Ben hiç kilo almadım karnimda erkenden belirginlesti 5 aylık gibi duruyor sakliyorum :)

D
Doktorumda hissedebilecegimi söyledi

Kızlar bilgisi olan var mı benim ikiz sizce ben hareketleri daha erken hissedebilir miyim zayıfım da artık hissetmek istiyorum

Siz ilk gebelikte erken hissetmişsiniz alt sınır 16 hafta zaten.2.gebelikte de alt sınır 13 hafta.Yani sizin durumunuz sıradışı değil ama ilk gebeliği olup 10.haftalarda ben hissediyorum diyen arkadaşlarımız oldu.Ama o toplanma olayını anlayamadım hala gözümde canlandiramadim.Bebek sadece 25-50 gr toplanma nasıl oluyor bilemedim belki de ben yanılıyorumdur

Ben hiç kilo almadım karnimda erkenden belirginlesti 5 aylık gibi duruyor sakliyorum :)
birde iç karın dar genis muhabbeti oluyor herhal
Olduğu xaman fotoğraf çekip atarım buraya aklımda bulunsun

Toplanma dediğimiz olay şu şekilde bebek zaten minnacik öyle son haftalardaki toplanma gibi değil karninin yalnızca küçük bı bölümü (yumruk kadar anca) sisiyor karında gözle görülür şekilde çıkıntı oluşuyor. Bağırsak değil yani :) kizimda 12.haftada böyleydi ama ilk tekmeyi 16 da yedim doktor randevum olduğu için aklımda kaldı. 2. Hamilelikte bariz bı şekilde anlaşılıyor hareket bağırsak hareketinden apayrı ama öyle sürekli olan bı hareketlenme değil tabi çok nadir o yüzden kimi geç farkediyor kimi erken.

Tüh umutlanmıştım kontrole daha 2 hafta var bakalım o zaman 15. Haftanın içinde olucam belki hissederim o aralar
Benim de 18nde devlette randevum :) bakalım o zamana kadar dayanamayip özele gidersem tekrar sorup onay alacagim görmeyince uzun süre çok merak ediyor insan bebisi

birde iç karın dar genis muhabbeti oluyor herhal

Olduğu xaman fotoğraf çekip atarım buraya aklımda bulunsun
Tamam,inanın canlandiramadim gözümde.Toplanma orta kisimda mi oluyor.Cunku bebeklerimiz su an gobek deliginin alt hizasinda.Aslinda bebek hareketlerinin ne zaman hissedildiği çok ta önemli bir konu değil ama grupta şöyle bir etki oluyor.Bir kişi benim midem çok bulanıyor diyor diğer hamisimiz aaa benimki bulanmıyor kesin benimkine birşey oldu diyor.Simdi bebek hareketlerini ilk gebeliği olan bir arkadaşımız ben hissediyorum diyor diğer hamisimiz aaa ben neden hissetmiyorum diyecek.O acıdan müdahil oldum yoksa keşke erkenden hissedilse,insan hamile olduğunu o zaman anlıyor. Ama benim okuduğum hicbir kaynak ilk gebelikte 16.haftadan önce ihtimal vermiyor

Hadi yaa bende kilolu olduğum için dedim tutar mutlaka diye neyse olmadı iade ederim yapacak bişey yok

Anladım,değişikmiş.Bebek hareketlerini hissetmek çok güzel bir duygu.Herkes en kısa zamanda kavuşsun o tepiklere umuyoruz ki

İlk kızımda 17-18 haftalıktım ilk hissettiğimde. Yatarken sağdan sola birşey kaydı karnımın içinde. Şok oldum. Bunda ufak pıt pıtlar, kelebek çırpması gibi birşeyler oluyor ama sanırım rahmin büyümesi ya da kas oynaması gibi birşey oluyor. Zayıf olmadığım için henüz ihtimal vermiyorum.

Aynen benimde bahsettiğiniz şekilde olduğu için size sordum direk
Arkadasin anlattığı gibi ama şöyle bi açıklama yapayım benim iLk gebeliğim olduğu için benim hissettiklerim gerçek hisler olmayabilir arkadaşlar , hayırlı geceler

Öyle doğru diyorsun ki helede birkaç kayıptan sonra yıllar sonra bulmussan herşeyi düşünüyorsun. Ama inanın sizin gibi bilgili arkadaşların farklı paylaşımlara dahil olması bizi rahatlatıyor. Yani bazen gerginlikler olabiliyor keşke oomasa herkes bildigini paylaşsa kabul etmeyen kendi fikrini paylaşsa yetişkin insanlariz ama hepimiz çok farkliyiz karakter olarak. Ama bu şekilde saygı çerçevesinde bilgi paylasimlarina bayılıyorum. Çünkü o kadar çok bilmediğim şey varki herkesin paylaşımını dikkatli takip ediyorum aramızda tecrübeli anneler var. Çok araştıran anneler var.... Neyse konu dağıldı hepiniz iyiki varsınız deyim. İnşallah hepimiz de bu süreci sağlıklı şekilde tamamlayıp sağlıklı bebeklerimizi kucagimiza alırız...

Anladım,değişikmiş.Bebek hareketlerini hissetmek çok güzel bir duygu.Herkes en kısa zamanda kavuşsun o tepiklere umuyoruz ki
İnşallah :) yüzüstü yatınca hereketlerini daha net ayirtedebilirsin. Ben kizimda bı iki gün hissetmeyince doktor bı kaç dakika yüzüstü yatmami soylemisti

Ben lcwciyim esasen. Büyük beden kullandığım için rahat oluyor ürünleri ama bu da indirimli olunca bı deneyim dedim. Olmazsa mağazasına iade edebiliyorum ona güvendim birazda. Ama tabi deneyip almak en iyisi
Aaa o zaman iyiymiş hem belki aldıgın model vs sana olur bellimi olur :)

Evet evet lastikleri geniş bide olması gerekenden daha büyük karınlar icinmi yapmıslar artık neyse göbek kısmı sarmıyor belimi komple bol duruyor
Ben 56kgyım 36beden aldım ama sanırım 6-7aylıkken falan anca sarar göbegimi o zamanda bacaklarımda kalınlasır olmaz kesin :)
Lcw en iyisi oh be dünya varmıs dedirtti kotları :)

Ben hareket vs tabiki hissetmiyorum zaren dedigin gibi damar atması gibi bişey oluyormus hissedilen seyi ona benzetiyorlarmıs ama bi yere toplanmayı sanırım bi kere yasadım daha önce hamile kalmadıgım icin ayırt edemiyorum tabi ama tam karnımın göbek deliğimin altında füze gibi karnım sisti bu ne ya gaza bak falan demiştim
Bebege yormamıstım ama burda olan yorumlardan sonra sanırım minikimi bi kere görmüşüm cıkıntısını dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…