Evet canım kaka yapmasına yardımcı oluyo. Hem zeytinyağı hem tereyağı veriyorum. İnşallah gülce kuzumun geçecek bu sıkıntısıA öylemi kacirdim ben herhalde diyordunda tat veriyor diye veriosun saniyorum zeytinyagi veriyodum bu ay alacaklarim listesinde tereyagi
Ürün söylenildiği kadar doğal, organik mi bilmem ama Pazar’dan alınan meyveler organikmiş pzardan alınmıyorsa hiç masum değil bence. Keşke her şeyin doğal, ilaçsızını bulabilsekBence tam tersi, senin pazardan marketten aldığın meyveler daha iyi. Tabii ki sen bilirsin ☺☺
H honey bunch maşallah senin cimcime gece uyumamış ama kuş dili öğrenmiş
Bülbül gibi olacak belli ki ☺
Özlendiniz ❤
Maşallah hepsi cok tatlı yavrularımızınMiniğim yaa gel demeyi mi öğrendin seeenmaşallah sanaa
Çok hızlı büyoyorlar, 8 aylık olucaklar bikaç gün sonra. Aşırı hızlı büyüyolar ☺ uyku da artık napıcan, öykü yani uyumuyor ☺ o da böyle mutlu
Ay biz hala hiçbi yere gidemedik, korkuyoruz. Ananeler babaneler özlüyor ama
Canım söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama probiyotikler/prebiyotik ler için söylediklerine katılmıyorum. Bu grup bağırsak düzenleyici. Iyi bakterileri çoğaltmaya yarıyor. Kabız sa kabızlığa çözüm oluyor, ishal ise ishali düzeltmeye yardımcı oluyor. Daha çok ishal yada daha çok kabız yapmaz. Bilgin olsun. İçeriklerinde de bu belirtiliyor zaten.Çok çok geçmiş olsun. Diş olayı maalesef zor ama doktoruna danıştın mı her akşam her akşam ilaç vermenin çok da doğru olduğunu düşünmüyorum, çok küçük böbreklerine zarar verebilirsin lütfen dikkatli ol.
İshal olan bebeğine neden daha çok bağırsak çalıştıran prebiyotik verdin ki? Emin değilim ama burda kime ne sorduysan aynısını doktoruna da sormalısın. 2 hafta çok uzun bir süre. Çocuğun bağırsaklarını toplaman gerekirken daha da çok çalıştırıp iyice ishal yapmışsın bence. Yazık günah yaa. Lütfen doktoruna danışmadan bi şey kullanma. Bunun dışında avakado alerjik bir meyve evet benim oğlumda da alerji yaptı. Verme bir süre.
Diş için de sürekli ilaç ve jel kullanma lütfen. Zor bir süreç, daha doğal yollar bulmaya çalış. Jel sürülür ama her gün her gün değil bence. Ve her huysuzluğu da dişe bağlama lütfen. Çocukların her huysuzluğu diş olsaydı oğlumun şu an 32 dişi çıkmıştı. 1 tane bile yok henüz
Bebeğin bir daha ishal olursa lütfen önce anne sütü veya mama ver, sonra da patates ve muz gibi katı gıdalar ver. Hatta direkt doktora sor ne yapayım diye en doğrusu odur.
Sanmiyorum canim. Butun meyve sebzeler ilacli. Bunlarin icinde ilac yok, yoksa organik sertifikasi alamaz. Oyle kolay degil. Herkesin kendi tercihi tabi. Ben arastirmadan bir sey vermiyorum bebegime.Bence tam tersi, senin pazardan marketten aldığın meyveler daha iyi. Tabii ki sen bilirsin
Dolapta deney amaçlı yeşil elma 4 ay boyunca bozulmadı. Bazı şeyleri deniyorum. Bozulmayan ve 4 ay sebzelikte tuttuğum yeşil elma buzusmedi bile. Pazardaki ürünlerin de güvenilir olduğunu düşünmüyorum.Sanmiyorum canim. Butun meyve sebzeler ilacli. Bunlarin icinde ilac yok, yoksa organik sertifikasi alamaz. Oyle kolay degil. Herkesin kendi tercihi tabi. Ben arastirmadan bir sey vermiyorum bebegime.
Iyi yapmissin canim. Boyle boyle pratik yapip ogrenecekler. Denemeden naail ogrensinler cigneyip yutmayi.Birde öğlenleri meyve purelerinin içine de 1 tatlı kaşığı yulaf eklemeyi düşünüyorum. Dün akşam bizimkinin eline kendi çavdar ekmeğimi tutusturdum. Önce ne olduğunu anlamadı. Evirip, çevirdi elinde. Sonra önünde yedim ısırdım. 1 dilim Ekmeğin yarısını ağzına soktu.Bekledim tetikte. Başladı çok çok ekmeği emmeye. Öyle olmaz annecim. Isiracsgiz dedim tekrar gösterdim. Anladı minnos. Minik minik ısırdı. Sonra aldım elinden yavaştan başlayacağım galiba blw. Ama katı şeyler için aynı tepkiyi vereceğini düşünmüyorum. Muhtemelen ogurup kusar
Ya bi de senin sarki benim dilime bir yapisti. Butun gun alouette soyluyorum.Birde öğlenleri meyve purelerinin içine de 1 tatlı kaşığı yulaf eklemeyi düşünüyorum. Dün akşam bizimkinin eline kendi çavdar ekmeğimi tutusturdum. Önce ne olduğunu anlamadı. Evirip, çevirdi elinde. Sonra önünde yedim ısırdım. 1 dilim Ekmeğin yarısını ağzına soktu.Bekledim tetikte. Başladı çok çok ekmeği emmeye. Öyle olmaz annecim. Isiracsgiz dedim tekrar gösterdim. Anladı minnos. Minik minik ısırdı. Sonra aldım elinden yavaştan başlayacağım galiba blw. Ama katı şeyler için aynı tepkiyi vereceğini düşünmüyorum. Muhtemelen ogurup kusar
Hahaha uzun bir müddet dile dolanıyor. Bizim baba Fransız koleji mezunu. Evde sürekli Fransızca bebek şarkıları çalıyor. Tek kelime Fransızca bilmeyen ben tüm şarkıları ezberledim.Ya bi de senin sarki benim dilime bir yapisti. Butun gun alouette soyluyorum.
Organik çavdar unu ve yulaf unu ile bir şey yapacağım ben. Fazla yapıp difrizde muhafaza ederim diye düşünüyorum. Beyaz un yapmayacağım.Iyi yapmissin canim. Boyle boyle pratik yapip ogrenecekler. Denemeden naail ogrensinler cigneyip yutmayi.Ekmegi seviyor bebekler cocuklar. Ben de henuz ne ekmegi versem bilmiyorum.
Tabi ki beklerim canımOh seninkiler sansli demek kiBen aslinda mutfak isini pek sevmem canim ne istiyosa onu yaparim. Ama bebis icin el mahkum. Becerebilirsem tarifi de paylasirim.
Maşallah kız
Sende özlendin
Valla uyumayo hala hiç uyutmuyorda ama cok şükür gelişimi güzel gidiyor benimde tesellim bu oluyor en azından sunu yapıyor bunu yapıyor diye
Dili bi cözülse bık bık susmayacak zaten karsılık veriyor herseye bişey diyince hele bide neee diyişi var sanki bile isteye demiş gibi kopuyorum
Yaaa cocuga fransizca konusuyor mu babasi ? Bizim baba da Odtülü su cocukla ingilizce konus diyorum ama is harici konustgnu duymadimHahaha uzun bir müddet dile dolanıyor. Bizim baba Fransız koleji mezunu. Evde sürekli Fransızca bebek şarkıları çalıyor. Tek kelime Fransızca bilmeyen ben tüm şarkıları ezberledim.Bir kaç tane daha paylaşırım. Güzel şarkılar var. Türkçe şarkılar çok gürültülü geliyor bizimkine. Demet Akalın şarkıları gibi yapmışlar insanın kafası şişiyor. Bildiğiniz sakin tonda ilerleyen şarkılar varsa Türkçe paylaşırsanız sevinirim kızlar.
Ben Fransizca bilmiyorum ama sarkiyi ezberledim.Hahaha uzun bir müddet dile dolanıyor. Bizim baba Fransız koleji mezunu. Evde sürekli Fransızca bebek şarkıları çalıyor. Tek kelime Fransızca bilmeyen ben tüm şarkıları ezberledim.Bir kaç tane daha paylaşırım. Güzel şarkılar var. Türkçe şarkılar çok gürültülü geliyor bizimkine. Demet Akalın şarkıları gibi yapmışlar insanın kafası şişiyor. Bildiğiniz sakin tonda ilerleyen şarkılar varsa Türkçe paylaşırsanız sevinirim kızlar.
Arada konuşuyor. İngilizce de konuşuyor çocuğun heceler karıştı bu sebepten. Bi ara girtlaktan hece çıkarmaya başladı. 3 5 gün dinlemeyi kestik. Doğru mu yapıyoruz yanlış mı yapıyoruz bilemiyorumYaaa cocuga fransizca konusuyor mu babasi ? Bizim baba da Odtülü su cocukla ingilizce konus diyorum ama is harici konustgnu duymadimhalbuki simdi tam zamanlari ne soylesek papagan gibi tekrar etmeye basladilar bazi nesneleri vs tanitabilirler..neden sonuc iliskisi kurmaya basliyorlarmis o yuzden bolbolda kitap okumak lazim hareketli kitaplar var bizdede mesela kelebek uctu diyorum kelebek cikiyor falan kelebek oldugunu anlamis oluyordur..
Tesekkur ederim bilgilendirdigin icin canim. Hic kontrol etmedim ozellikle. Goze normal gorunuyor. Bir de sunnet kontrolunde cocuk cerrahi muayene etmisti. Anormal bir durumdan bahsetmemisti. Ama yine de bi sonraki alt acmada inceleyeyim.Günaydın kızlar
Erkek bebişlerle ilgili Daha önce konuşulmamış bi konuyla geldim hadi hayırlısı
Bebeğinizin testislerini kontrol ettirdiniz mi?
Ya da sizler ara sıra kontrol ediyor musunuz?
Dün baya bu konuyu araştırdım
Nerden çıktı onu da anlatayım
Bizim bi tanesi inmemişti sünnet olurken dr iner o yavaş yavaş dedi
Eşim dün baktı
az kalmış inmesine dedi
Ay ben bildiğin Fransız gibi bakıyorum
Ne olduğunu bilmediğim için
Sonra okudukça okudum
Sonuçları hiç iç açıcı değilmiş
Allah korusun en basiti kasık fıtığı..
Kulağıma çalınan bi bilgiydi aslında ama hiç üstünde durmamıştım
Sonra dedim bizim kızlara bi sorayım
Bilen olur bilmeyen olur diye
Bi dr da yazmış ki torunsuz kalmamak için bu muayeneyi yaptırın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?