Hosgeldin ☺Maşallah biz de sadece emekliyoruz diş de yok henüz ☺

İlk dişimizi patlattık çok şükür. Disardan gözükmüyor ama ele jilet gibi geliyor. Bu diş çıkardık anlamına geliyor herhalde sırada 2. bekliyorum. Bakalım....
Hayirli olsun. biz hala bekliyoruz, cok belli oluyor alttan iki dis ama yuzeye cikmadi.

Kaç günde bir kaka yapıyordu? Bizimkine bir keresinde patatesli bir şey yapmıştım, büyük ihtimal o yüzden, o kadar zor kaka yapmıştı ki ıkınarak ağlayınca ben de ağlayacaktım neredeyse. Sonra patatesi bir süre daha vermemeye karar verdim. Bir dahaki kaka yapacağı güne kadar lif ağırlıklı beslenme yolunu deşmeyi denesen acaba değişiklik olur mu? Mesela kabak, probiyotikli yoğurt içine rendelenmiş armut, sabah zaten senden öğrendim kayısı yulaf, bir de bol su..Ben bir süre bu çeşit beslenmesine karar verdim biraz düzelir gibi oldu şükür..

Bizimde kaka sorunumuz var ve ben ne yaptıysam düzelmedi fitil vermeye basladim bu durum beni çok üzmeye başladı ek gida bile vermek istemiyorum yemesinde sorun yok aslinda .Doktora da götüremedim ek gida döneminden sonra sizlere danışmak istedim.

Aa çok sevindim düzeldiğine. Pircici karnabahar yazmış. Denesem mi acabas

Kaç aylık? Kaçıncı gün fitil verdin?

Ben bu ay gazdan korkarım deneyemem Brokoli aldım denemeye korkuyorum, tarif baktığım yerde gaz sorunu varsa 8. Aya kadar brokoli denemeyin diyordu ben de denemedim.Düzeldi dediğim 2-3 günde bir yapıyor, eskiden 9 gün yapmadığı oluyordu.

Maksimum 3. Gün aşırı yapıyor bazen ama benim zorumla. Nişasta içeren bir şey yemiyor. Hep lifli tüketiyor. Yoğurt veremiyorum hala. Alerji yapıyor. Eksi gibi geliyor oguruyor. Bol su dan kastın ne kadar içiyor günde? Bugün meme emmekte zorlanıyor. Dış yüzünden mi acaba? Sabah tek göğsü sagdim sadece 60ml süt çıktı. Devamı gelirdi ama 15 dk falan sagdim. Sagmaya alışık olmadığı için az geldiğini düşünüyorum. Eğer böyle azsa süt vay halime. Ay çok canım sıkkın ya

Diş çıkarma iştahı da etkiliyor olabilir, bir dişi çıktıysa diğeri hemen yanında belirirSağma işine hiç takılma sen hatta emziriyorsan hiç sağma. Ben bir ara yazmıştım buraya, 1 saate yakın sağmıştım ve 40 ml anca çıkmıştı iki göğüsten ki sütüm yetiyor normalde çok şükür. Bebeğin çekim gücüyle makine bir değil. Sağdığın miktara takıp moralini bozarsan boşuna kendini üzmüş olursun.
Bol Sudan kastım ben ölçmüyorum şu kadar içmeli diye. Reddetmediği sürece veriyorum. Umarım yanlış yapmıyorumdur Günde 4 litre su içen babasına çekerse çok su içecek demektir o yüzden şu kadar içmeli diye miktar koymuyorum ama dikkat ettim 100ml e yakın içiyor. 60-80 ml içiyor sanırım.

Bol su ver, yulafta kuru kayisiyi pisirip yedir, uzerine bol su vermeyi ihmal etme ama. Icine armut rendeleyebilirsin. Muz, patates gibi yiyeceklerden uzak durun bir sure. Avokadoya alerjisi yoksa verebilirsin, o da iyi gelir.

60 ml sagmaya alisik olmayan meme icin cok iyi. Bebis cok daha fazlasini cekiyordur, hic merak etme.

Mevsimi geciyor ama. Bahar sebzelerini deneme zamani artik. Ben enginar denedim iki hafta once. Bayagi lifliydi, pek sevmedi bebis tek basina. Ama sonra bezelye puresine ekledim, oyle yedi. Tam enginar, bezelye zamani artik.

Amin. Hepimiz nşallah. Kızıltoprak medicana . Giden 3 arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Daha çok yeni ama şimdilik sorun yok. Timuçin timuroglu
Merhaba bende timuçin beye başladım beylikdüzünde gidiyorum siz memnun kaldınız mı

Bol su ver, yulafta kuru kayisiyi pisirip yedir, uzerine bol su vermeyi ihmal etme ama. Icine armut rendeleyebilirsin. Muz, patates gibi yiyeceklerden uzak durun bir sure. Avokadoya alerjisi yoksa verebilirsin, o da iyi gelir.
Teşekkür ederim aslında dikkat de ediyorum bol su da vermeye çalışıyorum ama özellikle bu aralar hiç kendisi yapamıyor. Büyük kizim da hiç böyle bir şey yaşamadım ki onda herşeyi de veriyordum dikkat etmiyordum yani. insallah geçici bir durumdur diyorum

Yedi buçuk aylik 3
ya da 4. gün veriyorum
Ek gıda dışında anne sütü mü alıyor? Hani derler ya anne sütü alıyorsa şu kadar güne kadar yapmaması normal diye, gerçi ek gıda da alınca kaç gün yapmaması normal bilmiyorum.Bizimki 6 ay 20 günlükken yani 29 Mart’ta 9 gün kaka yapmamıştı. Ben de doktoru aradım. Anne sütü aldığı için ve çok da şikayeti olmadığı için daha erken aramadım. 9. Gün doktoru aradığımda doktor 10. Gün yapmazsa yarim fitil ver demişti. Ben fitil vermeden 9. Günü akşamı kendiliğinden yaptı. Gerçi benim ki 6. Ay 20 günlüktü sen 7,5 ay diyorsun çok fark olur mu bilmiyorum ama 3. Ya da 4. Gün fitil için erkeni değil mi? Gerçi doktor daha iyi bilir, Her bebeğin yapısı farklıdır o ayrı ama İstersen doktoru arayıp sor. Daha sonra beslenme düzenini biraz değiştirdim. 5.gün yapmaya başladı. Sonra 4. Gün yapmaya başladı. 4 günde bir kaka bekliyordum ki en son 19 Nisa’n da yapmıştı bir de dün yaptı, yani iki güne düştü çok şükür Demek istediğim yapmayınca şikayeti de yoksa doktora da danışıp müdahaleyi ona göre mi yapsan?

Ya bu kaka mevzusu bebekten bebege degisiyor galiba, benim kiz ilk aylarda haftafa 1 kaka yapardi, sonra 3 gunde 1, sonra gunde 1, 2 sefere cikti. Ek gidayla birlikte gunde 4-5 kere yapiyor. Belki de tamamini 1 seferde yapamadigi icin boyledir hic bilmiyorum.

Galiba bebekten bebeğe değişiyor. 3 aya kadar bizimki her gün yapardı. 4. Ayda değişti. Bir de doktoradan doktora da yorumlar değişiyor galiba. 7 gün kaka yapmadığında doktor linex bakso yazmıştı. En son 9 gün kaka yapmayınca Başka bir doktor linex bakso 6 damla kullanıyorsan o da yapabilir dedi.

Gecer canim, benimki de cok dikkat etmeme ragmen kabizliga cok meyilli. Ek gida doneminde beklenen bir seymis. Barsaklari yavas yavas alisiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…