Kaynatma derdi mi yok Ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba Günlük pastörize sütü kaynatıp activia probiyotik yoğurtla mayalıyorum.
Pastorize sut zaten icime hazir, bakterisi yok. Sadece mayalama isisina gelene kadar isitman yeterli. Kaynayan sutun basinda bekleme, sut tasti derdi yok.

Tabi kulak dolgunlugu diye bir sey var. Ben sana istinaden soylemedim. Cogu kolejde verilen yabanci dil egitimi bile nesneleri, sayilari ogretmekten oteye gecmiyo. Dedigim gibi cok kompleks bir surec. Mesela ben ingilizce ogretmeniyim ama benim ana dilim ingilizce olmadigi icin bebekle ingilizce konusmam bile uygun olmaz cunku bunu surekli yapamam ve cocugun kafasini allak bullak ederim.

Motivasyon ben ingilizce ogrenmek isteyip de ogrenemeyen, istemeyip de ogrenen kimseyi gormedim

Motivasyon ben ingilizce ogrenmek isteyip de ogrenemeyen, istemeyip de ogrenen kimseyi gormedim
yok canım ben konuşma açısından ne tür bir yardım almaliyim inu bilmiyorum yoksa ogrenecegimi düşünüyorum komplike bir iş yazdığım bir makaleyi anlatabilmek iletişime geçmek
tez den sonra ona odaklacam kismetse
sen napiyorsun
bilge kuzum napıyor bak bizimki çat cut düşüyor

Gunaydinnn..bu sabah taze kayisi gunkurusu yulaf az yumurta pekmez,peynir kasigin ucuyla tarcin :)

Aranizda karnabahar veren var mi? Sorun yasadiniz mi?

Afiyet olsun Gulce'ye. Sorun yasamadik, ama pek sevmedi. Kokusu agir geldi. Ben de fazla bayilmam karnabahara zaten.

Gunaydinnn..bu sabah taze kayisi gunkurusu yulaf az yumurta pekmez,peynir kasigin ucuyla tarcin :)

Aranizda karnabahar veren var mi? Sorun yasadiniz mi?
Afiyet olsun kuzuya. 1 ayı geçti veriyorum. Hiç de sorun yaşamadım. Bağırsak çalıştırma özelliği de var.

Biz de bugun basit bir kahvalti yaptik. Ceyrekten fazla avokado ve tam yumurta sarisini catalla ezdim verdim. Cogunu yedi, taksit taksit zorla olsa da. Kahvaltiyi sevmiyor sabah erken olunca. Onu anladim kesinlkle.

Kendi kendine yardum edebilirsin Ne kadar cok kelime biliyorsan, o kelimeler aklina ne kadar hizli geliyorsa o kadar rahat konusursun. Bence beynini soyle egitmelisin. GOrdugun her seyin ama her seyin ingilizcesini ogrenmeye calis. Kaldirimdan tut, yaya ya kadar. Enginardan, perdeye kadar. Sonra ogrendigin kelimelerle cumleler kurmaya calis. Gun icinde kurdugun cumleleri, ingilizce kurmaya calis. Dizi izlerken durdurup, duydugun cumleleri tekrarla, bazen cok basit oldugunu dusundugumuz cumleler bile ilk kez agzimizdan cikarken garip hissederiz. Ingilizce bir metin alip sesli oku, anlasan da anlamasan da. Buldugun her firsatta ingilizce konusmaya calis, cambly gibi uygulamalari cok faydali buluyorum. Bir de dil ogrenmenin zamani yoktur yani oturayim da 1 saat calisayim deme, bir not defterin olsun duydugun her cumleyi, kelimeyi yaz ve sesli olarak ara ara tekrarla. Bir kelime, cumle ya da yapiyi ne kadar sik gorursen o kadar rahat kullanabilirsin bunun da yolu, okumak, duymak ve konusmaktan geciyor. Yani pek forumun konusu degil ama "anliyorum fakat konusamiyorum" hepimizin problemi belki faydasi olur diye kabaca aklima gelenleri yazdim. Bunun disinda bilge bebek ayakta durabildigini kesfettiginden beri ayakta bir de hep dizlerinin ustune oturuyor, kolayci benim kizim senin yavru kuslar nasil?

İngilizcede, iş hayatında unumu eledim eleğimi astım hissine kapıldığımı düşünüyordum ki dediğin uygulamaya bakasım geldi. İngilizce sevdası ömürlük galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…