İşte buuu alkış :))
Evet evet dikkatli olarak yapmalı haldur huldur ve her gün değil. Bir de memişleri uyarmasınlar aman diyim onu doğum yaklaşınca yapın yaptırın rahim kasılmasını tetikliyor:)

iyi düşün iyi olsun canım sen yine de dikkat et tabi
doktoruna da sor..

hoşgeldin
en iyisini yapıyorsun kuzum, inşallah sağlıkla vaktinde tutunur sana evladın
bende sana mesaj atacaktım aklımdaydın nasılsın diye, uğra arada buralara

Kizlar ikili test yaptiran var mi benim risk cok yuksek cikmis 1/8 ense kalinligi normal 1,2 dedi. sizlerin kac. Nolcak simdi?
Ben yaptirdim canim. Ense kalinligi 0.9mm cikti. Kan degerlerimde normal cikti. Risk 1/10000 ve ikili test de 1/989 mu ne cikti. Hepsi cut off degerinin altinda. Kilo ve yas o riski cok degistiriyor. Ben su an 75.5 kiloyum ama hastane tartisi yanlisti 79 kilo girdi dosyaya. Ben de ses etmedim. 30 yasindayim benim sonuclar bu sekilde. Galiba amniyosentez diye bir sey yapiliyormus. 1/200 ve uzeri ccikinca. Bakalim doktorunla gorus bakalim. Bize de hayirli haberlerle don insallah.

Biz doktora iliskiyi sordugumuzda dusuk riskimin olmadigini ve haftada 1 olmak sartiyla iliskiyi serbest biraktigini soyledi. Ama iliski sonrasi kasikta agri, kanama oldugunda kesinlikle yasak dedi. 4. Ve 5.aydan sonra daha az iliski oneriyoruz dedi. Ve uygun pozisyonlari da soyleyecrgiz dedi. Valla bugun itibariyle 12+6 yim ve daha 1 kere iliski oldu. Ben o konuda rahat edemiyorum nedense. Esim de anlayisli sagolsun. Kanama varsa iliskiyi kesin bence. Doktoruna da danis muhakkak...

Ayyy teyzemiz gelmis, hosgelmissss... coook guzel kararlar almissin canim. Ben de kiloluydum ve kendimi bebis icin hazirladim. Saglik sorunlarim vardi onlari cozdum, safra kesemi aldirdim vs. Sonra pat diye geldi bebisim. Darisi sana tatlim. Hayatini belli bir duzene sok. Git tatili yap guzelce. Rahimin de dinlensin. Ve tavsiyem bol bol esinle yuruyus yap. Vitaminlerini belli bir seviyeye getir. Allahim gonlune gore versin. Yine gel teyzesi, kendini ozletme...

Cok sukur hayirli haberlerle gelmissin kuzum. Kan sonucun da guzel cikar insallahhhh...

Kizlar ikili test yaptiran var mi benim risk cok yuksek cikmis 1/8 ense kalinligi normal 1,2 dedi. sizlerin kac. Nolcak simdi?
Günaydın arkadaşım. Tam anlayamadım. Ense kalınlığı kaç cm burun kemiği oluşmuş mu yaşın kaç kilon kac ve sigara kullanıyor musun? Kombine değerin mi riskli çıktı , ikili yani kan değerin mi yoksa yaş değerin mi? Çok soru sordum farkındayım ama yorum yapmak için bunların hepsini bilmemiz gerekir

Kac haftalik sizin..11+1 de yapacak benim ikili testi..vajinal bakabilirim dedi size de vajinalmi bakti?

Kizlar benim persembe 11+1 oluyor.. ikili testi yapacak doktorum hatta vajinal bakabilirim dedi.biliyosunuz 10.haftada enseyi 1.8 gibi deger olcmustu.bakiyorum herkes 12 de yaptiriyor ikili testi bizim doktor neden erken davraniyor ? 11.hafta uygun mudur ikili icin ? Ve sanmiyorum am,vajinal bakmada riskli falan yazanlar var..riskli olsa doktor bakmaz sanirim

Kac haftalik sizin..11+1 de yapacak benim ikili testi..vajinal bakabilirim dedi size de vajinalmi bakti?

Tam 13 dü yapıldığında cumartesi yaptırdık
karında yapıldı benim bildiğim 2 li test te vajinal bakılmıyor
ama bilemedim niye öyle dedi ayrıca 12 yi geçmesi lazım
ama haftası.

Tam 13 dü yapıldığında cumartesi yaptırdık
karında yapıldı benim bildiğim 2 li test te vajinal bakılmıyor
ama bilemedim niye öyle dedi ayrıca 12 yi geçmesi lazım
ama haftası.
Bir yerde 11,13 arasi diye okudum.aceleci mi davraniyor bir sıkıntımı gordu anlayamadim

Hiç merak etme gönlünü ferah tut. Şeker vs. Olmasa bile o yediklerimiz sağlıksız maalesef bebeklerimize faydası yok. Onları yememek için bir şikayetimiz olmasına da gerek yok hepimiz için zehir maalesef şeker ve paketli gıdalar, rafine ürünler :/ zayıfı şişmanı genci yaşlısı hepimiz için çok zararlı o yüzden elimizden geldiği kadar yememeye çalışmak en güzeli. Amin canım cümlemizin evlatlarını bağışlasın Allah sağlıkla güzelliklerle kavuşalım yavrularımıza :)
Kilolu hamile kalmamın çevre baskısı nasıldır çok iyi bilirim o yüzden umrunda bile olmasın söylenenler Allah’ın takdiri hepsi pozitif ol evham yapma :)

Bir yerde 11,13 arasi diye okudum.aceleci mi davraniyor bir sıkıntımı gordu anlayamadim

Bilmiyorum ki tatlım doktor en iyisini bilir tabi ama
ben 4 sene öncede 12 yi geçerken gitmiştim bunda da
mesela geçen hafta gittim 12 idi tam 5 gün içinde yapılması
lazım dedi 14 e kadar da beklemiyorlar mesela.

Valla söylemesi ayıp biz de ilk gebeliğimde nerdeyse 35. Haftaya kadar devam ettik çok şükür bir sıkıntı da olmadı. Şimdi gönül devam etmek istiyor ama eşim yurtdışı görevinde 2 aydır gelmesine de 4 ay var geldiğinde 27 haftalık olacağız nasipse ooof ooff Kocam giderayak golü atıp gitmiş bana

Önceki dr um en uygun zamanının 12. Hafta olduğunu söylemişti. 11+4 te kontrole gittiğimde 12. Haftayı geçirme sıkıntı olabilir ama yanılıyor da olabilirim demişti. Maalesef dediği gibi de oldu sıkıntı vardı. Eğer sizde sıkıntı görmüş olsaydı açıkça söylerdi bence. Akliniza lütfen kötü şeyler getirmeyin. Ben önceki hamileligimde surekli bir arastirma halindeydim. Hep icimde bir korku vardı niyeyse. Acaba kötü düşüne düşüne cagirdim mi onca hastalığı diyorum. Siz iyi düşünün. Çünkü cocugu hasta olan birçok anne dr lara dava aciyormus. Neden hamilelikte ortaya çıkmadi vs diye. O yüzden dr ların bu kadar ince araştırması

Kanama dün çok az oldu devamı da gelmedi şükür yarın 2li testi pazartesi de kendi doktoruma muayenem var bakalım sorucam

Yok canım vajinal muayne hiç riskli değil korkma. Benim 5.tüp bebekle oldu, çok zor elde edilen üstüne titrenen bir gebelik ona rağmen doktorum hep vajinal baktı risk olsa asla bakmaz. 2li test 11.haftadan itibaren bakılmaya başlıyor ama daha garanti olsun diye genelde 12.hafta çağırıyorlar hatta 13.hafta çağıran var. Senin doktorun neden erken çağırdı bilemedin

Kizlar 12. Haftaya girip hâlâ bulantı ceken var mi? Ben bir turlu kurtulamiyorum...

ben ben ben
valla ne zaman gecicek çok merak ediyorum.
13 hafta içindeyiz.

Kızlar isim konusunda fikri olan var mi? Kız olsa birkaç isim var aklımda ama erkek ismi hic aklıma gelmiyor. Neler diyorsunuz

oğlum var Ufukhan
2.oğlum olursa tunahan,utku kağan,yaman böyle şeyler var aklımda bilemiyorum
kız isimleri de asya,nehir,aysima,ela,öykü gidip gidip geliyor daha bir sürü:):)

2li tarama sonucunda f-hcg değerine bakın 50 civarında ve altındaysa erkek bebek. Çok yüksekse kız bebek. Benim kizimda da beklediğim bebistede tuttu

hadi yaa çıkar çıkmaz bakıcam bakalım tahminle tutuyormu...

çok geçmiş olsun canım içini ferah tut rabbimin izni
ile hiç birşey olmaz dinlenmene bak eşin yokken yanında kalabilicek
kimse yok mu yalnız kalmasan.

Ahahah çok güldüm hakkaten golü atmış gitmiş. Allah kavuştursun

Canım eşimin tayini nedeniyle Antepteyiz. Kimsem yok burda. İstanbul’da ablam var ama oda Almanya’da şu an. İki ay daha orda. Söyleyemedim onada endişelenmesin diye gelemez çünkü. Anlayacağın Allah’a emanetiz..Bir büyük sorunum daha gebeliğimi takip ettirecek güvenilir bir dr bulamadım burda henüz. Doktorum İstanbul’da ve ben gidemiyorum oraya. İki ayrı dr gezdim, yarın üçüncüye gidicem. Umarım buna güvenebilirim. Birinin dediği diğerini tutmuyor.

Canım ben daha Cumartesi günü yaptırdım benim de 11+1 di doktor kendisi çağırdı zamanı gelmişken yapalım diye. Erken olsa yapmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…