Bence degil ya dusunsene o yaslarda ezberledgmz hicbr seyi unutmadik :) biri turkce biri ingilizce konussa sorun olmaz bizimki cok erken anne baba meme mama emme falan dedi mesela okudugum hikayelerin cok etkisi oldugunu dusunuyorum..suan acikinca meme emme falan diyor birde yerinde soyledi gecen esim git..dedi o da bana git dedi resmen kalakaldik..o yuzden biraz daha baskı yapacagim dil konusunda

Canim Ingilizce konussa da yuzeysel kalir. Yani oyle pek bir etki etmez dil edinimine. Ben dilbilimciyim. Cocuk dil edinimi falan biraz bilgim vardir bu konularda. Kendim de Ingilizcenin ikinci dil olarak edinimi uzerine doktora yaptim. Ingilizcem iyidir ama sadece sarki dinletiyorum, kulak asinaligi olsun diye.

Su an icin erken. Mesela Ingilizceye ya da Fransizcaya dogal ortamda surekli maruz kalma durumu olsa etkili olurdu. Ama yine de kulak asinaligi saglar bu yaptiginiz.

Yaaa oyle mi ? Iyi oldu bak isin uzmanina danisalim :) Hani mesela al ver gibi ana seyleri soylesek etkisi olmaz mi? Direk ingilizce konusmak degil tabii de..mesela kus geciyor bird dese gibi gibi

Su an icin erken. Mesela Ingilizceye ya da Fransizcaya dogal ortamda surekli maruz kalma durumu olsa etkili olurdu. Ama yine de kulak asinaligi saglar bu yaptiginiz.
Ben sadece o şarkıları severek dinlediği için acıyorum açıkçası 3 yaşında bebe Fransızca bilsin yok almanca bilsin diye değil zaten Allah nasip ederse ileride öğrenmek için bol bol zamanları olacak. Her şey vakitlice güzel.

Yaaa oyle mi ? Iyi oldu bak isin uzmanina danisalim :) Hani mesela al ver gibi ana seyleri soylesek etkisi olmaz mi? Direk ingilizce konusmak degil tabii de..mesela kus geciyor bird dese gibi gibi
Iste yuzeysel kalir. Demek istedigim tam olarak su aslinda, dil cok komplike bir sistem. Bird diyebilir, bir suru sozcuk soyleyebilir ama sozcuk seviyesinden sozdizimi seviyesine gecmesi arada sirada yaninda yabanci dil konusarak olmaz. Cocucgun buna surekli maruz kalmasi gerekir, dogal ortaminda ursa daha da iyi olur. Ama dinlemesinin faydasi su olur, o dilin ses sistemine asinalik saglar. Kulak asinaligi da aslinda kucumsenecek bir sey degil.

Ben de oyle dusunuyorum, ama sarkilar faydali, dinletmeye devam et. Bizim konusmamizdan daha cok fayda saglar, ses sistemine asinalik, vurgular, entonasyon bunlar ileride isine yarar.

Maşallah kız
Biraz da olsa seni tanıdıysam sende seviyorsun konuşmayı ☺
O yüzden sana çekmiş diyebiliriz
Neden az uğradığını anlıyorum şimdi
Yetemiyorum ondan yoksa her yeri idare edebilirim bu ceneyle
Sizde haberler nasıl :)

Ya tabiki bende 8 aylik bebek ingilizce konussun demiyorum bahsettgim asinalik olabilir kelimeler belki ogrenilir yoksa tabiki 3yasin sonunda sakir sakir konussun gibi beklentim yok ama katki saglayacagni dusundum :)

Ya tabiki bende 8 aylik bebek ingilizce konussun demiyorum bahsettgim asinalik olabilir kelimeler belki ogrenilir yoksa tabiki 3yasin sonunda sakir sakir konussun gibi beklentim yok ama katki saglayacagni dusundum :)
Sarki dinlet dedigim gibi. Biz ne kadar iyi yabanci dil bilsek de anadilimiz olmadigi icin dogal olmuyor cogu zaman.

Ben hala korkuyorum blw ye başlamaktan. Mesela geçen yine dişi kaşındı, herkes soğan ver rahatlatır falan yazmış, YouTube dan baktım artık bebek nasıl koparmadan soğanla dişini rahatlatıyor diye Sonra bizimkine verdim hart diye dişiyle ısırdı hemen geri aldım

Kizlar, sizce istahsizligin nedeni tam kaka yapamiyor olmasi olabilir mi? Cok az yiyor, 3-5 kasiktan sonra istememeye basliyor. Cok ac olmasi gerektigini dusundugumde bile istahla yemiyor. Dusunuyorum acaba tam bosaltamiyor mu barsaklarini. Gunde bazen 2-3 defa kaka yapsa da yaptigi zeytin tanesi, ceviz kadar cogu zaman. Onu da zorla ikinarak yapiyor.

Ben de sogan vermistim bir defasinda. Bayildi ona. Elinden alinca agladi hatta. Surekli gozunun onunde takip edersen kopardigi anda mudahale edebilirsin canim.

Ben de sogan vermistim bir defasinda. Bayildi ona. Elinden alinca agladi hatta. Surekli gozunun onunde takip edersen kopardigi anda mudahale edebilirsin canim.
Bizimki de elinden alınca ağladı ama tekrar vermedimdaha öncesinden bir armut deneyimim olmuştu koparmış, ağzında gezdiriyordu ordan bir fobi benimki.

Bizimki de elinden alınca ağladı ama tekrar vermedimdaha öncesinden bir armut deneyimim olmuştu koparmış, ağzında gezdiriyordu ordan bir fobi benimki.
Haklisin. Yumusak seylerle basla. Sert besinler daha tehlikeli. Yutamayacaklari seyleri cogu zaman ogurup tukuruyorlar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…