı oyuncaklar..hatta dün değişiklik olsun diye oyun parkını kurduk, başta sevdi sonra yine kucak istedi. Tam bir kucak kuşu. Sizin günlük rutin aktiviteleriniz neler, nasıl zaman geçiriyorsunuz?

Ben de yeni aldım canım yogurduna yarısını ufalayip verdim cok severek yedi ☺ekmekler minik minik kuru şekilde çorbaya meyve pürelerine ve yoğurda koyulabilir ☺
Icinde cok az seker varmis ama gida dedektifi bunun bile gozardi edilebilecegini ima etmis yuksek kaliteli iceriginden dolayi. Bakalim markete gidersem bir bakayim ben de.

Kesinlikle sıkılıyorlar. Bizim saat 7 gibi uyanis. Kendi odasinda buyuk bir kanepe var. Onun uzerine geciyoruz pijamalarimizi cikarmadan. 1 saat kadar oynuyoruz oyuncaklariyla. Cok keyifli oluyor sabahlari. Sonra yine uyuyoruz 1 saat kadar. 10 gibi uyandiginda onun kahvaltisini yaptiriyorum. Sonra 11 gibi biz kahvalti yapiyoruz, bazen 12 gibi. Bizimle de yogurt yediriyorum. Yoksa sandalyesinde durmuyor. Biz yemek yerken ona da yedirince duruyor ancak. Kahvalti sonunda uykulu oluyor. Sansliysak hemen emzirip uyutuyorum. Bazen uykusu olmasina ragmen uyumuyor. Bir saat kadar sonra tekrar uyutmaya calisiyorum oyle olunca. Uyanikken hep kucak oyun istiyor. Ama eskisine gore daha iyiyiz. Arada oturmamiza izin veriyor beyimiz. Oglen uyaninca meyve puresi yiyor. Sonra yine oyun, oyun, oyun. Ogleden sonra uyku belirtileri varsa yine uyutmayi deniyorum. Bazen uyuyor bazen uyumuyor. Sonra zaten aksam yemegi telasi basliyor. Biz mutfaktayken sandalyesine koyuyoruz ama ilgilenmezsek durmuyor agliyor. Ya karsisinda sebeklik yapiyoruz ya da birimiz kucagina aliyor en sonunda. Yemege gectigimizde yine yiyebilecegi bir seyler hazir ediyorum masada yoksa durmuyor. 7 gibi aksam yemegi faslimiz bitiyor. Ben ortaligi toplarken babasi oyaliyor. Ogleden sonraki uykusunu uyumadiysa cok huzursuz oluyor. 7:30 gibi uyku rutinine basliyoruz. Cok uykusu yoksa 8 gibi geciyoruz odamiza. Uc asagi bes yukari boyle geciyor gunlerimiz. Cocuk yalnizliktan balkona gelen kuslarla arkadas oldu. Balkonumuza guvercinler yuva yapmis. Mama sandalyesinden onlari izliyor. cok uzattim, keske oglum da uykusunu uzatsa.

Hiç uzatmadın zevkle okudum akşam uykusuna kadar toplam kaç saat uyuyor. Ben geçenlerde denemiştim gece uykusuna kadar gündüz toplam 3 saat uyutursam gece gezdirmiyor beni. Dün gündüz uzun uyudu herhalde ondan, gece 2 den 3 e kadar gezdirdim. Bu aralar yine üstten diş çıkarıyor sanırım.
Kucak istemek bizde de var. Bir babası bir bende nöbetleşe taşıyoruz. Çok sıkılıyor.

Ne zormuş arkadaş hele benim gibi yaşlı anne için

Sabah uyuyor 1 saat kadar. Ben bunu gece uykusunun devami olarak goruyorum Oglen ve ogleden sonra 40 dk-1 saat kadar. Ama bazen bu uykulardan birini atliyor. Cok huzursuz oluyor oyle olunca.

Artik buyudukleri icin sikiliyorlar haklisin, ben bebisin sikildigini farkettigimde kangruyla kucagima alip islerimi yapiyorum. Agirlastiklari icin gittikce zor oluyor ama, mutfaga girdigimde kasik, catal bardak ne varsa tanitiyorum, dikkatle etrafi inceliyor. Oglen cami acip gunes aldiriyorum, disariyi izliyoruz. Kitaplarini eline vermektense kucagima oturtup oradaki resimlerle ilgili sarkilar filan uyduruyorum, hayvanlari tanitiyorum vs. Cok bunalinca babasina pas ediyorum. Onlar ce ee filan oynuyorlar. Bir de daha once soylemistim yere batyaniye yorgan serdim. Oraya birakip farkli oyuncaklar koyuyorum. Bazilarini kaldiriyorum, unutuyor sonra tekrar cikariyorum. Boyle boyle geciyor bizim zaman. Banyo vaktini uzun tutuyoruz. Daha hic tv izletmedim, izletmeyi de dusunmuyorum... aslinda onlardan cok biz sikiliyoruz. O zaman da kacip bir dusa giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…