- 8 Kasım 2018
- 5.933
- 14.664
- 248
Migrostan kuzu kiyma aldim. Iki kez cektirdim. Minik porsiyonladim, buzluga attim. Gunluk cikarip sebze puresine karistiriyorum. Hic antibiyotiksiz, dogal et bulma dusuncem olmadi ne yalan soyleyeyim. Ama tavuk vermeyi dusunmuyorum koy tavugu bulamazsam.Gerci siz kahvaltilara, kiymalara basladiniz ama ben doktorun dediklerini paylasayim akliniza yatarsa yaparsiniz. Eti kiyma olarak alma dedi. 300 Az yagli kuzu kulbasti al, rondodan gecir 40 gr.lik kucuk porsiyonlara ayir buzluga at dedi. Gunluk cikarip corbasina ekle dedi. Antibiyotiksiz, dogal et bulmak da zor. Siz napiosunuz?
Armut gibi sert meyve ve sebzeler tehlikeli. Yumusatmadan vermemek lazim tabi. Ben de salatalik verdim bi kac kez. Disi olmamasina ragmen bir parca kopardi. Benimki cigneyebiliyor. Ama sonra yutmasi gerektigini daha tam kavrayamadi.Amin canım.Koparır diye direkt vermiyorum eline. Bir keresinde dişi yokken armut vermiştim koparmış baktım ağzından bir parça armut gezdiriyor ama nasıl korktum. Allahım korusun dikkat etmek lazım. Gerçi şimdim çiğniyor o zaman 5 aylık falandı. Ama dişini kaşısın diye tülbenti ıslatıyorum, içine meyve koyuyorum, biraz da dolapta bekletiyorum soğuk iyi gelir dişe diye, öyle verdim dün kaşıdı biraz.
İlk Çıkan dişleri uzadı, ön dişleri tavşan gibi çok tatlıBir de doktor söyledi senin de aklında bulunsun, çıkan dişleri temizlemek gerekiyormuş. Tabaka oluşmasın diye beslenme sonrası tülbenti ıslatıp temizleyin dedi.
Camasirlari roxy ile yikiyorum. Bulasiklari normal kendimize kullandigim deterjanla. Biberon, suluk tarzi seyleri de unibaby'nin biberon temizleyicisiyle.Bebeğinizin bulaşıklarını, çamaşırlarını hangi deterjanla yıkıyorsunuz, tavsiye edeceğiniz doğal bir ürün var mı?
Jd organik diye bir marka var. Adana menseili. Adana'daki bir yerel market zincirinde de satiliyor ama yurt geneline de kargoyla gonderim yapiyorlar. Intagramdan incele istersen. Sahibi enteresan bi adam, tavuklarla kafayi yemis.Ben kasaptan aldığımız kıymayla yaptım. Doğal eti bilmiyorum da Organik yumurtayı nerden alırım onu araştırıyorum netten.
Benim bebis cigniyor valla. Buharda et pisirmistim. Minik minik koparip verdim, cignedi. Bence ufak ufak ellerine bir seyler vermek gerek, tabi ki yakin gozetimde. Ha deyince alisamazlar cignemeye, koparmaya. Ne bileyim ekmektir, salataliktir. Dokunup, kokusunu alsinlar en azindan. Ben de blw yapamadim ama bi kac defa eline salatalik verdim. Agzina zar zor goturdu. Minik parca kopardi, onu da cignedi. Hemen aldim elinden yine de.
Siveno bulasik..incia ya da siveno deterjN :) dogal icerikliBebeğinizin bulaşıklarını, çamaşırlarını hangi deterjanla yıkıyorsunuz, tavsiye edeceğiniz doğal bir ürün var mı?
Ya bizimki ne gorse agzina goturuyo zaten hic farketmiyomagic fruit bende cok korkuyordum aslinda baslarken direk puturlu basladim ama sonra kolayima geldi herseyi tencereye at blendrla falan bizim doktorda her seyi eline ver once soz yiyin sonra o yesin demisti bende cesaret edememistim ama sonra blw denemeye karar verdim ve cidden cocuguma neden guvenmedimki dedim..baya baya brokolileri koparip koparulip yedi bende karsisinda cigneme hareketi yaptim nasil yutkundgmu gosterdim benim hemen ardindan taklit etti..soyle bir sey duydum yutkunma refleksi dildeyken bogaz dogru gidiyormus 1yasina dogru ve eger puturluye aliskn degilse kusmalar basliyormus yutamama vs..bende tam blw degil ama arada veriyorum eline en azindan yemeso gerektgni agzina goturmesi geerektgni bilsin ama misal salatalk vs bende veremem..elindeyken agzino gorebildgm hizada dibindeyim mumkunse esim varken
Biz de kiymaya gectik 2gundur taze fasulye ve kiyma verdim.evde kefir denemem oldu :) ondan verecegim kakaya birebir
Ya tabi her bebegin gelisimi farklidir, muhtemelen riske atmamak icin 9 ay demistir. Ben su fileli meyve zimbirtilari var ya, bazen onlarla veriyorum.Benim bebis cigniyor valla. Buharda et pisirmistim. Minik minik koparip verdim, cignedi. Bence ufak ufak ellerine bir seyler vermek gerek, tabi ki yakin gozetimde. Ha deyince alisamazlar cignemeye, koparmaya. Ne bileyim ekmektir, salataliktir. Dokunup, kokusunu alsinlar en azindan. Ben de blw yapamadim ama bi kac defa eline salatalik verdim. Agzina zar zor goturdu. Minik parca kopardi, onu da cignedi. Hemen aldim elinden yine de.
Şu an incia bulaşık, siveno çamaşır deterjanı kullanıyorum ama alternatif var mı diye merak ettim.siveno bulaşık iyiyse bir de onu denicemSiveno bulasik..incia ya da siveno deterjN :) dogal icerikli
Aynı benYa bizimki ne gorse agzina goturuyo zaten hic farketmiyoya benimki fobi derecesinde, bogazina bir sey kacsa elim ayagim bosalir. Isime geldi doktorun boyle soylemesi
Bakarım ona da merak ettim şimdiJd organik diye bir marka var. Adana menseili. Adana'daki bir yerel market zincirinde de satiliyor ama yurt geneline de kargoyla gonderim yapiyorlar. Intagramdan incele istersen. Sahibi enteresan bi adam, tavuklarla kafayi yemis.
Zeytine geçemedim henüz daha vermedim. Kaç zamandır sanal marketten gezen tavuk yumurtası alıyordum, dışarı çıkmadığımdan organik almamıştım sonra netten organik yumurta siparişi verebileceğim aklıma geldi. Niye düşünemedim diye bir suçluluk hissettim.Doğal yumurtadan rotamı tuzsuz zeytine çevirdim. İnternette hep hamades zeytinden bahsediyor
Bende senin gibiydim ama bi cesaret kırdımYa bizimki ne gorse agzina goturuyo zaten hic farketmiyoya benimki fobi derecesinde, bogazina bir sey kacsa elim ayagim bosalir. Isime geldi doktorun boyle soylemesi
Ben memnun kaldim sivenodan baska arastrmadim granul sabun bizde aleerji yapti resmen sirti kipkirmizi oldu cifte durulamamama ragmen gulcenin ten biraz fazla hassasŞu an incia bulaşık, siveno çamaşır deterjanı kullanıyorum ama alternatif var mı diye merak ettim.siveno bulaşık iyiyse bir de onu denicem
Hangi marketten alıyorsun?Zeytine geçemedim henüz daha vermedim. Kaç zamandır sanal marketten gezen tavuk yumurtası alıyordum, dışarı çıkmadığımdan organik almamıştım sonra netten organik yumurta siparişi verebileceğim aklıma geldi. Niye düşünemedim diye bir suçluluk hissettim.
Ya ben organik diye aldim marketten sarisi daha az sari..normal aldiklarimiz sanki turuncu gibi..bu isi yapan tanidgmiz var gezen tavuk isi iste onlarin yumurtalarida oyle acik sari oluyor neden acaba..suni yem falan olmadgndan mi yoksa acaba kalorisi dusukmu bilmiyorum yani iyimi yapiyoruz kotumuZeytine geçemedim henüz daha vermedim. Kaç zamandır sanal marketten gezen tavuk yumurtası alıyordum, dışarı çıkmadığımdan organik almamıştım sonra netten organik yumurta siparişi verebileceğim aklıma geldi. Niye düşünemedim diye bir suçluluk hissettim.
Evet daha az sarı oluyor gerçekten, bunu ben de merak etmiştimYa ben organik diye aldim marketten sarisi daha az sari..normal aldiklarimiz sanki turuncu gibi..bu isi yapan tanidgmiz var gezen tavuk isi iste onlarin yumurtalarida oyle acik sari oluyor neden acaba..suni yem falan olmadgndan mi yoksa acaba kalorisi dusukmu bilmiyorum yani iyimi yapiyoruz kotumu
Migros sanal marketHangi marketten alıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?