Şeker olabilir diyo kızlar korkmadım değil
Korkup evham yapma canım benim sadece bulantıların hafifledi ise yediklerine dikkat etmeye çalış bişey olmaz Allahın izni ile doktora gittiğin bi ara doktoruna söylersin açlık, tokluk şekeri bakar için rahat eder

Ya hanimlar ben faydali olan hicbir seyi yiyemiyorum, 9+3'um. Kirmizi-beyaz et, sut ve sut urunleri, salcali sebze yemekleri, corbalar yani faydali ne varsa dusunceleri bile beni cildirtiyor. Yiyebildigim seyler hep tek cesit. Mesela sadece simit, sadece elma, yagsiz tuzsuz makarna, atiyorum bir avuc badem. O kadar uzuluyorum ki resmen cop yiyormusum gibi.
Ne zaman gecer bu durumum, var mi cozum onerisi olan...

Canım 8.haftadan itibaren bende öyle oldum ama başkasının evine gittiğimde önüme hazır pişmiş şekilde gelirse bazı şeyleri az da olsa yiyebiliyordum. Bugün de 10+4 oldum dünden beri annemdeyim onun mu faydası oldu yoksa bulantılar hafiflemeye mi başladı bilmiyorum ama bayağa güzel çoğu şeyi yedim. Annen, kardeşin, arkadaşın nazın geçen kim varsa git rica et oralarda sana yapsınlar faydalı şeyi, bunu dene bi. Ama kokusu pişerken sana gelmesin mutfağın kapısını filan kapatsınlar

Darısı başıma insallah bende basa çıkabilirim

Canım mutlaka ölçtür takipte ol ama bence çok kiloyla alakalı değil. İlk hamileliğimde şaşırabilirsiniz ancak 120 kg ile hamile kaldım ve harika bir hamilelik geçirdim çok şükür ne şeker ne başka bir sorun kötü hiçbir şey yaşamadım. Bu hamileliğimde ondan çok daha zayıfım ama daha zor geçiyor şimdiden bile.
O dönem şişmanım diye herkes neler diyordu şekerin çıkacak tansiyonun çıkacak yok doğuramazsın bilmem ne! Bana öyle diyen yarı kilomdaki insanlarda hem şeker hem tansiyon çıkanlar oldu. Boşver kötüye yorma hemen ama mutlaka takip de et tabiki.
Bu konular gerçekten Allah’ın takdiri kilo risk olabilir ama olacak diye bir şey yok :) bol bol dua edelim :)

Arkadaşa katiliyorum

@thnksfrthmmrs
Aynı durumdayız canım hatta belki benimki daha berbat badem elma falan değil
Direk makarna patates ekmek e baglandım
Yalnız şu var dışarda çalıştığım günler daha iyi
Restaurant tan yemek daha kolay benim için
Ama endişe etme geçicek şuan senin depolardan besleniyor bebek bu sürecin en ağır etkisi psikolojik oluyor
Benim ilk çocuğum da böyleydi tabi yaş da küçük ve bitmiycek sanmıştım adeta
Şuan sadece gün sayiyorum geçecek telkinin de bulunuyorum kendimi rahatlatmayi da öğrendim
Genelde bu dönemi ağır gecen insanlar uzun yillar etkisinden cikamiyorum konuştuğum ve benim gibi olanların yorumlarını okudugumdaki çıkarımım
Geçicek telkini ile kendini rahatlat 14 16. Haftalara kadar sabırla bekle
Kişiden kişiye bebekten bebeğe değişiyor
Allah hepimize kolaylık versin insaaallah sağlıkla gelsinler bebitolar...

Evet evet aynen dediginiz gibi. Mesela is cikisi haftada bir gun anneme gidiyoruz. Gittigimizde annemin yemekleri hazir oluyor, onlardan yiyebiliyorum. Ama ne zaman kendi evimde yemek yapmam gerek akla karayi seciyorum.
Her gun gitsem annecim sag olsun her gun yemek yapar benim icin ama bilmiyorum mahcup hissediyorum sanki biraz naz yapiyormusum gibi. Halbuki kendisi de diyor gelin burda yiyin oyle gecin evinize diye.
Bilmiyorum ya daha nokta kadar bir canli ama benim butun hayatımın, duygularimin kontrolu ona gecti. Annelik sahiden boyle bir sey mi? Tek istegim onun iyi olmasi... Tesekkurler yorumunuz icin.

Benim ilk bebegim ve bu duygular bana cok yabanci. Hep bir endise halindeyim. Ya yanlis bi sey yaptiysam, ya sorumsuz davraniyorsam, ya benim yuzumden zarar gorurse. Allah'im daha dogmadan anne olmak boyle bir sey mi diyorum.
Size de saglikli dogumlar dilerim, tesekkurler yorumunuz icin...

Canım en azından haftanın 3-4 günü git annene. Annen zaten gel diyormuş hiç kaçırma bu fırsatı. Anneler bugünler için var sağolsunlar. Zaten inşallah 12.haftadan sonra hafifliyormuş. Benim annem pek yakın değil bana ondan sık gidemiyorum yakın olsa hergün yemeğe giderim sonra bizim iyi olduğumuz zamanlarda bizde annelerimize bakıp yedircez

Gunaydin pamuk anneler :))) bir sey soyleyeyim de gulun bana azcik :))) 6/7 aydan once bir igne almayi dusunmeyen ben; cumartesi gunu annemle bebise ip aldik :))) Yelek oruyoruz. Orgu bilmeyen ben, yelek ormeyi ogrendim
Aa ben örgüyü cok severim kadife ipten baddaniye basladim..soft bir yesil aldim su yesili gibi cok zevk alacaksin ürettikce patikler ördüm,tulum ördüm.isten geldikce dürtüklüyorum

Nasıl içime şu serptin bilemezsin Allah razi olsun inşallah üstesinden gelicem bende. Şimdiden başladım dikkat etmeye Rabbim sağlıkla nasip edecekse hersey bahane. Insallah bende senin gibi kolag geçiren kolay doğum yapanlardab olurum canım cok sağol Rabbim evlatlarını bağışlasın

Cok sukur bi kac seyden tiksinme hariç bir kere bile bulantim olmadi. Dikkat ediyorum şimdi başladım :)) protein süt ürünleri yeşillik ağırlıklı yicem artik

Canım ölçmüyorum, kaça çıkıyor bilmiyorum ama ara ara benim de çarpıntı oluyor. Vücutta kan hacmi arttığı için normaldir herhalde diye önemsemedim ama doktora gidince bi sorucam.
Doktorun sana dicek ki ben kardiyolijiye görün aynı banada öyle dedi kardiyolji kapıdan kovuyodu kalbin cok normla bi git diye :)) cok sukur tabide sende bi baktırirsin yönlendirirse

Biz 10 +4 haftalik olduk.ben doktora hala soramadim esim yanimda oldugu icin o da bir sey demedi iliski konusunda.valla kizlar sabaha kadar dun gece ruyamda uyudum uyandim gördüm canima tak edecek sanirim hormonlar tavan o da korkuyo yanasmiyo bende korkuyorum

Son düzenleme:
Biz 10 +4 haftalik olduk.ben doktora hala soramadim esim yanimda oldugu icin o da bir sey demedi iliski konusunda.valla kizlar sabaha kadar dun gece ruyamda uyudum uyandim gördüm canima tak edecek sanirim o da korkuyo yanasmiyo bende korkuyorm
Canım 11+4 teyim ben bizde hala birşey yok. Eşim çok çekiniyor yanaşmıyor zaten bana doktor serbest demişti ama

Canım 11+4 teyim ben bizde hala birşey yok. Eşim çok çekiniyor yanaşmıyor zaten bana doktor serbest demişti ama
Ay cok zor ya..fazla kasiyoruz sanirim biz..aslinda dusuk riski yoksa sorun olmuyormus.dusununce vajinal bakarken ultrasonda da cihaz nerdeyse oyle :))) zarari olsa vajinal muaynr olmaz mesela..esimde cekiniyor ama ben cesaretlendirsem olur bi sekilde..dun gece kendi kendime guldum uyuyorum uyaniyorum lavaboya gidiyorum yatiyorum ayni rüya

Aa ben örgüyü cok severim kadife ipten baddaniye basladim..soft bir yesil aldim su yesili gibi cok zevk alacaksin ürettikce patikler ördüm,tulum ördüm.isten geldikce dürtüklüyorum
Ben de gecen kis ordum kadife ipten battaniye su yesili bulantilarim gecsin orcem biseyler yine

Eklentiler

• Screenshot_20180712-180855.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 50
Bir dönem, 9. Hafta olabilir libidom benim de yüksekti ama şimdi tik yok :)

Kuzum benim de diğer hamileliklerde düşük riski yoktu, doktor serbest dedi ama ilişki sonu hep kanama oldu. Hele ilk kızımda bir pedi dolduracak kadar geldi çok korktum düşüyor diye, sonra doktor orda tedavi etti kanama olmadı birdaha. İkinci kızımdada bir damla kadar geldi, onu görmek bile insanı korkutuyor. Üçüncüde hemen hemen ilk 5 ay yapmadık, şimdide hiç yapmadık korkuyoruz yani

Yine bi soru yine ben :) işten ayrılınca takıntılı oldum galiba, şimdi kızlar muane oluyoruz ya doktora ben en son tam 10cu haftamda kontrole gittim 12ci haftami doldurduğum gün yine gidicem ama sizdede hep özellikle uzun sürünce bu acaba hersey yolunda mi ya bisey olduda benim haberim yok hissi oluyomu. Kontrolde sonra 4 5 gün gayet normalim sonra hep bi evham , 2 haftadir görmüyorum yavrumu acaba diyorum ki hersey yolunda mi carsamba kontrolüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…