Bana da multi vitamin kullanımı doğru gelmiyor etrafimdaki doktor arkadaslarimdan da böyle düşünen çok var demir ilacı için durum bambaşka tabikiUzun bir sürwdir gebelere gerekli gereksiz multivitaminler verildi ve bebekler uyuyamayan uyumakta güçlük çeken ve hiperaktivite oranı yüksek bebekler oldular dedi. Birçok araştırma okumuş bunla ilgili. Bir de sende diyelimki demir eksik çıktı tahlilde onu veririm dedi niye eksik olmayan şeyi boşa yükleyeyim dedi. İnstagramında gebelikte verilen multivitaminlerin toksik etki yarattığna dair bir yazı da paylaşmış hatta. İngilizcen var mı bilmiyorum ama atayım buraya da
Ablamın iki cocugu var birinde kullanmıs her türlü vitamini birinde hic bir vitamin kullanmamıs dedigin gibi kullanan Yiğenim hiperaktif değil ama aşırı zeki kücücük olmasına ragmen inanılmaz seyler konusup akıl edebiliyor diğer yiğenim ise sıradan kendi halinde yapısı varUzun bir sürwdir gebelere gerekli gereksiz multivitaminler verildi ve bebekler uyuyamayan uyumakta güçlük çeken ve hiperaktivite oranı yüksek bebekler oldular dedi. Birçok araştırma okumuş bunla ilgili. Bir de sende diyelimki demir eksik çıktı tahlilde onu veririm dedi niye eksik olmayan şeyi boşa yükleyeyim dedi. İnstagramında gebelikte verilen multivitaminlerin toksik etki yarattığna dair bir yazı da paylaşmış hatta. İngilizcen var mı bilmiyorum ama atayım buraya da
Ben diğer gebelipimde kullanmadım ve bebeğim uyku sorunu olmadı demekki ondanmış demiştim anlatınca doktor. Valla vermiyor brnde kullanmam canıma minnet :)Bana da multi vitamin kullanımı doğru gelmiyor etrafimdaki doktor arkadaslarimdan da böyle düşünen çok var demir ilacı için durum bambaşka tabiki
Bak ztn senin saydıkların gerekli vitaminler. Demiri bnm doktorum da veriyor gerekli olursa. Onun dedipi tümü içerenler. Örneğin a vitamini. Onun fazlası düşük yapar ve genelde a vit eksikliği pek görülen bişi diil çünkü besinler yetior vücudun çok ihtiacı yok ona. Ama verilen vitaminde varsa gereksiz a vit yüklenmiş oluyorsun. Öyle düşün. Tahlilde eksik varsa veririm yoksa fazlası sana da bebeğe de zarar dedi. Çok mantıklı değil mi? :) niye fazla alalımAblamın iki cocugu var birinde kullanmıs her türlü vitamini birinde hic bir vitamin kullanmamıs dedigin gibi kullanan Yiğenim hiperaktif değil ama aşırı zeki kücücük olmasına ragmen inanılmaz seyler konusup akıl edebiliyor diğer yiğenim ise sıradan kendi halinde yapısı var
Baska bir arkadasım gecen yıl dogum yaptı benle aynı hapları kullanmıs bebegi o kadar sakin o kadar uslu ki Rabbim hepimize öyle sorunsuz bebekler nasip etsin
Demirle ilgili bende bicok makale okudum izledim evet suanda eksikliğim yok ancak bebek büyüdükce kan hacmimi arttırmam gerekiyor
Balıkyagı kullanmak yada kullanmamak benim elimde cünkü doktorum haftada üc gün yiyorsan kullanmana gerek yok dedi o yüzden onu bir gün arayla alıyorum misal
Birde kalsiyum magnezyum cinko vs içeren bi vitamin var bebegin kemik gelişimi icin önemli oldugunu bol yeşillik ve sütle takviye yapabildigini vs söyledi ama ben calısıyorum ve o kadar yediklerime dikkat edemiyorum o yüzden onuda kullanıyorum
Bilemedim bebek geliştikce bizim yemeklerden o vitaminleri depolarımız azaldıkca takviye etmememiz gerekiyor o yüzden vitaminlere karsı değilim şahsen
Aynen canım eksiği yerine koyana sözümüz yok ben yillarca d vitamin iğnesi oldumBen diğer gebelipimde kullanmadım ve bebeğim uyku sorunu olmadı demekki ondanmış demiştim anlatınca doktor. Valla vermiyor brnde kullanmam canıma minnet :)
Demir eksik çıkarsa verecek ztn. Karatay da multivitaminlere karşı :) bir de karaciğeri aşırı yoruyor bunlar kilo da yapıyor. Tabi herkes kendi doktorunu dinlesin sorumluluk almam belki iyi beslenemeyenler vardır şimdi lazımdır. Ben sağlıklı besleniyorum çok şükür bir eksik olmadı
İyi de benim tahlillerim maşallah cok iyi cıktı en azından iki hafta önce iyiydi hic bir kalemde sıkıntım yoktu yine de verdi bunlarıBak ztn senin saydıkların gerekli vitaminler. Demiri bnm doktorum da veriyor gerekli olursa. Onun dedipi tümü içerenler. Örneğin a vitamini. Onun fazlası düşük yapar ve genelde a vit eksikliği pek görülen bişi diil çünkü besinler yetior vücudun çok ihtiacı yok ona. Ama verilen vitaminde varsa gereksiz a vit yüklenmiş oluyorsun. Öyle düşün. Tahlilde eksik varsa veririm yoksa fazlası sana da bebeğe de zarar dedi. Çok mantıklı değil mi? :) niye fazla alalım
Oyyy masallaaaaah :) seninle oglan analari artiyorrrr :) gelsin tosuncuklaaarTeyzeleri geldik biiizzz. %100 erkek dedi, ense kalınlığı 1.4 cm cıktı. 5 gün önden gidiyormuş herşey yolunda dedi doktor şükür. Darısı ogrenmeyenlerin başına
İşte ztn doktorların çoğu hala veriyor hepsini ama şöyle düşün seninlki ayrı ayrı vermiş tam hepsini içereni vermemiş. Mesela omega ayrı. Balık yersen içmeyebiliyorsun. Kalsiyum magnezyum ayrı. Bol yeşillik yersen içmiyorsun falan. Bir de elevit decavit gibi hepsini birarada içerenler var ki berbat. Bak bakalım diğer verdiğinde a vitamini gibi gereksiz vitaminler var mı? ( elevit 5 sene önce domuz jelatini içeriyordu davalık oldu kabul ettiler ve değiştirdiler içeriğini ve o dönemde bnm doktor dahil hepsi elevit veriyordu Allahtan içmemişim)İyi de benim tahlillerim maşallah cok iyi cıktı en azından iki hafta önce iyiydi hic bir kalemde sıkıntım yoktu yine de verdi bunları
Ben kanguru olarak mai thai sling kullandım. 4 aydan 1,5 yaşına dek onla taşıdım.ana kucağı tiny love. Neyseki almıcam duruyor şu an sapasağlam.Kizlar kanguru bakiyorum..kraftin var 5farkli sekilde kullaniliyormus.bir de bu yenidogan aparatli olanlar ve ergonomik olanlar var.neye bakicaz bir el atsaniz bilenler :) bir de ana kucagi alcam titresimli muzikli falan kurtarici olcagini dusunuyorum :) oto koltugu zaten bebek arabasi alirken oluyo o yuzden onu almicam
Hala d vitamini kullanırım :) Katkısız olanlarından :) yaşasın karatay :)))) fiziğimi kendisine borçluyum sağolsunAynen canım eksiği yerine koyana sözümüz yok ben yillarca d vitamin iğnesi oldum
Karatay referansıyla
Fakat kimisi de çok zeki çocuk yapacam diye basiyo vitamini
Sikayetci needen olmadiniz ki? Ben olsam hakkimi arardim.Sizin talihsizliginiz doktormus zaten konusmustuk onu..sizle ayni doktora giden bir suru insanla konustum onlarda cok memnunlardi mesela..kac kisi dogum yapmis o doktorda..doktor her turlu kontrolu saglamaliymis ameliyat oncesi..biraz sans isi sizde oyle olmus ama ondan sonra ders oluyor iste..ben cok arastirdim.liv medicalpak vs.bir suru hastaneye de gittim yakin zamanda dogum yapanlari duydukca konustukca ikna oldum simdilik..dogumda ne yasarim bilemiyorum dedigim gibi aksilikte olabilir hicbir sey olmayadabilir..devlet hastanesi gibi degil kan alirlarken benimde kolum morardi ama devlette gunde 300 kisinin kanini aliyorlar orda da dogum sıkıntı..livde de sorunli doktorlar ve yogunluk var medicalpark bana cok uzak yani eleye eleye orasi kaldi..dediginiz gibi uzerinden zamanda gecmis..umarim ayni seyleri yasamam..Medicana personelinden memnun olmayanlardan biri benim. 5 sene oldu gerçi belki değişmiştir :) prenses muamelesi olarak görme kuzum bak anlatayım sana. Epidural makinesi var ameliyat sonrası ordan ağrı kesici geliyor sana kesi acısını hissetmemen için. Onu açmayı unutmuşlar bende. Ağrı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen ölcektim ağrıdan ağladım hep ama kimse müdahale etmedi. En son kayınvalidem bende sezaryen oldum ve gelinimi de tanıyorum asla canım acır demez o gözünden yaş akıyor kızın diye hastaneyi ayağa kaldırdı sonra bi baktılarki makine kapalıymış. Herkes gelip özğr diledi. Anestezi uzmanı gidip başhekime kadar arkadaşını şikayet etti öyle diyim. Artı ameliyata giderken damar yolunu açtıktan sonra serum takılması gerekiyormuş. Ameliyata indim aldıklarında eee niye takılmamış bu serum bunlar ne iş yapıyor yaa dedi hemşire. Yukarı çıktım damarlarım aşırı belirgin olmasına rağmen ve hayatımda hiç damar bulanamam sorunum olmamasına rağmen 6 kez deldiler. Tüm kollarım ve el üstlerim delik deşik oldu.kesi ağrım geçmişti o morarmalar 1 ay geçmedi. Ah annem de hemşire kafayı yedi kadın yanımda. En son aldı kendi açtı damar yolunu. Doktoru anlatmıyorum o da ayrı olay. Nefret ediyorum ordan
Maltofer var demir ve folik asit içeriyor, osteocare var calsiyum magnezyum cinko d vitamini içeriyorİşte ztn doktorların çoğu hala veriyor hepsini ama şöyle düşün seninlki ayrı ayrı vermiş tam hepsini içereni vermemiş. Mesela omega ayrı. Balık yersen içmeyebiliyorsun. Kalsiyum magnezyum ayrı. Bol yeşillik yersen içmiyorsun falan. Bir de elevit decavit gibi hepsini birarada içerenler var ki berbat. Bak bakalım diğer verdiğinde a vitamini gibi gereksiz vitaminler var mı? ( elevit 5 sene önce domuz jelatini içeriyordu davalık oldu kabul ettiler ve değiştirdiler içeriğini ve o dönemde bnm doktor dahil hepsi elevit veriyordu Allahtan içmemişim)
Ben diğer gebelipimde kullanmadım ve bebeğim uyku sorunu olmadı demekki ondanmış demiştim anlatınca doktor. Valla vermiyor brnde kullanmam canıma minnet :)
Demir eksik çıkarsa verecek ztn. Karatay da multivitaminlere karşı :) bir de karaciğeri aşırı yoruyor bunlar kilo da yapıyor. Tabi herkes kendi doktorunu dinlesin sorumluluk almam belki iyi beslenemeyenler vardır şimdi lazımdır. Ben sağlıklı besleniyorum çok şükür bir eksik olmadı
Serum aldığın halde mi kilo veriyorsunKızlar benim kadar kilo veren var mi? Sabah baktım 1 kg daha eksilmişim. 59 'la başladım suan 52.4, doktora dedim alırsın dedi.7 kilo vermiş oldum Ya kilo vermek değil derdim beslenemiyorum hala çok az yiyorum bulantim azaldı ama iştah hiç yok. 2 haftadır öğürme çıkarmamda yok. Kızımda 16. Haftaya kadar çıkarmıştım ama hiç kilo vermemiştim, bu hamilelik çok farklı benim
Kızlar benim kadar kilo veren var mi? Sabah baktım 1 kg daha eksilmişim. 59 'la başladım suan 52.4, doktora dedim alırsın dedi.7 kilo vermiş oldum Ya kilo vermek değil derdim beslenemiyorum hala çok az yiyorum bulantim azaldı ama iştah hiç yok. 2 haftadır öğürme çıkarmamda yok. Kızımda 16. Haftaya kadar çıkarmıştım ama hiç kilo vermemiştim, bu hamilelik çok farklı benim
Kan degerlerinde sıkıntı yoksa üzülme benceKızlar benim kadar kilo veren var mi? Sabah baktım 1 kg daha eksilmişim. 59 'la başladım suan 52.4, doktora dedim alırsın dedi.7 kilo vermiş oldum Ya kilo vermek değil derdim beslenemiyorum hala çok az yiyorum bulantim azaldı ama iştah hiç yok. 2 haftadır öğürme çıkarmamda yok. Kızımda 16. Haftaya kadar çıkarmıştım ama hiç kilo vermemiştim, bu hamilelik çok farklı benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?