Haklisin cnm. Kiloya takmiyorum zaten. Sadece zihinsel ve fiziksel gelişimi icin biseyler yemesi gerekiyor. Gelisimi sekteye ugrayacak diye endiseleniyorum.Merhaba benim kiz da 3 eylul dogumlu..ben yememesi ne demek bilmiyorum ama sunu soylemek icin geldim cocuklarimizin basima bir durum geldiginde kendimizi sucluyoruz bunu daha geecen ay ve haftalarda yaptim ve cok kotu bir durumun icinden cikarttim kendimi..yapmamak lazim..evet evlatlarimiz icin en iyisini istiyoruz ama kendimizede biraz bakmamiz lazim diyecegim o ki kendini suclama..her cocuk farkli.yemek konusunda bir tavsiye veremeyecegim ama kendini suclama..sonrasi cok daha kotu oluyor.ben bakamiyor muyum? Ben beceremiyor muyum? Falan diye sorular kafanda dönmeye basliyor.aaslnda bu bile ne kadar iyi anne olnaya calistginin bir gostergesi ❣ evlatlarimiz icin hep en iyisini diliyoruz hata yapiyorum diye dusunme her sey yoluna girecek..belki hatada yapacagiz ama onu bizden baska kimse daha fazla dusunmeyeceksaglikliysa kilosunu takma sismanlik hic iyi bir sey de degil :) bugun yemediklerini yarin yiyecek bir yerde belki cozulecek..
Beklediğim cevapHayır. Köfteyi pure olmadan yemeyeceği için yapmamın bir manası yok. Oguruyor kıyma tanesinde bile. Yemeklerine koyuyorum. Köftenin ekstra bir vitamini de olmadığı için yaptığım yemeklerden önemsemiyorum açıkçası
Sonra sabaha kadar kaç kez uyanıyor? Bizim de kaç gündür gündüz 3 saat ama akşam 8 de gece uykusuna geçiyor ve 2 de uykusunu almış olarak uyanıp 3:30 a kadar uyumuyor.gündüz 2 ya da 3
toplam 3 saat
bazen ilk 20dk
sonra ki 1.5 saat bazen
3 tane 1saat gibi
en son 19 civarı yatış
19.30 kalkıyor ve
sonra
saat 23 ile 24.30 arasi bi yerde uyuyor
ama buna son 4 gün dahil deil
sanırım benim yüzümden gece uyumuyorum diye o da uyumuyor
illaki bende onunla yatıcam hey Allah'ım
Senin bebis de yemiyordu dimi, okumustum yazdiklarini. Inan hic ısrar etmiyorum, ısrar etsem de yedirememki, cikariyor ağzından. Meyve filesi de denemiştim, pek beceremedi. Yiycek bisey olunca uzaklasiyo zaten o seyden.Canim seni cok iyi anliyorum. Bizim hikayemizi anlatayim ben de. 6. Aya yakin basladik. Hic bir sey yemek istemiyordu. Ne versem agzini kilitliyordu. Yaptigim her sey cop oluyordu. Sonra elimle denedim. Boyle biraz biraz yemeye baslamisti. Ama yine cok az yiyordu. Buna da sukur derken yine istahsizlasti. Bi ara hic bir sey yemedi. Simdi disleri cikinca yeni yeni aciliyor istahi.
Sana verebilecegim tavsiyeler sunlar olabilir. Asla fazla israr etme. Yemesi icin zorlama. Birkac kez teklif et ama yemiyorsa hicbir sey olmamis gibi kalk onunden. Uzuldugunu de gormesin. Yuzumuzden anliyorlar cunku. Bir de gun icinde sık sık farkli dokuda farkli tatlar teklif et. (Ise yaramazsa bir sure ek gidayi unuttur. Hicbir sey verme, bunu bir yerde okumustum. Ben de birkac gun ara vermistim en baslarda.) Spontan ol, mesela simdi yemek zamani gibi dusunme. Sen bir sey yerken yalandi mi, ona uygunsa hemen tattir. Mesela benimki erik yerken cok dikkatli bakiyor. Yiyebilecegi bir sey degil ama agzina degdiriyorum mesela. Buna bile agliyor, fazlasini istiyor. Besinlerle oynamasini sagla. Mesela tutabilecegi besinleri eline ver. Tabi gozunu hic ayirma. Illa ki agzina goturecek. Yalayacak, tadina bakmak isteyecek. Ekmek olabilir mesela. Ama dikkat et, parca koparip bogazina kacmasin. Bir de ben meyve suzgeclerinden yararlanmistim en basta. Meyve yemiyordu ama suzgecten somuruyordu disini kasirken. Amac cesitli tatlari deneyimlemesi. Boyle boyle alisacaklar. Son olarak biliyorum insanin cani cok sıkılıyor bu duruma. Ama kendine hep bunun bir alisma evresi oldugunu hatirlat. Anne sutu ona her sekilde yetiyor su an. Onunde sonunda yemek de yiyecek.
Bizim felaket ya 9 da 1 saat uyuyup kalkıyor. Ben bunu da gündüz uykusu olarak sayıyorum. Gece uykumuz 12 12.30 da. Uyku eğitimi almış bir arkadaşım. Artık deliksiz, memesiz ve sallamadan uyuyormuş.
Genelde en geç 8de uyumuş oluyor. Havalar geç kararıyor diye 1 2 kez akşam ezanına kaydı bu hafta. Odaya karartma storlari takacağım. Koyu kahve. En geç 8 düzeninin bozulmasını istemiyorum.
tatlim vera da öyle sekiz de uyusa gece hiç uyumazSonra sabaha kadar kaç kez uyanıyor? Bizim de kaç gündür gündüz 3 saat ama akşam 8 de gece uykusuna geçiyor ve 2 de uykusunu almış olarak uyanıp 3:30 a kadar uyumuyor.
Biraz ugrasla bizde gece tek emis yapiyoruz arrtik (bi ara meme bagimlisi oldu cok zor geciyordu) sallanmayi birakmistik ilk 3gun kendi kendine bile uyudu fakat sonradan tam tersi 1gun boyunca uyumadi simdi besigini hafif salliyorum onuda biraksak süper olacak..cunku gece uyanip illaki destek istiyor.bir daha cocugum olursa kimildatmayacagim bileBizim felaket ya 9 da 1 saat uyuyup kalkıyor. Ben bunu da gündüz uykusu olarak sayıyorum. Gece uykumuz 12 12.30 da. Uyku eğitimi almış bir arkadaşım. Artık deliksiz, memesiz ve sallamadan uyuyormuş.
Söyle bir önerim olacak yarın dener misin? Normal rutin öncesinde yarım saat yada 15 dk erken yatırmayı dene. Yani uykusunu geri çek bakalım ağlayacak mi? Ben uyku saatini ne zaman 10 dk falan geçirsem bizimki de miziklaniyor. Ama tam saatinde yatirirsam hiç sorun olmuyor hemen daliyor.Biraz ugrasla bizde gece tek emis yapiyoruz arrtik (bi ara meme bagimlisi oldu cok zor geciyordu) sallanmayi birakmistik ilk 3gun kendi kendine bile uyudu fakat sonradan tam tersi 1gun boyunca uyumadi simdi besigini hafif salliyorum onuda biraksak süper olacak..cunku gece uyanip illaki destek istiyor.bir daha cocugum olursa kimildatmayacagim bileen basindan beri rutinler yapip uyudugumz icin sukur bir duzen var.8den 12ye kadr kesintisiz uyuyor..12ddn sonra biraz miziklaniyor biraz daha ugrasla sallanmayi birakirsak olacak..benim cocugum ilginc biraz her turlu uyumadan önce agliyo sallasamda sallamasamda :))) bunu cozemedim aglatmadan uyku egitimi bizim icin hikaye :) suan salliyorm besigi mesela ayy ayy ayyyyy diye agliyor :) biraksam yine aglayacak uykuya dalana kadr boyleyiz uyuduktan sonra mesele yok ama dalana kadr soguk ter dokuyorum :)
Uyku eğitiminde de çok ağlıyormuş. Kız çocuk daha uysal yaBiraz ugrasla bizde gece tek emis yapiyoruz arrtik (bi ara meme bagimlisi oldu cok zor geciyordu) sallanmayi birakmistik ilk 3gun kendi kendine bile uyudu fakat sonradan tam tersi 1gun boyunca uyumadi simdi besigini hafif salliyorum onuda biraksak süper olacak..cunku gece uyanip illaki destek istiyor.bir daha cocugum olursa kimildatmayacagim bileen basindan beri rutinler yapip uyudugumz icin sukur bir duzen var.8den 12ye kadr kesintisiz uyuyor..12ddn sonra biraz miziklaniyor biraz daha ugrasla sallanmayi birakirsak olacak..benim cocugum ilginc biraz her turlu uyumadan önce agliyo sallasamda sallamasamda :))) bunu cozemedim aglatmadan uyku egitimi bizim icin hikaye :) suan salliyorm besigi mesela ayy ayy ayyyyy diye agliyor :) biraksam yine aglayacak uykuya dalana kadr boyleyiz uyuduktan sonra mesele yok ama dalana kadr soguk ter dokuyorum :)
23 e kadar duramıyor çok uykusu geliyor mesela şimdi uyudutatlim vera da öyle sekiz de uyusa gece hiç uyumaz
23 te uyuyunca
1.30 ya da 2 de bi kalkip emiyor
ardindan bi ağrısı v.s. yoksa
5e kadar uyuyor
sonra 8.30 9 civari kalkiyor
tam düzenimiz yok ama kabaca boyle
Uyku eğitimi iyi de ne bileyim bebeği ağlatmak.. bir nevi ağlayınca anne babası cevap vermediğinden artık çaresizlikten uyuyormuş gibi geliyor bana..Uykusuz kalsam da sıcak bakamıyorum uyku eğitimine o yüzden.Bizim felaket ya 9 da 1 saat uyuyup kalkıyor. Ben bunu da gündüz uykusu olarak sayıyorum. Gece uykumuz 12 12.30 da. Uyku eğitimi almış bir arkadaşım. Artık deliksiz, memesiz ve sallamadan uyuyormuş.
Benimki de ayni ya. Kacta uyursa uyusun, kalkis saati ayni.23 e kadar duramıyor çok uykusu geliyor mesela şimdi uyuduBir de kaçta yatarsa yatsın sabah 6 da uyanıyor kurulmuş saat gibi Gece 22:00 de bile yatsa sabah 6 da uyanıyoruz
Bana da bana da. Hem de dopum günüm yarın. İkisini birden kutlasaBebisimin bana ilk anneler gunu hediyesi 12 saat keisntisiz uyumakmis. Oyle dedi.Allahim daha guzel bir hediye dusunemem. Cok mu imkansiz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?