Kıyma kavrulunca besin değerini kaybediyormuş. Kıymalı mamalarımkavuruyor musunuz? Haşlayınca pişmiyor gibi

Kızlar ya eylül büyük çişini yapamıyor çok kötü oldu bugün resmen fitil attım ona rağmen ağlaya ağlaya ikina ikina yaptı başına böyle birşey gelen var mı? Birde çok kati gıda vermiyorum hep zeytinyağı koyuyorum. Poposunu silmek için bile dokundurmuyor.

Kıyma kavrulunca besin değerini kaybediyormuş. Kıymalı mamalarımkavuruyor musunuz? Haşlayınca pişmiyor gibi
Hem besin degeri gidiyor hem de sertlesiyor daha da..yazmistim daha oncede ben kavurmadan atiyorum tencereye sebzelerle pisiyor.. bir tarhanafa kavurayim dedimki beceremedim yandi hemen :) simdi wasabi aldim onda nasil yapicam bilmiyorum buharda sebzelerle haslar blendrlarim az :)

Hepimizin derdi kabizlik..zeytinyagi kasikla verebilirsin kontrollu ver ama yaktgi icin boguluyor gibi olabiliyor..kayisi puresi verebilirsin ve en iyisi kefir alerjisi yoksa.

O 2 haftalık periyotta ha geçer meçer derken eşimi ikna edemedim bir doktora götürmeye. Doktorların videolarından izlemiş eğer ishal ateşli ya da kanlı değilse, kusma da yoksa korkacak bir şey yok bol bol su içirin diye. Bir de prebiyotik önermişler. O da bağırsakları düzene soksun diye. Bence benim hatam ishalken yoğurt vermem oldu. Çünkü yoğurtda alerjikmiş. Ben prebiyotik etkisi var iyi gelir diye verdim. Geçtikten sonra bir daha ishal olunca artık gittik doktora. O da o 2 haftalık ishalinde kakanın renginde birşey yoksa ateş ya da kusma yoksa biz birşey yapamıyoruz dedi. Prebiyotik verip yolluyoruz dedi. Ama ikinci ishalinde kakanın rengi yeşil diye bir bakalım dedi. Sonra çok şükür temiz çıktı sonuç. Ben de anlamadım. Avakodadan hemen sonra başladı bu ikinci ishali ve bu 1 hafta sürdü. Sanırım hem yoğurt hem avakado ishal yaptı çocuğu. Şu an birşey vermiyorum. Muz veriyorum ve mama. Sütüm maalesef gelmiyor. Yumurta sarısı ve kabak da denemek istiyorum ama korkuyorum ishal olur yine diye. Doktorda sadece tadımlık ver dedi. Asıl 8. ayda doyumluk verilir dedi.

Calpolu doktor vermemi söyledi. Jelide o önerdi. Zaten calpolu sadece gece veriyorum rahat uyusun diye. Ama şu son 2 gündür vermiyorum. Önceki gün delirecek gibiydi çocuk acıdan. Mevzunun diş olduğunu bile doktor söyledi. Ben anlamamıştım niye diye. Kızımda hiç yaşamamıştık böyle şeyler. Diş kaşıyıcıyı son 1 aydır veriyorum. Kerata hiç kullanmıyor. O tuz şeker dediğim şey doğal serum. Yani internetten aratırsanız ishal olan herkese öneriyorlar. 1 lt. suya 1 çay kaşığının yarısı tuz, karbonat ve 1 tatlı kaşığı şeker. Onu içmese çocuk susuzluktan ölecekti. Normal suyu kesinlikle içmiyordu. Zaten ishalden ölümlerin nedeni de susuzlukmuş. İshal olunca ateş ve kan yoksa çok telaş yapmamak gerekiyor.

Bizimki de elinden alınca ağladı ama tekrar vermedimdaha öncesinden bir armut deneyimim olmuştu koparmış, ağzında gezdiriyordu ordan bir fobi benimki.
Özellikle soğan diş etlerine iyi geliyormuş. Bende verdim ama ağzına bile sokmadı. Kokusunu ve tadını sevmedi sanırım. :)

Ay simdide kasikla verdgm suyu geri cikartiyor ..yok su icmiyor bu kiz :)

Benim 10 dk surmuyor hayli kısa
2-3-5 dk gibi dikkati cabuk dagiliyor. Bir tek uykuya gececegi zaman daha uzun emiyor.
Gece bir saat kadar kaldigi bile oluyor ama emzik gibi de kullaniyor tabi.
Doğduğundan beri 10 dakıkadan fazla emmedi. Şimdilerde 5 dakika emiyor.
Teşekkürler arkadaşlar. Bizimki normal o halde bazen 5 bazen 7, 8, 9, 10 diye gidiyor. Sütüm mu az diye düşünüyordum. Sıkınca geliyor ama muhtemelen bu dönem yağlı sute ulaşamadan memeyi bırakıyorlar. Günde 2 kere uzun emiyor. 20 dk civarı. Geri kalanlar 3 5 diye gidiyor yazdığım şekilde. Galiba bizim üst dişler de gelecek kısa zamanda. Çocuğum iki elini birden sokuyor ağzına. Ağzı kocaman olcak,

Kuzucuklarin bu akşamki menulerinde neler var bakalım? Afiyet şifa olsun hepsine.
Ben yeşil kabak, pırasa, karnabahar, ılık suyu ve 2 tatlı kaşığı yulaf pisirdim. Birazdan yedirecegim...

Şimdi bebeğin 6,5 aylık dimi. Zaten 3 gün kuralına göre 5 veya 6 besin vermiş olmalısın. Bu kuralı önemse. Aynen doktorun dediği gibi doyumluk değil tadımlık yiyorlar. Bizimkiler 8 aylık oldu hala ana öğünleri anne sütü veya mama. Ek gıda adı üstünde ek, ana gıda değil. Yoğurt, avakado hatta muz da alerjik besinler. Bebeğin alerjik reaksiyon gösteriyorsa muhakkak 3 gün kuralını uygula.
İshalde evet en önemli sorun su kaybı, muhakkak su içsin, ama en çok mama yesin. Ek gıdayı hep ikinci planda tut.
Benim oğlum da diş kaşıyıcı sevmiyor ama soğuk suda beklemiş temiz bi ağız bezi ile diş etlerine masaj yap iyi geliyor
O tuzlu şekerli suyu falan bilmiyorum. Acil şifalar diliyorum küçücük kuzuya. İnşallah tekrarlamaz. Bu arada kabak da bağırsak çalıştıran bi besin dikkat et

Sanmiyorum canim. Butun meyve sebzeler ilacli. Bunlarin icinde ilac yok, yoksa organik sertifikasi alamaz. Oyle kolay degil. Herkesin kendi tercihi tabi. Ben arastirmadan bir sey vermiyorum bebegime.
Mecbur kalsam ben de bu markayı tercih ederim tabii ki. Sadece pazardan aldığımızdan daha iyi oldukları konusuna katılmıyorum ne yerlerse yesinler, sağlıklı olsun minnoşlar

Kuzucuklarin bu akşamki menulerinde neler var bakalım? Afiyet şifa olsun hepsine.
Ben yeşil kabak, pırasa, karnabahar, ılık suyu ve 2 tatlı kaşığı yulaf pisirdim. Birazdan yedirecegim...
Şahaneymiş, afiyetler olsun. Metehan da az önce yedi, soğan enginar havuç patates 1 hurma 1 kayısı zeytinyağı tereyağı ve et suyu yanında da yoğurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…