Günaydın canım. Benim ince topuk giydiğim bile oldu ama artık yoruluyorum gibi hissettiğim için giymiyorum. Tek olay düşme tehlikesi ve yorulma ihtimali bildiğim kadarıyla. Çok da dert etme benceGünaydin kizlar,
Iki ün gündür birsey sormak istiyorum Hep unutuyorum. Topuklu cizme veya ayakkabi giyiniyormusunuz?aceba zarari varmi bileniniz varmi?topuklari kalin yani düsme twhlikesi yok,düsme tehlikesinden dolayimi aceba giyinilmemeli diyorlar.
Elbise giyinecwgkm bgn altina topuklu sart bilemedim yani acil yardim pls
vallahi giydim artik, kalin topuk ve genelde oturuyorum zaten. insan böyle bir elham yapiyor valla ilk bebek oldugu icin sanirimBir gunden bir sey olmaz ayakta degilsen cok giy gitsin :) yanina düz de al.
ince topukla normalde zor yürüyorum, bu halimle hic yürüyemezdim sanirimGünaydın canım. Benim ince topuk giydiğim bile oldu ama artık yoruluyorum gibi hissettiğim için giymiyorum. Tek olay düşme tehlikesi ve yorulma ihtimali bildiğim kadarıyla. Çok da dert etme bence
Suan belli degil dahaBebeğiniz erkek mi ?
ben ince topukla normalde bile zor yürüyorum, bu halde hic yapamam:) masallah sana. suanda is yerindeyim, oturuyorum zaten genelde,bugünde erken cikicam. cok takilmamak lazim dogru söylüyorsunda pek beceremiyorum sanirim:) herseyi düsünüyoruzGünaydın canım. Benim ince topuk giydiğim bile oldu ama artık yoruluyorum gibi hissettiğim için giymiyorum. Tek olay düşme tehlikesi ve yorulma ihtimali bildiğim kadarıyla. Çok da dert etme bence
Yok kuzum ne birakmasi. Sadece birisi durumuyla ilgili bir sey danisirsa genel anlamda yorum yapmayacagim. Yanlis anlasilabiliyorum.
34ist bende ve çevremdeki herkeste tuttu. Kızımın fhcg değeri 125 şu anki 40 bende ikisinde de tuttu :)
Günaydin kizlar,
Iki ün gündür birsey sormak istiyorum Hep unutuyorum. Topuklu cizme veya ayakkabi giyiniyormusunuz?aceba zarari varmi bileniniz varmi?topuklari kalin yani düsme twhlikesi yok,düsme tehlikesinden dolayimi aceba giyinilmemeli diyorlar.
Elbise giyinecwgkm bgn altina topuklu sart bilemedim yani acil yardim pls
Benim ilk zamanlar canım istiyordu. 2-3 kere aldım içtim. Taze sıkılmış olanlardan. Bence abartmadan arada sırada bir kaç yudum içebilirsin. Yine de doktora sor.Yakinda sefer tasi alicam :)) ise giderken sabah kahvaltimi yapamiyorum bazen simitci var yanima aliyrum yumurta(artik yiyebiliyorum cok sukur)zeytin peynir ihlamur cayi..öglen yemegimi ve yogurdumu,elmami muzumu..acikirsam diye galeta,cevizimi karton cantaya atiyorum :)))))) valla evden daha duzenli oluyor..bir litre suyu iste bitiricem diye sartliyorum bir litreyide evde icmeye calisiyorum..yine gunluk rutini hazirladim servis beklerkende cenem dustu :)))) bir de portakal suyu iciyormusunuz ? Ben cok seviyorum ama bebise kilo aldirir ve seker yapabilirmis diye okudum bazi yerlerdede c vitamini acisindan cok iyi diyor..bunuda sorucam doktora :) once kamuoyu yoklamasi yapayim burda
Benim tüm kışlık botlarım topukludur dolayısıyla başlarda öyle idare ettim ama baktım bacaklarım ağrımaya ve şiştiği için sıkmaya başladı öyle bıraktım. Ama ara sıra giymekte sakınca yok benceince topukla normalde zor yürüyorum, bu halimle hic yürüyemezdim sanirimmasallah sana valla, giydim suan is yerindeyim. erken cikicam nasilsa bugün. dogru diyorsun cok takilmamak lazim ama iste neleri düsünüyoruz
Ben de yaptırmadım. İlk hamileliğimde yaptırmıştım. Risk çıkmıştı. Tabi ilk olunca insan bilemiyor neredeyse teşhis olarak algılıyor. Sonra 3lü yapalım, 4lü yapalım, amniyosentez de yaparız dediler. Psikolojim mahvolacaktı. Ben de onun yerine perinatoloğa gittim. Burun kemiğine ve diğer organlara baktı. %99 down değil dedi de rahatladım. Bunda da haftasında perinatoloğa giderim birşey görürse o pahalı kan testlerinden yaptırırım diye düşünüyorum. Aldırmak söz konusu olmasa da birşey varsa hazırlıklı olmak için.Ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum kızlar, doktor kötü alınması lazım dese aldıracak mıyız da. Testi yaptıran bazı insanlar da risk çıkıyor ama doğunca maşallah turp gibi oluyorlar, yada sağlıklı bişey yok deniliyor ama doğunca bişey çıkıyor. Bu testler anneyi boşuna strese sokuyor gerçekten, ben 3 çocuğumda da yaptırmadım bundada düşünmüyorum. Doktorum ısrar eder mi bilmem
Ben açıkcası doğurunca o lohusa halimle şoka girmektense önceden öğrenmeyi tercih ederim. Onların beslenmeleri bile farklı. Maddi yönden de kendini hazırlamalısın. Ömür boyu bakıma muhtaç olacak.Öyle canımda mesela risk var dese, kadın yazık doğuma kadar düşünecek öyle mi böyle mi diye strese girecek o açıdan dedim.
Detaylıda görünüyor o benim arkadaşın da çıktı detaylıdan beri biliyorlardı tek olacağını. Demekki detaylıya gittikleri dr iyi diilmişAynen canım bende çok duydum öyle, bizim bir tanıdık vardı her testini yaptırdı, hiçbişey yok denilmiş. Sonra çocuk doğdu, tek böbrek doğmuş, yani göremiyorlar mı anlamadım ki
Ben açıkcası doğurunca o lohusa halimle şoka girmektense önceden öğrenmeyi tercih ederim. Onların beslenmeleri bile farklı. Maddi yönden de kendini hazırlamalısın. Ömür boyu bakıma muhtaç olacak.
Kız ben kötü bişi demedimki ne kdr alıngansın aşkolsun. Sadece doktoru bildiğimi yapmayacağını söyledim. Ama diğer dediklernde haklısın onu yapacak çok doktor var evet bu sektördeyim bende biliyorum ne kdr kötü olabileceklerni. Diğer doğumumda neler neler yaşadım sırf eski doktorum yüzünden şu an neler çekiyorum ben. Burda anlatıp milletin moralini bozmuyorum kötü doğum hikayemle. Ama ah o doktorlar.beni de doktorum normalde 11+4 te çağırmıştı benim vaktim olmadı 12+2 de gidebildim. Şimdi arkadaş bahsetmiş amniyosentezi sende göze alamam demiş belki başkası olsa hemen yapalım derdi. Maksadım biraz onu da rahatlatmak. Doktoruna güvenmediğinde stres çok oluyor.O kadar cok sey okudum ve cevremde tanik oldum ki, ben direkt olarak doktoru zan altinda birakacak bir sey soylemedim. Nette ve her yerde okuyup, ulasabilecegimiz bir bilgi bu. 12.haftada en dogru sonucu aliriz diyen doktorlar ben degilim :) bebek 43mm cikmis. Ortalama gunde 1mm buyuyor. Ve 7 gun sonra gitse zaten olmasi gereken buyuklukte olacak bebis. Bebek kucuk denmis. Zaten 11+0 daki bebek olcusu o. Diger free hcg vs onlarla ilgili sorun olup da, risk yuksek ciktiysa bilemem. Sadece ben olsam 12. Haftamda tekrar giderim. Ben cok tavsiye edilen bir doktora gittim vakti zamaninda. Gebeligimin sagliksiz ilerlemesine ragmen benden bir dunya para ugruna olmadik testler istediler. Ve kendi hastanelerinde yaptirmami istediler. Simdi 5 kisi cevremde memnun kalmis ama beni goz gore gore yakti maddi manevi. Boyle insan tipi cok. Sen de saglikcisin, bilirsin... sen oylesin demiyorum :)) yanlis anlama sakin ama nelerle karsilasiyoruz. Neyse bu son yorumumdu zaten. Bundan sonra kimsenin etlisine sutlusune karismam. Herkes bebegini saglikla kucagina alsin insallah. Hos kalin...
3 mm e kdr sorun yok dedi doktorumKizlar bende 11+0 im bugun ama bebek 11+6 cikti boyu 5.15 cm cikti ense de 1.7mm cikti burun kemigi var dedi ama bana 1.7 biraz kalin geldi sizce nasil. İcim hic rahat degil
3 mm e kdr sorun yok dedi doktorum
Ben haftada 2 kere filan portakal suyu içiyorum, 2 tane portakal sıkıp içiyorum artık ne kadar suyu çıkarsa. Ara sıra da elma havuç suyu sıkıp içiyorum 1 bardak. Bulantım çok olduğu, fazla bişey yiyip içmediğim için meyve ve meyve sularına yönelmiştim. Ama hazır olarak almadımYakinda sefer tasi alicam :)) ise giderken sabah kahvaltimi yapamiyorum bazen simitci var yanima aliyrum yumurta(artik yiyebiliyorum cok sukur)zeytin peynir ihlamur cayi..öglen yemegimi ve yogurdumu,elmami muzumu..acikirsam diye galeta,cevizimi karton cantaya atiyorum :)))))) valla evden daha duzenli oluyor..bir litre suyu iste bitiricem diye sartliyorum bir litreyide evde icmeye calisiyorum..yine gunluk rutini hazirladim servis beklerkende cenem dustu :)))) bir de portakal suyu iciyormusunuz ? Ben cok seviyorum ama bebise kilo aldirir ve seker yapabilirmis diye okudum bazi yerlerdede c vitamini acisindan cok iyi diyor..bunuda sorucam doktora :) once kamuoyu yoklamasi yapayim burda
Gayet iyi tatlım rahat olKizlar dayanamadim sonucumu aldim. Sizce sonuclar nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?