- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.026
- 348
MerhabaKizlar mrb, uzun suredir takip ediyorum burayi ancak yazmaya pek fırsat bulamiyorum. Çünkü günümün çoğu kizima biseyler yedirmeye calismakla geciyor. 3 eylul dogumlu kizim var, cok şükür saglikli. Ancak ek gida benim icin kabus oldu. 5.5 aylikken basladim sebze püresi vermeye. O zamanlar meraktan sanirim guzel yiyordu. 1 ay kadar baya iyi yemisti. O ayki gelisimi de çok guzel olmustu hatta kilo olarak. Ama sonra birakti yemeyi. 1.5 aydir nerdeyse hic bisey yediremiyorum. Denemedigim tarif yol kalmadi, burdaki tarifleri de denedim hatta. Ama yok, istemiyo. Mama sandalyesine bile otururken basiyo çığlığı. Agzina kasik sokmak mümkün degil. Diliyle ittiriyo. Gun icinde yedirebildigim seyler ise şöyle: ( artik ozel bisey hazirlamiyorum, döküyorum çünkü. Biz zaten pek tuzlu yemiyoruz) sabah iki lokma yumurta, onu da elimle yediriyorum ve üçüncü defa kesinlikle acmiyo agzini. Öğlen bas parmağım kadar muz, kabizlik ve alerji durumu yok şükür. Aksam da yine ne varsa menüde genelde sebze oluyo yine 2 defa agzini aciyo o kadar. Gün icinde ancak bu kadar yedirebiliyorum.
Babasiyla oyunlar müzikler hersey denedik. Buzlukta et suları, peynir alti sular, buharda haslanmis sebzeler, hazirladigim pankekler, lorlar hopp hepsi çöpe. Bu arada sadece anne sütü aldi kizim, su anda emiyo hala. Ama bu kadar yemekle saglikli bi gelisimi olmayacak diye cok endiseliyim. Zaten zayıf bi bebek, kilolu da olsun diye bi derdim yok. Tek amacim sağlıklı beslenmesi ama beceremiyorum.
Büyük sehirde yasiyoruz ama köyümüz 2 saat uzaklikta herseyin doğalına organigine cok kolay ulasabiliyorum, ama yediremiyorum. Ha bu arada alt disleri gecen hafta cikti. Cok da kolay cikardi. Bi huzursuzluğu veya atesi olmadi. Burdan da bazi arkadaşların bebekleri yemiyo, okuyorum. Ama kimse bu konuda benim kizla yarisamaz valla.
Bugün yer yarin yer diyerek zaman geciyo ama bisey degismiyo yeme alışkanlığında. Ve ben artik bu durumu cok kafama takmaya basladim. Her öğün benim icin stres sıkıntı demek. Yine yemecek korkusu demek.
Kizlar nolur bi yol gosterin neyi nerde yanlis yapiyorum.
ben psikolojinin fizyoloji üzerindeki gücüne pek ihtimal vermezdimKizlar az once cocuk beslenmesiyle ilgili bir canliyayin izledim cok ilginc seyler ogrendim.. de elmaa seftali de kabiz yapiyormus bunu yeniogrendim.kabizlik konusunda psikolojiye girmisler biraz alerjininde vucuttaki catisma olduguna.soyle bir ornek verdi danisanin 6 yasinda cocugunda küf alerjisi cikmis o donemde kadin ve adam bosanmislar sonra adam arkdsnin evinde küflü bir ortamda barismis kadinla cocukta küf alerjisi cikmiskendi cocugu yumurtada tiksinmis ve buyudugunde anne ben o gun kustum ya demis fakat kusan 4.ayimda hamileligimde bendim diyor..kabizligin kisinin kendini affedememe duygusundan falan bahsetti bana baya ilginc geldi.. bilmiyorm hikayemi ama bazi hastaliklar cidden psikolojik..bende olusan egzamalar dogumdan sonra oldu mesela hala sasiriyorum..
kisinin yasidigina garcia etkisi deniyordu psikoloji deKizlar az once cocuk beslenmesiyle ilgili bir canliyayin izledim cok ilginc seyler ogrendim.. de elmaa seftali de kabiz yapiyormus bunu yeniogrendim.kabizlik konusunda psikolojiye girmisler biraz alerjininde vucuttaki catisma olduguna.soyle bir ornek verdi danisanin 6 yasinda cocugunda küf alerjisi cikmis o donemde kadin ve adam bosanmislar sonra adam arkdsnin evinde küflü bir ortamda barismis kadinla cocukta küf alerjisi cikmiskendi cocugu yumurtada tiksinmis ve buyudugunde anne ben o gun kustum ya demis fakat kusan 4.ayimda hamileligimde bendim diyor..kabizligin kisinin kendini affedememe duygusundan falan bahsetti bana baya ilginc geldi.. bilmiyorm hikayemi ama bazi hastaliklar cidden psikolojik..bende olusan egzamalar dogumdan sonra oldu mesela hala sasiriyorum..
Sınav heyecanını yenmeni mi sağladı?ben psikolojinin fizyoloji üzerindeki gücüne pek ihtimal vermezdim
psikiyatr bi arkadaşım olmuştu seneler evvel bana bir deneme yaptı adeta ayarlarimla oynadi
ilaç gibi bişeydi baya yalvarmıştım lanet kpds vardı o zamanlar
Saat kurmaya gerek yok evde minik bir saat varBenimki de ayni ya. Kacta uyursa uyusun, kalkis saati ayni.
Büyük ihtimal neyse bu vesileyle bırakmış olmuş ☺ 6 yaş üstü emzik gerçekten çok büyük haklılar minikle. Bazen acaba yanlış mı yapıyorum küçüğü vermekle diye düşünüyorum ağız çene yapısında olumsuzluk yaratır mı ki acabaEvet, yeni emzikten sonra birakti. O yuzden mi birakti diyorsun? Mantikli, cunku geciste zorlandi buyuk geldi once alamadi ama alisir gibi oldu sonra. Sonra da hepten almaz oldu.
Bir çok hastalığın temeli psikolojik, bel fıtığı bile stresten oluyor. Duyduğumda ben de çok şaşırmıştım.Kizlar az once cocuk beslenmesiyle ilgili bir canliyayin izledim cok ilginc seyler ogrendim.. de elmaa seftali de kabiz yapiyormus bunu yeniogrendim.kabizlik konusunda psikolojiye girmisler biraz alerjininde vucuttaki catisma olduguna.soyle bir ornek verdi danisanin 6 yasinda cocugunda küf alerjisi cikmis o donemde kadin ve adam bosanmislar sonra adam arkdsnin evinde küflü bir ortamda barismis kadinla cocukta küf alerjisi cikmiskendi cocugu yumurtada tiksinmis ve buyudugunde anne ben o gun kustum ya demis fakat kusan 4.ayimda hamileligimde bendim diyor..kabizligin kisinin kendini affedememe duygusundan falan bahsetti bana baya ilginc geldi.. bilmiyorm hikayemi ama bazi hastaliklar cidden psikolojik..bende olusan egzamalar dogumdan sonra oldu mesela hala sasiriyorum..
3-4 fincan çok olmuyor mu? Kafein oranı 300 mg ı geçmemeli diye biliyorumHer akşam olmamakla beraber 1 Türk kahvesi içiyorum. Gün icinde toplam 3 yada 4 fincan içmiş oluyorum. Filtre kahve çmiyorum senelerdir. Kafein oranı 3 katına yakın oluyor. Türk kahvesi de pek etkilemiyor bizimkini. Hamileligimde de hep tükettim.
Hayır. 4 fincanın kafein oranı ortalama 200mg civari3-4 fincan çok olmuyor mu? Kafein oranı 300 mg ı geçmemeli diye biliyorum
Ciddi misin ben de onu kullanıyorum denemedenKızlar oğlum doğduğundan beri mustela şampuan kullanıyorum. Önceden banyo yaparken ağlamazdı şimdi başına suyu dökünce başlıyor ağlamaya. Hatta artık banyo bir fobi oldu, küvete oturunca ağlıyor. Mustela bitti şampuan aliim diyordum ki mustela göz yakıyor diye şikayet okudum. Nasıl olur da denemedim bu zamana kadar bilmiyorum. Az önce denedim gözlerim yandı. Benim bile gözüm yandıysa banyoda ağlaması normal.
Minoriste indirim varmış kullananın var mı?Göz yakıyor mu?
Ben siveno kullanıyorum. Gözu yakıyor mu bilmiyorum. Çünkü hiç banyo sonrası gözde kızarma falan olmadı. Köpük formunda olanı kullanıyorum doğduğundan beri. Kokusu mis gibi değil. Çünkü bayaa bitkisel.Kızlar oğlum doğduğundan beri mustela şampuan kullanıyorum. Önceden banyo yaparken ağlamazdı şimdi başına suyu dökünce başlıyor ağlamaya. Hatta artık banyo bir fobi oldu, küvete oturunca ağlıyor. Mustela bitti şampuan aliim diyordum ki mustela göz yakıyor diye şikayet okudum. Nasıl olur da denemedim bu zamana kadar bilmiyorum. Az önce denedim gözlerim yandı. Benim bile gözüm yandıysa banyoda ağlaması normal.
Evomere kullaniyorum papatya ozlu tamamen dogal.. bende mustelanin iceriiginin aslinda hicte masum olmadgni okumustum.. sorun yasamadik hic..gulce kafisina su dokerken kaldirir bir deKızlar oğlum doğduğundan beri mustela şampuan kullanıyorum. Önceden banyo yaparken ağlamazdı şimdi başına suyu dökünce başlıyor ağlamaya. Hatta artık banyo bir fobi oldu, küvete oturunca ağlıyor. Mustela bitti şampuan aliim diyordum ki mustela göz yakıyor diye şikayet okudum. Nasıl olur da denemedim bu zamana kadar bilmiyorum. Az önce denedim gözlerim yandı. Benim bile gözüm yandıysa banyoda ağlaması normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?