- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Öyleyse kesin ölçüm için demiştir. Temizlik olarak da müsait olasın diye söylemiştir. Kasmana hiç gerek yok, bir sakıncası da yok, ben ilk bebeğimde 3haftada bir ölçtürüyordum, kanamam, düşük ve erken Doğum riskim olmasına rağmen.Riskli gebelik uzmani eminim dusunmedigim bi cok seyi hesapliyordur..bu benimde aklimda olsun
Beni de 11 +1 de cagirdi doktorum kafam karisti simdi...gidip gitmeme konusunda..Evet tahminimce bebek kucuk demelerinin sebebi bu. 11+0 da 43mm cikmis bebis. Gunde ortalama 1mm gibi buyuyorlar. 12.haftads 48mm uzerinde olmasi beklenir bebegin. Seni doktor mu cagirdi 11.haftada? Ben senin yerinde olsam 12.haftada baska bir hastanede tekrar yaptiririm. Bu bir risk testi. Bebegin crl yani boyu 48mm altinda cikarsa zaten risk cok artiyor. Sen erken gitmissin. Bence canini sikma. Az bucuk bu konuda bir seyler biliyorum. Gittigin yer ozelse eger tarama vs yapip, ekstra hastane para kazansin diye neredeyse saglikli cocugu bile alma derdindeler. 12+0 oldugunda durumun musaitse baska bir hastaneye gozuk canim.
Bir arkadas 11.haftada yaptirmis bebise kucuk demisler nasil sey anlamadim.doktorlar bilmiyor mu 12.haftada en uygun oldugunu ki oyle diyenler var beynim durdu :))))Öyleyse kesin ölçüm için demiştir. Temizlik olarak da müsait olasın diye söylemiştir. Kasmana hiç gerek yok, bir sakıncası da yok, ben ilk bebeğimde 3haftada bir ölçtürüyordum, kanamam, düşük ve erken Doğum riskim olmasına rağmen.
Cok sağol canim seninde için ferahlasn böyle ne kadar yardımcı oldun anlatamam burdan daha güzel seyleri danisacagimiz günlerimiz yakin Allahin izniyleHiç merak etme gönlünü ferah tut. Şeker vs. Olmasa bile o yediklerimiz sağlıksız maalesef bebeklerimize faydası yok. Onları yememek için bir şikayetimiz olmasına da gerek yok hepimiz için zehir maalesef şeker ve paketli gıdalar, rafine ürünler :/ zayıfı şişmanı genci yaşlısı hepimiz için çok zararlı o yüzden elimizden geldiği kadar yememeye çalışmak en güzeli. Amin canım cümlemizin evlatlarını bağışlasın Allah sağlıkla güzelliklerle kavuşalım yavrularımıza :)
Kilolu hamile kalmamın çevre baskısı nasıldır çok iyi bilirim o yüzden umrunda bile olmasın söylenenler Allah’ın takdiri hepsi pozitif ol evham yapma :)
İleri değilmiş tatlım ben de 35 im. 38 sonrası risk artıyor demişti doktorum. Güzel haberlerle gel inşallah34 yasindayim canim bu gun ayrintiliya gonderdiler bebek biraz kucukmus haftaya tekrar gircem ultrasona
Sen 11+1sin yani 12.haftadasın. Bende Perşembe gidicem 10+6 oluyorum ama ben normal muayene için gidiyorum ikili yaptırmayacağım hiç.Bir arkadas 11.haftada yaptirmis bebise kucuk demisler nasil sey anlamadim.doktorlar bilmiyor mu 12.haftada en uygun oldugunu ki oyle diyenler var beynim durdu :))))
Benim persembe tam 11+1 olacak :) ama evet mantiken öyle 11i bir gun gecsin demisti.suan 10+5 benimde :)Sen 11+1sin yani 12.haftadasın. Bende Perşembe gidicem 10+6 oluyorum ama ben normal muayene için gidiyorum ikili yaptırmayacağım hiç.
Ben arkadasin olayi aanlamadim..1.2lerden bahsediyor ense kalinligina risk nasil olabiliyor ? Millet 2.5la dogum yapip saglikli bebekler dogurmus bunlardan biri de arkadasim.. bakildiginda degerler dusuk..kanda mi sorun olmus.bebek kucuk olacak tabi 11.haftada 2lisi yapilmis.anlayamadim..İleri değilmiş tatlım ben de 35 im. 38 sonrası risk artıyor demişti doktorum. Güzel haberlerle gel inşallah
Ben sonuca baktım doktoru göğşen önalanmış. Benim ankarada çok beğendiğim bir doktor bir çok arkadaşımı tüp bebekle çocuk sahibi yapmış başarılı biridir ve yanımda bir gebesinin kanaması olumca gözyaşı döktüğüne şahit oldum. 7. Yi denemiştik onunla demişti bize çok üzülmüştü. Ben bile isteye sağlıklı çocuğu alabileceğini düşünmüyorum. Ayrıntılı ultrasona göndermiş belki orda iyi çıkar. Ona bile hastane dışına göndermişti beni. İnşallah her şey dilediği gibi olurEvet tahminimce bebek kucuk demelerinin sebebi bu. 11+0 da 43mm cikmis bebis. Gunde ortalama 1mm gibi buyuyorlar. 12.haftads 48mm uzerinde olmasi beklenir bebegin. Seni doktor mu cagirdi 11.haftada? Ben senin yerinde olsam 12.haftada baska bir hastanede tekrar yaptiririm. Bu bir risk testi. Bebegin crl yani boyu 48mm altinda cikarsa zaten risk cok artiyor. Sen erken gitmissin. Bence canini sikma. Az bucuk bu konuda bir seyler biliyorum. Gittigin yer ozelse eger tarama vs yapip, ekstra hastane para kazansin diye neredeyse saglikli cocugu bile alma derdindeler. 12+0 oldugunda durumun musaitse baska bir hastaneye gozuk canim.
Kanda çıkmoş risk yüksekliği ölçümler iyi ama işte ikisi bir değerlendiriliyor. Bebek küçük demelerinin nedeni haftasına göre gelişmesi az olabilir belki deBen arkadasin olayi aanlamadim..1.2lerden bahsediyor ense kalinligina risk nasil olabiliyor ? Millet 2.5la dogum yapip saglikli bebekler dogurmus bunlardan biri de arkadasim.. bakildiginda degerler dusuk..kanda mi sorun olmus.bebek kucuk olacak tabi 11.haftada 2lisi yapilmis.anlayamadim..
Umarim öyledir.umarim bu gruptaki herkes saglikla alir bebegini kucagina..Kanda çıkmoş risk yüksekliği ölçümler iyi ama işte ikisi bir değerlendiriliyor. Bebek küçük demelerinin nedeni haftasına göre gelişmesi az olabilir belki de
Riskli gebelik uzmani eminim dusunmedigim bi cok seyi hesapliyordur..bu benimde aklimda olsun
yaptıran anneler aldırma niyetinden ötürü değil de bi sıkıntı varsa da kendilerini ona göre hazırlamak için yaptırıyorlar. bende yaptırmadım doktorum da ısrarcı olmadıBen ikili test yaptırmayı düşünmüyorum kızlar, doktor kötü alınması lazım dese aldıracak mıyız da. Testi yaptıran bazı insanlar da risk çıkıyor ama doğunca maşallah turp gibi oluyorlar, yada sağlıklı bişey yok deniliyor ama doğunca bişey çıkıyor. Bu testler anneyi boşuna strese sokuyor gerçekten, ben 3 çocuğumda da yaptırmadım bundada düşünmüyorum. Doktorum ısrar eder mi bilmem
yaptıran anneler aldırma niyetinden ötürü değil de bi sıkıntı varsa da kendilerini ona göre hazırlamak için yaptırıyorlar. bende yaptırmadım doktorum da ısrarcı olmadı
Valla canim cuma yapildi 11+2 gunluktu kendisi cagirdi 11.hafta gel diye.Hakkimizda hayirlisi canim benim. Bir de bayaa erken yapilmis senin ikili tarama. En dogru sonucu 12+0 da aliniyormus. Yapacak arkadaslara duyuru...
11+2ydi canim baskent universitesine gidiyorum. Evet esimle bizde oyle karar verdik bu persembeye randevu aldik devlet hastanesine tekrar yaptircaz 12+1 olcak.Evet tahminimce bebek kucuk demelerinin sebebi bu. 11+0 da 43mm cikmis bebis. Gunde ortalama 1mm gibi buyuyorlar. 12.haftads 48mm uzerinde olmasi beklenir bebegin. Seni doktor mu cagirdi 11.haftada? Ben senin yerinde olsam 12.haftada baska bir hastanede tekrar yaptiririm. Bu bir risk testi. Bebegin crl yani boyu 48mm altinda cikarsa zaten risk cok artiyor. Sen erken gitmissin. Bence canini sikma. Az bucuk bu konuda bir seyler biliyorum. Gittigin yer ozelse eger tarama vs yapip, ekstra hastane para kazansin diye neredeyse saglikli cocugu bile alma derdindeler. 12+0 oldugunda durumun musaitse baska bir hastaneye gozuk canim.
Yuksek risk diye bu gun ayrintili ultrasona gonderdi cnm. Ense burun ve kalbe bakildi. Sorun yok gibi gorunuyor dedi ama haftaya bidaha bakalim dedi tekrar ayrintili ultrason yapacaklar. Papp-a degerim cok cok dusuk cikmis ondan korkuyorlar ona takildilar. 0.4 uzeri olmasi lazimmis benim 0.07 Fetal dna dusunuyor amniyo sentezi goze alamam senin icin dedi. 6.tup bebekte tuttu cunku.Canım doktorun ne dedi sonuca
amin canim insallahhİleri değilmiş tatlım ben de 35 im. 38 sonrası risk artıyor demişti doktorum. Güzel haberlerle gel inşallah
Baska bir sitede okuyorum o kadar hikayr var ki bebege riskli denilip sapasaglam dogan..bu testler neden yapiliyor bu kadar yanilma varsa bende bunu anlamiyorum.Ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum kızlar, doktor kötü alınması lazım dese aldıracak mıyız da. Testi yaptıran bazı insanlar da risk çıkıyor ama doğunca maşallah turp gibi oluyorlar, yada sağlıklı bişey yok deniliyor ama doğunca bişey çıkıyor. Bu testler anneyi boşuna strese sokuyor gerçekten, ben 3 çocuğumda da yaptırmadım bundada düşünmüyorum. Doktorum ısrar eder mi bilmem
Baska bir sitede okuyorum o kadar hikayr var ki bebege riskli denilip sapasaglam dogan..bu testler neden yapiliyor bu kadar yanilma varsa bende bunu anlamiyorum.
Genetik test var ya su amerikaya giden o zaman tek seferde herkes bunu yaptirsinda bari milletin ici rahat olur..kimle konussam bir seyler var..ama dogdugunda saglikli bir bebek !
Icini ferah tut nolur.bende Ankara'dayim medicanaya gidiyorum.10.haftada kadin bana 1.8 ense kalinligindan bahsetti benide 11.haftamda ikiliye sokacak..o kadar korkarak gidiyorum ki..kesinlikle bende devlette bir doktor daha edinicem.bazen iyi mi yapiyoruz kotu mu bilemiyorum.arkadasimla konusuyorum zekaitahirde dogum yapti bana hic deger falan soylemediler valla iyi dediler o kadar diyo kız..okuyorum surekli kac kisiye down riski denmis ve zehir gibi cocuklar olmus..ben bu testler bu kadar anlamsizsa neden var neden yapiliyo anlamadim..inaniyorum ki saglikli cocuklarimiz..eger olumsuz bir sey duyarsam bende devlette 12.haftada bir daha baktiricam..dua ediyorum hepimiz icinValla canim cuma yapildi 11+2 gunluktu kendisi cagirdi 11.hafta gel diye.
11+2ydi canim baskent universitesine gidiyorum. Evet esimle bizde oyle karar verdik bu persembeye randevu aldik devlet hastanesine tekrar yaptircaz 12+1 olcak.
Yuksek risk diye bu gun ayrintili ultrasona gonderdi cnm. Ense burun ve kalbe bakildi. Sorun yok gibi gorunuyor dedi ama haftaya bidaha bakalim dedi tekrar ayrintili ultrason yapacaklar. Papp-a degerim cok cok dusuk cikmis ondan korkuyorlar ona takildilar. 0.4 uzeri olmasi lazimmis benim 0.07 Fetal dna dusunuyor amniyo sentezi goze alamam senin icin dedi. 6.tup bebekte tuttu cunku.
amin canim insallahh
yok yok bende senin gibi düsünüyorum ama yaptıranlar da kendilerini hazırlamak icin yaptırıyorÖyle canımda mesela risk var dese, kadın yazık doğuma kadar düşünecek öyle mi böyle mi diye strese girecek o açıdan dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?