Bizimki kahvaltı yemiyor pırasa sevdi diye pırsalı omlet yapıcam bi de onu deniycem

Aaa ben görmedim o mesajları, bana da bana da tavsiye

Ben de hiç anlamam ki eşime sorayım bakayım ama 3 ay önce doktora gittiğimizde doktoru muayene etmişti bi sorun yok demişti. Ve tüm bunların yanında sünnet işimiz gene kaldı
Bir gün gidebilirsek doktora tekrar sorarım bu testis olayını sağol hatırlattığın için

Emeklemeden sünnet istiyordum kaldı bizimde. Dr kontrpl etmişti bizim de 6 ay kontrolünde

Doktorumuz artik max 5 dakikada memeyi bosaltir demisti. Bir de seninki de oyle mi bilmiyorum. Cok dikkati dagiliyor. Her sese kulak kabartiyor. Hemen kafasini ceviriyor, emmeyi unutuyor.

Ben ogleden sonra cok emzirmiyorum. Rutinimiz soyle aslinda. Sabah gece uykusu cok erken bittiyse, kahvaltiya cok varsa hemen emziriyorum. Bir saat oyalaniyor, sonra emzirip uyutuyorum. Uyaninca kahvalti. Kahvalti fazla yemedigi icin uzerine emiyor. Oglene dogru biz kahvalti yaparken ona yogurdunu veriyorum. Kahvaltimiz bitene kadar cok uykusu geliyor. Emzirip uyutuyorum. Uyaninca artik fazla emzirmiyorum yoksa sebzesini yemiyor (hos emmese de yemiyor ). Cok aciktigini hissedersem emziriyorum. Yoksa sebzesini veriyorum. Fazla yemedigi icin uzerine emziriyorum. Son olarak gece uykusundan once uzun uzun emiyor. Ve gece 3-4 kez kalkiyor. Her uyandiginda emiyor ama cok az. Hemen tekrar uykuya daliyor.

Yalniz bazen sabah kahvalti oncesi cok fazla emiyor. O da bana fake attigi icin bir saat oyun sonrasi uykusu geldi sanip emziriyorum ama uyumuyor. Tekrar oyun ve bir iki emzirme/uyutma denemesi derken bayagi emnis oluyor. Kahvaltisi da sarkiyor boyle olunca tabi.

Kuzucuklarin bu akşamki menulerinde neler var bakalım? Afiyet şifa olsun hepsine.
Ben yeşil kabak, pırasa, karnabahar, ılık suyu ve 2 tatlı kaşığı yulaf pisirdim. Birazdan yedirecegim...
Bugun hic sebze vermek istemedim. Kac gundur oldugu gibi cope gidiyor yaptiklarim. Ogleden sonra armut hasladim ve icine irmik attim. Pisince blenderdan gecirdim. Yarim armuttu, neyse ki hepsini yedi. Yarin degisiklik yapip corba/puresini oglen vericem. Normalde yogurdunu veriyorum ve yogurdu cok severek yiyor. Ben de ona fake atip corbasini vericem.

Kısa emmeleri normal bir durum, sevindim gerçekten Bizimkisi 3.ayi dolduğundan beri çok aç kalmamışsa sinek uçsa, kanat sesine dönüp hemen bakıyor. O yüzden hep yalnız emziriyorum. Bu dönem baba hep evde, odadan dışarı çıkıyor. Dönüp dönüp babasına bakıyor Emmesi yarıda kalıyor. Yalnız emzirmede buldum çareyi. Çapraz dairede bazen sesler yükseliyor ona bile hemen kafasını çeviriyor. Algıları çok açık...
Ben de paylaşayım günümüz nasıl geçiyor... Arada değişmekle beraber bir kaç zamandır şu şekilde ilerliyor beslenmemiz. Sabah en geç 6. 15de uyanıyoruz. Uyanır uyanmaz yatağa yanıma alıp emziriyorum. 5 10 dk emip, hemen oyun istiyor. Yatakta onu tutmaya çalışıyorum ayilana kadar. 6.45e doğru aşağıya iniyoruz. Arabasına koyup şarkı açıyorum. 10 dakikada kahvemi içiyorum. Bazen 15 dk sürüyor. Sonra hopp oyuna. Salonumuz boylu boyunca onun rahat hareket edeceği şekilde üst üste yorgan battaniye pike serili. Oyun oynuyoruz. 7.45 8 arası uykusu geliyor. Uyumadan hemen öncesinde Probiyotiği veriyorum. Ortalama yarım saat uyuyor. Kalkınca kahvaltısını hazırlıyorum. Hazırlık süreci minimum 20 25 dk sürüyor. Ocakta 3 yada 4 cezve beyefendinin yemekleri ayrı ayrı pişiriyorum. Günlük suyunu kaynatiyorum (Gereksiz detaya girmisim) kahvaltı ediyor çarçabuk. Cok şükür ki elimde tabakla çok beklemiyorum. Yiyince hop oyuna. Saat 10. 10.30 arası 2.uyku var
Öncesinde emerse 3 4 dk emip, uykuya geçiyor. Maksimum o da 30 40 dk.... Kalkınca tekrar memeye koyuyorum kısa emiyor. Öğlen 13e kadar oyun. Öğlen meyve öncesi memeye koyuyorum bazen emiyor bazen emmiyor. Meyvesini yiyor. Meyve sonrası emdiği de oluyor, öncesinde emmediyse. 14 15 arası uykusu geliyor. Ortalama 1 saat uyuyor. 2 gündür 1 saat 15dk civarı uyudu. Kalkınca muhakkak uzun emiyor. Bazen 15 dk bazen 25dk civarı. Akşam. 17.30da yemeğini pişirmeye başlıyorum. En geç 18.15 gibi yemeğini yiyor. Sonra 19.30 19.45 gibi odamıza çıkıyoruz. 15 dk gibi emip en geç 20 de uyumuş oluyor.
Son bir kaç gündür 22.30ds uyanıyor, emiyor 10dk uyuyor tekrar. Normalde ben yarimda kaldırıp emzirirdim, 22.30a çekildi.. Sonra gece 2/3 arası kalkıp emiyor. Ve sabah da 5.30 6.15 arasında güne başlıyoruz...
Gunumuz bu şekilde. Gün aşırı banyo yapıyoruz öğle uykusundan sonra. Havalar isindikca her gün yikayacagim. Banyo çok rahatlatıyor bebekleri. Ay çok yazmışım galiba muhtemelen okurken sıkılacak kızlar, belki okumazlar bile

38his canım bu testis muayenesini zaten doktorlar yapmıyor mu? Bizim her muayenede altını da açıp bakar hep. Sünnet de oldu kuzum zaten. Ters bir durum olsa bilirdik herhalde ama ben de ara ara kontrol ediyorum elimde. İkisi de yerinde

Ben keyifle okudum, gereksiz detay yok. o donup donup babaya bakma olayi bizde de var. Bazen de memeden cikip bana bakip gulup tekrar emiyor ki bayiliyorum.

Senin minnos nasil yakisikli olmus masallah Allahim hepsini korusun.

Bizim kahvaltiyla basimiz dertte. Bulamac yapmadim hic simdiye kadar. Yarin bir de onu deneyeyim diyorum. Senin tarifini verir misin?

Aaa ben de dilbilim mezunuyum

Bizimki de bu aralar uzun emmiyor hatta bence yemeklerin tadı daha cazip geliyor bu ay meme reddi olabilirmiş bazen uykuya geçerken bile emziremiyorum.Emme zamanı kimse konusmuyor evde yoksa sesleri dinleyip emmiyo.Banyoyu ben de sık yaptırmak isterim de banyo esnasında çok hareketli tek başıma cesaret edemiyorum. babamız geldiğinde de geç oluyo haftada 2 kez yaptırıyorum bu yüzden .Hala odada banyo yaptiriyorum, banyoda kuvetinde oturabilecek aşamaya gelene kadar da biraz zaman var sanırım

Zaman gectikce her sey yavas yavas duzene giriyor..bugun lohusalik halim o kucucuk hali yemek bile yiyemeyisim bir tostla bakistgim zamanlar geldi gozumun onune..birlikte kahvalti yapabiliyoruz..sukur..saat 8de yatiriyorum gulceyi dis yuzunden sık uyansada 12ye kadar deliksiz uyuyabiliyor o sirada guzel bi zaman esimle bana kaliyor.eskisi gibi bi film acip izleyebiliyoruz sabaha kadr ara ara kalkiyoruz..her kalktgnda minicik jelden suruyorum ve sanki kapatma tusuna baasmisim gibi uykuya devam ediyor cok surmek iyi degil deniliyor ama icerigi bitkiseldi dentijelin arik ne yapayim uyanip aglayarak kulagni tutuyor..bugun ilk kez calpol verdim surekli huzursuzdu..kafasindaki sicaklik gitti hemen.. iyice akilli bidik oldular zaten her haline asik oluyorum.uykudan kalkmis mahmur haline,uyurken deli yatisina ,gulerkenn anniiiii deyisine ❣varliklarina bin sukur. hidrellez bugun sukretmek geliyor icimden sadece..

*yol filmini izledik sanirim esimde bende carpildik besigin basina gittik ben emzirmek icin bahane aarrken o da sevmeye aradi..ana baba olmak boyle biseymis demekki

Son düzenleme:
Amin canım cümlemizin evlatlarını korusun Rabbim. Ya belkide o tarz yemeyi sevmiyor olabilir. Bence bulama dene. En azından severse bir müddet o şekilde yedirirsin.
Genelde yaptığım 2 tarifi paylaşayım.
1) herhangi bir kuru meyve gün kurusu.,kayisi,kuru erik, incir veya dut (dut alerjik olabilir 2 3 tane deneyip genelde kullanırsın) 2 kayısı, 2 kuru erik veya 1 tam incir 1 kayısı miktarını sen ayarlarsın;az suda hasliyorum. İçerisine 2 tatlı kaşığı yulaf atıyorum. İçine yarım Kahve fincanı kadar ıhlamur demleyip koyuyorum. 1 yumurta sarısı, yarım ceviz. (ceviz de alerjik olabilir).. Hepsini blender dan geçiriyorum, yumurtayi sadece catalla ezip koyuyorum.
2)1/4 avokado, yarım kahve fincanı ıhlamur, yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez. 1 kuru kayısı ve 2 tatlı kaşığı yulaf. (benim avokadolar genelde küçük oluyor. O yüzden ölçü o şekilde. Sen kendine göre ayarlarsın.
Denemekte fayda var. Hiç yememesinden iyidir. Afiyet olsun şimdiden

2. Tarifi deneyecegim yarin. Aslinda biraz karisim yedirmistim, tahil yumurta, tahil lor, tahil avokado. Yumurtali olani hic yemedi, loru yedi, avokadonun yarisini yedi. ama lorlu olani bizim kahvalti saatimizde verdim. O yuzden yemis olabilir. Bence bizimleyken ne yedigine pek bakmiyor, bize ayak uydurmaya calisiyor.

Bir günİngilizcem iyidir diyeceğini hissetmiştim... Çok ilginç

Suyu iyi içiyor mu?

Kahvalti konusunda cok tıkaniyorum ya omlet bize yaramadi..karisimlari sevmiyorum surekli meyve yulaf irmik vermektende sıkıldım bu ayda zeytinde yiyebiliyorlar tuzsuz almak lazim
Yine biberde yiyebiliyorlarmis.8aylik bebek kahvaltilarina bi bakmak lazim.ihlamur tambugdayekmegi pekmez yumurta vereyim bugun bende

Pircici uzaktan da görsem bebişin çok tatlı maşallaahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…