Evet evet aynen dediginiz gibi. Mesela is cikisi haftada bir gun anneme gidiyoruz. Gittigimizde annemin yemekleri hazir oluyor, onlardan yiyebiliyorum. Ama ne zaman kendi evimde yemek yapmam gerek akla karayi seciyorum.
Her gun gitsem annecim sag olsun her gun yemek yapar benim icin ama bilmiyorum mahcup hissediyorum sanki biraz naz yapiyormusum gibi. Halbuki kendisi de diyor gelin burda yiyin oyle gecin evinize diye.
Bilmiyorum ya daha nokta kadar bir canli ama benim butun hayatımın, duygularimin kontrolu ona gecti. Annelik sahiden boyle bir sey mi? Tek istegim onun iyi olmasi... Tesekkurler yorumunuz icin.
Ah keşke benim annem yanımda olsa da gitsem orada karnımı doyursam. Ne güzel bir imkan bu. Değerlendir. Kendi ailem uzakta eşimin ailesi yakın ama hamileliği bir süre daha gizli tutacaktım. Mutfağa giremiyorum, yemek yapamıyorum. Artık pes ettim. Söyleyelim dedim. Arada bir yemek yapıp göndersinler diye. Varsın naz olduğunu düşünen düşünsün. Bazı kadınlar çok zor geçiriyor. Yaşamayan anlayamıyor.
Ben de boyle dusunuyorum. Zaten sosyal medya kullanmiyorum. Elimden gelse akilli telefon bile kullanmam. :) Zaten yasak degil mi? Facebook da falan olanlari kkda banliyorlarmis.
Doktorun sana dicek ki ben kardiyolijiye görün aynı banada öyle dedi kardiyolji kapıdan kovuyodu kalbin cok normla bi git diye :)) cok sukur tabide sende bi baktırirsin yönlendirirse
Kuzum benim de diğer hamileliklerde düşük riski yoktu, doktor serbest dedi ama ilişki sonu hep kanama oldu. Hele ilk kızımda bir pedi dolduracak kadar geldi çok korktum düşüyor diye, sonra doktor orda tedavi etti kanama olmadı birdaha. İkinci kızımdada bir damla kadar geldi, onu görmek bile insanı korkutuyor. Üçüncüde hemen hemen ilk 5 ay yapmadık, şimdide hiç yapmadık korkuyoruz yani
Biz 10 +4 haftalik olduk.ben doktora hala soramadim esim yanimda oldugu icin o da bir sey demedi iliski konusunda.valla kizlar sabaha kadar dun gece ruyamda uyudum uyandim gördüm canima tak edecek sanirim hormonlar tavan o da korkuyo yanasmiyo bende korkuyorum
Ben 8.hafta da sordum canım düşük riskim vs olmadığı için doktor serbest bıraktı ama biz cesaret edemedik 12. Haftayı bekliyoruz. Bir de neden bilmem ama prezervatif kullanın dedi. Ve de ağrı vs. hissedersen ara verin dedi. Çok açık yazdım ama
Ben 8.hafta da sordum canım düşük riskim vs olmadığı için doktor serbest bıraktı ama biz cesaret edemedik 12. Haftayı bekliyoruz. Bir de neden bilmem ama prezervatif kullanın dedi. Ve de ağrı vs. hissedersen ara verin dedi. Çok açık yazdım ama
Olsun canim benim acimdan sorun yok sohbet ediyoruz.umarim arkadaslarada rahatsizlik vermiyoruzdur ama bende mi sorun var merak ediyorun ben :) cunku cogu insan yasiyor..Sanirim spermler erken dogumu tetikliyormus..o nedenle enfeksiyon vs.olmasin diye de demistir..cidden cesaret isi bizim gibi pimpiriklerle zor
Kızlar yemekten sonra ama her yemek değil böyle aşırı uyku hali pili bitmişlik geliyor mu. Bugun saat 11de kahvalti yaptim saat 4 gibide biyere yemeğe çıktık annemle ama o saate kadar asla acıktığımi anlamadım yemek gelene kadar açlığı zirvede yaşadım, bu sefer doydum elim ayağım çekildi aşırı halsizlik yorgunluk hatta dayak yedim gibi hissettim eve zor attım kendimi ben mi arabayı kullandım arabamı beni bilemedim. Eve gelir gelmez 20 dakka uyudum uyumak zorunda gibi hisettim başka türlü toparlayamadım sonra kalktım normalim. Size de oluyor mu? Bu bana haftada 3 4 kere oluyor en az
Canım ilk hamilelikte benim de çok uykum geliyordu. Yemeklere vs bakmıyor sürekli içim geçiyordu. Hamilelik belirtilerinden bence uyku hali. Seker de yoktu.Bu hamileligimde hiç uyku olayı yaşamadım. Sanırım gebelikten gebeliğe değişiyor.
Canım uyku hali hamilel8kten oluyor. Ben kafamı koymadan uyur kalırdım oturduğum yerde ilk hamileligimde. Ama bunda yok öyle uyku hali. Ama 1.de haftalardır uyumamış gibi bir uykuydu. Resmen sızıp kalıyordum.
Canım ilk hamilelikte benim de çok uykum geliyordu. Yemeklere vs bakmıyor sürekli içim geçiyordu. Hamilelik belirtilerinden bence uyku hali. Seker de yoktu.Bu hamileligimde hiç uyku olayı yaşamadım. Sanırım gebelikten gebeliğe değişiyor.
Yine bi soru yine ben :) işten ayrılınca takıntılı oldum galiba, şimdi kızlar muane oluyoruz ya doktora ben en son tam 10cu haftamda kontrole gittim 12ci haftami doldurduğum gün yine gidicem ama sizdede hep özellikle uzun sürünce bu acaba hersey yolunda mi ya bisey olduda benim haberim yok hissi oluyomu. Kontrolde sonra 4 5 gün gayet normalim sonra hep bi evham , 2 haftadir görmüyorum yavrumu acaba diyorum ki hersey yolunda mi carsamba kontrolüm
İşte o benim. Biraz büyüseler hissederiz ve icimiz rahatlar ama boyle minikler ya kafamda hep bir korku. Allah korktugumuzu yasatmasin. Saglikla ve hayirlisi ile kavusalim insallah...
Kızlar ben bugün şunu farkettim sabahtan beri yatıyordum kolumu kaldırmaya mecalim yoktu sanırım susuzluktan da oluyor su içince biraz kendime geldim kalktım duş fln aldım hatta.Vücut susuz kalınca böyle sinyal veriyor olabilir
Ya hanimlar ben faydali olan hicbir seyi yiyemiyorum, 9+3'um. Kirmizi-beyaz et, sut ve sut urunleri, salcali sebze yemekleri, corbalar yani faydali ne varsa dusunceleri bile beni cildirtiyor. Yiyebildigim seyler hep tek cesit. Mesela sadece simit, sadece elma, yagsiz tuzsuz makarna, atiyorum bir avuc badem. O kadar uzuluyorum ki resmen cop yiyormusum gibi.
Ne zaman gecer bu durumum, var mi cozum onerisi olan...
Hiç kendini üzme. Ilk hamilelikte ben de yiyemiyordum. Yoğurt. Yumurta balık tavuk et hep tiksinmiştim. Bebek senden beslenir merak etme. Şimdi de salçalı yemekler soğanlı yemekler tiksinirdi hep.
Slm kızlar gündüz bulantım bayağı geçti, ama iki gündür akşamları başladı. Akşam yemek zamanı başlıyor yatana kadar az bulanıyor, çıkarsam rahatlayacam. Dikkat ettim kahvaltıyı yemeği az geciktirince başlıyor, yiyorum 2-3 saatte yemem lazım :)