Aslında vajina ve rahim arasında 3,4 cm mesafe var mühim olan rahim, vajinal muayenede sırasında vajinaya sokulıyor adını bilmediğim o alet ilişki sırasında da aynı şekilde
Ben 11+ 4 te yaptırdım hatta daha beklemek istiyordum erken diye ama 1 gün önce hiç yaşamadığım garip bir agrı yaşadığım için en iyisi gidip yaptırayım dedim , normal bakıldı, vajinal zaten 2 li testte çok zor olur bence , (yani acı anlamında değil tabi) çünkü uzun uzun inceleyerek bakıyor doktor..
Kan testini daha almadim Sali ya da Çarsamba gunu cikacak, tabi daha net goruyorlar vajinal ultrasonla, ben sonuclari onumuzde ki hafta gosterecegimSanirim ölcümler daha iyi hesaplaniyor..cunku ense kalinligina bakarken ultrasondan emin olamadi.kan testiyle karsilastirmayi ne zaman yapiyor.sonuclarinizi ne zaman aldiniz :)
O kadar cok sey okudum ve cevremde tanik oldum ki, ben direkt olarak doktoru zan altinda birakacak bir sey soylemedim. Nette ve her yerde okuyup, ulasabilecegimiz bir bilgi bu. 12.haftada en dogru sonucu aliriz diyen doktorlar ben degilim :) bebek 43mm cikmis. Ortalama gunde 1mm buyuyor. Ve 7 gun sonra gitse zaten olmasi gereken buyuklukte olacak bebis. Bebek kucuk denmis. Zaten 11+0 daki bebek olcusu o. Diger free hcg vs onlarla ilgili sorun olup da, risk yuksek ciktiysa bilemem. Sadece ben olsam 12. Haftamda tekrar giderim. Ben cok tavsiye edilen bir doktora gittim vakti zamaninda. Gebeligimin sagliksiz ilerlemesine ragmen benden bir dunya para ugruna olmadik testler istediler. Ve kendi hastanelerinde yaptirmami istediler. Simdi 5 kisi cevremde memnun kalmis ama beni goz gore gore yakti maddi manevi. Boyle insan tipi cok. Sen de saglikcisin, bilirsin... sen oylesin demiyorum :)) yanlis anlama sakin ama nelerle karsilasiyoruz. Neyse bu son yorumumdu zaten. Bundan sonra kimsenin etlisine sutlusune karismam. Herkes bebegini saglikla kucagina alsin insallah. Hos kalin...Ben sonuca baktım doktoru göğşen önalanmış. Benim ankarada çok beğendiğim bir doktor bir çok arkadaşımı tüp bebekle çocuk sahibi yapmış başarılı biridir ve yanımda bir gebesinin kanaması olumca gözyaşı döktüğüne şahit oldum. 7. Yi denemiştik onunla demişti bize çok üzülmüştü. Ben bile isteye sağlıklı çocuğu alabileceğini düşünmüyorum. Ayrıntılı ultrasona göndermiş belki orda iyi çıkar. Ona bile hastane dışına göndermişti beni. İnşallah her şey dilediği gibi olurhilal1907
Gecmis olsun canim insallah en yakin zamanda o tehdidi atlatip biraz daha rahatlarsin. Benimkiside retrovert dogum zamani dönmesi gerekiyormus,insallah Sorun olmaz belirli bir süre sonra normal olmasi gerektigi gibi olur.yani kafana simdilik bunlari takma Allah büyük yardimcimiz olur insHosbulduk canım evet hem iğne hem hap kullanıyorum günlükte serum var bulantılarımdan dolayı
Rahmim ters değil sekil olarak T harfine benziyormuş buda bebek tutunması ve ileride büyümesi için sorun teşkil ediyormuş
Katılıyorum.O kadar cok sey okudum ve cevremde tanik oldum ki, ben direkt olarak doktoru zan altinda birakacak bir sey soylemedim. Nette ve her yerde okuyup, ulasabilecegimiz bir bilgi bu. 12.haftada en dogru sonucu aliriz diyen doktorlar ben degilim :) bebek 43mm cikmis. Ortalama gunde 1mm buyuyor. Ve 7 gun sonra gitse zaten olmasi gereken buyuklukte olacak bebis. Bebek kucuk denmis. Zaten 11+0 daki bebek olcusu o. Diger free hcg vs onlarla ilgili sorun olup da, risk yuksek ciktiysa bilemem. Sadece ben olsam 12. Haftamda tekrar giderim. Ben cok tavsiye edilen bir doktora gittim vakti zamaninda. Gebeligimin sagliksiz ilerlemesine ragmen benden bir dunya para ugruna olmadik testler istediler. Ve kendi hastanelerinde yaptirmami istediler. Simdi 5 kisi cevremde memnun kalmis ama beni goz gore gore yakti maddi manevi. Boyle insan tipi cok. Sen de saglikcisin, bilirsin... sen oylesin demiyorum :)) yanlis anlama sakin ama nelerle karsilasiyoruz. Neyse bu son yorumumdu zaten. Bundan sonra kimsenin etlisine sutlusune karismam. Herkes bebegini saglikla kucagina alsin insallah. Hos kalin...
amin canim insallah rabbim korusun miniklerimizi.Icini ferah tut nolur.bende Ankara'dayim medicanaya gidiyorum.10.haftada kadin bana 1.8 ense kalinligindan bahsetti benide 11.haftamda ikiliye sokacak..o kadar korkarak gidiyorum ki..kesinlikle bende devlette bir doktor daha edinicem.bazen iyi mi yapiyoruz kotu mu bilemiyorum.arkadasimla konusuyorum zekaitahirde dogum yapti bana hic deger falan soylemediler valla iyi dediler o kadar diyo kız..okuyorum surekli kac kisiye down riski denmis ve zehir gibi cocuklar olmus..ben bu testler bu kadar anlamsizsa neden var neden yapiliyo anlamadim..inaniyorum ki saglikli cocuklarimiz..eger olumsuz bir sey duyarsam bende devlette 12.haftada bir daha baktiricam..dua ediyorum hepimiz icin
Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı da gayet güzel. Anladigim kadarıyla sizin kan sonucunuz 177 de 1 riskli çıkmış onun dışında yaş riskiniz 485 te 1 ve trizomi 18 riskiniz çok çok az. Kombine risk denen bir sonuç ben göremedim. En belirleyici olan odur. Yaşınız kan değerleriniz ense kalınlığı ve burun kemiği bilgileri eklenir ve size bir sonuç verilir. Ben onu göremedim. Kombine risk sonucuna göre de riskiniz 250 de 1 ve altı çıkarsa tani koymak amacıyla sizi perinatolog a yönlendirirler. Sadece kan sunucunuzun riskli gelmesi bana o kadar korkunç gelmedi. Çünkü ortada burun kemiği var ve ense kalınlığı harika. Allah korktuklarimizla sinamasinSonucu gondereyim cnmm
Canım hayırdır bizi bırakmıyorsun degilmi.O kadar cok sey okudum ve cevremde tanik oldum ki, ben direkt olarak doktoru zan altinda birakacak bir sey soylemedim. Nette ve her yerde okuyup, ulasabilecegimiz bir bilgi bu. 12.haftada en dogru sonucu aliriz diyen doktorlar ben degilim :) bebek 43mm cikmis. Ortalama gunde 1mm buyuyor. Ve 7 gun sonra gitse zaten olmasi gereken buyuklukte olacak bebis. Bebek kucuk denmis. Zaten 11+0 daki bebek olcusu o. Diger free hcg vs onlarla ilgili sorun olup da, risk yuksek ciktiysa bilemem. Sadece ben olsam 12. Haftamda tekrar giderim. Ben cok tavsiye edilen bir doktora gittim vakti zamaninda. Gebeligimin sagliksiz ilerlemesine ragmen benden bir dunya para ugruna olmadik testler istediler. Ve kendi hastanelerinde yaptirmami istediler. Simdi 5 kisi cevremde memnun kalmis ama beni goz gore gore yakti maddi manevi. Boyle insan tipi cok. Sen de saglikcisin, bilirsin... sen oylesin demiyorum :)) yanlis anlama sakin ama nelerle karsilasiyoruz. Neyse bu son yorumumdu zaten. Bundan sonra kimsenin etlisine sutlusune karismam. Herkes bebegini saglikla kucagina alsin insallah. Hos kalin...
Bu testin adi ikili test, ikili tarama ve diger adiyla 11-14 tarama testi. Doktora ne zaman geleyim dedim. 12.haftan doldugunda gel cunku en dogru sonucu o zaman aliyoruz dedi. Ben de 12+0 da gittim. Nette de buna dair seyler okudum. 12.hafta en idealiymis.Beni de 11 +1 de cagirdi doktorum kafam karisti simdi...gidip gitmeme konusunda..
Yok kuzum ne birakmasi. Sadece birisi durumuyla ilgili bir sey danisirsa genel anlamda yorum yapmayacagim. Yanlis anlasilabiliyorum.Canım hayırdır bizi bırakmıyorsun degilmi.
Ben de 12.0 da yaptırdım. Doktorum tam o gün çağırdı. Sonucum 2 haftaya çıkacak. Özelde de yaptırdım o muhtemelen daha erken çıkar. Inşallah herşey hepimizin gönlünce olur. Bebeklerimiz sağlıklıdır umarim.Bu testin adi ikili test, ikili tarama ve diger adiyla 11-14 tarama testi. Doktora ne zaman geleyim dedim. 12.haftan doldugunda gel cunku en dogru sonucu o zaman aliyoruz dedi. Ben de 12+0 da gittim. Nette de buna dair seyler okudum. 12.hafta en idealiymis.
Aman takılma yanlış anlaşılmalara. Hepimiz hamileyiz alınganız.Yok kuzum ne birakmasi. Sadece birisi durumuyla ilgili bir sey danisirsa genel anlamda yorum yapmayacagim. Yanlis anlasilabiliyorum.
Yanlış anlaşılmak değil de galiba sizinle birlikte birkaç kişi daha buna ben de dahilim gerek mesleki tecrübelerden gerek başımıza gelen talihsiz olaylardan dolayı biraz daha bilgiliyiz. Işin kader boyutunu değil de tip boyutunu da söylüyoruz.Yok kuzum ne birakmasi. Sadece birisi durumuyla ilgili bir sey danisirsa genel anlamda yorum yapmayacagim. Yanlis anlasilabiliyorum.
canim ya benim doktor ilginc cidden..cok donanimlida biri halbuki..bunu biliyor olmasi lazim..bakalim ben gidecegim cagirdigi icin ama bir sorun olursa 12 de devlete giderim..yine problem olursa genetik test dusunuyorum komple cozum..Bu testin adi ikili test, ikili tarama ve diger adiyla 11-14 tarama testi. Doktora ne zaman geleyim dedim. 12.haftan doldugunda gel cunku en dogru sonucu o zaman aliyoruz dedi. Ben de 12+0 da gittim. Nette de buna dair seyler okudum. 12.hafta en idealiymis.
Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı da gayet güzel. Anladigim kadarıyla sizin kan sonucunuz 177 de 1 riskli çıkmış onun dışında yaş riskiniz 485 te 1 ve trizomi 18 riskiniz çok çok az. Kombine risk denen bir sonuç ben göremedim. En belirleyici olan odur. Yaşınız kan değerleriniz ense kalınlığı ve burun kemiği bilgileri eklenir ve size bir sonuç verilir. Ben onu göremedim. Kombine risk sonucuna göre de riskiniz 250 de 1 ve altı çıkarsa tani koymak amacıyla sizi perinatolog a yönlendirirler. Sadece kan sunucunuzun riskli gelmesi bana o kadar korkunç gelmedi. Çünkü ortada burun kemiği var ve ense kalınlığı harika. Allah korktuklarimizla sinamasin
Bende merakla baktim arkadasin sonucuna kombine olmasi gerektigini biliyorum arastirdigim kadariyla..olcumler yuksek cikip kanda temiz cikiyor burda olcumler cok guzel kanda problem cikmis..ikiside riskli olsa ki o gibi durumlarda bile cok saglikli bebisler oluyormus..bende sorun olacagni dusunmuyorm bu degerlerleBurun kemiği oluşmuş ense kalınlığı da gayet güzel. Anladigim kadarıyla sizin kan sonucunuz 177 de 1 riskli çıkmış onun dışında yaş riskiniz 485 te 1 ve trizomi 18 riskiniz çok çok az. Kombine risk denen bir sonuç ben göremedim. En belirleyici olan odur. Yaşınız kan değerleriniz ense kalınlığı ve burun kemiği bilgileri eklenir ve size bir sonuç verilir. Ben onu göremedim. Kombine risk sonucuna göre de riskiniz 250 de 1 ve altı çıkarsa tani koymak amacıyla sizi perinatolog a yönlendirirler. Sadece kan sunucunuzun riskli gelmesi bana o kadar korkunç gelmedi. Çünkü ortada burun kemiği var ve ense kalınlığı harika. Allah korktuklarimizla sinamasin
Onemli olan kan sonuclarin..2.5 kalinlikla arkadasimin bebisi cok saglikli bana kafama hic takmamami soyledi :) risk 3 ve uzerinde basliyormus zatenKizlar bende 11+0 im bugun ama bebek 11+6 cikti boyu 5.15 cm cikti ense de 1.7mm cikti burun kemigi var dedi ama bana 1.7 biraz kalin geldi sizce nasil. İcim hic rahat degil
Taytlar kurtarici oluyor. Bende biraz kalin tayt aldim uzerine biraz popisi kapatan seylerle giyiyorum:) cogu zaman elbise.. :) rahat oluyorİyi geceler eylülün en güzel en pimpiriki en alıngan en rahat anneleribugün şöyle bi baktım da sanırım göbusler artık belli oluyor mutlu oluyorum ama hayatımda hiç göbeğim olmadığı için çok da tuhaf geliyor karnımı içime çekemiyorum mesela galiba artık yavastan kıyafet değişikliği yapmam gerekiyor en azından pantolon çünkü hiç biri gobusten olmuyor rahatsız ediyor bu takla atan bebeğe de bayılırım hepimizin bebisleri artık karnımız da takla atıyor insAllah bi an önce bu haraket leri hissederiz
persembe gunu etlik zubeyde hanimda yeniden yaptircam ikili testimi yoksa icim hic rahat olmayacak. Amin insallah korktuklarimiz gelmez basimiza. Rabbim yardimcimiz olsunBurun kemiği oluşmuş ense kalınlığı da gayet güzel. Anladigim kadarıyla sizin kan sonucunuz 177 de 1 riskli çıkmış onun dışında yaş riskiniz 485 te 1 ve trizomi 18 riskiniz çok çok az. Kombine risk denen bir sonuç ben göremedim. En belirleyici olan odur. Yaşınız kan değerleriniz ense kalınlığı ve burun kemiği bilgileri eklenir ve size bir sonuç verilir. Ben onu göremedim. Kombine risk sonucuna göre de riskiniz 250 de 1 ve altı çıkarsa tani koymak amacıyla sizi perinatolog a yönlendirirler. Sadece kan sunucunuzun riskli gelmesi bana o kadar korkunç gelmedi. Çünkü ortada burun kemiği var ve ense kalınlığı harika. Allah korktuklarimizla sinamasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?