kızlar merhaba bende 11+4 günlük hamileyim.çok şükür kusma vs durumu yaşamadım ara ara midem bulandı yemek yemek bile istemedim ama bu haftam iyi geçiyodu dedim ki 2-3 gündür karnım ağrıyo ama uzun süreli değil anlık geliyor bi kaç dakika sürüyo ve geçiyo arada midem de ağrıyo nette okudum kanama vs durumu olmadığı sürece normal yazıyo bugünde olursa dr uma yazacağım ama sizlerde de oldu mu?

dr um bana da elevit yada decavit al dedi eczaneye sordum elevit piyasadan kalktı domuz jelatini olduğu için reçeteyi yenileyecekler dedi decavit verdi
Kilo mevzusundan sonra bende decavit alıcam muhtemelen . Doktorum henüz yazmadı . Muhtemelen farklı bir marka yazıcak yine . Folik asittede aynısını yaptı çünkü. Vitaminde kendim karar vereceğim

Doktor ilacı değiştirme yanlısı değil o yüzden sanırım kendim aile hekimine falan yazdırıp decavit aldıracagım

banada decavit yazdı diğeri için söylentiler çıktı
evet herkesde doğru diyor canım kontolü beklemeden
decavit alabilirsin.

rabbim tez zamanda tekrarını nasip etisn inşallah canım.
çok üzüldüm çok geçmiş olsun.

Bende bulantı kusma hiç olmadı. İştahım sigarayı bıraktığım için çok açıldı. Normal hamilelik belirtileri olmadı hiç bende. Sadece 12.haftaya kadar hep ağrım oldu . Sanki regl olacakmışım gibi kasıklarıma ve karnıma 5 saniyede bir ağrı giriyordu. Hatta içim rahat etsin diye doktor tahlilde yaptı idrar yolu enfeksiyonu falan olabilir mi diye. Temiz çıktı . Şimdi geçti mesela 1 haftadır yok. Sendeki de öyle bi ağrı olabilir herkesde farklı belirti oluyor sonuçta.

kasık ağrılarım çok fazla yok arada göbeğimin lt kısmına arada anlık saplanıyo ama karın ağrısı anlık vuruyo elimin ayağımın dermanı gidiyo 5 dk sonra bişey yok 2 hafta önce 1 yada 2 kere gene olmuştu ama 2-3 gündür daha sık yaşar oldum özellikle akşamları halim kalmıyor.

İstersen doktoruna sor . Ama aynı şeyleri bende yaşadım . Rahatsız edici . O geçti şimdi sol kalçam ağrıyor mesela uzandığım zaman kitliyor beni. Akşamları eziyet oldu . Pazartesi fizik tedaviyede görünücem bu yüzden . Doktoruna söyle en azından bi idrar tahlili falan yapar enfeksiyon var mı diye

Gaz gaynaklı bir ağrı da olabilir canım veya kabızlık vs varsa o da yapabilir.

teşekkür ederim.kabızlık söyle var wc ye gidiyorum ama biraz zorlanıyorum açıkçası sebze,yeşillik kepek ekmeği falan yememe rağmen aşırı katı (kusura bakmayın fazla açık oldu ama)
kayısı gün kurusu falan yedim bana bunlar normalde de fayda etmiyordu şimdi de fark etmedi salı kontrolüm de soracağım bakalımmm.

O kalça üstüne saplanan bıçak gibi ağrı 13 ve 14. Haftamda bende de oldu. Rahim büyüyor ve siyatik sinirine baskı yapıyor cnm. Bacağa bile yayılıyor ağrısı bazen. Özellikle bi andq kalkınca ve çok yorulunca belli ediyor kendini. Ben şimdi 15. Haftamdayım rahatladım. Bebek yukarı çıkıyor artık yavaştan alt tarafa baskı azalıyor ondan sanırım düzeldim

pufboregi rica etsem sen de bakarmısın
Baktım tatlım evet down için riskin üst değer çıkmış ama trizomi 18 de sıkıntı yok. Senin de 11+2 de yapılmış testin. Bu 11. Hafta yaptıranlarda hep problem çıktı niyeyse . anlamadım gitti. Bir de sen genetik ayrıştırma yapıldı demiştin dimi tüp bebek için? Aslında öyle olunca bu testlere bile gerek kalmıyor diye biliyorum ben. Amaç ztn tamamen sağlıklı sperm ve yumurtayı birleştrmek deil mi? Yani özellikle çiftlern dna sında kromozom anomalisi olanlara yapıyorlar bunu sağlıklı bebek sahibi olsunlar diye. Örneğin arkadaşım kas erimesi probleminden bebeğini kaybetti meğer eşinin de kendi geninde de varmış bu ama haberler yoktu. Tüp bebekle genetk ayrıştırma yaparak sağlıklı bebek sahibi oldular. Doktoruna sorsana bunu? Hani ona göre yapılmıştı diye

Gerçekten mi bende fıtık falan oldum diye düşündüm. Normalde benim bel omur sıvılarımda eksilme var . Ama bu kalçamdaki ağrı 1 aydır var . Kalçamın altına yastık koymadan uzanamıyorum baskı yapıyor diğer türlü . Hatta eşim masaj yaptı orda yumru gibi bişey var diğer tarafta yok mesela . O yüzden korkuyorum.

Benim de anlamlandıramadığım bacak ağrım var, 13. haftadayım, bundanmış demek ki.

Sen göster onu o zmn. Yumru diyince şimdi başka oluyor olay. Ama rutinde bu ağrılar normal. Fıtık ağrısıyla aynı. Sen de biraz fazla olmuş dikkat et cnm doktora mutlaka görün. Göbek iyice büyüyünce çok rahatsız edebilir

Benim bulantılar 12. haftada belli etti kendini. 13. haftadayım dün ilk kez istifra ettim. Bende de geç başladılar işte neden bilmiyorum.

pazartesi günü kontrolüm var o zaman doktorum fizik tedaviye yönlendiricek göstericem bakalım belki elle muayene ile belli olur . bu ağrı böyle devam ederse yatırır çünkü beni . bir an önce çözüm bulmam lazım. ama senin dediğinde mantıklı canım bişey çıkmazsa buna yoracağım artık.

Benim bulantılar 12. haftada belli etti kendini. 13. haftadayım dün ilk kez istifra ettim. Bende de geç başladılar işte neden bilmiyorum.
herkes de farklı demekki bende hiç olmadı. bundan sonra da olur mu bilmiyorum. arada baş ağrım oluyor o kadar.

Ya aslında ben endişe etmiyorum.Benim genetik teste gönderme sebebim endişeden ziyade ne bileyim olsun dedim, hem cinsiyet te öğrenirim dedim.Burda okuyan arkadaşlar niye genetik teste göndermiş 1/250 çok mu büyük risk diyordur ama benimki aslında keyfi oldu doktor önerince

Tüm hafta oğlumun rahatsızlığı nedeniyle stresli zamanlar geçirdik, çoğu kez ağladım. Bacakları ve kollarında kırmızı lekeler çıktı ağrıdan ve ateşten kıvrandı yavrum. Birkaç dr a götürdük saçma sapan şeyler söylediler. Çok şükür işin ehlini bulduk ve biraz rahatladık acıları dindi en azından. Küçücük çocuk romatizmal enfeksiyon geçiriyormuş.
Hep kucağımdaydı bu sürede, karnımdakini unuttum çoğu zaman. Derken 2 gün önce lap diye bir hareket, beni unutma der gibi, bu sabah yine oldu. İlk oğlumun 15.haftada hareketini hissetmiştim, bu erken davrandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…