Hosgeldin ☺Maşallah biz de sadece emekliyoruz diş de yok henüz ☺selam kızlar nasılsınız nasıl gidiyor? ben burayı cok ihmal ettim yılllaaaar sonra burayı açıp okuyabilme ihtimalimiz bile var. artık kızımın öğrendiği yeni seyleri yaptıklarını yediklerini uykusunu vs burda paylasmak istiyorum :)
artık bircok seyi yiyebiliyor. çoğu öğün pütürlü, bulamaç bazen yapıyorum. ennn sevdigi sebze ıspanaken sevdigi meyve muz bu ara ayrılık kaygısı tavan yaptı sanki, uykusu dışında wc bile gidemiyorum sürekli ya göz hizamda yada kucagımda. sizde de varmı böyle? emekleme yok. tembel yüzüstü durmuyo ama koltukta dengede durabiliyo birkaç adım sıralıyo. diş yok. yerleri görünüyor daha altta. öyle yani bizden :)
Hayirli olsun.İlk dişimizi patlattık çok şükür. Disardan gözükmüyor ama ele jilet gibi geliyor. Bu diş çıkardık anlamına geliyor herhaldesırada 2. bekliyorum. Bakalım....
Kaç günde bir kaka yapıyordu? Bizimkine bir keresinde patatesli bir şey yapmıştım, büyük ihtimal o yüzden, o kadar zor kaka yapmıştı ki ıkınarak ağlayınca ben de ağlayacaktım neredeyse. Sonra patatesi bir süre daha vermemeye karar verdim. Bir dahaki kaka yapacağı güne kadar lif ağırlıklı beslenme yolunu deşmeyi denesen acaba değişiklik olur mu? Mesela kabak, probiyotikli yoğurt içine rendelenmiş armut, sabah zaten senden öğrendimSağol canım. Hepsinin inci gibi dişleri olsunmaalesef çözemedik hala cıvık yapmıyor. Doktora da bir daha yazmadım. Duphalac sürüp verdim 2 gün. Bugün de vereceğim. 1 hafta deneyeyim bakalım. İnşallah düzelir. Uykularımda rüyama girer oldu. İkinmayi beceremiyor anladığım kadarıyla. Korkuyor kaka yapmaya. Yüz ifadesinden anlıyorum. Ne güzel emerken hiç sıkıntımız yoktu. Keşke hep emseler. O uzun uzun emme zamanlarını özlüyorum.
Aa çok sevindim düzeldiğine.Kaç günde bir kaka yapıyordu? Bizimkine bir keresinde patatesli bir şey yapmıştım, büyük ihtimal o yüzden, o kadar zor kaka yapmıştı ki ıkınarak ağlayınca ben de ağlayacaktım neredeyse. Sonra patatesi bir süre daha vermemeye karar verdim. Bir dahaki kaka yapacağı güne kadar lif ağırlıklı beslenme yolunu deşmeyi denesen acaba değişiklik olur mu? Mesela kabak, probiyotikli yoğurt içine rendelenmiş armut, sabah zaten senden öğrendimkayısı yulaf, bir de bol su..Ben bir süre bu çeşit beslenmesine karar verdim biraz düzelir gibi oldu şükür..
Kaç aylık? Kaçıncı gün fitil verdin?Bizimde kaka sorunumuz var ve ben ne yaptıysam düzelmedi fitil vermeye basladim bu durum beni çok üzmeye başladı ek gida bile vermek istemiyorum yemesinde sorun yok aslinda .Doktora da götüremedim ek gida döneminden sonra sizlere danışmak istedim.
Ben bu ay gazdan korkarım deneyememAa çok sevindim düzeldiğine.Pircici karnabahar yazmış. Denesem mi acabas
Oo hadi gözünüz aydın Saglıkla gelsinler
Teşekkür ederim kızlar. Darısı yavruların başınaHayirli olsun.biz hala bekliyoruz, cok belli oluyor alttan iki dis ama yuzeye cikmadi.
Maksimum 3. Gün aşırı yapıyor bazen ama benim zorumla. Nişasta içeren bir şey yemiyor. Hep lifli tüketiyor. Yoğurt veremiyorum hala. Alerji yapıyor. Eksi gibi geliyor oguruyor. Bol su dan kastın ne kadar içiyor günde? Bugün meme emmekte zorlanıyor. Dış yüzünden mi acaba? Sabah tek göğsü sagdim sadece 60ml süt çıktı. Devamı gelirdi ama 15 dk falan sagdim. Sagmaya alışık olmadığı için az geldiğini düşünüyorum. Eğer böyle azsa süt vay halime. Ay çok canım sıkkın yaKaç günde bir kaka yapıyordu? Bizimkine bir keresinde patatesli bir şey yapmıştım, büyük ihtimal o yüzden, o kadar zor kaka yapmıştı ki ıkınarak ağlayınca ben de ağlayacaktım neredeyse. Sonra patatesi bir süre daha vermemeye karar verdim. Bir dahaki kaka yapacağı güne kadar lif ağırlıklı beslenme yolunu deşmeyi denesen acaba değişiklik olur mu? Mesela kabak, probiyotikli yoğurt içine rendelenmiş armut, sabah zaten senden öğrendimkayısı yulaf, bir de bol su..Ben bir süre bu çeşit beslenmesine karar verdim biraz düzelir gibi oldu şükür..
Diş çıkarma iştahı da etkiliyor olabilir, bir dişi çıktıysa diğeri hemen yanında belirirMaksimum 3. Gün aşırı yapıyor bazen ama benim zorumla. Nişasta içeren bir şey yemiyor. Hep lifli tüketiyor. Yoğurt veremiyorum hala. Alerji yapıyor. Eksi gibi geliyor oguruyor. Bol su dan kastın ne kadar içiyor günde? Bugün meme emmekte zorlanıyor. Dış yüzünden mi acaba? Sabah tek göğsü sagdim sadece 60ml süt çıktı. Devamı gelirdi ama 15 dk falan sagdim. Sagmaya alışık olmadığı için az geldiğini düşünüyorum. Eğer böyle azsa süt vay halime. Ay çok canım sıkkın ya
Bol su ver, yulafta kuru kayisiyi pisirip yedir, uzerine bol su vermeyi ihmal etme ama. Icine armut rendeleyebilirsin. Muz, patates gibi yiyeceklerden uzak durun bir sure. Avokadoya alerjisi yoksa verebilirsin, o da iyi gelir.Bizimde kaka sorunumuz var ve ben ne yaptıysam düzelmedi fitil vermeye basladim bu durum beni çok üzmeye başladı ek gida bile vermek istemiyorum yemesinde sorun yok aslinda .Doktora da götüremedim ek gida döneminden sonra sizlere danışmak istedim.
60 ml sagmaya alisik olmayan meme icin cok iyi. Bebis cok daha fazlasini cekiyordur, hic merak etme.Maksimum 3. Gün aşırı yapıyor bazen ama benim zorumla. Nişasta içeren bir şey yemiyor. Hep lifli tüketiyor. Yoğurt veremiyorum hala. Alerji yapıyor. Eksi gibi geliyor oguruyor. Bol su dan kastın ne kadar içiyor günde? Bugün meme emmekte zorlanıyor. Dış yüzünden mi acaba? Sabah tek göğsü sagdim sadece 60ml süt çıktı. Devamı gelirdi ama 15 dk falan sagdim. Sagmaya alışık olmadığı için az geldiğini düşünüyorum. Eğer böyle azsa süt vay halime. Ay çok canım sıkkın ya
Mevsimi geciyor ama. Bahar sebzelerini deneme zamani artik. Ben enginar denedim iki hafta once. Bayagi lifliydi, pek sevmedi bebis tek basina. Ama sonra bezelye puresine ekledim, oyle yedi. Tam enginar, bezelye zamani artik.Aa çok sevindim düzeldiğine.Pircici karnabahar yazmış. Denesem mi acabas
Merhaba bende timuçin beye başladım beylikdüzünde gidiyorum siz memnun kaldınız mıAmin. Hepimiz nşallah. Kızıltoprak medicana . Giden 3 arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Daha çok yeni ama şimdilik sorun yok. Timuçin timuroglu
Teşekkür ederim aslında dikkat de ediyorum bol su da vermeye çalışıyorum ama özellikle bu aralar hiç kendisi yapamıyor. Büyük kizim da hiç böyle bir şey yaşamadım ki onda herşeyi de veriyordum dikkat etmiyordum yani. insallah geçici bir durumdur diyorumBol su ver, yulafta kuru kayisiyi pisirip yedir, uzerine bol su vermeyi ihmal etme ama. Icine armut rendeleyebilirsin. Muz, patates gibi yiyeceklerden uzak durun bir sure. Avokadoya alerjisi yoksa verebilirsin, o da iyi gelir.
Yedi buçuk aylik 3Kaç aylık? Kaçıncı gün fitil verdin?
Ek gıda dışında anne sütü mü alıyor? Hani derler ya anne sütü alıyorsa şu kadar güne kadar yapmaması normal diye, gerçi ek gıda da alınca kaç gün yapmaması normal bilmiyorum.Bizimki 6 ay 20 günlükken yani 29 Mart’ta 9 gün kaka yapmamıştı. Ben de doktoru aradım. Anne sütü aldığı için ve çok da şikayeti olmadığı için daha erken aramadım. 9. Gün doktoru aradığımda doktor 10. Gün yapmazsa yarim fitil ver demişti. Ben fitil vermeden 9. Günü akşamı kendiliğinden yaptı. Gerçi benim ki 6. Ay 20 günlüktü sen 7,5 ay diyorsun çok fark olur mu bilmiyorum ama 3. Ya da 4. Gün fitil için erkeni değil mi? Gerçi doktor daha iyi bilir, Her bebeğin yapısı farklıdır o ayrı ama İstersen doktoru arayıp sor. Daha sonra beslenme düzenini biraz değiştirdim. 5.gün yapmaya başladı. Sonra 4. Gün yapmaya başladı. 4 günde bir kaka bekliyordum ki en son 19 Nisa’n da yapmıştı bir de dün yaptı, yani iki güne düştü çok şükürYedi buçuk aylik 3
ya da 4. gün veriyorum
Galiba bebekten bebeğe değişiyor. 3 aya kadar bizimki her gün yapardı. 4. Ayda değişti. Bir de doktoradan doktora da yorumlar değişiyor galiba. 7 gün kaka yapmadığında doktor linex bakso yazmıştı. En son 9 gün kaka yapmayınca Başka bir doktor linex bakso 6 damla kullanıyorsan o da yapabilir dedi.Ya bu kaka mevzusu bebekten bebege degisiyor galiba, benim kiz ilk aylarda haftafa 1 kaka yapardi, sonra 3 gunde 1, sonra gunde 1, 2 sefere cikti. Ek gidayla birlikte gunde 4-5 kere yapiyor. Belki de tamamini 1 seferde yapamadigi icin boyledir hic bilmiyorum.
Gecer canim, benimki de cok dikkat etmeme ragmen kabizliga cok meyilli. Ek gida doneminde beklenen bir seymis. Barsaklari yavas yavas alisiyor.Teşekkür ederim aslında dikkat de ediyorum bol su da vermeye çalışıyorum ama özellikle bu aralar hiç kendisi yapamıyor. Büyük kizim da hiç böyle bir şey yaşamadım ki onda herşeyi de veriyordum dikkat etmiyordum yani. insallah geçici bir durumdur diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?