- 16 Ocak 2019
- 103
- 88
- 13
Ben hiç kilo almadım karnimda erkenden belirginlesti 5 aylık gibi duruyor sakliyorum :)Evet ilk o yüzden çoğu şeyi anlayamıyorum ama dr da demisti erken hissedebilirsin belki zayıfsın die kilo da almadım henüz belki 1 kilo falan sadece bebeğin olduğu kısım çıkıyor onu da dr ultrasonla bakarken nerden goruo tam oylelikle bakarak kestirmistim :)
Doktorumda hissedebilecegimi söylediKızlar ilk gebelikte bebek hareketleri bahsettiğiniz şekilde hissedilmez.Rahim henüz pelvis kemiği hizasında yani çok derinlerde bir tarafta toplanma falan dediginiz şeyler 6.ayda olur.Ilk bebek hareketleri kanat çırpma,pıt pıt tarzı şeyler oluyor.Hissettikleriniz muhtemelen bağırsak hareketleri,kan hacmi artışı,kalp ritmi degisikligi nedeniyle oluşan degisiklikler.2.gebelikte en erken 13.hafta diyor ama ilk gebelikte en erken 16.hafta.Ben ilk gebeligimde 19-20.haftada hissetmiştim
Siz ilk gebelikte erken hissetmişsiniz alt sınır 16 hafta zaten.2.gebelikte de alt sınır 13 hafta.Yani sizin durumunuz sıradışı değil ama ilk gebeliği olup 10.haftalarda ben hissediyorum diyen arkadaşlarımız oldu.Ama o toplanma olayını anlayamadım hala gözümde canlandiramadim.Bebek sadece 25-50 gr toplanma nasıl oluyor bilemedim belki de ben yanılıyorumdurDediğiniz iç karın genisligiyle alakalı. Kızimda 12.haftada bı tarafa toplanmisti gözle görülür şekilde. 16.haftada ilk tekmesini yedim. Şu ankinde 14 haftaligim epeydir hissediyorum. Bağırsak hareketleriyle bebeğin hareketleri ayırt edilebilecek farklilikta
birde iç karın dar genis muhabbeti oluyor herhalBen hiç kilo almadım karnimda erkenden belirginlesti 5 aylık gibi duruyor sakliyorum :)
Olduğu xaman fotoğraf çekip atarım buraya aklımda bulunsunSiz ilk gebelikte erken hissetmişsiniz alt sınır 16 hafta zaten.2.gebelikte de alt sınır 13 hafta.Yani sizin durumunuz sıradışı değil ama ilk gebeliği olup 10.haftalarda ben hissediyorum diyen arkadaşlarımız oldu.Ama o toplanma olayını anlayamadım hala gözümde canlandiramadim.Bebek sadece 25-50 gr toplanma nasıl oluyor bilemedim belki de ben yanılıyorumdur
Olmuyormuş cnmKızlar bilgisi olan var mı benim ikiz sizce ben hareketleri daha erken hissedebilir miyim zayıfım da artık hissetmek istiyorum
Tüh umutlanmıştımOlmuyormuş cnmolursa da bağırsak haraketiymis doktoruna danış istersen yinede sende benimki sormadan demisti kendisi
Toplanma dediğimiz olay şu şekilde bebek zaten minnacik öyle son haftalardaki toplanma gibi değil karninin yalnızca küçük bı bölümü (yumruk kadar anca) sisiyor karında gözle görülür şekilde çıkıntı oluşuyor. Bağırsak değil yani :) kizimda 12.haftada böyleydi ama ilk tekmeyi 16 da yedim doktor randevum olduğu için aklımda kaldı. 2. Hamilelikte bariz bı şekilde anlaşılıyor hareket bağırsak hareketinden apayrı ama öyle sürekli olan bı hareketlenme değil tabi çok nadir o yüzden kimi geç farkediyor kimi erken.Siz ilk gebelikte erken hissetmişsiniz alt sınır 16 hafta zaten.2.gebelikte de alt sınır 13 hafta.Yani sizin durumunuz sıradışı değil ama ilk gebeliği olup 10.haftalarda ben hissediyorum diyen arkadaşlarımız oldu.Ama o toplanma olayını anlayamadım hala gözümde canlandiramadim.Bebek sadece 25-50 gr toplanma nasıl oluyor bilemedim belki de ben yanılıyorumdur
Benim de 18nde devlette randevum :) bakalım o zamana kadar dayanamayip özele gidersem tekrar sorup onay alacagim görmeyince uzun süre çok merak ediyor insan bebisiTüh umutlanmıştımkontrole daha 2 hafta var bakalım o zaman 15. Haftanın içinde olucam belki hissederim o aralar
Tamam,inanın canlandiramadim gözümde.Toplanma orta kisimda mi oluyor.Cunku bebeklerimiz su an gobek deliginin alt hizasinda.Aslinda bebek hareketlerinin ne zaman hissedildiği çok ta önemli bir konu değil ama grupta şöyle bir etki oluyor.Bir kişi benim midem çok bulanıyor diyor diğer hamisimiz aaa benimki bulanmıyor kesin benimkine birşey oldu diyor.Simdi bebek hareketlerini ilk gebeliği olan bir arkadaşımız ben hissediyorum diyor diğer hamisimiz aaa ben neden hissetmiyorum diyecek.O acıdan müdahil oldum yoksa keşke erkenden hissedilse,insan hamile olduğunu o zaman anlıyor. Ama benim okuduğum hicbir kaynak ilk gebelikte 16.haftadan önce ihtimal vermiyorbirde iç karın dar genis muhabbeti oluyor herhal
Olduğu xaman fotoğraf çekip atarım buraya aklımda bulunsun
Hadi yaa bende kilolu olduğum için dedim tutar mutlaka diye neyse olmadı iade ederim yapacak bişey yokAy evet ya bende defactodan hem tay hem pantolon aldım hamile giyimden. Ikiside bildiğin düşecek yani hep elim belimde cekiatiriyorum ki bide kiloluyum bol gelmesinnde imkani yok ama heralde o lastik kısmı iyi değildi akıyor aşağıya doru
Anladım,değişikmiş.Bebek hareketlerini hissetmek çok güzel bir duygu.Herkes en kısa zamanda kavuşsun o tepiklere umuyoruz kiToplanma dediğimiz olay şu şekilde bebek zaten minnacik öyle son haftalardaki toplanma gibi değil karninin yalnızca küçük bı bölümü (yumruk kadar anca) sisiyor karında gözle görülür şekilde çıkıntı oluşuyor. Bağırsak değil yani :) kizimda 12.haftada böyleydi ama ilk tekmeyi 16 da yedim doktor randevum olduğu için aklımda kaldı. 2. Hamilelikte bariz bı şekilde anlaşılıyor hareket bağırsak hareketinden apayrı ama öyle sürekli olan bı hareketlenme değil tabi çok nadir o yüzden kimi geç farkediyor kimi erken.
Aynen benimde bahsettiğiniz şekilde olduğu için size sordum direkToplanma dediğimiz olay şu şekilde bebek zaten minnacik öyle son haftalardaki toplanma gibi değil karninin yalnızca küçük bı bölümü (yumruk kadar anca) sisiyor karında gözle görülür şekilde çıkıntı oluşuyor. Bağırsak değil yani :) kizimda 12.haftada böyleydi ama ilk tekmeyi 16 da yedim doktor randevum olduğu için aklımda kaldı. 2. Hamilelikte bariz bı şekilde anlaşılıyor hareket bağırsak hareketinden apayrı ama öyle sürekli olan bı hareketlenme değil tabi çok nadir o yüzden kimi geç farkediyor kimi erken.
Arkadasin anlattığı gibi ama şöyle bi açıklama yapayım benim iLk gebeliğim olduğu için benim hissettiklerim gerçek hisler olmayabilir arkadaşlar , hayırlı gecelerTamam,inanın canlandiramadim gözümde.Toplanma orta kisimda mi oluyor.Cunku bebeklerimiz su an gobek deliginin alt hizasinda.Aslinda bebek hareketlerinin ne zaman hissedildiği çok ta önemli bir konu değil ama grupta şöyle bir etki oluyor.Bir kişi benim midem çok bulanıyor diyor diğer hamisimiz aaa benimki bulanmıyor kesin benimkine birşey oldu diyor.Simdi bebek hareketlerini ilk gebeliği olan bir arkadaşımız ben hissediyorum diyor diğer hamisimiz aaa ben neden hissetmiyorum diyecek.O acıdan müdahil oldum yoksa keşke erkenden hissedilse,insan hamile olduğunu o zaman anlıyor. Ama benim okuduğum hicbir kaynak ilk gebelikte 16.haftadan önce ihtimal vermiyor
Öyle doğru diyorsun ki helede birkaç kayıptan sonra yıllar sonra bulmussan herşeyi düşünüyorsun. Ama inanın sizin gibi bilgili arkadaşların farklı paylaşımlara dahil olması bizi rahatlatıyor. Yani bazen gerginlikler olabiliyor keşke oomasa herkes bildigini paylaşsa kabul etmeyen kendi fikrini paylaşsa yetişkin insanlariz ama hepimiz çok farkliyiz karakter olarak. Ama bu şekilde saygı çerçevesinde bilgi paylasimlarina bayılıyorum. Çünkü o kadar çok bilmediğim şey varki herkesin paylaşımını dikkatli takip ediyorum aramızda tecrübeli anneler var. Çok araştıran anneler var.... Neyse konu dağıldı hepiniz iyiki varsınız deyim. İnşallah hepimiz de bu süreci sağlıklı şekilde tamamlayıp sağlıklı bebeklerimizi kucagimiza alırız...Tamam,inanın canlandiramadim gözümde.Toplanma orta kisimda mi oluyor.Cunku bebeklerimiz su an gobek deliginin alt hizasinda.Aslinda bebek hareketlerinin ne zaman hissedildiği çok ta önemli bir konu değil ama grupta şöyle bir etki oluyor.Bir kişi benim midem çok bulanıyor diyor diğer hamisimiz aaa benimki bulanmıyor kesin benimkine birşey oldu diyor.Simdi bebek hareketlerini ilk gebeliği olan bir arkadaşımız ben hissediyorum diyor diğer hamisimiz aaa ben neden hissetmiyorum diyecek.O acıdan müdahil oldum yoksa keşke erkenden hissedilse,insan hamile olduğunu o zaman anlıyor. Ama benim okuduğum hicbir kaynak ilk gebelikte 16.haftadan önce ihtimal vermiyor
İnşallah :) yüzüstü yatınca hereketlerini daha net ayirtedebilirsin. Ben kizimda bı iki gün hissetmeyince doktor bı kaç dakika yüzüstü yatmami soylemistiAnladım,değişikmiş.Bebek hareketlerini hissetmek çok güzel bir duygu.Herkes en kısa zamanda kavuşsun o tepiklere umuyoruz ki
Cinsiyet belli değil.ogrenmistim ama Sonra farklı doktor farklı yorum yaptı.Aynıyız benim de 5 eylul cinsiyeti ogrenmismiydin gün sayıyorum 16sina aldim
Aaa o zaman iyiymiş hem belki aldıgın model vs sana olur bellimi olur :)Ben lcwciyim esasen. Büyük beden kullandığım için rahat oluyor ürünleri ama bu da indirimli olunca bı deneyim dedim. Olmazsa mağazasına iade edebiliyorum ona güvendim birazda. Ama tabi deneyip almak en iyisi
Evet evet lastikleri geniş bide olması gerekenden daha büyük karınlar icinmi yapmıslar artık neyse göbek kısmı sarmıyor belimi komple bol duruyorAy evet ya bende defactodan hem tay hem pantolon aldım hamile giyimden. Ikiside bildiğin düşecek yani hep elim belimde cekiatiriyorum ki bide kiloluyum bol gelmesinnde imkani yok ama heralde o lastik kısmı iyi değildi akıyor aşağıya doru
Ben hareket vs tabiki hissetmiyorum zaren dedigin gibi damar atması gibi bişey oluyormus hissedilen seyi ona benzetiyorlarmıs ama bi yere toplanmayı sanırım bi kere yasadım daha önce hamile kalmadıgım icin ayırt edemiyorum tabi ama tam karnımın göbek deliğimin altında füze gibi karnım sisti bu ne ya gaza bak falan demiştimTamam,inanın canlandiramadim gözümde.Toplanma orta kisimda mi oluyor.Cunku bebeklerimiz su an gobek deliginin alt hizasinda.Aslinda bebek hareketlerinin ne zaman hissedildiği çok ta önemli bir konu değil ama grupta şöyle bir etki oluyor.Bir kişi benim midem çok bulanıyor diyor diğer hamisimiz aaa benimki bulanmıyor kesin benimkine birşey oldu diyor.Simdi bebek hareketlerini ilk gebeliği olan bir arkadaşımız ben hissediyorum diyor diğer hamisimiz aaa ben neden hissetmiyorum diyecek.O acıdan müdahil oldum yoksa keşke erkenden hissedilse,insan hamile olduğunu o zaman anlıyor. Ama benim okuduğum hicbir kaynak ilk gebelikte 16.haftadan önce ihtimal vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?