- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Bana ikili icin gittigimde yani iki hafta önce artık folik asiti bırakıyoruz maltofer, ocean plus, osteocare içmeye baslıyoruz dediKızlar şimdi sizlerden okuyordu. Benim bu Dr folik asit bitene kadar iç bir ay sonra kontrole gel dedi vitami. VS vermedi hiç kızımda decavit içtim diye hatırlıyorum
Canım yok bana sordu 2500 TL gonderelim mi ne dersin dedi?Doktorlar muhtemel prim aliyor ama onların da işine geliyor çünkü kesin sonuç.Annenin kanina karisan bebek kani partikullerini ayiriyorlar.Kromozom sayiyorlar.Bebegin kanini elde etmis oluyorlar yani zaten istekliydim eşime bile sormadan kabul ettim.Yani kabul etmesen göndermez zaten parası senden çıkıyor.Yalniz benim gittigim yerde hatrı sayılır sayıda kişi göndermiş sonuçları gösterdi baya fazla sonuç var trizomi vs de bakıyorlar sadece down değil.Ben 3.çocuk düşünmüyorum parayı harcamaya değer diye dusundum yoksa zengin degilizYaaa, benim de 35 oldu yaş. Size sormadan mı gönderiyor ne kadar düşünceli doktormuşBizim ense kalınlığı iyi mi sence de?
Bende ilk gebelikte hiç takviye almadım. Beslenmeme çok dikkat ettim. Emziriyorum dA hiç mama da kullanmadık. Arada kan tahlili yaptırıp değerlerime baktırıyorum. Her şey yolunda. İyi beslenme ile takviyeye gerek kalmıyor bence. Tabi beslenemiyorsak tiksiniyorsak vs. O ayrı o zaman şart.Balık ye kanka. Ben iki levrek aldım dün. Ne k8z yedi ne koca birini dün akşam yemeğinde yedim birini bugün. Haftada 2 gun yemiş oldum.
Kizdayken tiksinmiştim balıktan. Simdi çok şükür sadece baklagillerden tiksindim.
Nedense ben balık yağlarına güvenemiyordum. Kızda da hiç kullanmadım balık yağı ve vitamin desteği. Doktoru sağlıklı çocukta gerek yok balık yesin demisti. Kağnınızdakiler de bebek sonuçta.
Canım bence su organik olanlarla boyayabilirsin. evet zararlı ama ne yapacaksın. Öbür türlü de kendini iyi hissetmeyeceksin. Çalışıyorsun vs. Mecbursun.Bendede kimse bilmiyor
Makyaja devam ediyorum clinique kullanıyorum ürünlerine güvenim tam ama boya öyle mi
Kizlar bir ara nettr gormustum. Ceviz suyuyla mi? Ceviz kabuguyla mi ne dogal sac boyasi yapiliyormus. Cok ilgi alanim olmadigi icin ustunde durmadim. Ama bakin belki ise yarar...Canım bence su organik olanlarla boyayabilirsin. evet zararlı ama ne yapacaksın. Öbür türlü de kendini iyi hissetmeyeceksin. Çalışıyorsun vs. Mecbursun.
Millet hamileyken sigara içiyor vs. En az kimyasalla tamamlayacağız ama saç mevzusu dA mecbursa yapacaksın :)
Benim beyazlarım yok canım şükürKizlar bir ara nettr gormustum. Ceviz suyuyla mi? Ceviz kabuguyla mi ne dogal sac boyasi yapiliyormus. Cok ilgi alanim olmadigi icin ustunde durmadim. Ama bakin belki ise yarar...
Bir de size hep sormayi unutuyorum. Meme hassasiyetiniz ne durumda? Benim yataktan kalkinca agrilarim oluyor. Ozellikle tecrubeli anneler normal degil mi bu? Sut icin gelisip, buyuyor ona bagliyorum. Nette cok bakmiyorum. Sacma sapan seyler yaziyorlar. Yatakta donerken veya saga sola yatarken de agriyor ama surekli degil... siz ne durumdasiniz?
Bana da elevit yazdi. Ilk gebeligimde de elevit vermişlerdi.Kızlar 12.haftamda doktorum vitamin olarak elevit diye bişi verdi. Netten araştırdığımda içerisinde domuz jelatini olduğunu gördüm. Eşim doktora mesaj attı ilacı değişelim böyle birşey varmış diye fakat doktorum söylenti dedi. Söylenti oldugunu düşünmüyorum açıkçası olsa bile kurt düştü içime bir kere. Aranızda bu ilacı kullanan yada bilgi sahibi olan varmı ?
Yanlış anlatmisim gebeyken kullandım vitamin ve demir hapi. Kiz8m doğduktan sonra ona hiç takviye kullanmadık. Sadece yeni doğduğunda 4 ay olana kadar demir damlası o kadar. Başka hiç vitamin vermedim. Balık yağı vermedim.Bende ilk gebelikte hiç takviye almadım. Beslenmeme çok dikkat ettim. Emziriyorum dA hiç mama da kullanmadık. Arada kan tahlili yaptırıp değerlerime baktırıyorum. Her şey yolunda. İyi beslenme ile takviyeye gerek kalmıyor bence. Tabi beslenemiyorsak tiksiniyorsak vs. O ayrı o zaman şart.
İdrarda çıkmadı 14. GünCanım son ilişkiden sonraki 14-15. Günlerde gebelik varsa çıkar. Son ilişkinden sonra 14-15 gün say ve sabah ilk idrarınla gebelik testi yap. Ovulasyon değil, gebelik testi yap.
Maşallah canım çok sevindim gözün aydın sağlıklı olsun da annesi cinsiyetinidr sonuç göstermede kesinleşince söyler doktorunuz kesinleşsin diye söylememiştirCanım çok şükür güzel şeyler duyduk doktordan, nazal kemik var, ense kalınlığı 1,9 çıktı iyi dedi. İkili test bir hafta sonra çıkacakmış. Pozisyonu uygun olmasına rağmen cinsiyetini söyleyemedi.
Zenginlikle alakası yok insanın gönlü zengin olsun önceCanım yok bana sordu 2500 TL gonderelim mi ne dersin dedi?Doktorlar muhtemel prim aliyor ama onların da işine geliyor çünkü kesin sonuç.Annenin kanina karisan bebek kani partikullerini ayiriyorlar.Kromozom sayiyorlar.Bebegin kanini elde etmis oluyorlar yani zaten istekliydim eşime bile sormadan kabul ettim.Yani kabul etmesen göndermez zaten parası senden çıkıyor.Yalniz benim gittigim yerde hatrı sayılır sayıda kişi göndermiş sonuçları gösterdi baya fazla sonuç var trizomi vs de bakıyorlar sadece down değil.Ben 3.çocuk düşünmüyorum parayı harcamaya değer diye dusundum yoksa zengin degiliz
İnşallah düzelir canım çabucak topatlarsın biran önceöyle yapmaya çalışıyorum iğne oluyorum gün aşırı
dvitamini damla hergün 9 damla diğeride hap zten bakalım
inşallah rahatlatıcak konuşsam bile azcık nefesim tükeniyor yoruluyorum ya
bence yaptırma saç spreyleri var çok zorda kalırsan kullan
canım onun zararı varmı bilmem de.
e kuzum bana kesin sonuç dedi bende 2500 TL ye değer diye düşündüm.Kesin değil mi diyorsun haydiiiiBu testinde kesinliği yokki. Çok pahalı hem. Keşke %100 bilebilceğimiz yöntem olsq ama maalesef. Ekşi sözlükte denk geldim testi araştırırken. Adam yaptırmış testi sağlam çıkmış çocuğu. Ama doğmuş down sendromlu. İşte kader diyorum artık bundan sonrasına ne dicen.
Sağol canım çok şükürMaşallah canım çok sevindim gözün aydın sağlıklı olsun da annesi cinsiyetinidr sonuç göstermede kesinleşince söyler doktorunuz kesinleşsin diye söylememiştir
Aynen ben de okudum o entry'yi. Allahım güzel yazı yazsın hepimize.Bu testinde kesinliği yokki. Çok pahalı hem. Keşke %100 bilebilceğimiz yöntem olsq ama maalesef. Ekşi sözlükte denk geldim testi araştırırken. Adam yaptırmış testi sağlam çıkmış çocuğu. Ama doğmuş down sendromlu. İşte kader diyorum artık bundan sonrasına ne dicen.
Her doktor farklı düşünüyor hayırlısı bakalım canım bende folik asit az kalmıştı zaten o bitince başlıyacam vitamin ilacınaSenle aynıyız canım folik asit bitene kadar iç dedi başka bişey vermedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?